Dodaj do ulubionych

Podrażnienie pochwy po badaniu

25.01.14, 09:33
Witam,jestem w 5 mcu ciąży, 3 dni temu byłam na wizycie u ginekologa, wczesniej borykałam się z infekcja bakteryjną w grudniu, a potem grzybiczą,ale od kilku tygodni nic mi juz nie doległo, czułam się świetnie, także na wizycie. Po wizycie zaczęlo mnie piec w okolicach intymnych. Wydaje mi się, że jest lekkie zaczerwienienie. Czy to mozliwe, że na wizycie i na badaniu było wszystko ok, a po tej wizycie miałam pecha i jakaś infekcja nawróciła? Czy raczej może to być spowodowane podrażnieniem po badaniu , bo lekarz wziernikiem pobierał mi wydzielinę z pochwy? Czy poczekać jeszcze kilka dni i mi może przejść? Cały czas sie obawiam że być może to nawrót infekcji bakteryjnej (ale bezposrednio po wizycie?, jeszcze tego samego dnia mialam nieprzyjemne pieczenie) chyba lekarz zobaczył by na badaniu , że coś sie rozwija.
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: Podrażnienie pochwy po badaniu 25.01.14, 12:11
      Na razie radziłabym jakiś łagodzący podrażnienia preparat zakupiony a aptece oraz Lactovaginal. Jeśli nie pomoże po kilku dniach to będzie trzeba poradzić się lekarza. Stawiałabym na podrażnienie, ale 100% pewności oczywiście nie mam. Pozdrawiam :)
    • ktozapytatenwie Pani Kasiu 25.01.14, 13:44
      Czy mogę się podmywać tantum rosa?
      Zrobiłam dziś badanie moczu i wyszło:
      Barwa słomkowa
      Przejrzystość niezupełna
      Urrobiloben w normie
      Billurbina, ciała ketonowe, krew,białko,azotyny,leukocyty, glukoza-ujemny
      ciężąr-1,015
      ph- 7,5
      nabłonki płaskie-nieliczne wpr
      leukocyty- 3-7 wpw
      erytrocyty- 0-1 wpw św
      pasma śluzu liczne wpr
      fosforany bezpostaciowe bardzo liczne wpr

czy wynik jest ok czy świadczy o czymś?
      • katarzynaoles Re: Pani Kasiu 30.01.14, 10:56
        Zwiększona ilość fosforanów nie ma znaczenia klinicznego i może mieć związek z tym, że Pani mocz jest bardziej alkaliczny niż zwykle - dzieje się tak min. przy diecie bogatej w warzywa. Moim zdaniem wynik ok. Pozdrawiam :)
    • moniiiia Re: Podrażnienie pochwy po badaniu 29.01.14, 12:03
      koniecznie uzupełnij florę bakteryjną okolic intymnych w bakterie kwasu mlekowego, to pomoze uniknąc infekcji, wybierz odpowiedni probiotyk (najlepiej taki kóry trzeba przechowywać w lodówce bo bakterie są wrażliwe na działnie wysokich temperatur) ja np w ciąży brałam provag, nie miałam problemów mimo że często w tym czasie chodziłam na basen ze względu na problemy z kręgosłupem, ale mimo wszystko moim zdaniem powinnaś iść do lekarza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka