02.03.11, 19:27
witam
jestem w 39 tygodniu ciazy ;termin wypada mi w ta sobote czyli 5 marca ;to moja druga ciaza ;pierwsza byla rozwiazana przez cesarskie ciecie;od jakiegos czasu czuje sie tak jakbym miala dostac miesiaczki ;podobno brzuch mi sie obnizyl a dzisiaj juz dwa razy zauwarzylam kawalki czopu sluzowego koloru zoltego; czesciej pobolewa mnie w dole brzucha;ale nie czuje skurczow ;bardzo ciezko mi sie chodzi i boli mnie w dole kregoslupa:;czy takie objawy moga jeszcze wystempowac przez dwa tygodnie ;czy powinnam sie przygotowywac na porod w ciagu kilku dni;pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • posh_emka Re: porod 02.03.11, 19:48
      Na dwoje babka wróżyła- nie ma jakiegoś określonego terminu w którym musi wystąpić poród od momentu jak czop odszedł albo masz takie uczucie o jakim piszesz. Mnie czop odszedł już podczas zaawansowanej akcji.
    • ieb Re: porod 02.03.11, 23:03
      Niestety, ale nikt Ci nie powie ile jeszcze :)
      Mnie czop zaczął odchodzić półtorej doby przed porodem, a dokładnie przed odejściem wód.
    • katarzynaoles Re: porod 04.03.11, 21:43
      Nie sądzę, zeby chodziło o dwa tygodnie - sądzę, że może Pani być już po porodzie. A jeśli jednak nie, to trzymam kciuki, żeby było to jak najszybciej! Pozdrawiam i życzę dobrego porodu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka