koala.mb Re: Skurcze? 04.05.05, 16:02 Nie chcę podważać opinii Twojego lekarza, jednak wydaje mi sie że powinnaś zacząć na stałe przyjmować leki, które spowodują relaksację mięsnia macicy. Stawiania macicy to skurcze i rzeczywiście mogą doprowadzić do porodu przedwczesnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek81 Re: Skurcze? 04.05.05, 19:35 Jeśli mogę to podepnę sie pod pytanie do Pani doktor. Jestem w 17tc 5d i dziś po raz pierwszy chyba poczułam skurcze macicy. Zdarzyło się to dwa razy w ciągu dnia i trwało może około 3 sekundy. Nie były one bolesne, ale zauważyłam że macica się napięła i po chwili wróciła do swojego stanu. Czy takie bezbolesne, krótkotrwałe skurcze mogą przepowiadać coś złego? Do lekarza idę za tydzień i nie wiem czy powinnam zmartwić się tym wcześniej...? Czy z takimi dolegliwościami można pracować -czy bezwględnie zostanie mi zalecony wypoczynek? -dodam że skurcze pojawiły się podczas siedzenia i leżenia, więc nie były wynikiem przemęczenia w danym momencie. Brdzo Panią proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
koala.mb Re: Skurcze? 04.05.05, 21:09 Wszystko zalezy co takie skurcze powodują. Nie odpowiem na to pytanie bez badania. na pewno musisz się troche oszczedzać, ale czy całkowicie bedziesz musiała ograniczyć aktywność musi wypowiedzieć się Twój lekarz prowadzący. Odpowiedz Link Zgłoś