marzencia2333 21.01.08, 12:21 Mam takie pytanie uwielbiam pić herbate miętową ile dziennie moge jej wypić. Jestem w 18 tygodniu ciąży. I czy również w takiej samej ilości moge pić herbate owocową. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bathilda Re: ile herbaty dziennie 22.01.08, 10:12 Ja piłam w dużej ilości :) I zwykłą czarną też - 6-8 kubków dziennie. Bo jak odstawiłam kawę to coś trzeba było pić :) Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: ile herbaty dziennie 01.02.08, 11:44 Mięta jest uważana za zioło bezpieczne w ciąży (z wyjątkiem olejku z miety polej, który może być toksyczny). Nie znam żadnych źródeł, któe określałyby ile można jej wypić. W tej sprawie - jak zresztą i we wszystkich innych - polecam zdrowy rozsądek :). Pić można także mieszanki ziołowe np. mięta+ pokrzywa, albo liść maliny, poziomki. Wiele kobiet lubi napar ze świeżego imbiru. Herbatki owocowe jak najbardziej. Słodzić można miodem (jeśli nie jest się uczulonym)i dodawać soku z cytryny albo pomarańczy do smaku. W sumie powinno się wypijać około 2l płynu dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś