Dodaj do ulubionych

odchody pologowe

16.09.08, 12:54
Witam Pani Kasiu,
Jestem po porodzie 3 tygodnie, miałam niezbyt łatwy poród, pękła mi szyjka macicy... później niestety miałam powtórne szycie krocza ponieważ sie rozeszło... Ale moje pytanie dotyczy odchodów połogowych... Od paru dni krwawienie było małe, w kolorze ciemno czerwonym... tak jakby juz sie wszystko kończyło... Wczoraj wieczorem zaczęłam krwawić "żywą" krwią (jasno czerwoną) a po dwóch godzinach wypadł ze mnie... nawet nie wiem jak to określić?? kawał mięsa? Gdyby nie to że wiem że pozostawiony kawałek łożysko sam nie odejdzie to pomyślałabym właśnie że jest to kawałek łożyska... TO COŚ było czerwone z ciemnymi skrzepami krwi, wielkości pół dłoni... Pani Kasiu, proszę o odpowieź... co to jest i czy to normalne w czasie połogu?? Wybieram sie do lekarza oczywiście ale wizytę mam dopiero w piątek. Dodam że nie boli mnie brzuch i nie mam gorączki... Miłam lekka gorączkę ponad tydzień temu ale raczej to było od nawału pokarmu w piersiach... Jeszcze raz proszę o odpowiedź i z góry dziękuję... Pozdrawiam Beata
Obserwuj wątek
    • matysiaczek.0 Re: odchody pologowe 16.09.08, 13:19
      To było jak wątróbka??? Wpisz w wyszukiwarkę forumową wątróbka i poczytaj, ale powiem Ci, że nie masz się czym martwić:))
    • malakatia Re: odchody pologowe 16.09.08, 13:40
      jezeli nie odczuwasz zadnych dolegliwosci typu gorączka, ból brzycha
      i uczucie jakbys miała zaraz miec grype to pewnie nie dzieje sie nic
      złego i mozesz spokojnie poczekac do piatku do wizyty u lekarza.
    • beatam34 Re: odchody pologowe 16.09.08, 19:30
      dziekuje za radę zeby sie nie martwic... ale i tak sie martwie... Dziewczyny moze macie wiecej informacji na ten temat bo ja nic na forum nie znalazlam... :(
      • zyg_zyg_zyg Re: odchody pologowe 16.09.08, 19:47
        to tu było o wątróbce:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=548&w=83195853&v=2&s=0
    • katarzynaoles Re: odchody pologowe 16.09.08, 23:51
      Z opisu wygląda na wydalenie zorganizowanego skrzepu - wcale nie
      jest powiedziane, że nie było w środku kawałka łożyska
      (chyba, że miała Pani kontrolę jamy macicy). Czasem, nawet po bardzo
      dokładnym oglądaniu okazuje się, że jakiś mały fragmencik zostanie
      niezauważony, szczególnie, jeśli łożysko ma nietypowy, nieregularny
      kształt. Ale mógł to być po prostu sam skrzep. Jeśli nie krwawi Pani
      jasnoczerwoną krwią i nic nie boli - można poczekać do wizyty.
      Pozdrawiam :)
      • beatam34 Re: odchody pologowe 17.09.08, 12:42
        Dziekuję bardzo za odpowiedź... Trochę sie uspokoiłam:) Krwawienie (jasną krwią) było tylko przy wydaleniu tego czegoś... W tej chwili nie krwawię i nic mnie nie boli... Nie mam też gorączki. Hmmm... Mógł to byc kawałek łozyska??? Myślałam ze takie kawałki same nie odchodzą ...Aha.. nie mialam kontroli jamy macicy ale myślę że na wizycie w piatek będę miała... Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Beata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka