Dodaj do ulubionych

biegunka, mdlosci - 32 tydzien

18.05.05, 11:35
Pani Doktor, chyba czyms sie zatrulam wczoraj wieczorem, choc bardzo uwazalam
przez cala ciaze na to co jem. Moze to byl arbuz, ktoremu nie moglam sie
wczoraj oprzec? Dzis od rana mam biegunke, jest mi tez niedobrze, choc nie
wymiotowalam. Doszly do tego dreszcze... Czy dzidzus jest bezpieczny? To 32
tydzien ciazy.
Pozdrawiam,
Monika
Obserwuj wątek
    • koala.mb Re: biegunka, mdlosci - 32 tydzien 18.05.05, 12:58
      Jeżeli objawy beda sie utrzymywac to zgłoś sie do lekarza/szpitala. Duzo pij
      przegotowanej wody i weź węgiel, tylko 4 tabletki od razu a nie 3x1/dobe bo nie
      pomoże.
      • 7venezia Re: biegunka, mdlosci - 32 tydzien 18.05.05, 15:21
        dziekuje, biegunka juz chyba powoli przechodzi, jednak doszly wymioty :(
        Nic od rana nie zjadlam - czy powinnam cos w siebie wcisnac, ze wzgledu na
        dziecko? CZy takie zatrucie nie wplynie negatywnie na zdrowie dziecka?
        Kiedy powinnam sie zglosic do lekarza/szpitala jesli nie przejda objawy? Czekac
        do jutra?
        • koala.mb Re: biegunka, mdlosci - 32 tydzien 18.05.05, 15:29
          Podstawa to duza ilość płynów poniewaz te tracisz z wymiotami i biegunka. Nie
          jedz. Dziecko weźmie sobie i tak wszystko co potrzebuje, więc Twoje kłopoty ma
          w głębokim poważaniu. Możesz zakupić w aptece Gastrolit - obrzydliwe, ale
          uzupełnia elektrolity. Jesli do jutra nie przejdzie lepiej żeby Cię ktoś
          obejrzał.
          • 7venezia temperatura 18.05.05, 18:29
            dziekuje Pani Doktor za rday.
            Wciaz odwiedzam toalete, (ale tylko raz popoludniu - biegunka), zoladek mnie
            bardzo boli (jak kamien), mam dalej delikatne mdlosci i doszla lekko
            podwyzszona temperatura - 37,5stC.
            Czy wezwac lekarza? Prosze o rade, martwie sie o maluszka.
            • koala.mb Re: temperatura 18.05.05, 21:47
              Mam nadzieję, że juz widziałaś sie z lekarzem. Ten arbuz był wyjątkowo
              toksyczny.
              • 7venezia Re: temperatura 18.05.05, 21:51
                no wlasnie jeszcze nie widzialam sie z lekarzem - dzwonilam do niego i
                widocznie jest mocno zajety, bo nie doebral (zawsze byl pod telefonem). CZy
                uwaza Pani, ze powinnam szybko sie z nim skontaktowac lub z innym lekarzem?
                Tak jak napisalam w poscie o podwyzszonej temperaturze - mam w tej chwili 37,4,
                biegunka juz chyba minela, wciaz tylko bol zoladka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka