Dodaj do ulubionych

zespół HELLP

29.05.06, 17:28
czy lubi się powtarzać w drugiej ciązy?
w pierwszej dostałam dobę po porodzie- tak niekonwencjonalnie:(
i czy jesli było to za pierwszym razem- to czy to jest wskazanie do cc w 2. ciązy?
co powinnam przebadać przed zajściem? i co spradzać w czasie ciązy- zeby sie
nie powtórzyło?
Obserwuj wątek
    • kasiek_sierzant Re: zespół HELLP 08.11.06, 22:43
      cześć! ja też miałam zespół hellp, ale zaczął się w końcówce ciąży. Byłam wtedy w 38 tygodniu. Dostałam bóle (w nadbrzuszu), mąż zawiózł mnie do szpitala. To było w piatek późno w nocy. Całą sobotę miałam robione badania, bo jeszcze nie wiedzieli, co mi jest. W niedzielę dostałam skierowanie do kliniki. Po południu byłam już przyjęta na oddział w klinice we Wrocławiu. Wyniki badań pogarszały mi się z godziny na godzinę. W poniedziałek rano jeszcze raz badania, o 11 konsultacja z lekarzem, a o 13 już byłam na stole. Ta pierwsza ciąża zakończyła się cesarką, podczas której dostałam krwotoku i podskoczyło mi ciśnienie, a do tego nie mogłam się wybudzić. Na szczęscie wszystko skończyło się dobrze. Mamy kochanego synka, który jest zdrów i ja też. Teraz zaczynam się zastanawiać nad kolejnym dzieckiem. Dzisiaj byłam u ginekolog,, która powiedziała mi, że ona posiadając wiedzę medyczną i znając konsekwencje jakie mogą wystąpić przy zespole hellp, nie zdecydowałaby się na drugą ciążę. I co Ty na to? A co mówi Twój lekarz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka