nataliam2
07.06.12, 18:21
Witam
U mojej 3 letniej córki od 4 tygodni pojawia się stan podgorączkowy. Temperatura waha się od 37,3 do 37,8. Córka jest niby zdrowa, nie kaszle, nie kicha. Ostatnio tylko męczyły ją zaparcia, ale od 2,5 tyg jest w normie. Mała jest jakaś dziwna, mnie je. Zrobiliśmy jej badania krwi i moczu. RDW ma lekko podwyższone 14.6 (norma do 14.5), neurocyty 62,1 % (norma do 60), limfocyty 24,7 (norma od 25 %). W moczu wystąpiły leukocyty +1 (norma to ujemny). CRP jest w normie, żelazo również. Przez tydzień brała Furaginę i wyniki moczu są już ok a temperatura jest nadal. Teraz pediatra zleciła antybiotyk. Mała bierze Bactrim 2x 5 ml. Antybiotyk bierze już 4 dzień a stan podgorączkowy wciąż się utrzymuje. Osłuchowo małej nic nie jest.
Mam pytanie, jakie jeszcze badania mogłabym wykonać, żeby poznać przyczynę ciągłego stanu podgorączkowego. To nie urok dziecka jak przypuszcza nasza pediatra bo mała zawsze miała temperaturę nie wyższą niż 37 st.
Z własnej inicjatywy wykonałam badania krwi i moczu, wykonałabym kolejne ale nie wiem jakie by pomóc córce.
Bardzo proszę o podpowiedź.