Dodaj do ulubionych

olej rycynowy

08.10.10, 15:32
Jw jest jednym z polecanych srodkow na przyspieszenie porodu.
Czy moze zaszkodzic, czy efekt polega na lewatywie, która porusza jelita i jesli jestesmy gotowe to zaczyna się akcja?

Co pani o tym sądzi?
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: olej rycynowy 08.10.10, 23:45
      Olej rycynowy nie szkodzi dziecku, bo działa dokładne tak, jak Pani opisała -czyli powoduje aktywność jelit, a to prowokuje macicę do skurczów. Olej rycynowy nie wchłania się z jelit. Pozdrawiam :)
      • pszczylaszczka Re: olej rycynowy 09.10.10, 20:01
        dziekuję
        • mikabiskupin Re: olej rycynowy 11.10.10, 19:54
          ja polecam, u mnie akcja zaczela sie jakies 6 h po wypiciu tego "swinstwa";)
          • dorro1 Re: olej rycynowy 12.10.10, 12:13
            A ile tzrba wypić? łyzkę, dwie czsy wiecej? i da sie to przełknąć?
            U nas zadziałał seksik, ale teraz mamy zakaz więc chyba nie będziemy mogli też przy końcu...
            • mikabiskupin Re: olej rycynowy 15.10.10, 20:39
              dalam rade chyba tylko z 4 lyzki i starczylo:))
    • martaaa778 Re: olej rycynowy 06.12.10, 10:11
      Podbijam wątek i proszę o opinie osób które stosowały olej, Czy rzeczywiście jest skuteczny i w jakiej ilości trzeba go wypić żeby to cokolwiek dało. i z technicznych pytań...: jak długo czekamy na efekt przeczyszczający :/??? Dzięki wielkie, pozdrawiam
      • margo_kozak Re: olej rycynowy 06.12.10, 16:01
        ja zastosowalam w drugiej ciazy.
        wypilam całą buteleczke ok. 23 godziny, nie pamietam pojemnosci, jakaś nie duza, może 30 ml?
        oczywiscie z podniecenia nie spalam.
        o 3 rano zaczął mnie brzuch boleć aż w końcu musialam pojsc na kibelek. siedzialam i siedzialam - dłuuugo.
        o 4 rano odeszły mi wody i zaczal sie poród ze skurczami co 5 minut od razu.

pozdrawiam
        • mamba30 Re: olej rycynowy 06.12.10, 16:28
          hmmm, czy cała to nie za duzo? Tez powoli zaczynam rozważać te opcję. Ciaże miałam zagrozona, 3 m-ce spędzilam w lózku, a jak poytrzeba żeby cos sie ruszyło to cisza. Chcialabym juz jakos na dniach urodzic, bo samopoczucie mam naprawde fatalne i co raz więcej przypadłości mnie dopada.
          • margo_kozak Re: olej rycynowy 06.12.10, 19:55
            nie pamietam ile tego bylo. chyba 3 łyzki stolowe czyli 30 ml.
            zalecane jest bodajze 20?
            • mamba30 Re: olej rycynowy 06.12.10, 20:22
              a możesz podac dokładny wiek ciąży?
              • jombusiowa Re: olej rycynowy 07.12.10, 16:15
                Ja piłam. Osobiście odradzam-piłam z sokiem pomarańczowym-przepis gdzieś na necie znalazłam-oczywiście wizyta w wc i uraz do soku pomarańczowego w ogóle mi niedobrze jak o tym pomyślę, ble!(jestem 6 mies po porodzie),mnie nie pomógł-może jakby szyjka byłaby gotowa to by coś dało-nie wiem-bo parę dni później jakoś sama zaczęła mi pracować.
              • margo_kozak Re: olej rycynowy 08.12.10, 12:42
                mamba30 napisała:

> a możesz podac dokładny wiek ciąży?

mój. to byl 40tc.
                • mamba30 Re: olej rycynowy 08.12.10, 14:43
                  zatem musze sobie jeszcze chwilkę poczekać i jak Mlody nie wyjdzie, to go rycyną potraktuję :)
                  • margo_kozak Re: olej rycynowy 08.12.10, 14:50
                    pierwsza ciąże przenosilam prawie 2 tygodnie.
                    w drugiej cierpialam na zgagę, a w koncówce juz zgaga byla 24 godz./dobę. zaczelam spadac z wagi (to akurat nie problem bo gruba bylam i nadal jestem), każdy posilek konczyl sie nad kibelkiem. nic mi nie pomagalo. na dodatek w domu jeszcze byl wówczas dwulatek. normalnie nie posunelabym sie do takiego środka:(
                    i jak sie potem okazalo człowiek który mnie usickal na żołądek ważyl 4200!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka