czarny-gosiek
28.10.11, 13:13
Jestem w 22 tygodniu ciąży. Poprzednio urodziłam przez CC z powodu nadciśnienia, które pojawiło się pod koniec ciąży (w czasie testu oksytocynowego przed porodem doszło do nagłego skoku ciśnienia, którego nie dało się unormować.) Dziecko urodziło się z dystrofią. Po 3 latach byłam w ciąży, która obumarła. Obecna ciąża rozwija się super. Ja jestem okazem zdrowia, mam bardzo niskie ciśnienie. Dostaję jedynie clexan -pomimo dobrych wyników- lekarka dała mi go profilaktycznie z powodu nadcisnienia, dystrofii przy pierwszej ciązy i obumarcia drugiej. Mam w związku z tym pytanie - czy w takich przypadkach jak mój możliwy jest poród sn?Jaki wpływ na poród może mieć clexan, czy lekarze pozwolą mi rodzić sn czy jest za duże ryzykow związku moim nadcisnieniem przy pierwszym porodzie i tym,ze mam juz blizne po cc? Nie ustaliłam jeszcze sposobu porodu z lekarzem. Następna wizyta za miesiąc a ja cały czas tkwię w niepewności. Wiem,że każdy przypadek jest indywidualnie rozpatrywany ale chciałam wiedzieć jak duże statystycznie jest prawdopodobienstwo następnej cesarki. Po poprzedniej bardzo długo dochodziłam do siebie i miałam problemy z karmieniem:(