pszczylaszczka 08.10.10, 15:32 Jw jest jednym z polecanych srodkow na przyspieszenie porodu. Czy moze zaszkodzic, czy efekt polega na lewatywie, która porusza jelita i jesli jestesmy gotowe to zaczyna się akcja? Co pani o tym sądzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzynaoles Re: olej rycynowy 08.10.10, 23:45 Olej rycynowy nie szkodzi dziecku, bo działa dokładne tak, jak Pani opisała -czyli powoduje aktywność jelit, a to prowokuje macicę do skurczów. Olej rycynowy nie wchłania się z jelit. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikabiskupin Re: olej rycynowy 11.10.10, 19:54 ja polecam, u mnie akcja zaczela sie jakies 6 h po wypiciu tego "swinstwa";) Odpowiedz Link Zgłoś
dorro1 Re: olej rycynowy 12.10.10, 12:13 A ile tzrba wypić? łyzkę, dwie czsy wiecej? i da sie to przełknąć? U nas zadziałał seksik, ale teraz mamy zakaz więc chyba nie będziemy mogli też przy końcu... Odpowiedz Link Zgłoś
mikabiskupin Re: olej rycynowy 15.10.10, 20:39 dalam rade chyba tylko z 4 lyzki i starczylo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
martaaa778 Re: olej rycynowy 06.12.10, 10:11 Podbijam wątek i proszę o opinie osób które stosowały olej, Czy rzeczywiście jest skuteczny i w jakiej ilości trzeba go wypić żeby to cokolwiek dało. i z technicznych pytań...: jak długo czekamy na efekt przeczyszczający :/??? Dzięki wielkie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: olej rycynowy 06.12.10, 16:01 ja zastosowalam w drugiej ciazy. wypilam całą buteleczke ok. 23 godziny, nie pamietam pojemnosci, jakaś nie duza, może 30 ml? oczywiscie z podniecenia nie spalam. o 3 rano zaczął mnie brzuch boleć aż w końcu musialam pojsc na kibelek. siedzialam i siedzialam - dłuuugo. o 4 rano odeszły mi wody i zaczal sie poród ze skurczami co 5 minut od razu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: olej rycynowy 06.12.10, 16:28 hmmm, czy cała to nie za duzo? Tez powoli zaczynam rozważać te opcję. Ciaże miałam zagrozona, 3 m-ce spędzilam w lózku, a jak poytrzeba żeby cos sie ruszyło to cisza. Chcialabym juz jakos na dniach urodzic, bo samopoczucie mam naprawde fatalne i co raz więcej przypadłości mnie dopada. Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: olej rycynowy 06.12.10, 19:55 nie pamietam ile tego bylo. chyba 3 łyzki stolowe czyli 30 ml. zalecane jest bodajze 20? Odpowiedz Link Zgłoś
jombusiowa Re: olej rycynowy 07.12.10, 16:15 Ja piłam. Osobiście odradzam-piłam z sokiem pomarańczowym-przepis gdzieś na necie znalazłam-oczywiście wizyta w wc i uraz do soku pomarańczowego w ogóle mi niedobrze jak o tym pomyślę, ble!(jestem 6 mies po porodzie),mnie nie pomógł-może jakby szyjka byłaby gotowa to by coś dało-nie wiem-bo parę dni później jakoś sama zaczęła mi pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: olej rycynowy 08.12.10, 12:42 mamba30 napisała: > a możesz podac dokładny wiek ciąży? mój. to byl 40tc. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: olej rycynowy 08.12.10, 14:43 zatem musze sobie jeszcze chwilkę poczekać i jak Mlody nie wyjdzie, to go rycyną potraktuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: olej rycynowy 08.12.10, 14:50 pierwsza ciąże przenosilam prawie 2 tygodnie. w drugiej cierpialam na zgagę, a w koncówce juz zgaga byla 24 godz./dobę. zaczelam spadac z wagi (to akurat nie problem bo gruba bylam i nadal jestem), każdy posilek konczyl sie nad kibelkiem. nic mi nie pomagalo. na dodatek w domu jeszcze byl wówczas dwulatek. normalnie nie posunelabym sie do takiego środka:( i jak sie potem okazalo człowiek który mnie usickal na żołądek ważyl 4200!!! Odpowiedz Link Zgłoś