23.06.05, 18:27
Witam.
Chciałam zapytać dlaczego lekarze traktują obrzęki jako wskazanie do wcześniejszego
zakończenia ciąży. Co prawda do terminu zostało mi jeszcze tylko 4 dni, ale chciałabym
aby ta ciąża zakończyła się na 'życzenie' maleństwa. Poprzedni poród, właśnie z powodu
obrzęków, miałam wywoływany. Dodam, że puchną mi głównie nogi i sporadycznie
ręce, poza tym nic więcej. Obecnie, od poniedziałku, jestem na bezsolnej (powiedzmy
miej solnej) diecie i problem zdecydowanie zmalał. Ciśnienie też, przez cały czas, jest w
granicach normy. Czy w takim przypadku powinnam ulec lekarzowi namawiającemu
mnie już na pobyt w szpitalu? Zależy mi bardzo aby spędzić tam jak najmniej czasu.
Pozdrawiam
Monika
Obserwuj wątek
    • koala.mb Re: obrzeki 23.06.05, 18:31
      Może Twój lekarz traktuje izolowane obrzęki jako wskazanie do c.c., ale lekarze
      ogólnie na pewno nie. Jesli jednak lekarz prowadzący sugeruje hospitalizację to
      chyba nie masz wyboru.
      • monika_oli Re: obrzeki 23.06.05, 18:37
        Na razie umówiliśmy się że jak obrzęki nie zmniejszą się na diecie, to natychmiast jadę
        do szpitala, więc skoro zmalały nie zrobiłam tego. Lekarz nie wspominał o cc nawet
        jednym słowem, więc myślę że chodziło mu o coś innego, tylko nie wiem o co:( Jak
        spuchnięte nogi mogą niekorzystnie wpłynąć na maluszka, czy on też ma z tego powodu
        jakieś problemy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka