Dodaj do ulubionych

Beyoncé Warsaw Festival za nami: Przeszliśmy do...

IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 01:06
Z drugo-trzecioligowym składem w większości wyblakłych gwiazdek i gwiazdeczek awansowaliście do I ligi, wow. Ciekawe, kiedy awans do ekstraklasy, gdy za główna gwiazdę będzie robił Joe Cocker?
Swoją drogą serdeczne wyrazy współczucia dla mieszkańców Powiśla i Saskiej Kępy. Skoro na moim Grochowie napie...nie Beyonce słychać było głośno i wyraźnie, to w tamtej okolicy musiało być zaiste grubo. O 1 w nocy zwłaszcza.
Obserwuj wątek
    • cucurucu Beyoncé Warsaw Festival za nami: Przeszliśmy do... 27.05.13, 01:13
      Do pierwszej ligi w dupolizaniu chyba.....
      • Gość: jihaha Re: Beyoncé Warsaw Festival za nami: Przeszliśmy IP: *.internetia.net.pl 27.05.13, 05:20
        Stać nas na cud, stać nas na Beyonce (Kimkolwiek jest).
        • rydzyk_fizyk Re: Beyoncé Warsaw Festival za nami: Przeszliśmy 27.05.13, 11:04
          Stać nas na tradycyjny już stan wojenny w okolicach SN gdy tylko odbywa się jakaś większa impreza.

Szkoda, że to nie organizatorzy ponoszą koszty patroli.
    • Gość: Wow Re: Beyoncé Warsaw Festival za nami: Przeszliśmy IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 01:26
      Pomijając sam festiwal, to wiedać, że masz trochę nocnych frustracji do wylania. Dzś nikt Ci nie napie....?
      • Gość: niespodziewany Re: Beyoncé Warsaw Festival za nami: Przeszliśmy IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 01:31
        Nawet jak by mi doplacili 10000zl i limuzyna z orszakiem wiezli to i tak bym na to badziewie nie poszedl....................
        ................ najgorszy szajs w calej okazalosci , artysci dla discopolowej sceny ......................
        .........i to nie jest frustracha tylko czysta prawdziocha...............
        • Gość: jej Re: Beyoncé Warsaw Festival za nami: Przeszliśmy IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 09:42
          ojej, szkoda, bo już robiliśmy zrzutkę na forum.
    • xdevx Beyoncé Warsaw Festival za nami: Przeszliśmy do... 27.05.13, 01:29
      Szkoda, że znów nie napisali nic o fatalnym nagłośnieniu - kolejny już rok. Nie wiem jak było I dnia, ale II było strasznie z tym słabo. Cypress Hill - w ogóle nie było ich słychać, Offspringa na początku tak samo, jedna wielka sieczka, później jakoś trochę się to poprawiło, ale i tak było daleko od przyzwoitości: to był mój ich 4 koncert i nigdzie nie było tak słabo z nagłośnieniem... Nie wiem, może to kwestia popowych headlinerów - może pod nich było przygotowane. Tylko po co w takim razie zapraszać nieco ostrzejsze kapele, jeśli nie da się zapewnić ich fanom normalnych warunków?
      • Gość: M. Re: Beyoncé Warsaw Festival za nami: Przeszliśmy IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 01:49
        Jeżeli chodzi o nagłośnienie, to mieliśmy do czynienia z ligą okręgową. Poważnie zastanawiam się nad sensem wydawania tak dużych pieniędzy na bilety przy jakości dźwięku jak w Łukowskim Ośrodku Kultury.
        • Gość: gość Re: Beyoncé Warsaw Festival za nami: Przeszliśmy IP: *.wp.mil.pl 27.05.13, 12:29
          Tak słabego nagłośnienia przy tej cenie biletów to się nie spodziewałem. Można to zwalić na Stadion Narodowy, ale to chyba już się robi tradycją Orange Warsaw Festival. Po prostu wstyd wyłudzić kasę i oby jakoś tam grało, a że nic nie słychać było to już inna historia. Zarówno I jak i II dnie jedno wielkie g..wno.
    • Gość: sceptyk wieś tańczy i śpiewa IP: *.yourproxyhost.com 27.05.13, 01:32
      a napływ onanizuje się
      • Gość: napływ Re: wieś tańczy i śpiewa IP: *.internetia.net.pl 27.05.13, 07:27
        onanizujemy się grupowo na myśl o tańczącym Bejonce.
    • Gość: Jendrek To chyba jakis zart... IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.13, 01:56
      ... z tym sponsorowanym tytulem i koncercikiem Beyonce. Z wykonawcow dobrze wypadl Offspring, ale swietny byl Fat Boy Slim i moim zdaniem zmiazdzyl reszte. Szkoda, ze za pozno, za zimno, w niedziele o takiej porze - jak mozna bylo to tak ustawic?

Naglosnienie fatalne (ale na korzysc organizatorow przemawia fakt, ze trzeba bylo zamknac dach z powodu pogody i koncert grany byl w pudle akustycznym od gitary). Logistyka w porzadku. Beyonce srednio (glos 10/10, show 2/10), reszta roznie, jak to na festiwalu, Fat Boy 20/10.

Do I ligi to jeszcze daleko, do Ekstraklasy to sporo trzeba poprawic, ale podstawy jakies tam sa. Zestaw gosci sredni, mainstream pomieszany z poplataniem, Free Form Festiwal 3 tygodnie temu duuuzo ciekawszy.

• Gość: gość Beyoncé Warsaw Festival za nami: Przeszliśmy do... IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 27.05.13, 05:50
      Skąd ta propaganda! Fatalne nagłośnienie! Powinni zwracać bilety. Jak można tak traktować ludzi?
    • Gość: on Naprawdę Gazeto .... ? IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 07:47
      I liga ? Naprawdę ? Widowisko ? No to teraz jak już się jeden z drugim dziennikarzyną ochłoną niech napiszą o tym jak dostali po pysku na A klasowym koncercie Jigo Fagot, o racach na stadionach zapalanych przez bandytów, o bohaterskich policjantach stojących poza prawem o których złego słowa nie napiszecie jeśli sprawa sprawa dotyczy kibiców, o antysemityźmie, złych arabach i idealnych żydach. Do roboty.
    • Gość: Czytelnik totalny Re: Beyoncé Warsaw Festival za nami: Przeszliśmy IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.13, 07:48
      Z Bejons taka "artystka totalna", jak z Kamińskiego totalny dziennikarz ...
    • block-buster Beyoncé niezla,ale nie klasa swiatowa... 27.05.13, 08:14
      Jak zwykle zalosne naglosnienie.Co za cwoki sie tym zajmuja?Murzynka dala z siebie wszystko,ale nadal to nie jest to,co potrafia najlepsze na swiecie glosy,bez koniecznosci wychodzenia do widzow w stringach.Czekam z utesknieniem na dzien,kiedy najpierw Doda Ciechanowska wystapi bez gaci i topless w jakiejs pipidowce,a potem coraz bardziej dzuma estradowa sie rozpleni najpierw nad Wisla,a potem w innych bantustanach.Sprawna choreografia i taneczne umpa-umpa to jeszcze nie to,co dawali kiedys The Rolling Stones w Kongresowej,The Animals w Hali Stoczni czy pare razy Carlos Santana oraz Joe Cocker,ktorzy to obajdwa,jak mawial bosman w naszej lodzi podwodnej, to scisla swiatowa elita od 44 lat.Niemniej bylo ogolnie OK.Juz sie liczymy jako obowiazkowy przystanek kazdego z wielkich macherow muzyki i wokalu.Narodowy ma szanse utrzymac sie bardziej z estrady,niz z wielkiego sportu...
      • Gość: paulina Re: Beyoncé niezla,ale nie klasa swiatowa... IP: *.uni.lodz.pl 27.05.13, 08:48
        smieszne jest troche to, ze porownujesz Beyonce, ktora 'uprawia' muzyke ROZRYWKOWA, latwa, przyjemna dla ucha w WIELKIM STYLU do klasyki swiatowego rocka. porownujac Beyonce chociazby do jakiejs innej Lady Gagi, ta druga moze ja co najwyzej w tylek pocalowac. glos B jest OBLEDNY i to jest bezdyskusyjne. mozna jej nie lubic, nie lubic jej muzyki, whatever, ale odmowic jej talentu i show na swiatowa skale - bynajmniej.
    • Gość: mx Beyoncé Warsaw Festival za nami: Przeszliśmy do... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.13, 08:30
      do I ligi brakuje jeszcze sprawnej organizacji i kultury stewardów. 1go dnia była informacja, że osoby, które mają już opaski, 2go dnia mogą wchodzić dowolną bramką. Jednak w niedziele okazało się, że wszyscy z płyty i tak są przekierowywani do bramy 2. każdy steward mówił coś zupełnie innego, przez co straciliśmy przynajmniej godzinę, bo oczywiście kolejka pod bramą 2 była olbrzymia. Gdy doszliśmy do bramki i poprosiliśmy stewardów aby porozumieli się jaka wersja jest ostateczna, to Pani ochroniarz choć mnie przepuściła, w ramach odwetu postanowiła mnie przyprowadzić z powrotem do bramki i odwrócić torebkę do góry nogami, gdyż ... zauważyła tam flakonik z perfumami :) mówiąc, że kolejka jest przez takich jak ja. szkoda, że organizatorzy chwalą koncert, przed zapoznaniem się ze wszystkimi opiniami. bo imprez masowa to nie tylko muzyka ale też organizacja.
    • drugilukasz2983 Beyoncé Warsaw Festival za nami: Przeszliśmy do... 27.05.13, 09:00
      Pokazała cipkę ze sceny ?
      • Gość: A.K. Re: Beyoncé Warsaw Festival za nami: Przeszliśmy IP: 194.246.124.* 27.05.13, 10:37
        10/10 :)
    • Gość: wiesiek z gumna Nagłośnienie - masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 10:05
      Nie do wyobrażenia źle. Tak spier..lić koncert The Offspring wydawało się niemożliwe, a jednak - TVN wymiata. Potrafi zepsuć coś, co się wydaje niemożliwe do zepsucia. Przecież Offspring to jest samograj. Jedynie Lipali brzmiało jako tako. Cypress Hill katastrofa - kompletna żenada. Na Fat Boy Slima już nawet nie zostałem, bo po trzech przykładach nieudolności akustyków, nie miałem już siły na więcej. Ale ktoś tych akustyków zatrudnił. Nie chodzi o to , żeby były śliczne materiały reklamowe i 500 stewardów nie wiadomo po co, tylko żeby muzyka była słyszalna w miarę selektywnie a nie jako łomot. A tak niestety było na Orange Warsaw Festival. Nigdy więcej już się nie dam nabrać TVN-owi.
      • Gość: Awa Re: Nagłośnienie - masakra IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 11:52
        Podpisuję się pod tą opinią. Stałam przy namiocie sterowania dźwiękiem, ludzie podchodzili i pokazywali obsłudze że coś jest nie halo. Ale przecież tam fachury siedzą co im tłum będzie mówił co mają robić. A i pierwszego i drugiego dnia wiele utworów to było jedno wielkie buczenie wzbudzonych wzmacniaczy i pogłosy. Już tylko zabrakło piszczenia mikrofonów.
        Teksty Offspring znam, a mimo to było mi ciężko odróżnić co w danym momencie śpiewają.
        Był moment kiedy myślałam, że muzycy zaraz powiedzą coś obsłudze ze sceny.
        Żałość i żenada
        • Gość: ja Re: Nagłośnienie - masakra IP: *.internetia.net.pl 28.05.13, 00:44
          dodam tylko, że Beyonce zapiszczał mikrofon, co oczywiście natychmiast zauważyła i się przeraziła (co było widać po jej twarzy). W pierszej części koncertu nie rozumiałam słów piosenek ani tego co mówiła- jedno wielkie buczenie! Po prostu tragedia- ona prosi publikę żeby coś powtórzyła a publika się zastanawia co ona właściwie powiedziałą. Spieprzyć taki koncert to sztuka. Pewnie już do Polski nie przyjedzie...
    • Gość: kokosza nel Beyoncé Warsaw Festival za nami: Przeszliśmy do... IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 11:50
      Gratuluję tym, którzy siedzieli na dupie na trybunach i a) jęczą, że zamarzali, b) echo im się odbijało. Dla mnie było całkiem spoko, choć artyści średni
    • Gość: wiesio z piołomic Beyoncé Warsaw Festival za nami: Dźwięk odbijał... IP: *.play-internet.pl 27.05.13, 18:31
      Szkoda tylko, ze każdy z Was podpisujących się pod tym niesamowitym krytycznym komentarzem nie ma najmniejszego pojęcia o tym, co to jest nagłośnienie.
      Skąd to wiem - bo nawet nie macie pojęcia, ze KAŻDY z zespołów obsługiwany był przez WŁASNEGO ZAGRANICZNEGO (wszystko co zagraniczne, to przecież lepsze) realizatora dźwięku.
      Skoro wszyscy się nie znali, to znaczy, że tylko WY się znacie.
      A terminy "wzbudzone wzmacniacze" już bawią do łez.
      Raczej powinno być "rozbudzone wzmacniacze".
      Mały apel - zanim napiszesz swój fachowy komentarz na temat dziedziny, na której się nie znasz, zapytaj kolegi, który się zna, to Ci wytłumaczy, dlaczego Coldplay nie zgodził się na zamknięcie dachu, a tu wszyscy zostaliśmy postawieni przed faktem dokonanym......
      A jeżeli nie rozumiesz, że dźwięk w pomieszczeniu zależy od........pomieszczenia, to po prostu się nie wypowiadaj i poproś o zwrot pieniędzy za bilet, zamiast wypisywać negatywne komentrze.
      • Gość: spod budki z piwem brawo technologu żywności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 21:33
        nie trzeba być technologiem zywności, żeby wiedzieć , że masło jest skisłe. Podobnie tutaj - nie trzeba być super fachurą od nagłosnienia (którym z pewnością nie jesteś leszczu ), żeby wiedzieć , że konerty zostały sperdzielone od strony nagłośnienia. I jak tego nie słyszałeś, to znaczy , że w ogóle nie masz słuchu. Być może po prostu nie da się nagłośnić Basenu Narodowego w ogóle, ale jeśli tak, to trzeba robić koncerty w innym miejscu albo nie robic ich w ogóle, jak się nie ma o tym pojęcia. Jest wiele innych fajnych miejsc w Polsce, gdzie koncert brzmią dobrze. OWF - kompromitacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka