Dodaj do ulubionych

Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków

20.04.10, 14:44
Pytanie również jak najbardziej serio.Różniące sie tylko tym od pytania o dokonania L.Kaczyńskiego ze zadaje je nie w momencie czyjejś śmierci i załoby narodowej ,tylko podczas trwania kadencji obecnego premiera.No wiec co?,oprócz tego że bezrobocie coraz większe,służba zdrowia w stanie agonalnym,ZUS na granicy bankructwa,o pracę coraz ciężej,wiele rodzin żyje na granicy ubóstwa ,w każdym urzędzie państwowym wszechobecne kolesiostwo i łapownictwo...długo mozna by wymieniać.Proszę popytać ludzi "z ulicy" a nie wysłuchiwać tylko mlekiem i miodem płynacych komentarzy w tv "jak to w Polsce pieknie i dostanio"Przeciez przez ten czas premierowania naszego Premiera mozna było wiele z tych problemów próbować rozwiązac.I co ?,i nic.I proszę nie wpisywać sie w częstą w śród zwolenników obecnego rządu retoryke:prezydent wetował ,ponieważ jest to ewidentna bzdura.Kompetencje premiera i rządu sa niepodważalne,gwarantowane przez konstytucję.
Aha,i jeszcze jedna uwaga ,darujcie sobie ,zwolennicy innych jedynie slusznych poglądów uwagi o fanatyzmie bo to wlasnie z waszych wpisów przebija głeboki fanatyzm,i absolutny brak chęci do dyskusji z innymi którzy maja ciut odmienne poglady
Obserwuj wątek
    • Gość: Bielinek Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: 188.33.82.* 20.04.10, 15:01
      Oczywiście,że jesteś przewrotnym fanatykiem.

Daleki jestem od pisania komukolwiek słodkich laurek,bo to wazelinę bardziej
      przypomina,ale w skrócie,odpowiadam na zadane pytanie..

Po pierwsze zacznijmy od gospodarki,bo ona jest najważniejsza i świadczy o
      kondycji naszego państwa i życiu obywatela.
      Poradzenie sobie z kryzysem,jesteśmy dzięki racjonalnym a nie populistycznym
      działaniom zieloną wyspą na oceanie kryzysu
      Wzrost nakładów na szkolnictwo wyższe,gdzie wcześniej nawet o takim poziomie
      nikt nawet nie mówił
      Wzrost liczby oddanych do użytku kilometrów autostrad. Średnio 1000 km łącznie,
      dokonania PIS 300 km.
      Likwidacja obowiązkowej służby wojskowej z poboru.
      Odzyskaliśmy twarz na arenie międzynarodowej.

Nie sposób wymieniać wszystkiego,bo tak naprawdę tylko debile uprawiają kult
      jednostki.
      Są również błędy i brak decyzji może i kontrowersyjnych ale niezbędnych.
      Likwidacja KRUS i ograniczanie dyktatu związków zawodowych.
      • Gość: Bielinek Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: 188.33.82.* 20.04.10, 15:03
        Oczywiście chciałem w ostatni zdaniu napisać,że likwidacja KRUS i ograniczanie
        dyktatu związków zawodowych to zadania dla rządu.
        • Gość: Julka Gospodarka ... jak w Grecji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.10, 15:23
          Żeby zamiast drugiej Irlandii nie zafundował nam drugiej Grecji
          gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,7786645,_PB___Jacek_Rostowski_tez_kupuje_swapy.html
          • Gość: Bielinek Re: Gospodarka ... jak w Grecji? IP: 188.33.82.* 20.04.10, 15:29
            Gość portalu: Julka napisał(a):

> Żeby zamiast drugiej Irlandii nie zafundował nam drugiej Grecji
            >

Grecja by była,jakby podnosili składki na ubezpieczenie zdrowotne i rozdawali
            socjal na lewo i prawo,bez refleksji,tak jak proponował PIS
      • Gość: OwnU bedziemy zyli sobie jak w raju IP: *.prenet.pl 20.04.10, 15:04
        bedziemy chodzic nago i boso
        • Gość: hupek Re: bedziemy zyli sobie jak w raju IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.10, 01:19
          oraz Padać na kolana I Słuchać słów pt Jarka, przepraszam,
          zagalopowałem się, Prezesa I Sukcesora.
          Pozdrawiam wszystkich patrzących z dystansu, choćby Częstochowy.
      • midinka1 Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków 20.04.10, 15:10
        chciałem dyskusji a nie obrzucania mnie określeniami fanatyk.Nadużywasz tego
        okreslenia bardzo,widocznie nie wiesz do konca co ono oznacza albo...sam jestes
        chorym z nienawisci do innych którzy maja inne zdanie fanatykiem.
        • Gość: Bielinek Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: 188.33.82.* 20.04.10, 15:20
          idinka1 napisała:

> chciałem dyskusji a nie obrzucania mnie określeniami fanatyk.Nadużywasz tego
          > okreslenia bardzo,widocznie nie wiesz do konca co ono oznacza albo...sam jestes
          > chorym z nienawisci do innych którzy maja inne zdanie fanatykiem

Chcesz dyskusji? Przecież sam wrzucasz na forum "smroda" i stawiasz się w
          pozycji ofiary.
          Pytałeś co zrobił Tusk,napisałem.Ty jednak skupiasz się nad czymś innym.
          Przyjęcie takiej postawy zapisuje się w świadomości społecznej,jako tej,która
          podpowiada osobom postronnym "nie kop leżącego" bo ten nie ma argumentów do
          dalszej dyskusji.

Rozumiem,że jest zwolennikiem/działaczem PIS i działasz w myśl zasady,idziemy po
          trupach,robimy kampanię wyborczą,zamieniając przewrotnie pytania internautów o
          celowość pochówku Kaczyńskiego na Wawelu,na pytanie co zrobił rząd Tuska.
          Nie dostrzegasz,że jesteś śmieszny? Ba... nawet bardzo.
          • Gość: mindinka1 Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: *.net.stream.pl 20.04.10, 23:49
            chciałem dyskusji,a czytam co?poglady różnych osób,nie zawsze zbieżne z
            moimi,ale rzeczowe ,"od siebie"oraz jednego indywiduum "bielinek",niezwykle
            zajadły i podniecony eurydyta który jako typowy młody działacz po,najwyrazniej
            jest rozliczany z aktywności na tym forum,a cała jego wiedza gospodarcza opiera
            sie na GUS-ie(jesli wiesz co to znaczy),a polemika z innymi forumowiczami polega
            na nazywaniu ich fanatykami i przypisywaniu smieszności.Moge dyskutowac z każdym
            ,ale nie z Tobą,poziom twoich argumentów konczy sie na roczniku statystycznym,a
            to za mało na rzeczową dyskusje.Może u Twoich partyjnych kolegów wyższego
            szczebla (sadząc po poziomie postów,jestes na samym dole,stad przypuszczalnie ta
            zajadłosc)dostaniesz jutro piątke z aktywności,ale u mnie masz jedynke przede
            wszystkim za fanatyzm(na który sie sam powoływałes),a także za brak elementarnej
            kultury rozmowy na forum,no i przede wszystkim za pewnego rodzaju ociężałość
            umysłową którą tu reprezentujesz.Nazwanie Ciebie śmiesznym było by zbyt
            ogólnikowe,ty jestes po prostu żałosny,bardzo żałosny,no i jestem o tym
            przekonany czytajac Ciebie,a moje przekonanie graniczy z pewnością że jestes po
            prostu tępy,bardzo tępy.A wiec do nauki,uczyc sie kultury i ogłady a nie na
            forum,to nie miejsce dla ciebie-załosny człowieczku.

Innym forumowiczom dziękuje za wpisy i zapraszam do dalszej wymiany poglądów.
            • Gość: Bielinek re: IP: 188.33.82.* 20.04.10, 23:59

No tak..znowu wyczułeś podstęp. Każdy tutaj piszący jest członkiem partii
              rządzącej.Każdy jest członkiem "układu" itp.steku bzdur..
              Każdy ma założoną teczkę i na każdego już masz haczyk.
              I nadal ta przyjęta pozycja ofiary.Nie kopać leżącego..
              Super! Gratuluję "światłości"umysłu ...brawo! Takich ludzi potrzebuje Polska.
              • Gość: mindinka1 Re: re: IP: *.net.stream.pl 21.04.10, 00:10
                dziekuje za uznanie.
                Niestety dla ciebie,moja diagnoza medyczna dotycząca ciebie i twojej osobowosci
                okazała sie w pełni prawdziwa.Do tego dodam ze ty kompletnie nie piszesz na
                temat.Brak elementarnych umiejetnosci logicznego myślenia?,a moze cos
                gorszego?,mania prześladowcza?
                I do tego ta okropna maniera wtykania komus w usta tego czego nie
                powiedział.Jasnowidz.
                Ale niestety ,takich ludzi Polska nie potrzebuje,na pewno nie.
                To forum zresztą też nie

Zapraszam forumowiczów do dyskusji.
                • Gość: Bielinek Re: re: IP: 188.33.82.* 21.04.10, 00:14
                  Gość portalu: mindinka1 napisał(a):

> dziekuje za uznanie.
                  > Niestety dla ciebie,moja diagnoza medyczna dotycząca ciebie i twojej osobowosci
                  > okazała sie w pełni prawdziwa.Do tego dodam ze ty kompletnie nie piszesz na
                  > temat.Brak elementarnych umiejetnosci logicznego myślenia?,a moze cos
                  > gorszego?,mania prześladowcza?
                  > I do tego ta okropna maniera wtykania komus w usta tego czego nie
                  > powiedział.Jasnowidz.
                  > Ale niestety ,takich ludzi Polska nie potrzebuje,na pewno nie.
                  > To forum zresztą też nie
                  >
                  > Zapraszam forumowiczów do dyskusji.

To znaczy,że wyczuwasz telepatycznie kto kim jest? :)
                  Jaźń urojona..tak to się chyba nazywa.
                  Jak nie masz więcej epitetów i analiz to dyskusję uważam za zakończoną.
                  Nadal uważam ludzi takich jak Ty za płytkich.
                  • Gość: mindinka1 Re: re: IP: *.net.stream.pl 21.04.10, 00:29
                    jazn urojona-no,teraz to juz po prostu bredzisz.Moje posty to nie
                    epitety,próbuje jedynie wytłumaczyc ci ze nie masz monopolu na wiedze i ze ktos
                    inny moze miec odmienne zdanie i trzeba umiec je uszanowac,ty nie umiesz a do
                    tego coraz mocniej przechodzisz w smiesznosc,i przyjmujsz pozycję ofiary,zresztą
                    chyba słusznie.Generalnie dyskusje z toba zakonczylem dwa posty wczesniej,teraz
                    tylko stawiam diagnozy.Oby jak najmniej tego typu "forumowiczów"na tym forum.
                    • Gość: budka suflera Re: re: IP: 188.33.82.* 21.04.10, 00:45
                      Gość portalu: mindinka1 napisał(a):

> jazn urojona-no,teraz to juz po prostu bredzisz.Moje posty to nie
                      > epitety,próbuje jedynie wytłumaczyc ci ze nie masz monopolu na wiedze i ze ktos
                      > inny moze miec odmienne zdanie i trzeba umiec je uszanowac,ty nie umiesz a do
                      > tego coraz mocniej przechodzisz w smiesznosc,i przyjmujsz pozycję ofiary,zreszt
                      > ą
                      > chyba słusznie.Generalnie dyskusje z toba zakonczylem dwa posty wczesniej,teraz
                      > tylko stawiam diagnozy.Oby jak najmniej tego typu "forumowiczów"na tym forum.

Na szczęście Ty itp. o tym nie decydują,kto i gdzie może pisać:)
                      Zawsze lepiej pomodlić się o deszcze itp. zjawiska w porze suszy letniej.. :) a
                      nuż Twe prośby zostaną wysłuchane..

Wymyśl bardziej trafne diagnozy. Nie odbijaj piłeczki,powtarzając to Co Ci
                      napisałem wcześniej pod kątem Twojej osoby. Brak inwencji twórczej?

Przypominam,że napisałem w pierwszym poście o co pytałeś.
                      Nie potwierdziłeś i nie zaprzeczyłeś.
                      Przyjmuję,że się z tym całkowicie zgadzasz.Dalej..
                      Skupiłeś się na swojej osobie,stawiając się w pozycji ofiary.
                      Każdy nowy wątek nie jest dyskusją tylko skupianiem się na Tobie.
                      Pępek świata noo.. :D

A teraz wrzucaj dalej inwektywy w stylu ryży,układ,kolesie i inne tego typu
                      teksty...i spłyń grzecznie jak prosiłem..

.

• Gość: mindinka1 Re: re: IP: *.net.stream.pl 21.04.10, 00:58
                        dlaczego na kazdym forum znajdzie sie jakis nierozgarniety osobnik,narcyz
                        zapatrzony we własną twórczość."Spłyn"-to chyba okreslenie które stosuja bardzo
                        czesto twoi szefowie w stosunku do ciebie,i slusznie.Moje diagnozy sa
                        trafne,bola?,rozumie ale to n ie moja wina.Teraz jeszcze ujwaniłes swoje kolejne
                        oblicze -prostak.Oczywiscie ze mozesz pisac na tym forum,ja tylko twierdze ze
                        ono jest nie dla ciebie,poprostu to forum jest dla ludzi INTELIGENTNYCH.Wiec
                        chyba rozumiesz ze...nie dla ciebie.
                        • Gość: budka suflera Re: re: IP: 188.33.82.* 21.04.10, 01:10
                          ość portalu: mindinka1 napisał(a):

> dlaczego na kazdym forum znajdzie sie jakis nierozgarniety osobnik,narcyz
                          > zapatrzony we własną twórczość."Spłyn"-to chyba okreslenie które stosuja bardzo
                          > czesto twoi szefowie w stosunku do ciebie,i slusznie.Moje diagnozy sa
                          > trafne,bola?,rozumie ale to n ie moja wina.Teraz jeszcze ujwaniłes swoje kolejn
                          > e
                          > oblicze -prostak.Oczywiscie ze mozesz pisac na tym forum,ja tylko twierdze ze
                          > ono jest nie dla ciebie,poprostu to forum jest dla ludzi INTELIGENTNYCH.Wiec
                          > chyba rozumiesz ze...nie dla ciebie.

:)
                • Gość: babcia Re: re: IP: *.iplus.com.pl 22.04.10, 09:06
                  mindinka1 napisał(a):
                  Ale niestety ,takich ludzi Polska nie potrzebuje,na pewno nie.
                  > To forum zresztą też nie

I kiedy i gdzie ja to słyszałam ???
                  Jedynie słuszne racje i oceny jakich ludzi Polska potrzebuje
                  Kto jest dobrym Polakiem ,a kto dostanie bilet w jedną stronę !
                  Pamietam przemówienia Gomułki w marcu 1968r , a potem już
                  kolejnych pierwszych sekretarzy PZPR ....
                  Historia zatoczyła koło...
                  • Gość: @ Re: re: IP: *.net.stream.pl 22.04.10, 09:20
                    www.tuskwatch.pl/
      • Gość: Gościu Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 11:27
        Dla mnie On nic nie zrobił dla Polaków.Może kiedyś zrobi,,ale jak na razie to
        jakoś słabo mu idzie..No może poza tym że jego plan obejmuje pracę aż do 70 żeby
        państwo nie musiało wypłacać emerytur,jak padniemy ze starości,nie każdy siedzi
        za biureczkiem...Niech On pomyśli o Polakach a nie o tworzeniu w Polsce
        Irlandii!!Życzę mu i wszystkim rządzącym naszym państwem żeby w końcu myśleli
        jak pomagać nam Polakom!!!!!
    • Gość: krzyś Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 15:09
      Ciągnął "za uszy" Palikota,który teraz "ogon podkulił"
      • Gość: ';' Partyjniacy rozpoczeli pyskówki na forum. IP: *.apus-net.pl 20.04.10, 15:17
        Młodzieżówki rozpoczęły pyskówki i prowokacyjki na forum. tydzien
        trudno im było wytrzymać, więc teraz uderzą ze zdwojoną siłą.kropka.
        • Gość: Bielinek Re: Partyjniacy rozpoczeli pyskówki na forum. IP: 188.33.82.* 20.04.10, 15:25
          Gość portalu: ';' napisał(a):

> Młodzieżówki rozpoczęły pyskówki i prowokacyjki na forum. tydzien
          > trudno im było wytrzymać, więc teraz uderzą ze zdwojoną siłą.kropka.

W Częstochowie nie ma przecież młodzieżówek partyjnych...

Myślę,że to w miarę dojrzali wiekiem,bo nie rozumem przecież,działacze
          PIS,próbują robić kampanię na forum. Strasznie im to wychodzi,jacyś tacy nie ten
          tego...

• Gość: ja Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: *.multimo.pl 20.04.10, 15:15
      Zwykły szary człowiek zawdzięcza mu to że może robić na umowach na czas
      określony do usranej śmierci i że można go zwolnić bez podania jakiegokolwiek
      powodu od tak po prostu bo pracodawca ma taki kaprys...
      • Gość: Bielinek Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: 188.33.82.* 20.04.10, 15:28
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Zwykły szary człowiek zawdzięcza mu to że może robić na umowach na czas
        > określony do usranej śmierci i że można go zwolnić bez podania jakiegokolwiek
        > powodu od tak po prostu bo pracodawca ma taki kaprys...

Wolny rynek i ustawodawstwo unijne wymusza zmiany w prawie pracy. Zresztą to nie
        do końca prawda co piszesz. Zasady prawa pracy są dostępne w internecie.Tam są
        zapisane takie a nie inne okresy,kolejność umów itd..
        • Gość: ja Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: *.multimo.pl 20.04.10, 16:25
          no to zapoznaj się dokładnie...pakiet ustaw antykryzysowych wprowadzony w
          sierpniu 2009 zniósł obowiązek 3 umowy o pracę na czas nieokreślony.Przepisy
          unijne nie mają tutaj nic do tego.Takie zmiany oczywiście nie były nagłaśniane
          bo słupki poszły by w dół...
          • lisia-rakisia Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków 20.04.10, 16:42
            Owszem, ale firma, która chciała skorzystać z takiej możliwości, musiała
            udowodnić najpierw, że przez kryzys straciła przychody, klientów itd.
        • Gość: olo Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 18:09
          guzik prawda , dorobkiewicze-pracodawcy oczywiście kolesie ryżych nie szanują
          pracownika ,trzeba brać przykład z Europy ,tam sumienny pracownik jest szanowany
          i doceniany,platworma to banda judaszy ,trzeba ich odsynąć od władzy,ciekay
          jestem co stanie się z synalkami tych od lodziarzy
          • Gość: agent z układu Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: 188.33.82.* 20.04.10, 18:31
            Gość portalu: Julka napisał(a):

> Żeby zamiast drugiej Irlandii nie zafundował nam drugiej Grecji
            >

ryży,kolesie,judasze,synalkowie od lodziarzy

ale dno...poza inwektywami masz coś konstruktywnego do dodania!?

Bierz łopatkę i sruu do piaskownicy!

Pewno jesteś jednym z tych,co na pogrzebie Kaczyńskich darłeś mordę?
            Bydło zawsze wrzeszczy,kwiczy jak świnia,pluje jadem jak żmija...
            Małość i fanatyzm...
          • Gość: agent z układu Do dna olo i spółka IP: 188.33.82.* 20.04.10, 18:33
            ryży,kolesie,judasze,synalkowie od lodziarzy

ale dno...poza inwektywami masz coś konstruktywnego do dodania!?

Bierz łopatkę i sruu do piaskownicy!

Pewno jesteś jednym z tych,co na pogrzebie Kaczyńskich darłeś mordę?
            Bydło zawsze wrzeszczy,kwiczy jak świnia,pluje jadem jak żmija...
            Małość i fanatyzm...
    • Gość: Rysiek Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: *.alfanet24.pl 20.04.10, 15:27
      mnie to się jednakowoż wydaje, że za bezrobocie w Częstochowie odpowiedzialny jest Wrona, bo co Tusk chciał dobrze zrobić dla Częstochowy, to Wrona mu od razu kija w szprychy i masz...
    • bogini.mokosz Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków 20.04.10, 15:31
      Niektóre posunięcia rządu D. Tuska nie zyskują mojej aprobaty, a zwłaszcza brak
      niektórych posunięć (choćby nielikwidowanie KRUS i nieprzerzucenie wszystkich do
      ZUS - nie powinno być tak, że ktoś nie płaci np. składki zdrowotnej, a korzysta
      z systemu, bo to niesprawiedliwe wobec tych, na których ciąży taki obowiązek).
      Jednak krótkie (na szczęście) rządy PiS zasiały strach, niepokój i próbowały
      przekształcić państwo w państwo policyjne. Zasługą rządu Tuska jest wprowadzenie
      spokoju w społeczeństwie. Ale fakt - mogliby robić jeszcze więcej, chociaż
      czasami lepiej jest, gdy rząd robi mniej, niż za dużo (oczywiście zależy w
      jakiej sprawie).
      • Gość: jacenty Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 18:12
        precz z platformą
        • Gość: @ Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: *.net.stream.pl 20.04.10, 19:30
          dużo zrobił:
          www.tuskwatch.pl/
          • Gość: bodzioberet Kaczynski :) IP: *.prenet.pl 20.04.10, 19:53
            Nie powiedzial :
            - spieprzaj dziadu
            - ta malpa w czerwonym
            Nie zagadal z irasiad
            i nie zaspiewal Z ZIEMI POLSKIEJ DO WOLSKI :)
            ZENADA

Miał spocząć w Pokoju , spoczął w przedpokoju
            • Gość: Macie rację, Re: Kaczynski :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 20:12
              > Nie powiedzial :
              > - spieprzaj dziadu
              > - ta malpa w czerwonym
              > Nie zagadal z irasiad
              > i nie zaspiewal Z ZIEMI POLSKIEJ DO WOLSKI :)
              > ZENADA

No to faktycznie niewiele zrobił :-)
          • Gość: agent z układu Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: 188.33.82.* 20.04.10, 19:58
            Zajrzałem z ciekawości na ten link. I jaki wniosek?
            Bydło PISowskie, które tak zawzięcie,także tutaj na tym forum przekonywało nas
            do wielkości zmarłego prezydenta i jedynej słusznej drogi na Wawel,nie potrafiło
            nawet pisać i mówić własnym głosem,tylko wklejało teksty z tej strony.
            Kopiuj,wklej,kopiuj,wklej i tak dalej....
            Półgłówki od spiskowych teorii dziejów, bydło,które darło mordy na pogrzebie,nie
            stanowi godnych dyskusji.
            Brak kreatywności,przykrywany jest jadem mającym zastąpić braki wiedzy i
            jakiejkolwiek przyzwoitości.
            • Gość: warlock Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: 195.205.202.* 20.04.10, 21:37
              ty jestes agent z ukladu, to juz wszyscu wiedza,ale co dalej z twym leczeniem (?)
              • Gość: agent z układu Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: 188.33.82.* 20.04.10, 22:40
                Gość portalu: warlock napisał(a):

> ty jestes agent z ukladu, to juz wszyscu wiedza,ale co dalej z twym leczeniem
                > (?)

Nie rzucaj się tak,bo wszystko co możesz zrobić to tylko porzucać inwektywami.
                Nic innego nie wnosisz. Poza tym,nawet inwektywy też wsadź sobie w sam środek
                d...,bo nie jesteś tak do końca anonimowy w necie błaźnie
    • Gość: demo80 Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: 109.243.105.* 20.04.10, 20:05
      Tusk tylko dużo obiecywał i nic więcej. Pokazuje w koło zieloną mapkę i
      szczyci się jak to Polska dobrze stoi pośród innych państw. Tylko
      kosztem czego?. Ile ludzi zwolnili z Brembo, TRW, Huty Częstochowa,
      upadły STOCZNIE Tusk nie uratował ani jednego miejsca pracy, nie zrobił
      nic. Jak PiS było przy władzy to bezrobocie wynosiło 9,9% a jak jest PO
      to bezrobocie wynosi prawie 15%.
      Szkoda gadać o PO to jest taka sama partia jak SLD, AWS nie robią nic.
      Za co tak wielbicie to PO.
      • Gość: bodzioberet Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: *.prenet.pl 20.04.10, 20:12
        Gość portalu: demo80 napisał(a):
        > Za co tak wielbicie to PO.

Nikt w tym kraju z pustego nie naleje . Czerwony , czarny czy zielony . Ale
        chociaz jest bez wstydu , obciachu i zazenowania
    • Gość: Katon Piszta coś chłopaki. IP: *.apus-net.pl 20.04.10, 20:13
      Piszcie też dziewczyny, a my i tak te wybory spokojnie wygramy.
      Jest nas więcej, ot co.
      • Gość: wielbiciel PO Re: Piszta coś chłopaki. IP: *.net.stream.pl 20.04.10, 20:44
        www.youtube.com/watch?v=JfDEAjoo1f4
        • Gość: kurski Re: Piszta coś chłopaki. IP: 188.33.82.* 20.04.10, 21:07
          Nie no wymyślcie coś lepszego. Dziadek z Wehrmachtu już był.Dajcie coś innego
          prosimy,pośmiejemy się razem.Prosimy o więcej.
          • Gość: warlock [...] IP: 195.205.202.* 20.04.10, 21:34
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: Maniek Re: nasz padiota IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.10, 22:32
              Bóg uwolnił nas od Lecha Kaczyńskiego. Donald Tusk zawstydził boga uwolniając
              nas wczesniej od Jarosława Kaczyńskiego.
              • Gość: aaa Re: nasz padiota IP: *.alfanet24.pl 20.04.10, 22:54
                Dzięki PO nie ma poboru do wojska. Normalność w normalnym państwie,
                a nie sowieckie wojskowe wzorce, ze wszyscy w kamasze.
                • Gość: Pablo_79 Re: nasz padiota IP: 193.138.240.* 21.04.10, 00:14
                  Co zrobił, co zrobił ????
                  Mógł nie zrobić - ale ma poparcie większości!

mamy Państwo demokratyczne i trzeba się z tym pogodzić - tyle!
                  Na świętej pamięci prezydenta Kaczyńskiego też nie głosowałem - ale
                  został wybrany w wyborach demokratycznych - tyle!

Przestańcie oglądać politykę w telewizji (każdej telewizji), czytać
                  o niej w gazetach (każdych gazetach)!
                  Ja przestałem i powiem Wam dobrze mi z tym!

Na wybory narazie nie chodze - rewelacja!
                  Ktoś mi kiedyś powiedział nie byłeś na wyborach nie rozmawiaj o
                  polityce - nie rozmawiam!

polecam wszystkim
                  Wy się tu kłócicie, sprzeczacie itp. a politycy się z Was śmieją i
                  to niezależnie z jakiej partii są.
                  Pójde na wybory jak w sejmie nie będzie już nikogo z osób, którzy
                  siedzieli przy tzw. okrągłym stole. Byli wszyscy razem przeciwko
                  komunie - gdzie są teraz ???
                  O co w tym wszystkim chodzi ???
                  Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ...

• Gość: Bielinek do Pablo IP: 188.33.82.* 21.04.10, 00:25
                    To,że nie chodzisz na wybory to akurat nie powód do dumy :) ale Twoja
                    sprawa...Boję się tylko,że przez taką postawę wybierają później takich
                    Kaczyńskich,Wrony i inne takie persony. Przecież im o to właśnie chodzi.Tak więc
                    obywatelu czuwaj! :)
                    • Gość: Romper Stomper Re: do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 09:22
                      Bielinek i Obiektywny oraz Inni - szczerze podziwiam Wasz upór w
                      edukowaniu niektórych jednostek. Jak widzicie nawet rzeczowa
                      odpowiedź na zadane pytanie nie powstrzyma od zmieszania Was z
                      błotem. Polemizując z ludźmi, którzy powtarzają jak zdarta płyta -
                      "gdzie ta Irlandia, gdzie ta Irlandia?" tracicie swój cenny czas.
                      To nic , że niektóre państwa są na skraju bankructwa, wiele grubo na
                      minusie - u nas jest źle! Koniec kropka. Dlaczego? Bo jest! I to
                      wina Tuska! Kryzys, chmura pyłu wulkanicznego i koklusz! To wszystko
                      Tusk i wiele innych rzeczy.

Nie sądziłem także, że kiedykolwiek usłyszę "z ust" propisiaków o
                      swoich przeciwnikach politycznych - "fanatycy z wypranymi mózgami
                      szerzący nienawiść". To istna groteska jest!

A i nie rozumiem co pisiaczki robią tu na forum? Tzn. widzę
                      dużą "aktywność" trolli, ale czy wy sobie zdajecie sprawę, że
                      wchodząc na to znienawidzone forum znienawidzonej gazety, klikając
                      na wątki, wpisując się, zwiększacie atrakcyjność tej strony dla
                      reklamodawców? Więcej $ dla gw. Tak trzymać!

Bielinek i Obiektywny oraz Inni - zamiast tracić czas na dyskusje ,
                      z których i tak nic nie wyniknie postarajmy się by nadchodzące
                      wybory prezydenckie rozstrzygnąć w I turze. Szkoda naszych pieniędzy
                      na II turę.

Pozdrawiam.
                      • Gość: angrusz1 Do Romper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 13:33
                        Pytają " Gdzie ta Irlandia ? " dlatego , że Tusk obiecywał .
                        Obiecankami zdobywał zwolenników - nic to że głupich i naiwnych ale wrzucających
                        głosy na PO .

Dlatego dzisiaj może ci naiwni pytają " Gdzie ... ?"

A złośliwi powtarzają " No gdzie .... ?

Bo jest coś nieuczciwego w zdobywaniu władzy poprzez nierealne obiecanki a do
                        tego w sytuacji kiedy kraj już dawno winien zaciskać pasa i oszczędzać .

Dziś wyraźnie to widać po Grecji do czego prowadzi taka polityka .

Muszę jednak uczciwie przyznać , że wiele rządów i polityków z różnych partii
                        obiecywało a groźby zadłużenia i problemu z jego spłatą odkładano na bok i
                        tuszowano .

Nawet chyba w PiS - którego jestem zwolennikiem - nie ma świadomości a i ochoty
                        ( w elektoracie na pewno ) , że nadchodzą czasy zaciskania pasa , że czas
                        budżetów z olbrzymimi deficytami się skończył .
                        Bo grozi to powtórka z Gierka albo greckiej sytuacji w Polsce .
                        • Gość: Romper Stomper Re: Do Romper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 16:23
                          Gość portalu: angrusz1 napisał(a):

> Pytają " Gdzie ta Irlandia ? " dlatego , że Tusk obiecywał .
                          > Obiecankami zdobywał zwolenników - nic to że głupich i naiwnych
                          > ale wrzucającyc głosy na PO .
                          >
                          > Dlatego dzisiaj może ci naiwni pytają " Gdzie ... ?"
                          >
                          > A złośliwi powtarzają " No gdzie .... ?

Witaj Angruszu!

Cieszę się , że wróciłeś.

Na ten temat już kiedyś z Tobą próbowałem dyskutować, ale widzę, że
                          nic do Ciebie nie dotarło.

Widzę także, że "brakiem Irlandii" najbardziej zawiedzeni są
                          zwolennicy 'pis'. Przykro mi, że się zawiedliście.

Osobiście nie znam ani jednej osoby, która oddała głos na 'po' i
                          czuje się teraz oszukana z powodu, o którym rozmawiamy.
                          Nadmienię także, iż nie wykluczam, że są takie osoby. Być może jest
                          to kilku % (1-10?) elektorat, który:
                          - "dziadek Tuska był w wehrmachcie" -> +10% dla pis
                          - "zrobimy drugą Irlandię w dwa lata, nawet pomimo światowego
                          kryzysu " -> +5% dla po
                          - "żydy wukupują Polskę" -> +10% dla pis
                          itd, itp.
                          Wychodzi na to jest to elektorat bez podstawowej wiedzy
                          ekonomicznej, politycznej, społecznej.

Pamiętam jak podczas kampanii wyborczej zadałem sobie pytanie ile
                          lat potrzeba by zbliżyć się do poziomu Irlandii
                          - na wielu płaszczyznach, które traktujemy jako wzorce
                          oraz
                          - zachowując ciągłość w realizowaniu ustalonego planu
                          Na szybko odpowiedziałem sobie 12 lat, po głębszym zastanowieniu
                          przyznałem , że moje prognozy były zbyt optymistyczne i
                          zweryfikowałem je na 16-20lat.

Angruszu !

... odpowiedz mi proszę szczerze - jakim trzeba być idiotą by
                          wierzyć w transformację państwa A (Polska) w model państwa B
                          (Irlandia) w ciągu dwóch lat? Aha i jeszcze trafił się Światu
                          kryzys ekonomiczny/gospodarczy przez, który WSZYSTKIE choć trochę
                          ucywilizowane kraje, musiały zmienić swoją politykę finansową.

Jak Ty - największy zwolennik pisu na tym forum - możesz wyrażać
                          zdanie/opinie oraz (nie)zadowolenie za osoby, które są na
                          przeciwległym biegunie politycznym i społecznym?

Ja rozumiem Twoje zadanie na tym forum, ale pozostań może przy
                          swoich odczuciach, jeśli tylko samodzielnie potrafisz je
                          sformułować, a nie przepisywać usłyszane z ambony bądź przeczytane w
                          wielu "interesujących" gazetach.

W sposób jaki Ty przedstawiasz różne rzeczy i w sposób jaki Ty je
                          argumentujesz można przeinaczyć wszystko. Czy Ty naprawdę wierzysz,
                          że elektorat 'po' spodziewał się Irlandii w rok? dwa? po wygranych
                          wyborach?

Ale to wszystko pewnie nic.
                          I dalej - gdzie ta Irlandia? Gdzie ta Irlandia? - pytają... ale
                          tylko pisiaki.

Ze zrezygnowaną miną odpowiem chyba - na północ od Polski panie, na
                          północ od Polski ...

• Gość: smuga przywrócił trochę normalności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 09:36
      nie ma newsów z rannych zatrzymań, znajomi podczas spotkania nie wyjmują baterii
      z tel. komórkowych
    • Gość: up Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 12:19
      Oto jak kreowano - media i inni prezydenta .

Z wywiadu z Ryszardem Legutko :
      "M.A.: Ostatnie dni pokazały, ile Pan Prezydent zrobił dobrego, o czym chyba nie
      wszyscy wiedzieli...

R.L.: O pracy Prezydenta wiedziało mało ludzi, bo jego prawdziwy wizerunek nie
      docierał do społeczeństwa. Był on zagłuszany z jednej strony przez media - w
      większości mu nieprzychylne, a z drugiej strony, przez kulturę masową i tę żulię
      internetową - wiemy przecież dobrze, co ona robiła... To wszystko pokazuje, jak
      bardzo trudno we współczesnym świecie zobaczyć prawdę. Człowiek w większości
      przypadków skazany jest na pośredników, a oni są często dość kiepscy. Do tego
      człowiek współczesny bardzo łatwo poddaje się masowym reakcjom. Wawel to
      miejsce, na które Państwo Kaczyńscy jak najbardziej zasłużyli. Ten czas żałoby
      narodowej pokazał, że Polacy są w stanie docenić szlachetność i dobroć... tylko
      że trzeba do tego ekstraordynaryjnych sytuacji."
      • Gość: Romper Stomper Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 12:31
        Ja jeszcze dodam od siebie, a raczej za Wikipedią:

"Ryszard Legutko - działalność polityczna.
        W wyborach parlamentarnych w 2005 z listy Prawa i Sprawiedliwości w
        okręgu krakowskim uzyskał mandat senatora VI kadencji. Przewodniczył
        Polsko-Izraelskiej Grupie Parlamentarnej, był członkiem Komisji Praw
        Człowieka i Praworządności. Do 4 listopada 2007 pełnił też funkcję
        wicemarszałka Senatu.

Od 13 sierpnia 2007 do 16 listopada 2007 zajmował stanowisko
        ministra edukacji narodowej w rządzie Jarosława Kaczyńskiego.

W wyborach parlamentarnych w 2007 bez powodzenia ponownie kandydował
        do Senatu. Od 4 grudnia 2007 do 16 kwietnia 2009 był sekretarzem
        stanu w Kancelarii Prezydenta Lecha Kaczyńskiego.

W wyborach do Parlamentu Europejskiego w 2009 kandydował z
        pierwszego miejsca dolnośląsko-opolskiej listy Prawa i
        Sprawiedliwości, zdobywając mandat europosła."

pl.wikipedia.org/wiki/Ryszard_Legutko
        Ile osób tyle opinii.

Pozdrawiam
        • Gość: gosc Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 15:32
          Jedyny Tuseczek ktory nie zrobil nic dla Polski .jedynie tylko
          ladnie zachowywal sie na pogrzebach tragicznie zmarlych.
    • Gość: VIP Odebrał władzę PIS-owi. IP: 212.87.227.* 22.04.10, 09:27
      i to jest najcenniejsze.
      • Gość: POlak ktoś mu pomagał IP: *.net.stream.pl 22.04.10, 09:51
        www.youtube.com/watch?v=JfDEAjoo1f4
    • Gość: TYM do midinka1 IP: *.chello.pl 22.04.10, 09:57
      wybacz przeczytalem z uwaga twa wypowiedz!!wlasnei co zrobil dla
      Polakow niema juz czegos takiego co zrobil tu dla Czestochowy i
      tylko Czestochowy bo to co jest gdzie indziej mnie
      nieinteresuje...wiec jaka tu jest sytuacja naszego miasta od rzadow
      PO moze tak by bylo latwiej spierac sie ?jak sadzisz bo to ze jakeis
      tam ustawy moga byc pozmieniane kiedys to tylko jest kielbasa
      wyborcza dla zwolenikowo jego prati co liczy okolo 20 tysiecy nie
      porownuje do 70 tysiecy SLDwoski zolennikow
    • quickyqu Re: Co tak naprawdę D.Tusk zrobiłdla Polaków 14.04.16, 14:09
      The phenomenon of Kaczynski. Why Poland is on the brink of international isolation?

An influential Polish politician Jaroslaw Kaczynski continues to stir the European public with his controversial actions and eccentric statements. This time, his resonance amendments to the Polish laws on Mass Media and the Constitutional Court are on the substantive agenda.

Many people now directly accuse the leader of Law and Justice party in a deliberate escalation of internal political conflict and offer various versions about the reasons of these processes.

For example, the Polish Wyborcza claims that intensification of contradictions on the Constitutional Court reform were initiated directly by Jaroslaw Kaczynski. According to the newspaper, this politician intentionally created visibility of war between local political groups to play himself a role of 'peacekeeper' in this game winning thus some additional political points.

"The electorate will believe that there's a competition, a struggle, while the head of party himself is just trying to put fires out", said the correspondent of Gazeta Wyborcza Katarzyna Kolenda-Zaleska.

Another version tells that Kaczynski's reforms being unpopular both in Poland and the EU are aimed at minimizing Brussels impact on Warsaw and providing thus Jaroslaw with supreme seat of power closely bordering with a mild form of dictatorship.

Predominantly this theory is supported by the Polish oppositional politicians that in turn argue that Germany has already called for sanctions against Poland.

"We must find courage for sanctions if the fact of the European values violation is confirmed", said the head of the Christian Democratic Union/Christian Social Union Volker Kauder commenting on new laws on Mass Media and the Constitutional Court in Poland.

However, recently there has appeared another version of the 'phenomenon' of Jaroslaw Kaczynski that deserves close attention. First of all, it is interesting as it affects personal aspects of the Kaczynski family. Obviously, that's why this version stays unpopular in political circles of Poland.

Well, this is a publication of sensational documents revealing genetic examination of the remains of Jaroslaw Kaczynski's brother ? (www.cyberguerrilla.org/blog/?p=3990). According to further information, the former president of Poland Lech Kaczynski (died in a plane crash near Smolensk, 2010) suffered from a rare genetic disorder - fragile X chromosome - which is usually accompanied by significant defects in intellectual development.

The hereditary nature of the disease suggests that Jaroslaw Kaczynski suffers from the same malady as his dead brother. This fact could well explain that strangeness in recent behavior of the leader of the Law and Justice party, moreover could finally put an end to those endless debates on his 'political gambits' and 'cunning plans'.

Whatever it is, anyway, these days, Poland faces a number of much more important challenges than analysis of causal link between the activities of Mr. Kaczynski. Violation of basic principles of democracy and possible international isolation, that's what should worry Polish society and Polish politicians first of all.

Read more: homment.com/n6k3XEVKWz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka