mamrotek.2 23.09.09, 18:40 Czy ktoś orientuje sie gdzie w Czestochowie mozna zrbic kurs pedagogiczny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Kurs pedagogiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 21:13 nie warto tego robic wogole. Lepiej zrobic studia podyplomowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Kurs pedagogiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 22:01 A po co ci kurs ? Skończysz kurs a potem powiedzą w Kuratorium , że jeszcze musisz skończyć podyplomówkę z " metodyki " nauczania danego przedmiotu . Taki kurs jest organizowany dla dużej grupy ( potencjalni nauczyciele różnych przedmiotów ) . I znowu nie będziesz miał kwalifikacji . I tak w kółko , bo w kuratorium lubią utrudniać i wymyślać dość dziwne przepisy . Wczoraj się nadwałeś a dzisiaj już nie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do aNGRUSZA Re: Kurs pedagogiczny IP: *.ludowa.netcominternet.pl 23.09.09, 22:26 Chlopie tobie lekarz nie pomoze. Ze kursy nic nie daja wiem od 10 lat kiedy konczylem drugi kierunek pedagogiczny jeszcze na studiach. Zreszta co to za nauczyciel po kursie? Chyba taki Angrusz. IMHO lepiej juz skonczyc te 6 semestrow studiow albo 3 podyplomowki i miec pelne kwalifikacje, a nie bujac sie jak taki Angrusz. Idz chlopie na kase do reala tam nawet twoj TEOFL czy cos nie bedzie potrzebny, a co dopiero studia. Moim zdaniem w trosce o choc minimalna jakosc ksztalcenia w RP takich jak ty po kursach powinno sie eliminowac ze szkol. Po prostu ktos pewnie zatrudnil cie niezgodnie z kwalifikacjami (jakis mundry dyrektor z nadania, ktoremu trzeba przepisy przekladac na rysunki bo nie zrozumie) i pewnie nagle przy kontroli sie okazalo, ze czegos ci brakuje. A ty jako naczelny pieniacz Czestochowy zamiast uzupelnic wyksztalcenie wolales isc na udry nie majac jak zwykle racji. Jak dla mnie to chlopie swoimi wypowiedziami lamiesz artykul 6 i 75 pkt 1 karty nauczyciela i powinni cie wydalic z zawodu! Dla mnie zenada i takich "kolegow" po fachu nie bede powazal bo jest mi wstyd za takie czarne owce i nie wyobrazam sobie jakie wartosci taki frustrat moze przekazac mlodziezy. Razem z Jaskola po wyborach wygranych przez PiS udowodniliscie, ze w zawodzie jest dobor negatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Kurs pedagogiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 16:08 Do do A : Ponieważ agrsywnie piszesz , do tego nieprawdę , to skomentuję tylko - palant jesteś . Pod kursem , który kończyłem ja i wielu innych w tym studentów AP ale i inni starsi - z innych przedmiotów podpisał się nie kto inny jak J.Buzek. Czyżby taki papier nic nie był wart ? To po co kazali płacić ok 1600 ?zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do aNGRUSZA Re: Kurs pedagogiczny IP: *.ludowa.netcominternet.pl 24.09.09, 17:07 Sam jestes palant skoro poszedles robic kurs do AP. To juz trzeba miec nie po kolei w glowie i liczyc tylko na papierek a nie wiedze. Znam absolwentow AP i potwierdzasz regule. Ten kto sie podpisal nie ma znaczenia, skonczyles kursidlo w uczelni o uznanej renomie. Sam sobie jestes winien. Dalej mi wstyd za ciebie i podtrzymuje co napisalem wczesniej. Wstyd mi za takich nauczycieli, ktorych porzadek prawny w Polsce nie interesuje a tylko podpis bylego premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Kurs pedagogiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 21:05 Do: Do ale w zasadzie do reszty , do myślących : Co sądzić o wysokim urzędniku MEN , którzy w piśmie do ważnej osoby każe mi( nie ja byłem adresatem pisma ale chodziło o mój problem ) zdawać egzamin , który już w Polsce nie był organizowany od prawie roku ? Co sądzić o taki wiceministrze ? Ano , taka to praktyka - podpisywanie pism hurtem jak leci , pism , które podstawi szaraczkowy urzędnik . A on często chroni swoją d... Chroni d.. , bo już od ponad roku powinien myśleć o zmianie przepisu albo uprzedzać kuratoria i innych zainteresowanych , że teraz będzie obowiązywał inny egzamin - nie Toefl paper based ale Toefl ibt . Co sądzić o wielkiej pani dyr. dept. , która jeszcze kilka miesięcy później zaleca by zdawać tenże egzamin TSE za granicą , skoro w Polsce już nie jest organizowany . Za którą granicą ? Bo za każdą już wcześniej przestał być organizowany . Za każdą cywilizowaną granicą . Ale takie są kadry MEN . Co sądzić tychże kadrach , które sporządzają taki przepis jak np: Wymaga się : A ( B,C oraz D ) . I owszem B i C wchodzą w skład A ale D jest czymś odrębnym . Ale taki jak wyżej zapis , sugeruje , że i D jest składnikiem A . Tak przecież powinien rozumieć tekst już uczeń gimnazjum , przy rozwiązywaniu zadania z treścią . A taki jest zapis w już historycznym rozporządzeniu z 10.09.2002 r . o egzaminie Toefl paper based . Egzamin TSE ( egzamin ustny z angielskiego ) jest czymś odrębnym a więc wzmianka o nim nie powinna być w nawiasie ale poza nim . Dalej coś bardziej współczesnego . Wyszło nowe rozporządzenie . Owszem , już ono uwzględnia fakt, że jest nowy typ egzaminu Toefl ibt ale z nową skalą . Jak tu porównać dawny Toefl paper based z nowym Toefl ibt . Nic prostszego . Są odpowiednie tabele porównawcze , utworzone przez kompetentną instytucję ETS ( to taki amerykańska CKE ) . Te tabele stosują wszystkie instytucje amerykańskie np Uniwersytet Stanforda . I dla nich 600 pkt Toefl paper based to 100 pkt Toefl ibt . Czyli jeśli w dawnym - a i w nowym też - rozporządzeniu uznawano 550 pkt w Toefl paper based , to dla nowego typu egzaminu Toefl ibt ten próg wynosi 79-80 pkt . To jasne jak słońce . Jasne jak słońce jest także, że nie powinno się podnosić progu , no bo egzaminy , wymogi należy traktować jednako , bez dyskryminacji . No ale nie dla urzędników MEN . Dla nich owszem może być Toefl paper based na 550 pkt ale gdy chodzi o Toefl ibt już wymóg ustanowiono na poziomie 87 pkt . Podobna dyskryminacja jest przy porównaniu z brytyjskim egzaminem CAE . Ale to może kiedyś indziej . Co najmniej wniosek z tego, że walczyć o swoje trzeba . I nie należy poddawać się durnotom urzędniczym . Ani takim forumowym mędrkom jak Do A .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Kurs pedagogiczny IP: *.prenet.pl 24.09.09, 07:17 Właśnie zaczynają się podyplomówki na kilku uczelniach. Z tego, co wiem, jeszcze do końca miesiąca można się zapisywać. Lepiej wybrać większą uczelnię, np AJD, bo na mniejszych bywa, że ktoś odejdzie, mają za mało słuchaczy i rezygnują- moja znajoma była w takiej sytuacji, nie będę pisała gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Kurs pedagogiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 13:19 ...wasze wpisy poprzedników są ...na budę.zakładający temat zapewne myślał o kursie pedagogicznym dla prowadzących zakład np.spawacz,.. by kształcić ucznia jak trzymać elektrodę,podłączyć się do autogenu(?),..itd.,,może fryzjer który chce kształcić uczennicę jak loki robić,...itd.- do tego jest potrzebny kurs pedagogiczny. Teraz forumowicze udzielcie odp -gdzie kurs pedagogiczny zrobić?.ech!p... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do aNGRUSZA Re: Kurs pedagogiczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 13:51 Takie kursy pedagogiczne organizuje Izba Rzemieslinicza, tam sie dowiadujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Kurs pedagogiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 09:07 takie kursy organizuje też WOM na Jana PawłaII Odpowiedz Link Zgłoś