4dagome1 17.11.09, 04:42 by żyło się lepiej ,,,,kamienicznikom i lodziarzom Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klawóz Re: Czekając na komisarza IP: *.nat.tvk.wroc.pl 17.11.09, 06:33 takiego przepychu w magistracie yak w częstochowie nie widziałem nigdzie --no chyba ze w zusie. ------no a yak tam pobudka not yet??? --------pozdrowienia dla przeora -----------wynalazca XXI w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek Re: Czekając na komisarza IP: *.54.168.53.tvksmp.pl 17.11.09, 12:07 Do klawóz: Pewnie masz do czynienia tylko z urzędami gmin. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni2009 Zero decyzji adm. od środy :) 17.11.09, 08:14 Bye, bye zasiłeczki, pozwolenia na budowę,na d.g. na alkohol:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: Zero decyzji adm. od środy :) IP: *.alfanet24.pl 17.11.09, 10:51 NOWAK!? A czy on wie coś o rządzeniu miastem!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zero decyzji adm. od środy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 16:37 platforma to lodziarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!! Re: Zero decyzji adm. od środy :) IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.09, 19:35 Co Ty wiesz o Nowaku Nie ma chyba lepszego managera! w tym mieście. Człowiek z klasą. Popieram 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Zero decyzji adm. od środy :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 21:08 Co Ty wiesz o Nowaku Nie ma chyba lepszego managera! w tym mieście. Człowiek z klasą. Manager to moze i on jest, ale od inzynierii i ochrony srodowiska oraz unijnych projektow na Politechnice. Mam powazne obiekcje czy takie kompetencje wystarcza do zarzadzania 240 tysiecznym miastem. Bo doswiadczenie samorzadowe u profesora zerowe a jednak miasto to nie to samo, co katedra na PCZ. Poza tym Nowak nie ma zadnych szans, jest z SLD a dzisiaj ta partia nie jest w modzie. Delikatnie mowiac. Odpowiedz Link Zgłoś
kohuru Re: Zero decyzji adm. od środy :) 17.11.09, 21:20 no właśnie, a tu w poniedziałek czytanie budzetu na 2010 na poniedziałkowej sesji RM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v1 Re: Zero decyzji adm. od środy :) IP: *.isd-hcz.com.pl 17.11.09, 12:37 Dlatego jak najszybciej powinien pojawić się w mieście komisarz, który będzie miał pełnię uprawnień prezydenta w tych kwestiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Zero decyzji adm. od środy :) IP: *.xdsl.centertel.pl 17.11.09, 12:53 Wcześniejsze wybory to start Wrony i jego wygrana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: happy Re: Zero decyzji adm. od środy :) IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.11.09, 13:01 Biorac pod uwage, ze T. Wrona "zmobilizowal" 79% elektoratu do bojkotu referendum, jest to bardzo mozliwe. A czy frekwencja 21% (na takie poparcie moga w sumie liczyc PiS, PO i SLD) moze oznaczac liczny udzial w referendum? Niech sie autor artykulu w glowe puknie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Zero decyzji adm. od środy :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 14:18 zanim zaczniesz pisać o mobilizacji elektoratu sprawdz wyniki wyborów w 2006 roku. Tam Wrona dostał blisko 30700 głosów co stanowiło ok 15 % uprawnionych. w niedzielę zas odwołało go ponad 39 tys co stanowi blisko 20% uprawnionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zero decyzji adm. od środy :) IP: *.net.stream.pl 17.11.09, 17:11 Durniu (ciężo Cię inaczej określić), próbujesz nam wmówić że frekwencja wyborcza w Częstochowie wynosi 100%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zero decyzji adm. od środy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 16:32 ty już nie rób z wrony człowieka bez krzty hororu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6 Re: Czekając na komisarza IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.09, 13:53 WAŁA Kamienicznikom i SLD . Jeszcze nie koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin Re: Czekając na komisarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 13:56 Kandydaci nie dorastają do pięt Panu T. Wronie, i co oni mają za pojęcie o zarządzaniu miastem, niech lepiej ludziom nogi leczą i dalej przyznają dotacje dla rolników w ARMiR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dxd Re: Czekając na komisarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 14:03 a jakie mial Tadzik doswiadczenie jak wskakiwał na ten stołek?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin Re: Czekając na komisarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 14:23 Jako jeden z pierwszych stworzył samorząd terytorialny w post- komunistycznej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Czekając na komisarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 15:59 Popieram!!! Jak jest gdzieś koryto to postkomuchy zaraz wciskają swoje wraże czerwone ryje. Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_sprawidliwy Czym mogą się pochwalic kandydaci?? 17.11.09, 14:06 Kim jest Pan Sabat i gdzie można znależć jego C.V.?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Czym mogą się pochwalic kandydaci?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.11.09, 14:11 tutaj coś znalazłem: Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czym mogą się pochwalic kandydaci?? IP: 193.138.243.* 17.11.09, 14:46 bardzo zabawne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Czym mogą się pochwalic kandydaci?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 14:54 PANIE PREZYDENCIE GŁOWA DO GÓRY!! Chciwe , półtrzeźwe, pokrętne miernoty już teraz nie mogą sobie dać rady z problemem, który sami stworzyli. Jch 21 % elektorat to całe ich możliwosci. Czekamy na jak najszybsze wybory . Pan wygra, Pan już wygrał, a najbliższe dni będą to tylko potwierdzały. Obojętnie jaki czas , on będzie pracował na pana rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Czym mogą się pochwalic kandydaci?? IP: *.prenet.pl 17.11.09, 14:59 Zgadzam się. Całe 79% Częstochowy za Panem stoi:-)Proszę nabrać sił do nowej kadencji:-) Trzymamy kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czym mogą się pochwalic kandydaci?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 16:35 oj,jak hydra upadłego prezia łeb w ostatnich konwulsjach podnosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michol Re: Czym mogą się pochwalic kandydaci?? IP: *.net.stream.pl 17.11.09, 16:58 > Zgadzam się. Całe 79% Częstochowy za Panem stoi:-) Jaki ten częstochowski elektorat niestabilny i zmienny - w 2006r. 85% było przeciwko Wronie, a po 3 latach 79% go popiera;-) Ciekawe co będzie podczas najbliższych wyborów? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młodzież Re: Czym mogą się pochwalic kandydaci?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 16:41 wrona już nigdy nie dojdzie do władzy w naszym mieście.My młodzi tego dopilnujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Czym mogą się pochwalic kandydaci?? IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.09, 22:53 zwykłe częstochowskie ćpunki... Odpowiedz Link Zgłoś
kohuru Re: Czym mogą się pochwalic kandydaci?? 17.11.09, 21:18 znajdziesz na stronie www.czestochowa.pl zakładka Rada Miasta - Radni, oświadczenie majątkowe - tam jest napisane co robił do tej pory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denver Re: Czekając na komisarza IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.09, 14:36 Wy się tak tam nie zapędzajcie kamienicznicy bo jak wystawicie pajaca który będzie chciał znów puścić autobusy i samochody w 3 aleję to się może okazać że częstochowianie dadzą mu kopa. Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_sprawidliwy Czekając na komisarza 17.11.09, 14:55 Niemal każde z miast ma reprezentacyjną przestrzeń publiczną, zamkniętą od ruchu kołowego i żadnym "kamienicznikom" to nie przeszkadza - tylko w Częstochowie może dojść do takich absurdów. Niestety jak już ktoś się odważy zrobić coś dla Częstochowy, aby wzmocnić jej rozwój, konkurencyjność, pozycję i rozpoznawalność nie tylko w regionie, czy w Polsce, ale i na świecie - wprowadzić "wind of change" to zaraz zbierze się grupka lokalnych "biznesmenów", którzy widząć swoje "interesy" i bojąc się zmian doprowadzają do takich ABSURDÓW jakim było REFERENDUM. Spójrzcie jak na turystach mogą "zarabiać" restauratorzy i "kamienicznicy" oraz pozostali przedsiębiorcy, w innych miastach, Oczywiście potrafią to robić stosując odpowiednie kampanie marketingowe i dbając o swój image - nikt im niczego nie podaje na tacy. Dlaczego liczycie tylko na władze miasta, żeby zatrzymały potencjalnych klientów w Alejach, a nie tylko na Jasnej Górze?? Co WY zrobiliście dla Częstochowy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Czekając na komisarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 15:40 A co Ty "ostatni_sprawiedliwy" zrobiłeś dla tej Częstochowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony groszek Re: Czekając na komisarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 15:45 fajna odpowiedź, na poziomie: "a u was biją murzynów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka prezydenta Re: Czekając na komisarza IP: *.um.gov.pl 17.11.09, 15:42 Cała prawda, popieram ostatni wpis (ostatni_sprawiedliwy)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Czekając na komisarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 18:41 Jutro sprawdzimy "fanko prezydenta" IP w urzedzie i możesz się razem z nim pakować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k4 Re: Czekając na komisarza IP: *.toya.net.pl 17.11.09, 16:45 Kto to są ci kamienicznicy i czego tak strasznego chcieli ? i wlasciwie co wywalczył wrona ? bo ruch w alejach dalej jest Uwielbiam te widmo grupy które można o wszystko oskarżać - "oni" "oni stoja za wszystkim" "oni nakrecili caly ten absurd" sprzedaż za grosze terenów kosciolowi w ramach szukania oszczednosci zwiazanych z kryzysem to jest absurd i to jest tworzenie lokalnych biznesmenów nie wspominajac o innych wtopach Wrony przez które się wyprowadziłem z tego miasta chociaz chcialbym tam wrocic i mieszkac ps. Jak najpierw zapytasz kogos o to co zrobil dla tego miasta sam sobie na to pytanie odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
42i200 Czekając na komisarza 17.11.09, 15:39 Szybko wybory i Pan wróci. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
15listopada2009 42-200 17.11.09, 15:51 tyle pójdzie na wybory no i wiadomo ile z tego dla wrony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Czekając na komisarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 15:54 A ja uwazam, ze nie ma sie co centusic o Jasna Gore, kamienice czy Aleje. Ja glosowalem za odwolaniem bo nie zamierzam dluzej jezdzic po wertepach, jakimi sa czestochowskie ulice. A za te drogi odpowiada MZD, ktorego szefa nominuje prezydent, proste. Skoro nie mozna odwolac szefa MZD, glosuje za odwolaniem prezydenta. Moj ojciec zaglosowal za bo nie zamierza z wlasnych podatkow placic za odszkodowania dla pana Raczka, sluszne zreszta, na ktore od paru lat naciaga nas szef MPK. Przeciez to skandal. Moglby ktos sie takze i tym panem zajac. Prezesa MPK nie da sie odwolac, ale da sie prezydenta, to juz dwa powody. Studenci zaglosowali za bo pozamykano im puby i teraz chlaja jak na Ukrainie, w akademikach. To trzeci powod. Wiec w ogole nie ma tu mowy o Jasnej Gorze, Alejach czy kamienicach a jak widac powodow znalazlo sie multum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derm Re: Czekając na komisarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 16:23 Marne powody, za złe drogi można w Polsce, kazdego odwołać, z Premierem na czele, te pozostałe powody to jaki umysł, takie powody!! Prezydent Wrona nie jest bez wad, ale jego zalety znacznie przeważają nad tymi pierwszymi. W interesie miasta przeciwstawił się ludzią z kasą, tym im się strasznie naraził bo dla strumienia mamony to oni mogą bardzo wiele, nawet zbratać się z diabłem. Jeli PREZYDENT WRONA nie wróci w demokratycznych wyborach to Ty dzisiejszy jego "odwołaczu" nawet nie zorjętujesz się jak będziesz piszczeć , będziesz myślał tyko o tym żeby zadane Ci kopy tak bardzo nie bolały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Czekając na komisarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 16:30 "W interesie miasta przeciwstawił się ludzią z kasą" Jak Zorro? Super! Za całą osadę przeciwstawił się Złu. Tylko tym "ludzią, a błee. "nawet nie zorjętujesz się" Fakt. Z Orientu najbardziej lubię Turcję i Tunezję. Odpowiedz Link Zgłoś
ukashekk Re: Czekając na komisarza 17.11.09, 18:57 Typowo PiS-owski płytki poziom rozumowania... "ładujmy kasę w Jasną Górę to będzie wam łatwiej do nieba dojść..." o analfabetyźmie nie wspomnę... Największa światowa mafia (kościół) chce za pieniądze podatników podnosić wartość swoich budowli. Całe szczęście, że także w Polsce przemija pokolenie "moherowych beretów" a młodzież o jasnych umysłach nie da sobie wmówić "cudów"... Odpowiedz Link Zgłoś
15listopada2009 wrona przepadkiem nie wracaj 17.11.09, 15:49 GW musi o czym mielić, my mamy co robić, inni jeszcze mają kogo obrażać, tacy cichocośtam, ja p...lę ale wichura Odpowiedz Link Zgłoś
lekarz62 Wrona z tylnego siedzenia 17.11.09, 17:09 Zastanawia mnie, jak mocno Halinka przyspawana jest do Tadzia. Jak spaw( czytaj związek interesów) jest silny to mamy tylko odwrotkę w rządzeniu Częstochową. Zawsze było Wspólnota-PO a teraz będzie PO- Wspólnota. Czy Wy też widzicie ten spaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kret Re: Wrona z tylnego siedzenia IP: 77.255.95.* 17.11.09, 17:28 Jak mocno Halina przyspawana? Z tego co wypisują tu na forum P-Owcy, grożąc i prorokując - mocno, bardzo mocno. Dlatego Wrona i P-Owcy są w stanie wszystko zatrzymać i o to im chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_nonline Nowym prezydentem powinien zostać... 17.11.09, 17:23 pan Marian Maślanka, dotychczasowy prezes Włókniarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Nowym prezydentem powinien zostać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 17:39 Lepiej Józek Jarmuła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franki000 Re: Nowym prezydentem powinien zostać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 18:52 Jak najbardziej jestem ZA!!!! MArian by się nadawał. Może przeczyta komentarze i zdecyduje się kandydować:) to byłby prezydent:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowym prezydentem powinien zostać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 20:41 a może Sławek Drabik? W końcu też z Włókniarza;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: Nowym prezydentem powinien zostać... IP: *.net.stream.pl 17.11.09, 20:42 Eee tam. Tylko Zdzisiek Pierdoła spod śmietnika. Albo Czesław Gromada - gwarant wszystkich gwarantów. Z Kwaśniewskim (choć nie tylko) nie raz wódkę pił. I tak bym to widział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek emeryt Re: Czekając na komisarza IP: *.net.stream.pl 17.11.09, 18:57 Komisarzem będzie pobratymiec gadów z Rakowa...ale zobaczycie, że wybory dopiero za rok będą i nasze miasto dostanie przez ten czas po dupie...chwała zatem tym gadom co tak zamieszali - mieszkańcy naszego miasta zrozumieją to bardzo szybko...niestety mądry Polak (częstochowianin) po szkodzie...no chyba, że gadem z Rakowa jest....powodzenia buhahahaha...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony groszek Re: Czekając na komisarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 22:22 puszki dla sardynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nightcik Re: Czekając na komisarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 22:24 puszki dla sardynek - to było moje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sex Re: Czekając na komisarza IP: *.chello.pl 17.11.09, 23:33 gołe babki, super laski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Czekając na komisarza IP: *.prenet.pl 17.11.09, 23:48 Oj naiwna Częstochowo!!! Dlaczego większość Was myśli tylko, co się ma dziać w tej chwili a nie myśli o tym, co się stanie po tym jak odwołacie Prezydenta?? Trzeba zacząć myśleć!!! Wydaje się Wam ze to koniec?? Jesteście w błędzie!!! Właśnie o to chodziło Panu Prezydentowi Wronie!!! Jedna przegrana bitwa nie czyni wygranej wojny!!! Ludzie troszkę logiki a życie stanie się łatwiejsze!! Mówiąc ze nie idzie na referendum sprawdził ile mieszkańców Częstochowy będzie wobec niego lojalnych i tez nie pójdzie i... No i się dowiedział!!! On już wie ze wygrał!!! Bo ta cześć, która nie poszła to pójdzie i zagłosuje na niego albo innych mało znanych polityków w wyborach prezydenckich a on i tak z tego dostanie najwięcej głosów!!! Bardzo dobra taktyka, która obrał Prezydent Wrona. Teraz to jego przeciwnicy mogą się zacząć martwic!!! No cóż, ale niektórzy tylko potrafią się ograniczyć do małego obszaru w swoim myśleniu. Inni tylko potrafią liczyć pieniądze, które zarobili bądź zarobią w alejach na kamienicach, które w większości dostali w spadku, bo sami by nie wymyślili jak się ich dorobić. Ot i taka prawda o całym tym referendum...I naszych mieszkańcach jak łatwo poddają się plotce kamienicznej wyssanej z kostki brukowej:/ Do zobaczenia na kolejnych wyborach prezydenckich mam nadzieje ze wygra zdrowy rozsądek i Wybierzecie człowieka godnego stanowiska Prezydenta Miasta Częstochowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Czekając na komisarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 23:55 Panie Nostradamus dziękujemy za ciekawą prelekcję. Proszę złożyć swoje CV do biura podawczego Jasnej Góry. Ojciec Redaktor osobiście rozpatrzy Pańskie podanie. A teraz proszę zażyć odpoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Czekając na komisarza IP: *.prenet.pl 18.11.09, 00:07 Mieszkancu jakbys mial troche wiedzy to bys wiedzial ze o Nostradamusie to oni nie chca slyszec na J.G. Natomiast jezeli chodzi o mnie to Ojciec Redaktor na sama mysl dostaje gesiej skorki :D Wiec zostaje mi tylko Urzad Miasta albo Firma Pana Kocygi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Czekając na komisarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.09, 00:16 A mnie właśnie nie interesuje o kim chce albo nie chce słyszeć Jasna Góra, dlatego oddałem swój głos tak, a nie inaczej. Mnie podobnie jak i 40 tys. mieszkancow interesuje moje miasto, a nie Jasna Gora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Czekając na komisarza IP: *.prenet.pl 18.11.09, 00:37 Mieszkańcu, to zastanów się po diabla mnie tam odsyłasz skoro nie chcesz słyszeć o J.G. Za pewne głos oddałeś po prostu z niewiedzy na tak, bo, inni tez oddawali a nie wiesz tak do końca dlaczego, ale to już Twój problem nie mój. Życzę wolnych snów jak i myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
michol73 Re: Czekając na komisarza 18.11.09, 01:06 Gość portalu: slawek napisał(a): > Właśnie o to chodziło Panu Prezydentowi Wronie!!! Tak - na pewno chodziło mu o to, żeby przegrać referendum i wylecieć ze stołka... > Mówiąc ze nie idzie na referendum sprawdził ile mieszkańców Częstochowy będzie wobec niego lojalnych i tez nie pójdzie i... No i się dowiedział!!! Cóż za chytry plan - gdyby doczepić mu ogon to byłby lisem ;-)))) Wrona nakłaniał do bojkotu bo liczył na niską frekwencję, która spowodowała by nieważność referendum .. no i się przeliczył, bo frekwencja była wyższa niż 3 lata temu podczas wyborów samorządowych. Swoją drogą, na taką wysoką frekwencję, to chyba nie liczyli nawet pomysłodawcy referendum - trzeba przyznać, że to niewątpliwy sukces Wrony - potrafił zjednoczyć 1/5 mieszkańców Częstochowy - takie coś się jeszcze w naszym mieście nie zdarzyło :-))) >On już wie ze wygrał!!! Bo ta cześć, która nie poszła to pójdzie i zagłosuje na niego albo innych mało znanych polityków w wyborach prezydenckich a on i tak z tego dostanie najwięcej głosów!!! Bardzo dobra taktyka, która obrał Prezydent Wrona. Chyba nie jesteś aż tak naiwny żeby sądzić, że wszyscy którzy nie poszli do wyborów, to zwolennicy Wrony, a sam Wrona jest tak przebiegły, że specjalnie zaplanował przegraną w referendum, żeby wygrać wybory? :-))) Wielu moich znajomych nie brało udziału w referendum, a żaden z nich nie jest zwolennikiem byłego prezydenta i na pewno na niego nie zagłosuje. Osobiście byłem przeciwnikiem referendum, bo uważałem, że niespełna rok przed wyborami, to zwyczajna strata pieniędzy i niepotrzebne zamieszanie, ale sympatykiem Pana Wrony nie jestem i głosować na Niego na pewno nie będę. Dobry propagandzista, każdą klęskę potrafi przekuć w zwycięstwo, ale z taką argumentacją, to Ty chyba lekko przesadziłeś... ;-) No chyba, że to taka subtelna prowokacja, to co innego :-) > Do zobaczenia na kolejnych wyborach prezydenckich mam nadzieje ze wygra zdrowy rozsądek i Wybierzecie człowieka godnego stanowiska Prezydenta Miasta Częstochowa!!! W tym punkcie akurat się zgadzamy, tylko ja w przeciwieństwie do Ciebie, nie widzę żadnego człowieka "godnego tego stanowiska" - może do wyborów się jakiś znajdzie, ale to chyba przesadny optymizm... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś