Dodaj do ulubionych

AirShow Radom 2006??kiedy?

24.07.06, 13:39
j/w no czym nas uraczą?
pozdrawim i z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • adam_al Re: AirShow Radom 2006??kiedy? 24.07.06, 13:46
      chyba nie będzie radomskiego Air Show '06. Pojawiały się głosy o pokazach w
      Poznaniu ale .....
    • foxbat1 Re: AirShow Radom 2006??kiedy? 24.07.06, 13:46
      w 2007 :-)

a uracza was jak zwykle kilkoma F 16 ( w tym tym razem z szachownicami ) :-)
      • adam_al Re: AirShow Radom 2006??kiedy? 25.07.06, 09:47
        > a uracza was

a Ciebie co? lotnictwo nie interesuje, czy jesteś z Księżyca?

Problem w ściągnięciu ciekawych maszyn na kolejne Air Show był już przez
        nas "obdyskutowywany". Myślę, że dla wielu F-16 z szachownicą będzie atrakcją.
        Powinno udać się ściągnąć czeskiego lub węgierskiego Grippena. Dość ciepłe
        stosunki z Ukrainą teoretycznie powinny zaowocować ich obecnością - tu mogłyby
        być ciekawie, chyba że nas oleją bo: my nie chcemy pokazać się u nich, stosunki
        nie są wcale takie ciepłe lub nic już u nich nie lata. Gdyby Lechu poczuł miętę
        do Andżeli M. to może i niemiecki EF i Tiger by się pojawiły.
        Oczywiście gdybanie.
        • foxbat1 Re: AirShow Radom 2006??kiedy? 25.07.06, 09:52
          Mnie nie uracza bo ja do Radomia nie jezdze zeby ogladac to cos na wyrost zwane
          Er Szolem

Blizej mam znacznie ciekawsze Brno i to co roku
          • adam_al Re: AirShow Radom 2006??kiedy? 25.07.06, 10:04
            > Blizej mam znacznie ciekawsze Brno i to co roku

Tu się z Tobą zgodzę, sąsiedzi potrafią lepiej zorganizować podobną imprezę.
            Wspomniane Brno czy też berlińskie ILA (tu ja polecam z autopsji) są dla
            większości w zasięgu jednodniowej wycieczki.
            Do Brna w tym roku chyba też się przejadę. Z tego co ostatnio widziałem na
            oficjalnej stronie też będzie wysyp F-16 ;-). Będzie jednak hispański F-18, czy
            takie ciekawostki jak Orao i Super Galeb. Uczestnictow potwierdziła np. Ukraina
            czy Arabia Saudyjska, choć a razie nie ma specyfikacji samolotów.
            • bjbax Re: AirShow Radom 2006??kiedy? 25.07.06, 10:24
              F-16 będzie dużo bo pół Europy na tym lata :) ale będą też F-15, MiGi-29 z
              Węgier i Słowacji, Mirage 2000N oraz prawdopodobni Harrier Gr7, Tornado F3,
              Tornado IDS.
              Ciekawe w Brnie to będą zespoły akrobacyjne: Striżi z Rosji ( bez potwierdzenia
              na stronie ), Team 60 ze Szwecji ( ciężko ich zobaczyć poza Szwecją ), Frecce
              Tricolori oraz nasz Iskry.

PS - Gdzie znalazłeś potwierdzenie Ukrainy i Arabii Saudyjskiej ??
              • wojciech6j Re: AirShow Radom 2006??kiedy? 25.07.06, 11:02
                Te wszystkie pokazy są coraz nudniejsze, szczególnie w eurpie. To jak oglądanie
                co roku tego samego filmu.
                Lepiej jest w stanach. Tam coś się kombinuje żeby uatrakczjnić pokazy no i jest
                wielu przwatnych właścicieli różnych ciekawych maszyn.
                • panzerviii Re: AirShow Radom 2006??kiedy? 25.07.06, 12:43
                  wydaje mi się, ze kiedys do Radomia również Rosjanie przylatywali?
                  • wojciech6j Re: AirShow Radom 2006??kiedy? 25.07.06, 12:58
                    Te rosyjskie pokazy też kazdy zna na pamięć, te fikołki koziołki, kobry. Jednak
                    samolot bojowy to robi wrażenie ja zapier.... na niskim pułapie 800+1000 km/h
                    na godz najlepiej z włączonym dopalaniem. Reszta to nuda. No i oczywiscie
                    jakies perełki typu oldtimery czy high tech typu b-2 LUB F-22 to jeszcze
                    pryzciąga uwagę. No i pokazy grupowe to nigdy się nie nudzi.
                  • michalgajzler Re: AirShow Radom 2006??kiedy? 26.07.06, 14:25
                    Byli. konkretnie MiG-29M2 i MiG-AT w 2003r.
                • bjbax Re: AirShow Radom 2006??kiedy? 26.07.06, 12:03
                  W Europie to chyba jednak jest ciekawie :)
                  Można zobaczyć B-1B, Eurofightera, F-15E, Airbus Bieluga, A-7, Turkish Stars,
                  Oldtimery z Flying Red Bull Team.
              • adam_al Re: AirShow Radom 2006??kiedy? 25.07.06, 12:54
                > PS - Gdzie znalazłeś potwierdzenie Ukrainy i Arabii Saudyjskiej ??

masz mnie ;-)
                zaproszone nie potwierdzone.

zakładka Invited countries na oficjalnej stronie www.airshow.cz/
                • bjbax Re: AirShow Radom 2006??kiedy? 26.07.06, 12:05
                  A i tak na stronie www.milaviapress.com jest więcej wypisane, tylko na ile to
                  jest prawdziwe ??
          • adam_al Air Show na Ukrainie 26.07.06, 11:04
            I na Ukrainie była ciekawa imprezka - AVIASVIT-XXI Air Show, miejsce Hostomel
            www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=86975
            www.president.gov.ua/en/gallery/album/?from=1&paid=490
            Nie wiem czy to cykliczne pokazy, ale dla zobaczenia w locie AN-225 warto by
            popełnić mały wyjazd.
            Jednak coś tam lata na Ukrainie.
            • michalgajzler Re: Air Show na Ukrainie 26.07.06, 12:19
              adam_al napisał:

> Nie wiem czy to cykliczne pokazy,
              Cykliczno-niecylkiczne;)
              www.aviasvit.com.ua/en/history.php
              Mamy i polski akcent;))
              www.president.gov.ua/en/gallery/image/?id=4050
              Przy okazji - An-70 rozpoczął drugi etap testów, powrócili Rosjanie, Ukraińcy
              podpisali umowę z Thalesem w sprawie awioniki dla samolotów Antonowa.

Jasna pogoda - trzecie podejście do wysłania posta - może teraz się uda;)
            • michalgajzler Re: Air Show na Ukrainie 26.07.06, 12:50
              I jeszcze jedna relacja zdjęciowa:
              tiny.pl/t612
              • michalgajzler Re: Air Show na Ukrainie 26.07.06, 13:02
                ...i jeszcze jedna:
                tinyurl.com/roxt5
              • adam_al Re: Air Show na Ukrainie 26.07.06, 13:15
                na zdjęciu wygląda jakby miał wirnik, jak coś takiego na wschodzie wykonają to
                czapki z głów:
                www.jetjournal.net/images/stories/Airshow/2006/aviasvit2/kopieren%20von%20img_5210.jpg
                • michalgajzler Re: Air Show na Ukrainie 26.07.06, 14:05
                  adam_al napisał:

> na zdjęciu wygląda jakby miał wirnik, jak coś takiego na wschodzie wykonają to
                  > czapki z głów:

;))

Gwoli formalności tekst o BTR-4 (oficjalny):
                  www.morozov.com.ua/eng/article/article.php?forumID=593
                  Choć prezentowano już go w naszej prasie.
    • michalgajzler MiG-29 z 1 ELT z wizytą w u Finów 28.07.06, 15:01
      Aby nie zakładać kolejnego wątku wklejam tu:
      www.virtualpilots.fi/feature/photoreports/midnightsunairshow2006/airshow/slides/mig29_17.html
      www.virtualpilots.fi/feature/photoreports/midnightsunairshow2006/airshow/slides/mig29_15.html
      www.virtualpilots.fi/feature/photoreports/midnightsunairshow2006/airshow/slides/mig29_12.html
      www.virtualpilots.fi/feature/photoreports/midnightsunairshow2006/airshow/slides/mig29_11.html
      www.virtualpilots.fi/feature/photoreports/midnightsunairshow2006/airshow/slides/mig29_06.html
      www.virtualpilots.fi/feature/photoreports/midnightsunairshow2006/airshow/slides/mig29_02.html
      www.virtualpilots.fi/feature/photoreports/midnightsunairshow2006/airshow/slides/ground_mig29_04.html
      Z flagą na dziobie;)
      www.virtualpilots.fi/feature/photoreports/midnightsunairshow2006/airshow/slides/ground_mig29_03.html
      www.virtualpilots.fi/feature/photoreports/midnightsunairshow2006/airshow/slides/ground_mig29_02.html
      www.virtualpilots.fi/feature/photoreports/midnightsunairshow2006/airshow/slides/ground_mig29_01.html
      Film (jakość raczej kiepska) z pokazem fińskiego Hawka, Horneta, pasiastego
      Holendra oraz naszego MiGa (85 MB):
      ftp://ftp.edome.net/media/muut/virtualpilots-midnightsunairshow-03.wmv
      Więcej tu:
      www.virtualpilots.fi/feature/photoreports/midnightsunairshow2006/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka