Dodaj do ulubionych

60 tys. ludzi nadal bez prądu

14.01.10, 12:25
Chyba nie odpalili tego agregatu wewnątrz mieszkania? :O
Obserwuj wątek
    • Gość: apinista Re: 60 tys. ludzi nadal bez prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 12:38
      chyba tak
      • Gość: Harry_man Re: 60 tys. ludzi nadal bez prądu IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.10, 14:02
        Jeżeli tak, to mało im brakło i mogliby zostać laureatami nagrody Darwina.
        • bluegrazyna Re: 60 tys. ludzi nadal bez prądu 14.01.10, 16:48
          Jeżeli tak, to mało im brakło i mogliby zostać laureatami nagrody
          Darwina.

A ty już jestes laureatem nagrody Darwina .
          Nie wiesz co się stało a wypisujesz bzdury !!1

• Gość: bluegrazyna Świerzb macicy, jak leczyć? IP: 66.230.230.* 14.01.10, 16:55
          • Gość: Ja Kalina, Olszyna IP: 212.87.240.* 14.01.10, 21:00
            Kalina,Olszyna i niektóre ulice Boronowa od soboty bez prądu żadnej pomocy ze
            strony władz i żadnej wiadomości kiedy będzie prąd. Powiat Lubliniecki gmina Herby
          • Gość: do bluegrazyny Re: Świerzb macicy, jak leczyć? IP: *.prenet.pl 14.01.10, 22:03
            No nie mow ze to zlapalas?!
            • Gość: bluegrazyna Re: Świerzb macicy, jak leczyć? IP: 87.118.116.* 15.01.10, 09:52
              No cóż, choroba jak każda inna. Ale ja to złapałam w środkach komunikacji
              miejskiej. To zemsta MPK za moją krytykę!
    • Gość: Robert Re: 60 tys. ludzi nadal bez prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 22:48
      Pytam publicznie: kto odpowiada za to, żeby wzdłuż linii średniego czy wysokiego
      napięcia nie było drzew? Nadleśnictwo, Enion, Gminy? Tam gdzie biegnie prąd nie
      powinno być drzew!!
      • Gość: ... Re: 60 tys. ludzi nadal bez prądu IP: *.centertel.pl 14.01.10, 23:49
        to jest problem. Chyba trzeba wyciąć 80% lasow w naszym pieknym
        kraju...
        poza tym, jak sie patrzy na relacje tv, to przy tym oblodzeniu/szaci
        nawet w szczerym polu linia WN polegla na dlugosci 15 slupow. wg
        info zmodernizowana w 2001, czyli nowka patrzac na stan polskiej
        energgetyki.
        Ale wniosek sluszny. Niech lasy oddadza wiecej gruntow!!!!!
        • Gość: anka Re: 60 tys. ludzi nadal bez prądu IP: *.ludowa.netcominternet.pl 15.01.10, 00:13
          Do tego, to by jeszcze trzeba zmiany prawa, które nie pozwala na tak dalece
          posuniętą wycinkę drzew.
      • Gość: dd Re: 60 tys. ludzi nadal bez prądu IP: *.enion.pl 15.01.10, 07:33
        Gmina i Wojtowie!!!
    • kotek530 Zawinił Prezes Enionu 15.01.10, 07:10
      Prezes Enionu oraz dyrektorzy oddziałów oszczędzają aby wykazać się przed
      ministerstwem. Zwalniają ludzi, nie kupują sprzętu. W częstochowskim Enionie
      nie ma samochodów terenowych a zwyżki nie są przystosowane do pracy w terenie.
      Brak elektromonterów dopełnia katastrofalnego stanu częstochowskiego oddziału.
      Czy kogoś teraz dziwi , że awarie jeszcze są nieusunięte???? Niech mi ktoś
      powie, że dyrekcja Enionu nie ponosi odpowiedzialności za to co się stało
      • Gość: xxx Re: Zawinił Prezes Enionu IP: 83.238.29.* 15.01.10, 07:24
        > Czy kogoś teraz dziwi , że awarie jeszcze są nieusunięte???? Niech mi ktoś
        > powie, że dyrekcja Enionu nie ponosi odpowiedzialności za to co się stało

Tak, silne mrozy i opady deszczu to jest niewątpliwie wina Enionu.
        • Gość: wer Re: Zawinił Prezes Enionu IP: *.ludowa.netcominternet.pl 15.01.10, 07:35
          Re: Zawinił Prezes Enionu
          Autor: Gość: xxx IP: 83.238.29.* 15.01.10, 07:24
          Ale z tego gościa ciemniak, przecież "kotek530" nic nie pisał o mrozie i śniegu.
          Widocznie tego wpisu dokonał ktoś z dyrekcji Enionu.
      • Gość: utu Re: Zawinił Prezes Enionu IP: *.ludowa.netcominternet.pl 15.01.10, 08:43
        Posłowie PO winni zbadać sprawę i wnioskować do Ministra Skarbu o odwołanie
        Prezesa Enionu i Dyrektora częstochowskiego oddziału. Ludzie ci doprowadzili
        energetykę na skraj niewydolności.
      • Gość: misiaczek Re: Zawinił Prezes Enionu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.10, 09:46
        Jest w tym sporo racji. Trzeba jednak na problem popatrzeć obiektywnie i wrócić do
        normalności zastanawiając się nad jednym czy spółki dystrybucyjne mają zapewnić
        stabilną dostawę energii odbiorcom czy przynosić zyski. Albo są strategiczne dla
        gospodarki albo nie. W tej chwili niestety zrobiło się z nich przedsiębiorstwa,
        które mają zarabiać pieniądze za wszelką cenę (ograniczająć zatrudnienie, tnąc
        koszty wszędzie gdzie się da). Wypracowane zyski zabiera skarb państwa a już
        niedługo będzie zabierał prywatny inwestor. A czy wzzelkie zyski nie powinny być
        przeznaczane na rozbudowę sieci i ich utrzymanie a tym samym zapewnienie
        stabilniejszych dostaw prądu do odbiorców?? Jeśli trzeba podnieść opłatę
        przesyłową to trzeba to zrobić ale w zamian za to trzeba budować linie stacje
        zatrudiać monterów i wyposarzyć ich w sprzęt na każdą porę roku a nie utrzymywać
        pełne biura urzędników ekonomistów, którzy robią kolejne tabelki i
        rozliczenia.Jeśli ma sie 10 lini telefonicznych to ma je odbierać 10 osób a nie
        trzy bo pozostałe robią statystyki i malują wykresy.Prawo?? Jeśli latem można
        wyciąć 8 metrów od linii a drzewa mają 30 m to zimą i tak wiadomo co będzie.Rząd??
        Założył ,że za wszelką cenę trzeba podnosić wartość przedsiębiorstw energetycznych
        przed ich prywatyzacją, żeby wziąść większą kasę a potem to już nie będzie ich
        sprawa będą mądrzyć się w telewizji jak to inni nie dają sobie rady. To co się w
        ostatnich dniach stało powinno być bodżcem do ogólnej dyskusji i wyciągnięcia
        wniosków dla wszystkich bo okazało się, że nie trzeba wcale wojny ani terrorystów
        żeby sparaliżować kraj wystarczy zima.Przepraszam za błedy w pisowni ale krew mnie
        zalewa. Na koniec wielkie podziękowania dla zwykłych pracowników Enionu którzy w
        takich warunkach pracowali po kilkanaście godz.żebyśmy jednak mieli ten prąd!!
        • bluegrazyna Re: Zawinił Prezes Enionu 15.01.10, 10:11
          Masz racje
          i
          "wielkie podziękowania dla zwykłych pracowników Enionu którzy
          w takich warunkach pracowali po kilkanaście godz.żebyśmy jednak
          mieli ten prąd!! "

• gonius33 Re: Zawinił Prezes Enionu 15.01.10, 11:24
        A dlaczego nie ściągnęli sprzętu z okolic gorskich? Przeciez tam ludzie mają
        elektrycznośc i jakoś pracownicy Z.Energetycznego musza sie poruszać w tych
        warunkach. Bo u nas zadufanie wzieło góre i efekt jest taki ze ja od 7 dni nie
        mam pradu i nie wiem kiedy bedzie.
    • gorg.1 Trudna sytuacja 15.01.10, 09:02
      Trudno obiektywnie oceniac to wszystko. Podjechalem w teren i
      takiego oblodzenia w zyciu nie widzialem, strach było chodzić. Z
      drugiej strony jak dlugo mozna czekac na prad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka