Dodaj do ulubionych

Woda droższa od 1 kwietnia

14.02.10, 19:10
No przecież pracownicy wodociagów zasługują na podwyzki, a reszta to
bajer. A tak na marginesie słyszał ktos o wolnym miejscu pracy w tej
firmie- są ale dla znajomych i to dobrych.
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Re: Woda droższa od 1 kwietnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 19:15
      Kurcze, ja w obecnej chwili za 4 osoby płacę ponad 180zł za wodę. I na dodatek
      właściciel kamienicy nie pozwala założyć wodomierza.
      • Gość: wodowskaz Re: Woda droższa od 1 kwietnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 19:20
        nie martw się, to nie jest dużo. W Spółdzielni HUTNIK ryczałt za 3 osoby to 220
        zł :-)
        • Gość: Ali Re: Woda droższa od 1 kwietnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.11, 14:51
          Witam jestem pracownikiem wodociągów - nikt nie możne zabronić Wam montażu wodomierza, każdy musi mieć możliwość płacenia za faktycznie zużytą wodę.
          • Gość: Jan Re: Woda droższa od 1 kwietnia IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.12, 19:08
            Gość portalu: Ali napisał(a):

> Witam jestem pracownikiem wodociągów - nikt nie możne zabronić Wam montażu wodo
            > mierza, każdy musi mieć możliwość płacenia za faktycznie zużytą wodę.

A czy wodociągi zechcą podpisywać umowy indywidualne z lokatorami a nie właścicielami budynków?? Jest kilka sposobów aby nie dać możliwości podłączenia wodomierza, ja poprowadziłem instalację szeregowo do poszczególnych lokali. Nie zgadzała mi się liczba m3 ze wskazaniami licznika głownego i jeden lokator nie płacił wcale, a do czasu eksmisji nie mogłem mu wody odciąć i do tego za niego płacić. I teraz uczciwi wielodzietni lokatorzy płacą za nieuczciwych. Równowaga musi być.
    • Gość: Wielkie OkO Co robią pracownicy wodociągów na interwencji przy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 19:32
      ... pękniętej rurze?? No więc ok 8:00 przyjeżdża samochód (star) z pracownikami
      wodociągów, oglądają miejsce w którym woda wypływa na powierzchnię, po czym....
      idą na śniadanie, ok 9:30 przyjeżdża drugi samochód z przyczepka na której jest
      mini koparka, oczywiście Panowie z tego drugiego samochodu również muszą napić
      się kawy, zapalić. Mamy godz. 10:00 więc czas do pracy, koparka idzie w ruch, i
      już po 4 machnięciach łyżką widać rurę, która rzeczywiście jest pęknięta. Co w
      takiej sytuacji robią pracownicy wodociągów?? a) wymieniają rurę na nową,
      b)łatają pękniętą rurę opaską, pomimo tego że stan rury nie jest najlepszy i
      nadaje się ona tylko do wymiany. Oczywiście odpowiedź 'b'. A zapytani o to kiedy
      rura jest wymieniana na nową pada odpowiedź, że dopiero przy 5 interwencji.
      Reasumując: Jaki jest koszt jednorazowej wymiany rury na nową? I czy jest on
      (pytanie retoryczne) wyższy od pięciokrotnej interwencji 2 samochodów
      dostawczych, jednej koparki, 4 opasek do łatania przecieku i 8 pracowników
      wodociągów?? A najlepsze na koniec... Pracownik wodociągów zapytany o takie
      porównanie, odpowiada: "przecież i tak Pan za to zapłaci w rachunku za wodę" I
      po spełnieniu swojego obowiązku, Panowie już ok godz. 12 mogli jechać na kolejna
      interwencje tego dnia. Czy naprawdę nie ma się kto za to zabrać??? Oczywiście
      opis całej sytuacji nie jest zmyślony, jest to opis prawdziwej interwencji
      pracowników wodociągów. Proszę o komentarze...
      • Gość: agnieszka Re: Co robią pracownicy wodociągów na interwencji IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.02.10, 19:55
        trzeba sie bylo uczyc wielka pipo!!!!!!
        • Gość: fredzia1962 Re: Co robią pracownicy wodociągów na interwencji IP: *.54.170.161.tvksmp.pl 14.02.10, 19:59
          Pipą i to nie wykształconą jesteś ty, ja akurat jestem z zawodu
          fachowcem od wodociagów (P.Cz. - wydział inżynierii środowiska,
          specjalnosć urządzenia sanitarne), i kiedyś próbowałam się dostać na
          tą ciepła posadkę wiec wiem co pisze.
          • Gość: O fredzi1962 Re: Co robią pracownicy wodociągów na interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 23:03
            Kolejny raz przekonuję się, że ludzie po polibudzie są analfabetami. Fredka, ucz
            się ortografii, bo wstyd się przyznawać, że masz wyższe studia.
        • Gość: Wielkie OkO Re: Co robią pracownicy wodociągów na interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 20:08
          Droga Agnieszko, widać że rachunki za wodę są Ci obojętne, więc pozwól, ze
          zapytam... Co byś wolała: a) Zapłacić 50 PLN większy rachunek za wodę, pomimo
          tego, że nie wykorzystałabyś jej więcej niż teraz, b) Wydać to 50 PLN na jakieś
          przyjemności, tak dla siebie samej. Dla mnie odpowiedź jest prosta i nie obrażaj
          ludzi wykształconych, bo ujawniasz tym sposobem tylko swoją prostotę.
          • Gość: fredzia1962 Re: Co robią pracownicy wodociągów na interwencji IP: *.54.170.161.tvksmp.pl 14.02.10, 20:16
            A moze koleżanka Agniesza jest pracownikiem Częstochowskich
            Wodociągów i boi się o swoją posadkę.
            • Gość: 006 Re: Co robią pracownicy wodociągów na interwencji IP: 195.205.202.* 14.02.10, 20:23
              to nie jest żadna Agnieszka tylko zwykły troll, który w dodatku udaje kobietę (nie po raz pierwszy zresztą), a na trolla najlepszy jest ignor
        • Gość: *-* Re: Co robią pracownicy wodociągów na interwencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.10, 21:02
          agnieszko, kopuluj, kopuluj. kopuluj bo wszystko co innego robisz to kretynizmy.
        • Gość: Szambonurek xD Re: Co robią pracownicy wodociągów na interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 22:28
          a co do Agnieszki to ma racje;] trza bylo sie uczyc xD
          i nie mysl chlopie ze jestem kolejnym dzieckiem neo... srednie techniczne mam,wlasnie probuje sil na studiach ..noo ale niestety czasami trzeba sobie upier... rączki w tym chorym jak piiiizzz kraju :)
          pomysl o tym i nie zawiść nie zawiść sam bys mordke cieszyl wiec nie zawisc.... nie jestes lepszy wcale... nic a nic... a jesli ten kraj jeszcze Cie tego nie nauczyl...zeby szanowac ludzi a nie system to przykro mi ale musisz jeszcze dojrzec troszke;] no nic... sam probuj.. szczescia i powodzonka;)
      • Gość: fredzia1962 Re: Co robią pracownicy wodociągów na interwencji IP: *.54.170.161.tvksmp.pl 14.02.10, 19:56
        Typowe wykonywanie pracy w zakładzie który nie ma konkurencji.
      • Gość: szambonurek xD Re: Co robią pracownicy wodociągów na interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 22:12
        HAHAHAHGAHAHAAHAH :D nooo odpowiem Ci... otoż... oni o 12 nie jadą na nastepna interwencje ,tylko na baze umyc sie i do domu;D po 7 firmach prywatnych dostalem prace w wodociagach i kanalizie... (bez znajomosci) i mimo ze gowniana praca o0 bo nie kazdy ma na tyle silna psyche zeby tyrac przy gownie czasami... ;d to jest to najlepsza praca jaka mialem do tej pory:D a mialem ich naprawde sporo:]
    • Gość: Heniek Re: Wóda droższa od 1 kwietnia IP: 195.205.202.* 14.02.10, 19:56
      a może to prima aprilis?
      • Gość: xxx Re: Wynagrodzenia w wodociągach IP: *.21.pl 14.02.10, 20:25
        Ciekawi mnie poziom wynagrodzeń. Nie przypominam sobie żadnych
        protestów w tej firmie ze strony pracowników.
        Podwyżki napewno się przydadzą, będzie z czego dać.
        • Gość: fredzia1962 Re: Wynagrodzenia w wodociągach IP: *.54.170.161.tvksmp.pl 14.02.10, 20:36
          Z tego co wiem to wynagrodzenia sa w tej firmie satysfakcjonujące, w
          większości powyżej średniej krajowej + pakiet socjalny i wszystko to
          co w kodeksie pracy nalezy sie pracownikowi, bo jak by inaczej.
          • Gość: Wielkie OkO Re: Wynagrodzenia w wodociągach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 20:56
            No i ok, niech sobie zarobią, zazdrosny nie jestem, wiadomo, ze jak się
            opieprzam to nic nie mam, a jak chce coś mieć to wypruwam sobie żyły, ale oni
            dostają wysokie pensje właśnie za opieprzanie się... Nie miałbym też nic
            przeciwko ich zarobkom, gdyby nie to, ze sam doświadczyłem ich "fachowości" i
            beztroskiego podejścia do ludzi, którzy płaca za ich pracę.
            • Gość: TYM Re: Wynagrodzenia w wodociągach IP: *.chello.pl 14.02.10, 21:06
              Wielkie OkO i nietylko to sa obywatele z gornej polki ktorzy ida na
              wybory znaczy jak to sie powiada obywatele pelna geba albo z pelna
              geba!!!woda w Czestochowie bedzie w cenach miasat najdrozszych!!!
            • Gość: fredzia1962 Re: Wynagrodzenia w wodociągach IP: *.54.170.161.tvksmp.pl 14.02.10, 21:12
              Ja podobnie pracuję w prywatnej firmie i wynagrodzenie moje jest
              zależnie od ilości wykonanej pracy. U mnie pracodawca nie powie jak
              to zrobił Prezes wodociągów że potrzene są pieniądze na rozwój firmy
              bo kogo to obchodzi, jest konkurencja. Natomiast wodociągi nie mają
              konkurencji więc robia co chcą z podwyżkami cen wody i w tym jest
              cały problem.
              • Gość: bubas1 Re: Wynagrodzenia w wodociągach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 21:32
                Pwik podniesie ceny za wode poniewaz oczyszczalnia Warta
                przeprowadziła szereg inwestycji za ktore trzeba placic
                - a kto zaplaci za moje inwestycje (wymiana okien, zakup nowego
                samochodu)?
                • Gość: fredzia1962 Re: Wynagrodzenia w wodociągach IP: *.54.170.161.tvksmp.pl 14.02.10, 21:42
                  Nie tylko na tej oczyszczalni są robione inwestycje, ale w całej
                  firmie. A tak apropo wynagrodzeń . Młody człowiek lat 21,
                  wykształcenie srednie wynagrodzenie około 2500 zł + mleczko bo
                  warunki szkodliwe itp. Jedyne utrudnienie to praca na 3 zmiany przy
                  monitoringu oczyszczalni.
        • Gość: fredzia1962 Re: Wynagrodzenia w wodociągach IP: *.54.170.161.tvksmp.pl 14.02.10, 21:18
          Dla zainteresowanych pracą w wodociagach

www.pwik.czest.pl/praca/
          zawsze ta sama informacja
          • Gość: habemus novum Augu the King is dead, long live the King! IP: *.xdsl.centertel.pl 14.02.10, 21:26
            Chcieliście medaliki Komisarza z PO to macie proszę nie narzekać na
            podwyżkitylko płacić
            • Gość: bubas1 Re: the King is dead, long live the King! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 21:35
              Chcieliście medaliki Komisarza z PO to macie proszę nie narzekać na
              podwyżkitylko płacić

- tu komisarz akurat nie winien
        • Gość: Student prostaku! IP: *.chello.pl 15.02.10, 21:59
          sluchaj ufoludzie!napisze tylko raz! jestes idiotą, czy tylko udajesz? NIE
          PRZY{OMINAM SOBIE ZEBY BYLY JAKIES PROTESTY???? Ty przeczytales to co napisales?
          tego gniota? Od kiedy daje sie podwyzki ludziom tylko gdy protestuja? nie no
          kurde masakraaaaaaa trzymajcie mnie bo mnie krew zaleje...

dajmy kase tylko tym co umieraja z glodu? to co maja przymierac? wyjsc pod UM to
          dopiero wtedy? czy kazda podwyzka w tym kraju ma sie odbywac za pomoca strajku?
          zeby zapchac geby i uciszyc? litosci czlowieku...

wartosc Twojej wypowiedzi oceniam na -10 w skali 0-10.
    • Gość: wielka dupa Re: Woda droższa od 1 kwietnia IP: *.dhcp.bluecom.no 14.02.10, 22:09
      Ferdek Kiepski w jednym z odcinków opiepszał listonosza Edzia który
      przyniósł rachunki min. za wodę, że jak to, przecież woda powinna
      być za darmo, bo to dar natury, i tu się akurat z nim zgodzę,
      a prezez niech te swoje wykresy, słupki wsadzi sobie głęboko w dupe,
      i gó... mnie to obchodzi że zrobiono jakieś tam inwestycje, płaćcie,
      ale qu... z mojej kieszeni, gnoje jedne
      • Gość: seba Re: Woda droższa od 1 kwietnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.10, 22:35
        precz z podwyżką
    • flavio1976 Woda droższa od 1 kwietnia 14.02.10, 22:39
      za co chcą podnosić...za ten smak gówna,woda śmierdzi a po kąpieli skóra robi
      się sucha i swędzi,za taki badziew to oni powinni ludziom jeszcze dopłacić...
      • Gość: pik Re: Woda droższa od 1 kwietnia IP: 193.138.240.* 14.02.10, 23:09
        wymień sobie rury jak ci śmierdzi , jedynie w górach mają lepszą
        • Gość: WSPOLNIE Re: Woda droższa od 1 kwietnia IP: 188.46.49.* 15.02.10, 00:01
          TO TERAZ TRZEBA KONIIECZNIE SPISAC STANY LICZNIKOW WODY NA 31 MARCA
          PLUS WODOMIERZE W BLOKACH , bo potem sie okaze, ze srednia roczna zezre
          nam to co do tej pory.
          i rozliczyc to.
          bo te rozliczenia .sredniego zuzycia sa potem zyskiem dla spoldzielni i
          zgmu.
        • Gość: nowy etat Re: Woda droższa od 1 kwietnia IP: 188.46.49.* 15.02.10, 00:03
          woda musi zdrozec, bo jest nowy pracownik z obalonej ekipy wrony, wiec
          trza mu jakas godna pensje dac i dodatki.
          MUSIMY sie na to niestety zlozyc ;-)))
      • Gość: jola Re: Woda droższa od 1 kwietnia IP: *.chello.pl 15.02.10, 18:56
        Jak byś się codziennie kąpała to nie miała byś problemów ze skórą, a
        jak robisz to by zeskrobać bród to masz jak masz. A napewno nie woda
        śmierdzi tylko Ty. Trzeba to odróżnić.
    • Gość: g Ciekawe jak dostać się pracy do wodociągów? IP: *.apus-net.pl 15.02.10, 11:52
      Ciekawe jak dostać się do pracy do wodociągów? ile wynosi srednia
      pensja?
      jak zwykle podwyżka i "przekonujące" tłumaczenie konieczności jej
      wprowadzenia. znając życie dalej będzie chodził inkasent.
      • Gość: grzes Re: Ciekawe jak dostać się pracy do wodociągów? IP: *.play-internet.pl 14.01.12, 15:20
        tez jestem tego ciekawy co prawda nie jestem z Twojego miasta ale podejrzewam ze w każdym mieście jest podobnie dostają się tam tylko znajomi znajomych czyli kolesiostwo, Jak na taka prace zarobki b.d.
    • Gość: Tomek Składajcie podania do wodociągów IP: *.chello.pl 15.02.10, 19:22
      Jak wam coś nie pasuje składajcie podania o przyjęcie do wodociągów.
      Tak wszyscy myślą, nic nie robią a po pensję przychodzą z walizkami.
      Tak magiczna stawka około 2600 zł brutto na miesiąc staż ponad 10
      lat. Na rękę 1700 zł i praca w każdych warunkach i o każdej porze.
      Zapraszam tych co szukają p[racy w tej firmie by na - 10 stopniach
      wykopali sobie dołek, nalali wody po pas i siedzieli tam prze
      chociaż godzinę. A koledzy z kanalizacji jeszcze gorzej, zanim
      napiszesz kolejny głupi post narób do swego sedesu i włóż tam łapę
      na parę minut. Może wówczas nie będzie bzdur na forum.
      Chcesz pracować na oczyszczalni, nie ma sprawy, tam tylko leżą i nic
      nie robią...taczkami wasze główna wywożą bo mamy w naszym mieście
      stado bydła co do kanalizacji wszystko wrzuca i pompy nie są w
      stanie tego przerzucić a maszyny oczyścić.
      No i sprawa Ferdka Kiepskiego...tak Wodę możecie mieć za darmo, ale
      kto powiedział że macie ją mieś dostarczaną do kuchni, łazienki.
      Zbierzcie się w KUPĘ , wypowiedzieć umowę wodociągą, i kopać własną
      studnię przed domem czy blokiem, na pewno inwestycja się zwróci za
      167 lat. Wody nie macie przez 30 minut a u dyspozytora robi się
      czerwona linia z pretensjami i żądaniami. Za komuny wody nie było po
      dwa dni i nikt się nie odważył dzwonić. Chcecie jakość i szybką
      obsługę to jest jak jest, a awarie są usuwane na bieżąco, w dzień, w
      nocy, w Boże Narodzenie itp.
      Może i wodociągi mają monopol ale podwyżka 10 groszy czy pięć za
      1000 litrów to śmieszne wasze protesty. Enion nie jest już
      monopolistą i podwyżki po 10 procent i co, gdzie protest. Producenci
      żywności też ceny podnoszą, telewizje kablowa też robi podwyżkę.
      Ne ma co rozpaczać, że woda drożeje o paręnaście dosłownie groszy,
      należy się cieszyć i dziękować tym w starze że za takie pieniądze
      chcą w tym bagnie robić. A my nie protestujemy i nie strajkujemy z
      jednego prostego powodu-nam nie wolno protestować czy strajkować i
      zanim ktoś napiszę kolejną bzdurę niech to sprawdzi. Wodociągi nie
      mają prawa do strajku, a jedyny okaz nie zadowolenia to noszenie
      opasek na ramionach których i tak nikt nie zauważy.
      • Gość: zrezygnowany Re: Składajcie podania do wodociągów IP: *.54.170.161.tvksmp.pl 15.02.10, 21:37
        Przyjęc do pracy w wodociągach nie ma , więc nie opowiadaj bzdur
      • Gość: Polako Re: Składajcie podania do wodociągów IP: *.chello.pl 15.02.10, 21:47
        brawo. Jedyny sensowny post na 30pare gniotów napisanych przez idiotów.
        • Gość: Polako zal mi was.... IP: *.chello.pl 15.02.10, 21:55
          Oczywiście chodziło mi o Post Tomka, jedynego poinformowanego czlowieka
          wypowiadajacego sie na poziomie w powyzszej dyskusji. Widzę, że bardzo wielu
          ludzi jak zwykle slabo poinformowanych, leczacych swoje kompleksy i wieszajacych
          psy na biednych ludziach pracujacach zeby wam sie fajnie du...mylo w cieplej
          wodzie. Bardzo jestem ciekaw was wszystkich chetnych do pracy na oczyszczalni
          sciekow. byliscie tam kiedys? kur... same szambonurki gotowe do pracy!masakra!
          czasem zagladam na to forum poczytac, liczac ze moze nasze zawistne
          spoleczenstwo sie zmienilo...ale szybko je wylaczam...Boże, gdzie ja mieszkam...
          • Gość: t Re: zal mi was.... IP: *.apus-net.pl 15.02.10, 22:34
            Polako,
            dobrze, już wiemy, że bardzo emocjonalnie jesteś związany ze swoją
            firmą i nam tłumaczysz jaka to ciężka praca. ale nie obrażaj ludzi.
            jeszcze cię z firmy wywalą w ramach szukania oszczędności i po co
            się wczuwać?
            "zrezygnowany" chyba też jest zorientowany w temacie.
            • Gość: Student Re: zal mi was.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.10, 14:27
              To co, już nie można się wypowiedzieć na jakiś temat obiektywnie i
              pozytywnie ( bez nieuzasadnionej negacji i dozy cynizmu) o jakiejś
              firmie, nie będąc w niej zatrudnionym? Dlaczego z góry zakladasz, że
              Polako jest tam zatrudniony? Faktycznie, na tym forum wypowiadają
              się sami zgorzkniali nieudacznicy, ktorym w życiu nic nie wyszło
              prócz założenia sobie neta.... pozostaje im tylko biadolenie i
              narzekanie anonimowo na forum :) psioczenie jak im jest zle i jak
              zle sie dzieje w Państwie Polskim :P

ciągle czytam tylko posty które można podsumować w jeden sposob:
              niewyszlo mi w zyciu to zeby innym tez sie zle wiodlo.

Właśnie o tym pisał Polako, tylko, że chyba użył za nadto
              wyrafinowanych określeń i niestety większość uwstecznionych
              troglodytów tego nie zajarzyła. Jakie to częstochowskie..doprawdy.
              • Gość: o te student, do sesji się uczyć IP: *.apus-net.pl 16.02.10, 14:58
                te student, do sesji się uczyć a nie mądralować się tutaj z
                Wrocławia. nie bój nie bój, zobaczymy czy po studiach pracę
                dostaniesz. pracodawacy wolą tych z kiluletnim doswiadczeniem,
                abslowenci z reguły posredniak. zobaczymy jak tobie w życiu wyjdzie.
                • Gość: Student Re: te student, do sesji się uczyć IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.10, 15:24
                  OOO!!...kolejny Neandertalczyk:) smutny szary człowieczek.

studiuje i pracuję a w pośredniaku nie byłem, więc Ci nie
                  poszło..przykro mi:) Troszke wcześniej trzeba pomysleć o swojej
                  przyszłości a nie obudzić się w wieku 30 lat z ręką w nocniku, bez
                  wykształcenia z dorobkiem 3 lat przepracowanych w Tesco na wózku.

Owszem, kocham Częstochowę, to cudowne miasto z cudownym obrazem na
                  Jasnej Górze, ale nie wymagajmy cudów i szans od losu skoro nawet
                  się nie daje mu szansy!

od wypisywania głupot na forum i biadolenia jeszcze nikomu sie nie
                  udało do czegokolwiek dojść w życiu!

nie pisali tego tutaj na forum? oj jaka szkoda..

;)
      • Gość: Wielkie OkO Re: Składajcie podania do wodociągów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 23:05
        Tomku, dolek o ktorym wspomniales nie byl kopany zima, tylko pod koniec lata,
        gdy warunki atmosferyczne nie byly uciazliwe. Jesli chodzi o Panow ze stara to
        nie babrali sie w gownach tylko mieli naprawic rure z biezaca woda. I w moim
        przekonaniu dalo sie to zrobic szybciej i sprawniej.
        • Gość: zrezygnowany Re: Składajcie podania do wodociągów IP: *.54.170.161.tvksmp.pl 16.02.10, 19:13
          Ciekawe jakie stanowiska w wodociągach zajmuja Tomek i Polako???????
        • Gość: sanczo panda Re: Składajcie podania do wodociągów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.02.10, 07:43
          To że to nie byłą rura z kanalizacją, tylko woda i nie zima tylko lato - co to
          zmienia? Przychodzi też czas na zimę i na ścieki...
          Z drugej strony ciekawa ta dyskusja, chyba piszący i narzekający są z tych co to
          mając nadmiar czasu siedzą i szukają dziury w całym... dobrze ktoś napisał, prąd
          drożeje, benzyna, ropa i to o ile - wszystko drożeje.Jedyną rzeczą jaka tanieje
          a nie drożeje to komórki:) Trzeba się wziąć do pracy i poprostu na to zarobić a
          nie wiecznie narzekać. Życie jest za krótkie żeby tak po wszystkim jeździć i być
          niezadowolonym:)
          • Gość: sanczo panda Re: Składajcie podania do wodociągów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.02.10, 07:46
            jeszcze jedno- nawiązując do picia kawy przy tej wymianie czy łataniu rury - czy
            przypadkiem jak się pracuje fizycznie to nie ma jakiejś przerwy śniadaniowej tak
            koło 9?
        • Gość: sanczo panda Re: Składajcie podania do wodociągów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.02.10, 07:48
          > To że to nie byłą rura z kanalizacją, tylko woda i nie zima tylko lato - co to
          > zmienia? Przychodzi też czas na zimę i na ścieki...
          > Z drugej strony ciekawa ta dyskusja, chyba piszący i narzekający są z tych co t
          > o
          > mając nadmiar czasu siedzą i szukają dziury w całym... dobrze ktoś napisał, prą
          > d
          > drożeje, benzyna, ropa i to o ile - wszystko drożeje.Jedyną rzeczą jaka tanieje
          > a nie drożeje to komórki:) Trzeba się wziąć do pracy i poprostu na to zarobić
          > a
          > nie wiecznie narzekać. Życie jest za krótkie żeby tak po wszystkim jeździć i by
          > ć
          > niezadowolonym:)
    • stangor A może by tak? 06.06.11, 21:57
      Rozwiązać Związek Komunalny Gmin. Niech każda gmina łącznie z Częstochową zarządza własnymi sieciami. A Spółka Wodociągi będzie świadczyć usługi remontowe i inwestycyjne na zasadzie przetargów. Sąsiednie gminy (Poraj, Krzepice, Boronów, Herby, Starcza) płacą za wodę i ścieki poniżej 5 ,5 zł. Spółka Wodoc. Częstochowskie już kasuje ok 9zł wliczając opłatę abonamentową. Dlaczego drożej o 0ok 3,5 zł? Bo Spółka działa wg. Kodeksu Handlowego a więc ponosi opłaty za umieszczenie urządzeń w pasie drogowym (chodzi o drogi gminne), płaci podatek od majątku, nalicza amortyzację i zysk. Gminy prowadzące własną gospodarkę wodnościekową nie naliczają tych opłat. Nie mają czapy administracyjnej z krociowymi wynagrodzeniami.
    • stangor Majątek ZW. Kom. Gmin 06.06.11, 22:23
      Wartość majątku ruchomego branży wod-kan Związku Kom. Gmin na koniec 10.2009 wynosiła prawie 142 mln zł. Majątek ten jest przekazany Spółce w użytkowanie. Związek posiada 100% akcji Spółki Wodoc. Częstochowskie o wartości ok 99,3 mln zł ( stan na 31.10.2009r). Czy nie jest to dziwnie mało skoro do Związku należy 10 gmin łącznie z Częstochową. Kto to wycenia skoro tylko 1/3 sieci kanalizacyjnej w jednej z gmin kosztuje ok 56mln zł.
    • Gość: kanalarz Re: Woda droższa od 1 kwietnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 22:31
      W telewizji podano że jesteśmy w 1 trójce państw Unii którzy mamy najdroższy prąd. To jeśli chodzi o wodę nikt nas nie prześcignął. Brawo tak trzymać, przynajmniej tu jesteśmy w czołówce. A mówią że Polak to cwaniak i tak da się łupić.
      • Gość: adam Re: Woda droższa od 1 kwietnia IP: *.play-internet.pl 27.07.11, 13:05
        A tu ciągle pada i wody przybywa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka