Dodaj do ulubionych

Kręgosłup

17.08.05, 11:51
Witam serdecznie.Chciałam sie poradzić,czy mając widocznie krzywy kręgosłup
mogę mieć duże problemy w czasie ciąży??Kręgosłup nie boli mnie,jedynie
czasem,po wysiłku,ale staram sie unikać odbiążeń.Jestem kruchej budowy,ważę
47 kg,ale raczej nie choruję i czuję się dobrze,z powodu kręgosłupa mam
jednak pewne obawy,co do ciąży.Z góry dziękuję za informację.Pozdrawiam :-)
Obserwuj wątek
    • youngeva Re: Kręgosłup 18.08.05, 22:04
      jesli nie masz jakiegos powaznego skrzywienia to problemy powinny byc
      standardowe :-) ja mam skolioze i lordoze, koncze wlasnie ciaze i bola mnie
      krzyze owszem, ale nie szczegolnie mocno. ale cala ciaze duzo plywalam, ruszlam
      sie i dbalam o kregoslup. podstawa to cwiczenia i ostroznosc.
      pozdr
      • perelka88 Re: Kręgosłup 22.08.05, 15:17
        Zapomniałam poprzedniego hasła:) Dziękuję bardzo za wiadomość,tez będę dbać o
        plecy,nie bedzie z ty problemów,bo uwielbiam pływać,jedyne,czego się boję na
        basenie,to złapię jakąś infekcję,która zaszkodzi ciąży.Pozdrawiam serdecznie:)
    • okruszek8 Re: Kręgosłup 22.08.05, 21:08
      Mysle, ze nie powinnas sie obawiac infekcji o ile wybierzesz basen lepszej
      klasy. A jezeli chodzi o obawy zwiazane z kregoslupem, to co prawda, kazdy
      inaczej reaguje, ale musze Cie pocieszyc, ze ja tez mam skolioze i lordoze
      spowodowane tym, ze mam jedna noge krotsza. Ponadto mam wzordzone zwichniecie
      stawu biodrowego, z ktorym byly komplikacje i nie jest wyleczone, ale odpukac
      ciaze przechodze ok. Pomimo, ze do piatku jeszcze pracowalam (36 tydzien) to
      nie bylo dolegliwosci. Mysle, ze nie powinnas sie, az tak bardzo obawiac.
      Pozdrawiam
      • perelka88 Re: Kręgosłup 24.08.05, 09:12
        Bardzo dziękuję za pocieszające słowa,wierzę,że też uda mi się przejść ciąże
        bez komplikacji.Życzę dużo zdrowia,zarówno dla Ciebie,jak i Twojego Bobaska :)
        Pozdrowienia :)
    • perelka88 Re: Kręgosłup 24.08.05, 09:25
      mam jeszcze jedno pytanie,bo przeczytałam,że lordoza powoduje wypięcie
      brzucha,czy Wy macie z tym problem?Bo mój brzuch jak na razie wygląda normalnie
      i mam nadzieję,że po ciąży wróci do standardowaych rozmiarów.Pozdrawiam :)
      • g-rege Re: Kręgosłup 29.08.13, 18:11
        Nie pytałaś się lekarza prowadzocego o to? Ewentualnie jeszcze dobry ortopeda też powinien pomóc - Moja przyjaciółka miała diagnozowany (i niestety operowany) kręgosłup w konstancinie, w CKR.
        • mama.rozy Re: Kręgosłup 29.08.13, 19:03
          po tylu latach miała pytac?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka