harry_man 14.01.10, 12:25 Chyba nie odpalili tego agregatu wewnątrz mieszkania? :O Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: apinista Re: 60 tys. ludzi nadal bez prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 12:38 chyba tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: 60 tys. ludzi nadal bez prądu IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.10, 14:02 Jeżeli tak, to mało im brakło i mogliby zostać laureatami nagrody Darwina. Odpowiedz Link Zgłoś
bluegrazyna Re: 60 tys. ludzi nadal bez prądu 14.01.10, 16:48 Jeżeli tak, to mało im brakło i mogliby zostać laureatami nagrody Darwina. A ty już jestes laureatem nagrody Darwina . Nie wiesz co się stało a wypisujesz bzdury !!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Kalina, Olszyna IP: 212.87.240.* 14.01.10, 21:00 Kalina,Olszyna i niektóre ulice Boronowa od soboty bez prądu żadnej pomocy ze strony władz i żadnej wiadomości kiedy będzie prąd. Powiat Lubliniecki gmina Herby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bluegrazyny Re: Świerzb macicy, jak leczyć? IP: *.prenet.pl 14.01.10, 22:03 No nie mow ze to zlapalas?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluegrazyna Re: Świerzb macicy, jak leczyć? IP: 87.118.116.* 15.01.10, 09:52 No cóż, choroba jak każda inna. Ale ja to złapałam w środkach komunikacji miejskiej. To zemsta MPK za moją krytykę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: 60 tys. ludzi nadal bez prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 22:48 Pytam publicznie: kto odpowiada za to, żeby wzdłuż linii średniego czy wysokiego napięcia nie było drzew? Nadleśnictwo, Enion, Gminy? Tam gdzie biegnie prąd nie powinno być drzew!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: 60 tys. ludzi nadal bez prądu IP: *.centertel.pl 14.01.10, 23:49 to jest problem. Chyba trzeba wyciąć 80% lasow w naszym pieknym kraju... poza tym, jak sie patrzy na relacje tv, to przy tym oblodzeniu/szaci nawet w szczerym polu linia WN polegla na dlugosci 15 slupow. wg info zmodernizowana w 2001, czyli nowka patrzac na stan polskiej energgetyki. Ale wniosek sluszny. Niech lasy oddadza wiecej gruntow!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: 60 tys. ludzi nadal bez prądu IP: *.ludowa.netcominternet.pl 15.01.10, 00:13 Do tego, to by jeszcze trzeba zmiany prawa, które nie pozwala na tak dalece posuniętą wycinkę drzew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: 60 tys. ludzi nadal bez prądu IP: *.enion.pl 15.01.10, 07:33 Gmina i Wojtowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek530 Zawinił Prezes Enionu 15.01.10, 07:10 Prezes Enionu oraz dyrektorzy oddziałów oszczędzają aby wykazać się przed ministerstwem. Zwalniają ludzi, nie kupują sprzętu. W częstochowskim Enionie nie ma samochodów terenowych a zwyżki nie są przystosowane do pracy w terenie. Brak elektromonterów dopełnia katastrofalnego stanu częstochowskiego oddziału. Czy kogoś teraz dziwi , że awarie jeszcze są nieusunięte???? Niech mi ktoś powie, że dyrekcja Enionu nie ponosi odpowiedzialności za to co się stało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zawinił Prezes Enionu IP: 83.238.29.* 15.01.10, 07:24 > Czy kogoś teraz dziwi , że awarie jeszcze są nieusunięte???? Niech mi ktoś > powie, że dyrekcja Enionu nie ponosi odpowiedzialności za to co się stało Tak, silne mrozy i opady deszczu to jest niewątpliwie wina Enionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: Zawinił Prezes Enionu IP: *.ludowa.netcominternet.pl 15.01.10, 07:35 Re: Zawinił Prezes Enionu Autor: Gość: xxx IP: 83.238.29.* 15.01.10, 07:24 Ale z tego gościa ciemniak, przecież "kotek530" nic nie pisał o mrozie i śniegu. Widocznie tego wpisu dokonał ktoś z dyrekcji Enionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utu Re: Zawinił Prezes Enionu IP: *.ludowa.netcominternet.pl 15.01.10, 08:43 Posłowie PO winni zbadać sprawę i wnioskować do Ministra Skarbu o odwołanie Prezesa Enionu i Dyrektora częstochowskiego oddziału. Ludzie ci doprowadzili energetykę na skraj niewydolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiaczek Re: Zawinił Prezes Enionu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.10, 09:46 Jest w tym sporo racji. Trzeba jednak na problem popatrzeć obiektywnie i wrócić do normalności zastanawiając się nad jednym czy spółki dystrybucyjne mają zapewnić stabilną dostawę energii odbiorcom czy przynosić zyski. Albo są strategiczne dla gospodarki albo nie. W tej chwili niestety zrobiło się z nich przedsiębiorstwa, które mają zarabiać pieniądze za wszelką cenę (ograniczająć zatrudnienie, tnąc koszty wszędzie gdzie się da). Wypracowane zyski zabiera skarb państwa a już niedługo będzie zabierał prywatny inwestor. A czy wzzelkie zyski nie powinny być przeznaczane na rozbudowę sieci i ich utrzymanie a tym samym zapewnienie stabilniejszych dostaw prądu do odbiorców?? Jeśli trzeba podnieść opłatę przesyłową to trzeba to zrobić ale w zamian za to trzeba budować linie stacje zatrudiać monterów i wyposarzyć ich w sprzęt na każdą porę roku a nie utrzymywać pełne biura urzędników ekonomistów, którzy robią kolejne tabelki i rozliczenia.Jeśli ma sie 10 lini telefonicznych to ma je odbierać 10 osób a nie trzy bo pozostałe robią statystyki i malują wykresy.Prawo?? Jeśli latem można wyciąć 8 metrów od linii a drzewa mają 30 m to zimą i tak wiadomo co będzie.Rząd?? Założył ,że za wszelką cenę trzeba podnosić wartość przedsiębiorstw energetycznych przed ich prywatyzacją, żeby wziąść większą kasę a potem to już nie będzie ich sprawa będą mądrzyć się w telewizji jak to inni nie dają sobie rady. To co się w ostatnich dniach stało powinno być bodżcem do ogólnej dyskusji i wyciągnięcia wniosków dla wszystkich bo okazało się, że nie trzeba wcale wojny ani terrorystów żeby sparaliżować kraj wystarczy zima.Przepraszam za błedy w pisowni ale krew mnie zalewa. Na koniec wielkie podziękowania dla zwykłych pracowników Enionu którzy w takich warunkach pracowali po kilkanaście godz.żebyśmy jednak mieli ten prąd!! Odpowiedz Link Zgłoś
bluegrazyna Re: Zawinił Prezes Enionu 15.01.10, 10:11 Masz racje i "wielkie podziękowania dla zwykłych pracowników Enionu którzy w takich warunkach pracowali po kilkanaście godz.żebyśmy jednak mieli ten prąd!! " Odpowiedz Link Zgłoś
gonius33 Re: Zawinił Prezes Enionu 15.01.10, 11:24 A dlaczego nie ściągnęli sprzętu z okolic gorskich? Przeciez tam ludzie mają elektrycznośc i jakoś pracownicy Z.Energetycznego musza sie poruszać w tych warunkach. Bo u nas zadufanie wzieło góre i efekt jest taki ze ja od 7 dni nie mam pradu i nie wiem kiedy bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gorg.1 Trudna sytuacja 15.01.10, 09:02 Trudno obiektywnie oceniac to wszystko. Podjechalem w teren i takiego oblodzenia w zyciu nie widzialem, strach było chodzić. Z drugiej strony jak dlugo mozna czekac na prad Odpowiedz Link Zgłoś