Dodaj do ulubionych

ZMOWA Taxi czyli jeden dog

17.01.10, 17:45
Podobno dogadały się wszystkie w mieście firmy przewozu typu taxi
mają ten sam cennik. (patrz w wiki: monopol)
Kiedyś miały stworzyć jedną firme jednak nie doszło do tego m. in ze
względów praktycznych, klient powinien mieć wybór czy tą samą kwote
zapłaci X czy Y-owi . Taka właśnie "konkurencja" (informacja od P.
Taksówkarza)

Słyszał ktoś jeszcze o tym ??
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.rev.masterkom.pl 17.01.10, 17:55
      Podobno...podobno Elwis żyje
      • Gość: Wierzący Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.alfanet24.pl 17.01.10, 18:18
        Jeżeli masz podejrzenie nielegalnej zmowy cenowej, możesz złożyć
        zawiadomienie do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Listownie
        lub elektronicznie.
        Delegatura UOKiK-u z Katowic chętnie przyjrzy się częstochowskim
        taksówkom. Jeżeli uzna, że wystąpiło nielegalne porozumienie co do
        cen świadczonych usług, to nałoży na dane firmy kary finansowe do 10
        % ubiegłorocznych przychodów.
        • Gość: Nie wierzacy Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 19:04
          bzdura ,tyle samo za kilometr ale czas przejazdu inny.Z tąd kurs z
          Rakowa do Centrum moze byc 4 zl róznicy.Wiem bo czesto korzystam i
          przerobilem wszystkie firmy.Najtaniej jak zawsze 196-24.A najdrozej
          taksowki bez firmy ktore wciskaja ci numery na komorke.Moze byc i
          100 % wiecej
          • Gość: ona Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.10, 21:36
            jaki czas?skoro tyle samo jest a kilometr to co ma do tego czas??
            • Gość: Lee Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 23:49
              taksometr liczy przejechane kilometry i czas przejazdu.Skoro czas
              przejazdu jest drozszy to na koniec i rachunek bedzie
              wiekszy.Proste ?
              • Gość: heh Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.strefa.com 19.01.10, 02:03
                Chyba zartujesz . Taksometry maja nabijac tylko od kilomatra a nie od czasu jazdy.
                • Gość: Lee Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 09:03
                  ha ha ha a jak siadasz do taksowki i przejedziesz kawalek a potem
                  mowisz prosze poczekac chwile i wychodzisz na pol godziny to
                  taksometr nie naliczy ci nic ? ha ha ha
                • Gość: lol Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 19:56
                  jezeli taryfsa stoi w korku to taksometr nic nie nabije?/// taxa bije za
                  kilometr jak i czas
      • Gość: antytaxi Re: cham taksówkarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 21:44
        Przestrzegam klientów by nie korzystali z usług Tele-Taxi 361-61-61
        a szczególnie uciekać od bocznego numeru 6. Swoim postępowaniem i
        chamstwem zablokował mi wjazd do muzeum od tyłu czym zablokował na 2
        minuty ulice Nowowiejskiego
        Kierowca tej taksówki okazał się zwykłym chamem drogowym który
        chciał pokazac kto tu rządzi.
        Życzę wszystkim zmotoryzowanym by nie mieli przyjemności spotkać
        taksówkarza z numerem bocznym taksówki 6. Pozdrawiam pana prezesa
        tej korporacji.
        • Gość: mar Re: cham taksówkarz IP: *.ids.czest.pl 29.04.10, 07:26
          też kiedyś jeździłem teletaxi 361-61-61, ale bardzo u nich w
          samochodach capiło więc wiec zmieniłem stowarzyszenie. Nie polecam
          361 61 61
          • Gość: wuj Re: cham taksówkarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 17:19
            dlaczego nie jest kontrolowana czystość w taxi oraz higiena osobista tych
            panów,,najgorszy smród jest z BRUDNYCH WŁOSÓW,oni śmierdzą niemiłosiernie
        • Gość: wanda Re: cham taksówkarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 23:08
          ja od roku nie jeżdżę z 3616161 i radze wam to samo oszczędzicie
          pieniądze nikt was nie wyzwie i nos wasz nie ucierpi
    • Gość: pa Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.strefa.com 19.01.10, 02:01
      To istnieje juz od dobrych 3 lat. A jak tobie taxi nie pasuje to jest drugi monopolista czyt. MPK i z nim jedz :]
      • Gość: anty Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 07:17
        widać żeś "złotówa"... marzą się czasy kiedy po taxi kolejki się
        ustawiały... to se newrati
    • kazalkumek Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog 28.04.10, 22:10
      w sumie rozwiązanie wydaję się ciekawe, lecz z mojego punktu widzenia takowe nie jest. Zmniejsza to konkurencyjność na rynku dla pasarzera,
      • Gość: Maniek Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.10, 08:58
        wYSTARCZY ZNIEŚĆ LIMIT NA LICENCJE.Jaka łapówa poszła że tak jest?? buracki kraj
        • Gość: Maniek puknij sie Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 10:45
          tak ,tak i zule z pod sklepu z piwem tez kupia samochod zaloza
          taksometr i beda wozic ciebie i twoje dzieci.
          • Gość: abc Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.10, 11:49
            Nie widze zwiazku. Licencje maja byc dalej, ale bez okreslonego limitu. Egzaminy
            powinny pozostac oraz scisle wymagania co do samochodow - wlasnie po to zeby
            zule nie mogly Cie wozic.
            • Gość: ona Re: Nie 361-61-61 IP: *.ids.czest.pl 29.04.10, 15:03
              nigdy więcej z 34 361 61 61 bardzo niegrzeni kierowcy taksówkarz
              cały czas robi łaskę że mnie wiózł
              • Gość: iwan Re: Nie 361-61-61 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 17:21
                no to robimy bojkot tele-taxi
                • Gość: Morbit Re: Nie 361-61-61 IP: *.2.142.153.tvksmp.pl 29.04.10, 18:42
                  Zarówno taxi 3616161 jak i Echo Taxi 3616161 19625 to firmy z najstarszymi kierowcami pamiętającymi czasy komuny , z mentalnością z tamtych czasów więc nie oczekuj od nich kultury higieny osobistej i ogłady (oczywiście nie wszyscy). Ci Panowie nadal uważają się za "PANÓW TAKSÓWKARZY" a zapach potu to oznaka męskości. Rynek taksówkowy w tym mieście od kilku lat schodzi na psy .Tutaj standardy europejskie jeszcze nie zawitały Zdecydowanie firmami godnymi polecenia są firmy Inter Taxi 196-24 i Carex Taxi 196 26.Zwłaszcza Inter-Taxi ma wysoki standard ze względu na umowy z firmami na obsługę lotnisk, a tam są wysokie rygory standardów choć i im zdarzają się czarne owce.Jak chcesz wk....ć taksówkarza to poproś go o paragon
                  • Gość: taxi Re: Nie 361-61-61 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 01:29
                    a niby czemu ? paragon jest zawsze drukowany jesli jest wlaczony
                    taksometr,Chcesz paragony ? Przyjdz pod brame kiedy zjezdam do
                    domu .Nikt tego nie bierze, codziennie dam ci cala garsc. I tak to
                    wyrzucam .oczywiscie kopie trzymam nie wiadomo po co 5 lat
                    • Gość: finder Re: Nie 361-61-61 IP: *.ids.czest.pl 30.04.10, 07:32
                      oj też pamiętam jakie chamstwo mnie przywitało w 361-61-61 no ale
                      cóż nie jeżdże z nimi od 5 lat i nie zamierzam polecam tą firme
                      jeśli lubisz nieuprzejmych kierowców w samochodzie jakiś smrodek z
                      nocy czy z papierosów ten kto chciałby sie pocuć jak w komunie gdzie
                      klient bz traktowanz jak pryedmiot na pewno powinien wzbrac 361 61 61
                    • Gość: Amator Re: Nie 361-61-61 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.10, 07:44
                      Wiesz Panie taxi że chodzi o rabaty wbijane na kasie.:)))
                      • Gość: taxi Re: Nie 361-61-61 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 08:57
                        dam ci te paragony i sobie sprawdzisz na nich czy sa tam jakies
                        rabaty.Fajnie ze je bedziesz sobie zabieral bo nie bede musial ich
                        juz wyrzucac
                        • Gość: do taxi Re: Nie 361-61-61 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 12:30
                          ty chyba jesteś jednym z tych flejtuchów
                          • Gość: taxi Re: Nie 361-61-61 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 13:36
                            Nie sądz innych swoją miarą.Nie kazdy jest takim chamem jak
                            ty.Musisz wiedziec ze sa ludzie ktorzy mieli normalny dom,normalne
                            wychowanie a nie tylko wóda i awantury miedzy rodzicami.Nasluchales
                            sie w domu i nie potrafisz w inny sposob zwracac sie do innych
                            ludzi.Nie szkoda mi ciebie, widac i tacy jak ty sa potrzebni choc by
                            po to zeby inni mogli sie podbudowac
                            • Gość: elvis Re: Nie 361-61-61 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 15:21
                              a Elvis żyje
              • zyglis taxi z tel. 19191 01.05.10, 15:35
                Stosunkowo często jeżdżę taksówkami na telefon 19191, i jestem bardzo
                zadowolony.Pojazdy są czyste, kierowcy schludni i co ważne uprzejmi.
                Od razu uprzedzam,że jestem zwykłym mieszkańcem naszego miasta, tyle że
                podeszłym już niestety wieku. Zainteresowanych pozdrawiam,
    • Gość: nina Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 08:13
      Znowu jakiś taksiarz zadaje sobie pytanie i na nie odpowiada hehehehe.I znowu
      reklamuje taxi inter , która jest najbardziej bezszczelną firmą w
      Częstochowie.Najlepiej krytykować innych tylko nie siebie hehehe.Skoro wszyscy
      jeżdżą na tym samym przeliczniku to jak może być ktoś droższy lub tańszy
      hehehehe.Ale się uśmiałam hehehehe.
      • Gość: Seba Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 09:57
        rozne maja ustawione czasy na taksometrach.I dlatego sa roznice. U
        jednych placisz 12 a u drugich 14.A Inter najtanszy ,sprawdzilem
        • Gość: nina Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 10:32
          Znowu taksiarz się reklamuje hehehe:) taxi inter jest najdroższe uważajcie.
          • Gość: Seba Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 10:53
            Qrde ale ty jestes glupi !
    • truthmaker Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog 01.05.10, 14:43
      "Złotówy" już od dawna dogadują się odnośnie cen.
    • Gość: spax Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 18:21
      stały limit ustalił były prezydent miasta ponad 4 lata temu, wieć bez
      sensacji!!, ale się obudziliście w porę::)))
      • Gość: malczik Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 11:15
        a która taksówka najgorsza?
        i który taksówkarz najgorszy??
        • Gość: Seba Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 12:48
          Robert De Niro ,niebezpieczny i Daniel Morales tez
          • Gość: loluś Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 20:12
            jak czytam te bzdurne komentarze to mnie szlag turystyczny trafia, ble ble ble a
            chleb w 40 sklepach w tej samej cenie -zmowa/ debilizm,z dużej litery. nie
            korporacje lecz sam właściciel i kierowca odpowiada za stan samochodu, i jego
            odczucia wizualne i zapachowe czy jeszcze coś innego a nie korporacja , ludzie
            zastanówci się co piszecie i o czym. złotówą byłem ale już dawno nie jestem ale
            pałotówy w gazmaskach jeźdźić????????, najlepszego dla złotóweczek , i bele
            czego dla pasarzerów
        • Gość: GOŚĆ Re: ZMOWA Taxi czyli jeden dog IP: *.54.175.20.tvksmp.pl 02.05.10, 23:01
          Najlepszy jest taksówkarz "Wampir" stojący na postoju przy Cinema City:):):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka