ju83 27.08.08, 16:03 Mam pytanie, o ile cm zmniejsza się po porodzie obwód pod biustem. zawsze miałam 70-75 cm, teraz w 35 tc mam 85. czy zaraz po porodzie coś stracę w obwodzie ??? z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miacasa Re: Pytanie o karmienie 27.08.08, 21:04 kup sobie stanik z trójstopniową regulacją 80cm pod biustem i miseczkami o 1 rozmiar większymi niż pod koniec ciąży (ten stanik posłuży Ci przez pierwsze 3-4 miesiące, później prawdopodobnie będziesz potrzebowała w rozmiarze takim, jak przed ciążą) Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: Pytanie o karmienie 28.08.08, 17:19 Nie ma takiej z góry wiadomo ilości centymetrów. Obwód pod biustem zmienia się juz u wielu pań, po obniżeniu się brzucha, potem po porodzie. Rozmiar biustu jest nawiększy w czasie nawału mlecznego- czyli mniej więcej od 3 doby po porodzie przez kilka dni, potem się zmniejsza, żeby po kilku miesiącach karmienia wrócić do rozmiaru sprzed ciąży (albo prawie). Biustonosz powinien mieć więc duże możliwości regulacji. w wypadku biustu większego niż "sportowy" dobrze byłoby mieć na pierwsze tygodnie po porodzie dobrze podtrzymujący stanik na szerokich ramiączkach i dobrze obliczonym obwodem pod biustem - taki stanik jest jednym z ważnych przyczynków do udanego karmienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
987ania zajrzyj na Lobby Biuściastych 29.08.08, 12:32 tam dziewczyny Ci wszystko wyjaśnią, jaki stanik przed porodem a jaki po. Odpowiedz Link Zgłoś