Dodaj do ulubionych

Roczna Kobieca Grupa Rozwojowa "Sztuka bycia sobą"

08.07.15, 12:35
PRZYSTAŃ U DWÓCH SIÓSTR zaprasza do udziału w Kobiecej Grupie Rozwojowej " Sztuka bycia sobą", na której uczymy się BYĆ SOBĄ, w pełni swojej KOBIECEJ MOCY

WARSZTAT OTWIERAJĄCY - w terminie 26-27.09.2015
Warsztat ten otwiera cykl pracy. Jego podstawowym założeniem jest przygotowanie naszych Uczestniczek do pracy w Kobiecej Grupie Rozwojowej oraz rozpoznanie ich potrzeb.

Pragniemy, byś przy aromatycznej herbacie, spokojnej muzyce i domowej atmosferze zapoznała i zaprzyjaźniła się z innymi kobietami. Zależy nam, by stworzyć zgrany i bezpieczny zespół, w którym będziesz mogła swobodnie doświadczyć poznania samej siebie - co bardzo procentuje w dalszej pracy.

Każda z Kobiet zostanie poproszona o narysowanie mapy obszarów swojej zmiany emocjonalnej i fizycznej. Porozmawiamy też o wizażu, koloryzacji, przejdziemy przez sesję fotograficzną, by po roku móc zobaczyć pełnię zmian. Chcemy by nasze Uczestniczki poczuły siłę Kobiecych Więzi, by zobaczyły dlaczego tak ważne jest wsparcie, zrozumienie i wspólnota.
Metody naszej pracy to przede wszystkim ćwiczenia interpersonalne, psychorysunek, arteterapia, praktyka uważności (medytacja, relaksacja, ćwiczenia oddechowe), praca z ciałem, ćwiczenia ruchowe, sesja analizy kolorystycznej, sesja fotograficzna...

KOBIECA GRUPA ROZWOJOWA
Przez kolejnych 14 miesięcy będziemy spotykać się raz w miesiącu na 4-godzinnym warsztacie, by wspólnie towarzyszyć Wam w poznawaniu siebie, pogłębianiu własnego rozwoju i w zmianach jakie będą w Was zachodziły.

Dzięki temu:
• Lepiej poznacie siebie – Wasze potrzeby, uwarunkowania, lęki, które mogą mieć istotny wpływ zarówno na życie prywatne jak i zawodowe;
• Odkryjecie własny potencjał i możliwości;
• Stworzycie swój harmonijny wizerunek (za pomocą m.in. analizy kolorystycznej i poradnictwa stylistycznego);
• Doświadczycie terapeutycznego wpływu sztuki na swój rozwój - przede wszystkim za pośrednictwem arteterapii (rysunku, rzeźby, tańca, wspólnego gotowania);
• Pogłębicie umiejętności interpersonalne;
• Będziecie bardziej akceptować siebie, swój wygląd, ciało.

Na zakończenie grupy każda z Pań weźmie udział w profesjonalnej sesji zdjęciowej.

Regularną pracę zaczynamy W PAŹDZIERNIKU, PO wrześniowym warsztacie otwierającym.

DLA KOGO JEST WARSZTAT?
Dla każdej kobiety, którą coś "uwiera", która czuje że potrzebuje zmiany w jakimś obszarze swojej kobiecości. Także dla tych Pań, które łącząc wiele zawodowych i osobistych ról mają problem z równowagą w codzinnym życiu. Przyjrzymy się co wymaga zmiany i popatrzymy jak tej zmiany dokonać z serca, na dobrych, mocnych podstawach.

Prowadzące:

Ania Dąbrowska:
Z wykształcenia specjalista ds. zarządzania i kosmetolog. Z pasji terapeutka pracy z ciałem. Od 2006 roku właścicielka Zielonej Pomarańczy - miejsca, w którym towarzyszy ludziom w ich rozwoju osobistym, zawodowym. Korzysta z takich technik jak biodynamiczna terapia czaszkowa, Isedo, masaż, medytacja. Sama przeszła na sobie intensywny proces rozwoju i terapii właśnie poprzez pracę z ciałem. Na co dzień szczęśliwa mama dwóch nastoletnich córek, mężatka, starająca się żyć blisko natury i holistycznie.

Iwona Centka:
Psychoterapeutka, doradca zawodowy i wykładowca. Swoją drogę odkrywania siebie rozpoczęła przypadkiem, lata temu i jak dziś stwierdza – była to najlepsza decyzja w jej życiu. Stara się być wierna sobie, swoim marzeniom, wartościom i pasjom. Jednocześnie towarzyszy innym - a zwłaszcza kobietom - w zrozumieniu, poznaniu i pokochaniu siebie z całym katalogiem wad i zalet. Próbuje łączyć wiedzę psychologiczną, zdobytą podczas 4 – letnich studiów psychoterapeutycznych, ze swoją wielką wiarą w drugiego człowieka. Współwłaścicielka Instytutu Rozwoju Osobistego Sens.

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Warsztat Otwierający
Miejsce: ul. Lekarska 3 m 3, Warszawa
Data: 26-27.09 (sobota 9.00-18.00, niedziela 9.00-18.00)
Wstęp: 660 zł (w cenę wliczono koszt warsztatu, materiałów oraz poczęstunku) Obiad można zjeść w okolicznych knajpkach. Istnieje też możliwość podgrzania posiłku na miejscu.
Ilość miejsc: 12
Zapisy: pracownia@zielonapomarancza.pl, tel. 502 024 511; kwalifikacja następuje na podstawie rozmowy konsultacyjnej

Cykl 14 spotkań
Miejsce: ul. Lekarska 3 m 3, Warszawa
Data: każdy pierwszy lub drugi piątek miesiąca w godzinach 18-22. Start w październiku.
Cena spotkania: 400 zł
Ilość miejsc: 12

Rezerwacja: wpłata bezzwrotnej zaliczki w wysokości 330 zł na nr konta: 04 1950 0001 2006 0072 8845 0002
Więcej informacji: 502 024 511 (Iwona Centka), 605 100 387 (Ania Dąbrowska)
UWAGA - rezerwacja oznacza zapisanie się na pełny cykl rozwojowy tj 15 spotkań.
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick 6260 zł za 09.07.15, 17:33
      p...ołoznawstwo.

Ciekawe, czy znajdziecie chętne.

• taki-sobie-nick A bierzecie granciki unijne? 09.07.15, 17:33
      • coffe_break Re: 6260 zł za 09.07.15, 19:19
        Jest to już nasz trzeci cykl rocznych spotkań (ostatni został nawet przedłużony do dwóch lat - na życzenie Pań biorących w nim udział). Oba poprzednie cieszyły się dużym zainteresowaniem, szczególnie dzięki bardzo indywidualnemu i holistycznemu podejściu wobec naszych Uczestniczek. Nasze grupy są małe, zajęcia prowadzone za każdym razem jednocześnie przez dwie terapeutki, co szczególnie wyróżnia nas na rynku podobnych usług. Zapraszamy do zapoznania się z opinią zamieszczona na profilu naszej Grupy, napisaną przez jedną z naszych Uczestniczek: www.facebook.com/events/926209724065190/ Według nas takie spotkania i szkolenia są potrzebne, skoro istnieje nimi zainteresowanie. Pozdrawiam.
        • taki-sobie-nick Re: 6260 zł za 09.07.15, 21:05
          coffe_break napisała:

> Jest to już nasz trzeci cykl rocznych spotkań (ostatni został nawet przedłużony do dwóch lat - na życzenie Pań biorących w nim udział)

Czyli zainteresowało się wami AŻ TRZYDZIEŚCI SZEŚĆ OSÓB. No, no.

Nie zmienia to mojej opinii o Państwa ofercie. Podobnie jak nie zmienia jej opinia uczestniczki.

Raczej ciekawa jestem, jakiego typu kobiety biorą w nich udział i co je do tego motywuje.

Osobiście niekoniecznie identyfikuję się z kimś TYLKO DLATEGO, ŻE TEN KTOŚ TEŻ JEST BABĄ.

I zadziwia mnie, że ludzie się na to biorą, jeśli opakowane jest to w ładne i trendne sformułowania (holistyczny, głębia kobiecości i inne takie).

A jak tam granciki? Macie?
        • taki-sobie-nick Re: 6260 zł za 09.07.15, 21:08
          Według nas takie spotkania i szkolenia są potrzebne, skoro istnieje nimi zainteresowanie.

Ta, pewnie, że potrzebne. Jak wszelkie inne produkty i usługi, które budzą zainteresowanie klientów? :-PPPPP

• ani-adab Re: Roczna Kobieca Grupa Rozwojowa "Sztuka bycia 09.07.15, 23:25
      Zachęcamy do rzeczowego kontaktu. Nie interesuje Cię produkt = nie komentuj. Zdajemy sobie sprawę że nie każdego stać na taką usługę, pracujemy na różnych zasadach finansowych, bywa że i charytatywnie, ten produkt akurat jest taki a nie inny i myślę że to nie podlega dyskusji. Pozdrawiam serdecznie :)
      • taki-sobie-nick Spamujecie i jeszcze macie czelność 10.07.15, 22:31
        ani-adab napisała:

pouczać forumowiczów?

Nie interesuje Cię produkt = nie komentuj

To jest forum, przypominam.

• taki-sobie-nick Za dopłatą bym tego nie wzięła 10.07.15, 22:34
          Nie chodzi o to, że mnie nie stać.

Chodzi o to, że uważam to za p...ołoznawstwo.

Jak widzę, nie potraficie tego zrozumieć - i gdzie tu mityczne zrozumienie między kobietami? Haha.

Widać nie podeszłyście do mnie holistycznie, bo nie zapłaciłam. Za darmo stosujecie podejście zwyczajne. :-PPP
          • taki-sobie-nick Dodam jeszcze, że bliska osoba, 10.07.15, 22:38
            którą STAĆ, żeby nie było znowu aluzji - wyśmiała Waszą propozycję równo.

I proszę mnie nie pouczać, tylko za te pieniądze wykupić porządną reklamę, a nie SPAMOWAĆ.
            • ani-adab Re: Dodam jeszcze, że bliska osoba, 11.07.15, 14:02
              Jak ma Pani wątpliwości czy warto to zapraszam do kontaktu telefonicznego lub na konsultację (to nic nie kosztuje ;) A internet to niezbyt dobre medium do bardziej osobistych rozmów :) Pozdrawiam serdecznie :)
              • taki-sobie-nick Nie mam wątpliwości, wiem, że nie warto 11.07.15, 18:48
                i przestańcie robić aluzje do pieniędzy. To naprawdę prostackie.

Szczerze wierzycie, że NIE MA innych powodów do krytyki niż stan portfela?

No cóż... to tylko świadczy o Was.

Pisałam wyraźnie: za dopłatą bym tego nie chciała.

Nie wie Pani, co to takiego dopłata?

Wyjaśniam: nie chciałabym tego NIE TYLKO za darmo, ale nawet gdyby mnie samej dopłacono do udziału w tym czymś.

• taki-sobie-nick Hehe 11.07.15, 19:09
                  Ze strony:

Konsultacja psychiatryczna jest konieczna w przypadku tych osób, których problemy mogą mieć przyczyny organiczne, szczególnie:

choroby afektywnej - dwubiegunowej
                  schizofrenii
                  zaburzeń odżywiania (anoreksja, bulimia)
                  fobii (...)

Taaa, bo fobie i schizofrenie ( i cała przytoczona reszta) mają przyczyny ORGANICZNE.

Depresja endogenna, być może. Wiedzą Panie w ogóle, co to jest depresja endo- i egzogenna? Ale bez gugla ani pytania kolegów terapeutów proszę.

Powiem znajomemu psychiatrze, uśmieje się.

A teraz klartekstem: wiem, co to jest psychorysunek, terapia z ciałem, podejście holistyczne, arteterapia i inne takie. Z innych źródeł. Zapoznawałam się z tymi problemami mniej więcej wtedy, kiedy Panie były w okolicach matury.

Naprawdę uważają Panie, że bez Pań nie można się z tymi zagadnieniami zapoznać?

Natomiast z samymi problemami psychicznymi stykam się mniej więcej od czasu, kiedy uczyły się Panie chodzić.

Oferują Panie konsultacje psychiatryczne nie mając psychiatry w zespole. To legalne?

Swoją drogą, te wszystkie holistyczne samopoznania i warsztaty kobiece oferowane są od lat przez różne firmy. Nic nowego, naprawdę.

"Rozmawiam z ludźmi o tym, co ich boli, co sprawia, że stają się szczęśliwi."

Śliczne i kuszące. Jaka szkoda, że nieprawdziwe. To tak łatwo nie działa.

No chyba że na kogoś, kto nie wie, jaką kupić kieckę, bo na tę seksowniejszą mąż się nie zgadza.

Ale nie przy poważnych problemach.

Reasumując: jeśli się Paniom wydaje, że Panie się na tym najlepiej znają, bo mają Panie śliczną firemkę oferującą różnorakie usługi (dywersyfikacja warunkiem sukcesu na rynku), to się Panie zasadniczo mylą.
    • taki-sobie-nick No i te cytaty z Coelho... 12.07.15, 18:52
      Bawcie się, drogie Panie, w kobiece grupy rozwojowe, ale od zaburzeń psychicznych trzymajcie się z daleka!!! Jeszcze komuś poważnie zaszkodzicie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka