katarzynaoles 04.01.10, 16:04 tinyurl.com/yee2a3u Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gos85 Re: :) 04.01.10, 16:22 niby śmieszne...ale jednak strasznie przygnębiające..:( Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe-wzgorza wracajmy do natury 07.02.10, 20:23 Śmieszne, ale przesadzone. Wcale tak nie jest. Przy łóżku jest szafka , czasem KTG. Jeśli jest więcej osób niż położna, lekarz i pediatra to tylko dlatego , że te osoby się uczą - w końcu nie można uczyć się tylko na laleczkach. Dzięki temu rozwija się medycyna - uczymy się na ludziach. Pani Oleś też jako uczennica i początkująca położna najpierw się przypatrywała a potem jako niedoświadczona pod okiem starszej odbierała porody nieświadomym wszystkiego rodzącym. Najwięcej przypatrujących się jest w szpitalach klinicznych , akademickich więc unikajcie ich jak nie lubicie podglądaczy.:) A skoro tak pragniemy by medycyna wycofała się z naszego życia to zaakceptujmy selekcję naturalną - nie powstrzymujmy poronień, porodów przedwczesnych, jeśli kobieta nie będzie mogła urodzić , niech umiera razem z dzieckiem - po co robić cięcie cesarskie , takie nienaturalne. Śmierć jest naturalna przecież. Nie badajmy stanu dziecka podczas czynności skurczowej, po co ? Jak ma się urodzić żywe to się urodzi a jak ma się urodzić w ciężkim stanie lub martwe to nic - to takie naturalne. Po co to KTG ? Po co wyciągać dziecko cięciem cesarskim ? To takie niezgodne z naturą ? Po co oxytocyna ? Niech rodzi dwie doby aż do końca...Zastanówcie się jaką siejecie propagandę ? A tak poza tym nikt nie broni mężom być z kobietami podczas porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
lillika Re: wracajmy do natury 08.02.10, 01:29 wichrowe-wzgorza napisała: > Zastanówcie się jaką siejecie propagandę ? proponuje byś sama zastanowiła się nad stanem swojego umysłu. Bo nie jest najlepiej, skoro nie rozróżniasz zbędnego wtrącania się medycyny do fizjologii a potrzebną pomocą w patologii. Wyliczankę którą napisałaś jest niewiarygordnie prymitywna. Odpowiedz Link Zgłoś
gos85 Re: wracajmy do natury 08.02.10, 14:19 > Wyliczankę którą napisałaś jest niewiarygordnie prymitywna. > naprawde niewiarygodnie wichrowe-wzgórza życzymy miłego porodu... Odpowiedz Link Zgłoś
lillika Re: wracajmy do natury 09.02.10, 09:11 gos85 napisała: > > Wyliczankę którą napisałaś jest niewiarygordnie prymitywna. > > > > naprawde niewiarygodnie jesteś za czy przeciw? Odpowiedz Link Zgłoś
gos85 Re: wracajmy do natury 10.02.10, 12:06 zgadzam się z Tobą,że wyliczanka była prymitywna:) przepraszam, niejasno się wyraziłam. jestem za naturą i przeciw medykalizacji ciąży i narodzin:) Odpowiedz Link Zgłoś
funky_mamma Re: wracajmy do natury 09.02.10, 15:40 lillika napisała: > wichrowe-wzgorza napisała: > > > Zastanówcie się jaką siejecie propagandę ? > proponuje byś sama zastanowiła się nad stanem swojego umysłu. Bo nie jest najle > piej, skoro nie rozróżniasz zbędnego wtrącania się medycyny do fizjologii a pot > rzebną pomocą w patologii. > Wyliczankę którą napisałaś jest niewiarygordnie prymitywna. wichrowe wzgorza parodia zawsze jest przejaskrawiona a ty chyba nigdy komedii nie widziałaś. Dowaliłaś z tą propagandą - masakra Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.czajka Re: wracajmy do natury 08.02.10, 15:46 Nawet nie wiedziałam że można mieć ujemne poczucie humoru!! Dzięki tobie już wiem, Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: :) 04.01.10, 16:51 Najbardziej lubie moment "pokażcie dziecko matce":-) ale lepszy jest kawałek jak kobieta rodzi przy zlewie i słynne "weź dziecko do innych":-) Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: :) 04.01.10, 17:23 boskie :) jak ja urodziłam bez maszyny robiacej ping!, tego doprawdy nie pojmuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
red-truskawa Re: :) 04.01.10, 22:18 Super. Czytajac na forum niektóre opisy porodu mam wrazenie ze te dziewczyny grały w tym filmiku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eli-mama Re: :) 04.01.10, 22:24 Co mam robić? (pyta rodząca) Nic moja droga, nie ma Pani kwalifikacji! (lekarz) Ha, ha, ha! PING! Rozłożył mnie na łopatki:) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaturek0409 Re: :) 05.01.10, 18:54 Też chcę PING na porodówce, i też chcę nic nie robić bo nie mam kwalifikacji, i też chcę, żeby co sekundę rozwarcie bez bólu zwiększało się o centymetr. Muszę sobie chyba nagrać długi film z takich filmików i zabrać go na porodówkę, ze śmiechu może zapomnę o bólu :). Odpowiedz Link Zgłoś
mama.rozy Re: :) 08.02.10, 14:52 my z mężem jesteśmy stałymi fanami Pythona,a ten skecz o porodówce zawsze bawił mnie do łez:) i u mnie chyba była maszyna z ping:) Odpowiedz Link Zgłoś
montenegrina Re: :) 08.02.10, 15:19 tez jestem fanem Monty Pythona :) swietne...tez sie usmialam do lez :) Odpowiedz Link Zgłoś
asik57 Re: :) 09.02.10, 21:09 Uśmiałam się do łez, a mąż razem ze mną. Zaproponowała, bym obejrzała to przed samym porodem. Powinno się to oglądać przed każdym porodem - ilość śmiechu na pewno zmniejszyła by wszelkie bóle. Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: :) 11.02.10, 08:45 Dobre, 'Rok 1984' Orwell'a rowniez. Niby sie z tego skeczu posmialam ale i tak mi poziom adrenaliny podskoczyl:) Odpowiedz Link Zgłoś
icarium2009 Re: :) 11.02.10, 09:57 To polskie porodówki nie są jednak najgorsze na świecie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: :) 11.02.10, 10:27 Kobiety to maja jednak ciezko w zyciu. W ten czy inny sposob ale wszedzie staraja sie porod tak przeprowadzic zeby kobiete w depresje wpedzic. Im dluzszy staz tym bardziej lekarz moze miec poprzewracane w glowie. A mowi sie, ze to dendysci bywaja utajonymi sadystami. Przy ginekologu dendysta to maly pikus:) Odpowiedz Link Zgłoś