Dodaj do ulubionych

Terrorystka

19.01.06, 17:38
Przed chwilą wkurzyłam się na terrorystkę, którą na własnej piersi choduję i
po 3 godzinach wrzasków odłożyłam ją do łóżeczka. Cały czas wydzierała się
kiedy tulko z nią siadałam, chciała być noszona (ale w ruchu, bo jak
stanełam, to już się jej nie podobało) i w końcu mój kręgosłup miał dośc.
Położyłam srolę do siebie, przyciemniłam światło i wyszłam. Mała pomarudziła
chwilkę i zasnęła.. W szoku jestem strasznym (nigdy nie zasypiała sama) i mam
nadzieję, że jej się to utrzyma (zasypianie, a nie wrzaski). A jak wasze
dzieci? Zasypiają same czy musicie stosować jakieś specjalne zabiegi?
Obserwuj wątek
    • sylaba_01 Re: Terrorystka 19.01.06, 22:29
      Hubin zasypia przy karmieniu, albo po, zależy... A odłożenie go do łóżeczka i zostawienie do samodzielnego zaśnięcia w 9 przypadkach na 10 kończy się wieeelkim protestem.
      Staramy się go nie nosić ze względu na swoje kręgosłupy... Właśnie jest na odwyku, bo kilka dni temu wrociliśmy od rodziców, a wiadomo jak dziadkowie rozpieszczają dzieciaki :)
    • jusiadyk Re: Terrorystka 20.01.06, 09:47
      Jędrekk zasyp[iał wyłącznie przy piersi lub butelce. "Jedzonko i spanko, to ja
      mama będę spał a ty masz całe 7 min wolnego czasu"
      • natalya20 Re: Terrorystka 20.01.06, 12:46
        taa dziadkowie a ja mieszkam z moja mam ale maly tez jest na odwyku od
        noszenia, najczesciej zasypia na rekach albo z butla
        • agam26 Re: Terrorystka 20.01.06, 18:49
          ja nauczyłam moja Nankę spać w łóżeczku jak miała koło.2m i zasypia sama. pOmaga
          jej w tym karuzela. Bez niej nie zasnie.:)
          • mama_idalki Re: Terrorystka 20.01.06, 18:54
            O... a propos karuzeli to zupełnie inny temat.. Mamy karuzelę z Canpolu i ma
            jak dla mnie zbyt ostre dźwięki, no ale Ida ją uwielbia.. Więc parę razy
            dziennie muszę nakręcać to badziewie i nawet przez zatyczki do uszu słyszę
            tededę tededę tededędędędędę.... Trauma mi po tym pozostanie :)
    • loola74 Re: Terrorystka 21.01.06, 12:16
      Moja mała zawsze zasypiala sama. Rzadko nosiłam ją na rekach, często lezała w
      lózeczku, bawila sie wiszącymi zabawkami i nawet nie wiedzialam kiedy zasnela!
      A drzemka zwykla trwala 3 godziny :)) Zawsze pomagała właczona cicho muzyczka
      lub nawet zwykle radio.
      Ucz ją takiego zasypiania a nie bedzie klopotu z pozostawaniem samej w łózeczku
      na przyszlosc.

Powodzenia!
      Lula
    • jusiadyk Re: Terrorystka 28.01.06, 22:39
      Jak tam terrorystka? Bo od kilku wieczorów Jędrek przejął ten sam schemat
      działania. Streszcza sie on w mysleniu typu: "Na świecie istnieje tylko mama
      (tata, babcia etc spadać na drzewo, kot może zostać) i tylko ona może ukoić mój
      ból (psychiczny nie wiadomo po czym) ale ta mama ni cholery nie czai co do niej
      mówię" Jestem dość zmęczona a przede mną intensywny tydzień.
      • martha_s Re: Terrorystka 29.01.06, 13:48
        Sergiulek ostatnio bojkotuje spanie we własnym łóżeczku. Gdziekolwiek indziej
        jest ok, śpi jak susełek, a w łóżeczku godzine-dwie pośpi i wychodzi z niego
        udając że się wyspał, wskakuje komuś na kolana i śpi dalej.
        Jak go położe do mojego łóżka - śpi, jak na tapczanie - śpi, na wersalce mojego
        brata - śpi, w swoim łóżeczku - nie śpi.
        Zatem przymierzam się powoli do wymiany łóżeczka na tapczanik.

pozdrawiam

Marta
        • jusiadyk Re: Terrorystka 29.01.06, 22:29
          No ale to co piszesz o Sergiuku, że czas już na "dorosły" tapczanik związane
          jest z jego rozwojem. A w przypadku Jędrka to raczej nie rozwój ale zwój.
          Normalnie (kurna olek, ja nie przeklinam) ryczy o wszystko (np że dotknęłam
          jego papcia). Czasem już nie wyrabiam. Teraz własnie usnęła ta moja słodka
          cholera.
      • mama_idalki Re: Terrorystka 29.01.06, 22:46
        Dawno mnie nie było, bo zostałam brutalnie odcięta od netu :) W tym czasie
        nauczyłam Plastelinę spać w łóżeczku (śpi sama ok. 6 godz) i w końcu mogęw się
        rozwalić w łóżku :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka