Dodaj do ulubionych

Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie

20.04.10, 20:18
Nasz "inteligentny" częstochowski rodak,gwiazda PISowskiej TVP,przynosi wstyd
naszemu miastu. Od takich rodaków,którzy rzekomo przyznają się,że pochodzą z
Częstochowy,uchowaj nas Panie!

Chyba każdy zdrowo myślący obywatel Polski ma już dosyć kaznodziejstwa
uprawianego za nasze podatnicze pieniądze w Telewizji Publicznej przez Jana
Pospieszalskiego. Dosyć kłamstw, pomówień, deptania uczuć religijnych, ale
przede wszystkim ludzkiej godności. Nie zgadzamy się, by w telewizji
utrzymywanej z abonamentu i przeznaczonej do pełnienia misji publicznej były
obrażane, opluwane nasze uczucia. Nie godzimy się na to, by Jan Pospieszalski
manipulował często bezbronną opinią publiczną (osobami starszymi, dziećmi lub
tymi, którzy mają trudniejszy dostep do edukacji, w związku z czym posiadają
braki w tej dziedzinie) Koniec kłamstw i propagandy prokościelnej w programach
Pospieszalskiego. Koniec podsycania złych nastrojów w społeczeństwie,
dzielenia Polaków na lepszych i gorszych, zdrowych i chorych. Koniec tragedii
rodzinnych, gdzie młodzi ludzie mówiąc o swojej orientacji seksualnej rodzicom
są wyrzucani z domu, bo rodzice po programach Pospieszalskiego mają
przekonanie, że ich dziecko jest chore. Koniec podsycania nienawiści do Rosjan
w obliczu Narodowej tragedii i insynuowania, że tragedia w Smoleńsku to nie
przypadek...Zaskakujący natomiast jest fakt, że mimo tak wielu już protestów
dotyczących Jana Pospieszalskiego i jego fałszywych opinii wygłaszanych w
Telewizji Publicznej, on wciąż w niej pracuje prowadząc swój program.
Komu zależy na tym, aby tak manipulować opinią publiczną? Na pewno nie
społeczeństwu...Może Panu prezesowi?Z tym otwartym pytaniem zwracamy się do
Prezesa Telewizji Publicznej i prosimy o natychmiastowe odwołanie Jana
Pospieszalskiego z pracy w TVP.
Apelujemy do środowisk opiniotwórczych: dziennikarzy, artystów, polityków,
sportowców i innych o przyłączenie się do tego protestu i podpis pod nim.

Ze strony Apel o odwołanie JANA POSPIESZALSKIEGO z TVP!
Facebook
Obserwuj wątek
    • Gość: myślący syn piekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 20:58
      Większy wstyd przynosi Gadzina - syn piekarza, który sprzedawał pielgrzymom
      spleśniałe bułki.
    • Gość: Zen Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 20.04.10, 21:03
      nie_dla_nich zmieniłeś nicka:)potrzebujesz lekarza
    • Gość: Bielinek Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: 188.33.82.* 20.04.10, 21:12
      Dobrze napisane. Burak Pospieszalski podobno wpadł w panikę,ale nic mu już nie
      pomoże. Powinien odliczać dni końca swojej kariery w mediach publicznych.
      Podobno koleś tak spanikował,że rozsyła prośby do redakcji narodowo-katolickich
      o kompromitowanie ludzi,którzy popierają ten apel. Jakiś agentów szukają,tajnych
      współpracowników...czyli stara śpiewka.. Haki,teczki,jakieś pomówienia...małe to.
      Tylko patrzeć,jak Nasz Dziennik i inne Niedziele zaczną szukać agentów w naszym
      mieście...
      • Gość: Qlawy Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 21:55
        Abstrahując od oceny zachowania pana Pospieszalskiego, to takie apele wydaja mi
        się nieco dziwne , przecież trzeba by robić takie akcję co dziennie. Pełno jest
        dziennikarzy , polityków , literatów .... ogólnie ludzi którzy komuś się nie
        podobają , oburzają , czy wprawiają w stan wymiotny.
        Jednak muszę przyznać , że to co robił ostatnio w tv , te wywiady w czasie
        żałoby , to było po prostu coś dziwnego ( nie chcę używać wulgaryzmów ). Każdy
        dziennikarz ma prawo do przekazywania swoich poglądów bo jest człowiekiem i
        takowe posiada , ale fachowcy robią to w sposób fachowy tzn. wiemy o co mu
        chodzi ale dalej uważamy ,że to po prostu dziennikarz ,który chce coś przekazać
        . Możemy się z nim zgadzać, lub nie, polemizować z nim , przedstawiać fakty
        itd... z panem Pospieszalski tego nie da się zrobić , nie jest to dziennikarz.
        Proponuję dać sobie spokój, wyrażać swoje poglądy i piętnować nie godne
        zachowania wszelkiej maści dziennikarzy , a niektórych nie oglądać, nie słuchać,
        jednym słowem olewać , bo szkoda nerwów , czasu i zaangażowania .
        Pozdrawiam.
        • Gość: Bielinek Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: 188.33.82.* 20.04.10, 22:11
          Problem w tym,że Telewizja Polska jest utrzymywana z naszych,obywateli podatków
          i ma ustawową misję do spełnienia.
          Oczywiście ustawa medialna zwłaszcza problem składu Krajowej Rady i
          Telewizji,czeka na zmianę.
          Należy pamiętać jaka tam koalicja dominuje. PIS i SLD
          Przy czym,właśnie tej drugiej powinno najbardziej zależeć,żeby troszeczkę iść w
          stronę zmian,bo stan pernamentnie "politycznej" Telewizji powoli,ale dogorywa.
          • Gość: Qlawy Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 22:30
            Tak to jest , ale nie przypominam sobie tzw tv publicznej o charakterze nie politycznym , o misji ustawowej do spełnienia nie wspomnę ( i przypominam , że nasilenie tego procesu miało miejsce w czasach kiedy to sterowała tv ta druga opcja)
            , dlatego właśnie takie protesty nie mają sensu, bo tv kierują tak naprawdę politycy i pewne zachowania dziennikarzy są im na rękę , albo nie są, i mają gdzieś protesty. Jedynym sposobem jest ( oczywiście moim zdaniem) totalna prywatyzacja , ale na to nie zgodzi się ani ta pierwsza ani druga .

A o podatkach no cóż , politycy też są z nich utrzymywani no to co mam pisać protest za każdym razem jak mi się któryś nie spodoba , musiał bym , nic innego nie robić;)

Z tym , że ta telewizja dogorywa zgadzam się w zupełności i nie chodzi mi tylko o Pospieszalskiego ale o całą ramówkę , wystarczy przeczytać program tego tworu , o godziny nadawania atrakcyjnych filmów, ilość głupich konkursów , reklamy , seriale ... tragiczne.
            Pozdrawiam
    • Gość: "prawo" made in PL A TVN i flaga w psiej kupie jest OK? IP: *.apus-net.pl 20.04.10, 21:56
      "Polska flaga w psich kupach: Wszystko w porządku
      Telewizja TVN nie znieważyła symbolu narodowego poprzez wkładanie
      miniatur polskich flag w atrapy psich kup - orzekł w środę stołeczny
      sąd gospodarczy. Tym samym sąd uchylił decyzję przewodniczącego
      Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, który nałożył za to na TVN
      ponad 470 tys. zł kary(...)"
      fakty.interia.pl/polska/news/polska-flaga-w-psich-kupach-wszystko-w-
      porzadku,1358517

• Gość: gosc a smrod w srodku miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 21:59
        czestochowa zaczyna przynosic sama sobie wstyd - dziurawe drogi, smrod z
        cegielni anna, nieudolne wladze - pospieszalski to tylko taki maly dodatek
        • Gość: Qlawy Re: a smrod w srodku miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 22:08
          Wszystko się zgadza ale powiedzmy sobie szczerze , że dziury są wszędzie w
          całym kraju a i smród nie jest domeną dzielnicy Lisiniec ani tego miasta ( co
          nie znaczy , że nie współczuję mieszkańcom bo z całego serca , gdyż sam mam w
          swojej miejscowości ten problem i wiem jakie to uciążliwe), ale chyba na forum
          jest ten temat już.

Pozdrawiam
        • jesien2010jesienludu kto komu przynosi wstyd 21.04.10, 22:57
          obym się nie mylił, a 1. i jedyny prezes Zachęty jest znany w Polsce
          i na świecie, publikuje w Polsce, a wy (wszyscy?)mu przynosicie
          wstyd!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: adam Re: a smrod w srodku miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 16:08
          To zmieniajmy ją a nie narzekajmy
      • Gość: Bielinek Re: A TVN i flaga w psiej kupie jest OK? IP: 188.33.82.* 20.04.10, 22:06
        Prawo jest prawem. Poza tym z tego co pamiętam,problem dotyczył "psich kup" . I
        w gó.. nie była flaga tylko drzewiec flagi. Niby szczegół,ale sąd przychylił się
        do tej argumentacji.
        Przypominam,że TVN jest telewizją komercyjną.
    • Gość: precz z cenzurą Jest wolność słowa i precz z próbą cenzurowania IP: *.apus-net.pl 20.04.10, 22:21
      Jest wolność słowa. Ten apel to próba wprowadzenia cenzury. w takim
      razie cenzurować prywatne media i gazety polskojęzyczne.
      i dobrze, ze ludzie mówią to co myślą. a nie to, co się podoba
      polskojęzycznym mediom, które w Polsce robią jedynie pieniądze.
      już opluwali prezydenta. Prezydent zginął. teraz będą pluć na jego
      zwolenników.
      fanatycy chcą wprowadzić cenzurę.
      • Gość: Bielinek Re: Jest wolność słowa i precz z próbą cenzurowan IP: 188.33.82.* 20.04.10, 22:31
        Gość portalu: precz z cenzurą napisał(a):

> Jest wolność słowa. Ten apel to próba wprowadzenia cenzury. w takim
        > razie cenzurować prywatne media i gazety polskojęzyczne.
        > i dobrze, ze ludzie mówią to co myślą. a nie to, co się podoba
        > polskojęzycznym mediom, które w Polsce robią jedynie pieniądze.
        > już opluwali prezydenta. Prezydent zginął. teraz będą pluć na jego
        > zwolenników.
        > fanatycy chcą wprowadzić cenzurę.

Propagowanie treści faszystowskich i próby ich ograniczenia w publicznych
        mediach nazywasz cenzurą?
        Media publiczne według ustawy mają propagować misję czytaj wartości zgodne z
        zasadami Ochrony Praw Człowieka,wartości patriotyczne i kulturalne. Nie mylić
        patriotyzmu z faszyzmem i ciemnogrodem.

Jeżeli chcesz sobie posłuchać faszystów,zawsze pozostaje wieczorynka w Telewizji
        Trwam czy Radio Maryja. To komercyjne media,więc ustawowej misji nie muszą spełniać.
      • Gość: Qlawy Re: Jest wolność słowa i precz z próbą cenzurowan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 22:34
        Zgadzam się w zupełności ,że to cenzura ale Ty pisząc o tzw. mediach "
        polskojęzycznych " sam ją wprowadzasz zaprzeczając temu co piszesz.
        • Gość: Bielinek Re: Jest wolność słowa i precz z próbą cenzurowan IP: 188.33.82.* 20.04.10, 22:47
          Gość portalu: Qlawy napisał(a):

> Zgadzam się w zupełności ,że to cenzura ale Ty pisząc o tzw. mediach "
          > polskojęzycznych " sam ją wprowadzasz zaprzeczając temu co piszesz.
          >

Tylko niech mi ktoś wyjaśni co to są tzw. media polskojęzyczne?Slogan żywcem
          wyjęty z twórczości psychola Rydzyka,którego przeszłość medialna nie zaczyna się
          w Polsce przecież.
          Bardzo ciekawie wygląda tych związek tych "prawdziwie polskich" z Instytutem
          Schillera, która się okazała kuźnią kadr GRU (z tego powodu także zakazano
          działalności na terenie USA). Być możliwe że właśnie przez kontakty przez
          Instytut Schillera, Rydzyk z taką łatwością postawił anteny na terenie Rosji, w
          kraju w którym,katolicy byli jeszcze na początku lat 90tych dyskryminowani.
          • Gość: Qlawy Re: Jest wolność słowa i precz z próbą cenzurowan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 23:01
            > Tylko niech mi ktoś wyjaśni co to są tzw. media polskojęzyczne?Slogan żywcem
            > wyjęty z twórczości psychola Rydzyka,którego przeszłość medialna nie zaczyna si
            > ę
            > w Polsce przecież.
            Z całym szacunkiem chyba walczysz z wiatrakami ;)a może w dzisiejszych czasach
            to walka z rydzykami?;)
            nie warto !
            pozdrawiam
    • storima Pospieszalski nie przynosi wstydu Częstochowie 20.04.10, 23:02
      Ani Polsce, ani
      Nikomu.

Oni rozmawiaja.

Rozmawiaja nie o
      Polsce.

• Gość: Bielinek Re: Pospieszalski nie przynosi wstydu Częstochowi IP: 188.33.82.* 20.04.10, 23:06
        storima napisał:

> Ani Polsce, ani
        > Nikomu.
        >
        > ___________________________
        >
        > Oni rozmawiaja.
        >
        > ___________________________
        >
        > Rozmawiaja nie o
        > Polsce.
        >
        > ______________________
        >

Chyba rzeczywiście nie o Polsce,ale o moherowie
    • Gość: oko Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 09:55
      Tak to jest z neofitami
    • emerytwojsko Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie 21.04.10, 10:56
      A ja programy Pana Pospieszalskiego bardzo lubię oglądać. Uważam, że
      tacy jak Bielinek mają prawo przedstawiać swoje poglądy ale nie
      powinni tutaj na tym kulturalnym forum nikogo obrażać. Jego idoli
      nikt przecież tutaj nie obraża.
    • Gość: Łoł Majewski i Wojewódzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 10:59
      to jest to a w przerwie taniec z gwiazdami
      • Gość: mocz dżonson elyta polskiej rozrywki IP: *.apus-net.pl 21.04.10, 11:17
        bik brader, taniec z ......, chwilka prawdy, łamagi tanczą na
        lodzie. do tego "głębokie" seriale z wartką akcją, gdzie
        grają "aktorzy" - znajomi "elyty". i tomaszek lisek chytrusek. a
        jeszcze dżyzka majaczeniu w tłoku i kupa powiatowa.
        po tych programach jesteś w pełni "yntelektualnie wypasiony".
        staniesz się elytą tego narodu.
        i na fali.
        mocz dżonson
        • Gość: Łoł Re: elyta polskiej rozrywki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 11:23
          a do poczytania jedynie gazeta wybiórcza i róbmy co chcemy inni myślą za nas
          • Gość: Qlawy Re: elyta polskiej rozrywki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 11:37
            Pewnie mogę się zgodzić co do tego , że programy stacji Tvn nie są wysokich
            lotów ( delikatnie mówiąc ), ale jest to Tv komercyjna , więc ich sprawa co
            robią ze swoimi funduszami .
            Mam jednak pytanie , jestem ciekawy ( bez obrazy ) dlaczego jeżeli nie odpowiada
            Ci Gazeta Wyborcza piszesz na forum tej gazety ?
            • Gość: Łoł Re: elyta polskiej rozrywki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 11:55
              bo lubię mieć informacje z różnych źródeł ;) nie tylko z Niedzieli;)
              • Gość: Qlawy Re: elyta polskiej rozrywki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 12:27
                :))
    • Gość: jasiu... Wstyd Częstochowie przynosi wielu Częstochowian. IP: *.dip.t-dialin.net 21.04.10, 14:33
      Ale Pospieszalski? Moim zdaniem niekoniecznie.

red_emp napisał: Dosyć kłamstw, pomówień, deptania uczuć religijnych

O jakich "uczuciach religijnych" ty piszesz? W czyim imieniu, powołując się na
      deptanie uczuć religijnych się wypowiadasz?

Owszem, nie wszystko mi się w nim podoba. Czasem jego zachowanie jest
      bulwersujące. Tak było w Domu Polskim, na Święcie Rodzin, w zeszłym roku, gdzie
      konferansjer (właśnie Jan Pospieszalski) w sposób trochę przypominający
      zachowanie księdza Rydzyka dziwił się, że jedna z dziewczynek w krakowskim
      stroju ma skórę jakby troszkę inną od pozostałych. Nawiasem mówiąc ta
      dziewczynka doskonale i wyjątkowo czysto mówi po polsku.

To były gafy, wynikające może z innego pojmowania rzeczywistości, może z
      wychowania w innym środowisku. Czy można je wybaczyć - moim zdaniem tak. Kariera
      Pośpieszalskiego jest związana od początku z kościołem i muzyką. Ten człowiek
      naprawdę uczuć religijnych nie depcze. Miałem okazję go poznać, jest niezwykle
      sympatyczny. Szczególnie, co widać w jego twórczości, tragiczna śmierć jego syna
      Antosia zmieniła Pośpieszalskiego. Mam wrażenie, że jeszcze bardziej zaangażował
      się w propagowanie wartości katolickich, w obronę, a nie jak piszesz w deptanie
      uczuć religijnych.

Odgrzewasz stary temat. Owszem, są osoby, którym nie wystarczy wyłączenie
      telewizora w momencie nadawania niewygodnej audycji. Są jednostki, które chcą
      decydować za mnie, w którym momencie mam wziąć pilot do ręki i jaką treść
      (najlepiej "Jak oni się wygłupiają" mam oglądać
      . Stąd już 5 lat temu grono
      "obrońców demokratycznych zasad i tolerancji" wystosowało swój list. Możesz go
      poznać tutaj: www.zieloni2004.pl/art-222.htm

Czemu stoją za tym "zieloni" - a to już sobie sam odpowiedz.

Może właśnie dlatego, ja swojego nazwiska wśród osób, które tę petycję wówczas
      podpisały nie umieszczę. Nie pasuje, a poza tym byłoby mi wstyd. W końcu
      towarzystwo też trzeba nauczyć się dobierać, a jeśli nie widzisz się w jakimś,
      lepiej jak człowiek pozostanie sam. Naprawdę lepiej!
      • red_emp Re: Wstyd Częstochowie przynosi wielu Częstochowi 21.04.10, 20:35
        W Polsce oprócz katolików,żyją również inne mniejszości religijne jak również
        wszelkie inne mniejszości,które są równorzędnymi obywatelami RP.

Natomiast widać,że "biedactwo" Pospieszalski wpadł w panikę,ponieważ angażuje
        "swoje" skrajnie katolickie środowiska,do obrony swojej osoby i stanowiska.
        Zresztą zaangażował również do swojej obrony dziennikarza Rzeczypospolitej
        Wojciecha W.

Jedno z pytań Wojciecha W do administratorów strony na Facebooku:

Jak ocenia Pan fakt, że w działalność zalożonej przez Pana grupy angażują się
        osoby, które w okresie PRL miały związki ze służbami specjalnymi ?

Z poważapniem Wojciech W.
        "Rzeczposolita"

Pytanie,skąd ten dziennikarz ma wiedzę o owych agentach na Facebooku?
        Zaglądał do teczek?

Odpowiedź administratora:

Nie oceniam tego faktu, gdyż nie lustruję ludzi, bo nie mam nic wspólnego z
        polityką, jestem muzykiem. Do apelu przyłączają się ludzie, obywatele Polski,
        każdy ma takie prawo. Na stronie nie ma cenzury, wypowiadają się na niej także
        zwolennicy Jana Pospieszalskiego i mają do tego pełne prawo. Interweniuję wtedy,
        kiedy emocje w dyskusjach sięgaja zenitu i padają inwektywy, wtedy proszę, by
        rozmawiać merytorycznie.

Ten pan jako dziennikarz stracił całkowicie wiarygodność. Uprawia politykę za
        publiczne pieniądze. Dziennikarz,który ma być bezstronny i
        apolityczny,manipuluję opinią publiczną,prezentuje treści przyjęte za skrajnie
        niezgodne z podstawowymi prawami człowieka i obywatela RP.
        W jakimś sensie,można zrozumieć zaangażowanie zbieżnego z jego poglądami
        środowiska w tym wielu dziennikarzy jak Wojciech W.
        • Gość: jasiu... Re: Wstyd Częstochowie przynosi wielu Częstochowi IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.10, 10:29
          Naucz się w końcu korzystać z pilota do telewizora. Są ludzie, którzy te
          programy oglądają i to właśnie ich abonament na takie programy jest
          przeznaczany. Że Pospieszalski jest kontrowersyjny, zgoda, ale czy on jeden?

Z drugiej strony realizacja za abonamentowe pieniądze niektórych "seriali", czy
          programów absolutnie komercyjnych to jest dopiero skandal. Ale są ludzie, którzy
          taką kulturalną papkę trawią, a więc niech te programy pojawiają się dla nich.
          Umiejętność korzystania z pilota nie jest niczym nadzwyczajnym. Zawsze
          można przełączyć na konkurencyjny TVN i obejrzeć psychiczny striptease na
          przykład u Drzyzgi.
          • Gość: babcia Re: Wstyd Częstochowie przynosi wielu Częstochowi IP: *.iplus.com.pl 22.04.10, 10:43
            Umiem korzystc z pilota i wszystko było by w porządku ,gdyby
            Pospieszalski występował w prywatnej telewizji.
            Ale za publiczne pieniądze ,działac na zasadzie "fali56 "
            podjudzac, serwowac półprawdy , sygerowac odpowiedzi ,
            a ja myśalłam ,że w to już było
            i nie wróci więcej....
            A jednak wróciło .........
            • Gość: jasiu... Re: Wstyd Częstochowie przynosi wielu Częstochowi IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.10, 11:58
              Dlatego masz alternatywę. Moda na sukces odcinek 5000, Klan odcinek 2000, Masz
              też Bulionerów (to dopiero do państwowej telewizji się nadaje!) i doktora Hausa.
              Kryszak proponuje "Mój pierwszy raz", no i jak oni "tańczą na lodzie"

Takich programów chcesz?

Powiem ci, że wszędzie na świecie, w każdej telewizji, każda audycja jest
              analizowana pod względem zgodności z obowiązującym prawem. Sprawdzana, czy nie
              ma w niej np. treści faszystowskich. Programy Pospieszalskiego są i owszem
              kontrowersyjne, ale moim zdaniem wypowiedzi np. Środy (nie wspomnę o Senyszyn)
              są kontrowersyjne jeszcze bardziej. A Senyszyn może nie ma własnego programu,
              ale "zapraszana jest".

Kneblowanie ust, odbieranie mikrofonu, bo ktoś powiedział nie takie zdanie,
              jakiego słuchacz by oczekiwał, to jest dopiero zachowanie z okresu "Fali 56".
              Moim zdaniem w telewizji publicznej powinien panować (modne słowo Wałęsy)
              pluralizm poglądów. Bo przecież audycja to nie ewangelia, można z poglądami
              głoszonymi przez niektóre osoby się nie zgadzać, ale moim zdaniem warto te
              poglądy poznawać. Po co? Ano żeby mieć na podstawie wypowiedzi innych własne
              poglądy. W końcu chyba zawsze trzeba polegać na własnym rozumie, a nie na tym,
              co ktoś na siłę chce nam do głowy nakłaść.

A przy okazji - nie zdziwił was dziś chrześcijański (kilku księży) charakter
              pogrzebu Jarugi - Nowackiej? Z SLD, nigdy nie afiszowała się swoją
              religijnością, a tu taka niespodzianka.
              • Gość: babcia Re: Wstyd Częstochowie przynosi wielu Częstochowi IP: *.iplus.com.pl 22.04.10, 14:37
                Jasiu
                Jeżeli znasz audycje radiowe "Fala 56 ' to powinineś wiedziec o co
                chodzi .O rzetelne dzienikarstwo o burzliwe i kontrweryjne
                dyskusje ,ale prowadzone uczciwie ,a nie tak tendencyjnie jak robi
                to Pospieszalski .
                Mam pilot zmieniam program ,jak chcę ,tylko dlaczego ja z mojego
                abonamentu mam utrzymywac takich " dziennikarzy" jak Pospieszalski.
                Odmawiam płacenia abonamentu !!!!!
                • Gość: ja wnuczka Re: Wstyd Częstochowie przynosi wielu Częstochowi IP: 213.241.95.* 25.04.10, 14:40
                  A zczego ty placisz abonament jak masz niską rentę.Chyba z
                  ugniatania puszek po piwie.
    • Gość: ixi Re: A może... IP: 212.87.241.* 21.04.10, 20:41
      współpracowało się i kombinowało i boimy się PISu?
      • red_emp Re: A może... 21.04.10, 21:04
        Gość portalu: ixi napisał(a):

> współpracowało się i kombinowało i boimy się PISu?

PISu to chyba nikt się nie powinien bać. PIS przy całym szacunku, jest dosłownie
        i w przenośni politycznym trupem.

Większość osób,która popiera ten apel to osoby młode,więc nie skażone teczkami i
        innymi historiami z agenturalną przeszłością.
        • Gość: @ Re: A może... IP: *.net.stream.pl 21.04.10, 21:12
          www.youtube.com/watch?v=JfDEAjoo1f4
        • Gość: ixi Re: A może... IP: 212.87.241.* 21.04.10, 21:46
          Te młode osoby mają chyba rodziców i dziadków. Ci natomiast młodzi ludzie, którzy ten apel popierają a nie mieli przodków kombinatorów z kryptonimami bronią systemu, którego często są ofiarami, gdyż zostali zmanipulowani przez takich idoli jak Wojewódzki czy Majewski. Myślą, że jadą na tym samym wózku co ich idole i, że to co dobre dla świetnie opłacanych celebrytów, dobre jest dla wszystkich... Celebryci bronią swoich mocodawców. Poczytaj kto dostał koncesje na prywatne telewizje w Polsce, jak myślisz, Ty byś taką koncesję otrzymał gdybyś o nią wystąpił? Przestańcie słuchać, zacznijcie myśleć samodzielnie. Wykształcenie też nie zawsze idzie w parze z mądrością i doświadczeniem życiowym, jest ono bardzo ważne, ale to najczęściej tylko zasób wiedzy potrzebnej do wykonywania określonego zawodu. Do sekt często trafiali wykształceni i inteligentni ludzie, najczęściej młodzi i naiwni, nauczeni bezkrytycznego przyswajania przekazywanych im informacji.
          • Gość: Bielinek Re: A może... IP: 188.33.159.* 21.04.10, 21:58
            Gość portalu: ixi napisał(a):

> Te młode osoby mają chyba rodziców i dziadków. Ci natomiast młodzi ludzie, któr
            > zy ten apel popierają a nie mieli przodków kombinatorów z kryptonimami bronią s
            > ystemu, którego często są ofiarami, gdyż zostali zmanipulowani przez takich ido
            > li jak Wojewódzki czy Majewski. Myślą, że jadą na tym samym wózku co ich idole
            > i, że to co dobre dla świetnie opłacanych celebrytów, dobre jest dla wszystkich
            > ... Celebryci bronią swoich mocodawców. Poczytaj kto dostał koncesje na prywatn
            > e telewizje w Polsce, jak myślisz, Ty byś taką koncesję otrzymał gdybyś o nią w
            > ystąpił? Przestańcie słuchać, zacznijcie myśleć samodzielnie. Wykształcenie też
            > nie zawsze idzie w parze z mądrością i doświadczeniem życiowym, jest ono bardz
            > o ważne, ale to najczęściej tylko zasób wiedzy potrzebnej do wykonywania określ
            > onego zawodu. Do sekt często trafiali wykształceni i inteligentni ludzie, najcz
            > ęściej młodzi i naiwni, nauczeni bezkrytycznego przyswajania przekazywanych im
            > informacji.

Dobijają mnie zawsze takie teksty. Czy ludzie młodzi,odpowiadają za winy swoich
            dziadków,czy przodków?
            Jak należy udowadniać? Genetycznym patriotyzmem? Jest w ogóle coś takiego?

Jacyś agenci,dziadkowie...żałosne to wszystko.
            Zastanawiam się czy Ci,co tak głośno krzyczą o grzebaniu w życiorysach przodków
            innych,sami mają czystą przeszłość.
            Weźmy przykład pierwszy z brzegu..
            Jak to się stało,że Rajmund Kaczyński,ojciec obu braci Kaczyńskich,podobno
            żołnierz AK,w latach najgorszych represji stalinizmu dostał służbowe mieszkanie
            na warszawskim Żoliborzu,piął się po szczeblach kariery,także dzięki temu obaj
            bracia Kaczyńscy dostali rolę w późniejszych latach, w jednym z kultowych
            filmów tamtych czasach? Jak to się mogło stać?
            Tysiące byłych AK-owców siedziało w więzieniach a taki Rajmund robił karierę?

Grzebiemy dalej? Teczki,haki..życzę powodzenia takim ludziom w poszukiwaniach.
            Ich miejsce jest na śmietniku historii.
            Natomiast Pospieszalski out z mediów publicznych!
            • Gość: ixi Re: A może... IP: 212.87.241.* 21.04.10, 22:15
              Nie czytasz ze zrozumieniem, gdzie jest napisane, że mlodzi ludzie
              odpowiadają za winy przodków? Niektórzy zostali dobrze przez tych
              przodkow ustawieni i boją się podcięcia gałęzi na której wygodnie
              siedzą. Skoro jest tak dobrze w Polsce, to dlaczego tak wiele
              mlodych ludzi musi szukać pracy za granicą? "Jacyś agenci,
              dziadkowie..." Kto nie wyciaga wniosków z historii skazany jest na
              powtórne jej przeżycie.
              • Gość: Bielinek Re: A może... IP: 188.33.159.* 21.04.10, 22:39
                Sam napisałeś a co z rodzicami,dziadkami??

Naprawdę jakoś się wytarły już lotne hasła o tzw. genetyczny patriotyzm i
                udowadnianie polskiej racji stanu 6 pokoleń wstecz..

Młodych ludzi nie interesuje,kto był tajnym współpracownikiem,kto na kogo
                donosił,kim był ojciec dziadek pana x czy y.
                Ludzi młodych w tym mnie,mam nadzieję ,że jeszcze się zaliczam do ludzi
                młodych,interesuje,żeby za nasze pieniądze taki pan Pospieszalski nie uczył
                nienawiści,osób delikatnie mówiąc,bardziej podatnych na manipulację.
                Dlaczego uczyć ludzi nienawiści? Tylko dlatego,że ktoś jest Żydem,jest
                homoseksualistą,Niemcem czy Rosjaninem?
                Nie ma tolerancji dla nietolerancji. I nie powinno być,zwłaszcza za publiczne
                pieniądze.
                • Gość: tiktak Re: A może... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 23:05
                  Zorganizuj spotkanie płacących abonament, z dowodem wpłaty za ostatni rok!
                  Kto płaci, niech żąda!
                  • Gość: Bielinek Re: A może... IP: 188.33.159.* 21.04.10, 23:08
                    Telewizja Publiczna nie jest utrzymywana wyłącznie z abonamentu.Słaby
                    argument..i trudny do udowodnienia...
                    • Gość: tiktak Re: A może... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 23:13
                      Zapewne jesteś tym niepłacącym, bo przecież tylko mohery płacą abonament.
                      Przyznaj się szczerze: płacisz?
                      • Gość: Bielinek Re: A może... IP: 188.33.159.* 21.04.10, 23:23
                        Gość portalu: tiktak napisał(a):

> Zapewne jesteś tym niepłacącym, bo przecież tylko mohery płacą abonament.
                        > Przyznaj się szczerze: płacisz?

Nie potwierdzam i nie zaprzeczam. A umyłeś już zęby? Co ma piernik do wiatraka?
                        • Gość: tiktak Re: A może... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 23:31
                          Jasne...
                          Płać, zbierz podobnych i protestuj.
                          W przeciwnym razie, wygląda to na wtrącanie się w nie swoje sprawy.

• Gość: Bielinek Re: A może... IP: 188.33.159.* 21.04.10, 23:41
                            Gość portalu: tiktak napisał(a):

> Jasne...
                            > Płać, zbierz podobnych i protestuj.
                            > W przeciwnym razie, wygląda to na wtrącanie się w nie swoje sprawy.
                            >

Chyba sam nie wiesz do końca o czym piszesz...
                            Ja płacę abonament,choć uważam,że jest zbędny. Takiej oczekiwałeś deklaracji?!
                            Nawet Ci co nie płacą,płacą inne podatki. Bo media publiczne nie są utrzymywane
                            wyłącznie z abonamentu.
                            • Gość: antylis Lis won z publicznej tv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.10, 13:23
                              Ile zarobia Lis ? ja protestuje żeby z publicznych pieniędzy tyle płacić
    • Gość: jaga Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 21:47
      Każdy ma swojego kłamczuszka Częstochowa Pospieszalskiego a
      Blachownia Kościelnego w mawiał ludziom że należy do ZHP a jak sie
      potem okazało kilka lat wcześniej został wyrzucony za niejasne
      rozliczenie finansowe
      • Gość: warlock Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: 195.205.202.* 21.04.10, 22:02
        Ja lubie czytac pachujca , jak on sie stara , jak wysila , jak mu sie chce
        kombinowac by te watki forumować :-))
        • Gość: Bielinek Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: 188.33.159.* 21.04.10, 22:13
          Gość portalu: warlock napisał(a):

> Ja lubie czytac pachujca , jak on sie stara , jak wysila , jak mu sie chce
          > kombinowac by te watki forumować :-))

Trollu,kto to jest pachujec? Czy Wy się znacie? Kochacie się?Lubicie się?
          Wyjaśnij o co kaman..bo jak się czyta Ciebie,nie wiadomo o kim synu piszesz...
          • Gość: warlock Re: Bielinek przynosi wstyd Częstochowie IP: 195.205.202.* 21.04.10, 23:42
            Tu nazywasz mnie Trolem,tu zaraz synem (?) Odczytuje z tego,ze szukasz rodziny
            biedaku /bielinku . Masz problem z osobowościa (?)
            • Gość: Bielinek Re: Bielinek przynosi wstyd Częstochowie IP: 188.33.159.* 21.04.10, 23:46
              Odpowiadasz na:
              Gość portalu: warlock napisał(a):

> Tu nazywasz mnie Trolem,tu zaraz synem (?) Odczytuje z tego,ze szukasz rodziny
              > biedaku /bielinku . Masz problem z osobowościa (?)

Bo jesteś trollem..za każdym razem piszesz o jakiś pachujcach, Wyjaśnijcie sobie
              coś,ale chyba poza forum. A Ty następnym razem pisz tak żeby wiadomo było do
              kogo piszesz...
    • Gość: free hand To trzeba by wyrzucić wszystkich dziennikarzy IP: *.apus-net.pl 21.04.10, 22:21
      Zawsze znajdzie się jakaś grupa, której dany dziennikarz, dany
      program, dana teamtyka się nie podoba i chcieliby go "uwalić"
      czy "załatwić".
      Jedni chcieliby zamknąć Wyborczą i TVN, inni Rydzyka czy Trwam, Nasz
      Dziennik. jeszcze inni chcieliby dokopać Polsatowi.
      a jeszcze inni przejąć TVP i wstawić "swoich" dziennikarzy.
      to co się jednemu nie podoba, podoba się innym. jak to w życiu.
      te wszystkie odezwy można pisać. ma tym polega wolność słowa.
      ale piękno demokracji tkwi w różnorodności i wielości.
      tak samo to forum. każdy może się tutaj wyżalić, wyżyć i wypisać. i
      wydaje mu się, że najmądzrzejszy na świecie.
      • Gość: Bielinek Re: To trzeba by wyrzucić wszystkich dziennikarzy IP: 188.33.159.* 21.04.10, 22:33
        Gość portalu: free hand napisał(a):

> Zawsze znajdzie się jakaś grupa, której dany dziennikarz, dany
        > program, dana teamtyka się nie podoba i chcieliby go "uwalić"
        > czy "załatwić".
        > Jedni chcieliby zamknąć Wyborczą i TVN, inni Rydzyka czy Trwam, Nasz
        > Dziennik. jeszcze inni chcieliby dokopać Polsatowi.
        > a jeszcze inni przejąć TVP i wstawić "swoich" dziennikarzy.
        > to co się jednemu nie podoba, podoba się innym. jak to w życiu.
        > te wszystkie odezwy można pisać. ma tym polega wolność słowa.
        > ale piękno demokracji tkwi w różnorodności i wielości.
        > tak samo to forum. każdy może się tutaj wyżalić, wyżyć i wypisać. i
        > wydaje mu się, że najmądzrzejszy na świecie.

A jak będzie szkodził dalej tzw.polskiej racji stanu to też pozwolić?
        Niech sobie wrzeszczy,uprawia swoje poletko w Trwamie itp.,ale chyba nie w
        mediach publicznych.
        Nadal należy pamiętać o ustawowej misji mediów publicznych
        tego się trzymajmy...
    • Gość: Częstochowianie Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 23:13
      Pan Pospieszalski jest dobrym człowiekiem i Polakiem, a tym którzy
      go nie lubią polecam TVN i Polsat
      • Gość: Bielinek Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: 188.33.159.* 21.04.10, 23:21
        Gość portalu: Częstochowianie napisał(a):

> Pan Pospieszalski jest dobrym człowiekiem i Polakiem, a tym którzy
        > go nie lubią polecam TVN i Polsat

To Ty tak uważasz. Pan Pospieszalski właściwie już powinien się pakować z
        telewizji.Toruń to tak jak na Poznań się jedzie? :)
        • Gość: warlock Re: Bielunek przynosi wstyd Częstochowie IP: 195.205.202.* 21.04.10, 23:46
          Jestem biedunku twym opiekunem, opiekunem medycznym.
    • Gość: 90 Bielinek, nie myślałeś żeby pisać jakie książki... IP: *.apus-net.pl 21.04.10, 23:44
      Bielinek, widzę że masz potrzebę pisania i lubisz to robić. wszedzie
      cię pełno. co kto wpisze, ty już zwarty i gotowy i dogadujesz, jak
      na rynku jakim.
      ale to nie grafomania, bo piszesz składnie. nie myślałeś, żeby jakie
      artykuły pisać, albo ksążki? przynjamniej może byś jakie pieniążki
      zarobił. a tutaj na forum to takie pisanie dla samego pisania.
      rób jak chcesz, ale jak już pisać i się wysilać bądź co bądź
      intelektuialnie, to może coś z tego mieć?
      • Gość: Bielinek Re: Bielinek, nie myślałeś żeby pisać jakie książ IP: 188.33.159.* 21.04.10, 23:49
        Gość portalu: 90 napisał(a):

> Bielinek, widzę że masz potrzebę pisania i lubisz to robić. wszedzie
        > cię pełno. co kto wpisze, ty już zwarty i gotowy i dogadujesz, jak
        > na rynku jakim.
        > ale to nie grafomania, bo piszesz składnie. nie myślałeś, żeby jakie
        > artykuły pisać, albo ksążki? przynjamniej może byś jakie pieniążki
        > zarobił. a tutaj na forum to takie pisanie dla samego pisania.
        > rób jak chcesz, ale jak już pisać i się wysilać bądź co bądź
        > intelektuialnie, to może coś z tego mieć?

Z tym,że ja piszę,kiedy rzeczywiście mam na to ochotę. Ostatnio przyznaję,siedzę
        tutaj dość sporo czasu,bo go mam trochę więcej niż zwykle.
        Ale dzięki za uznanie..
        • Gość: warlock Re: Bielinek, nie myślałeś żeby pisać jakie książ IP: 195.205.202.* 22.04.10, 00:02
          Qwno nie ochota toba kieruje , jestes chory biedujku pachujcu. Jutro pierwszą
          osobą ktorej masz powiedziec "dzien dobry" to lekarz psychiatra .
          • red_emp Kim jest warlock? 22.04.10, 04:13
            forum.gazeta.pl/forum/w,55,103255312,106044761,kim_ty_jests_warlock.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,55,99720655,99724880,Warlock_to_angrusz.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,55,101679046,101688100,Re_warlock_Dmuchowski_itd_.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,55,78867706,79417383,warlock_walnij_sie_w_pacyne_i_znikaj.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,55,110190382,110333359,Re_do_obiektywa.html

... i wszystko jasne...
            • Gość: kinga Re: Kim jest warlock? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 08:37
              Ten dziennikarz? nie ma żadnego wykształcenia - stracił swoją
              wiarygodność.Za takie zachowanie w publicznej telewizji płacą mu
              40,000 zł.Jadowity i tendencyjny zakompleksiony muzyk z
              Częstochowy.Wstyd mi za takiego.
              • Gość: Romper Stomper Re: Kim jest warlock? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 09:26
                Warto rozmawiać, nie warto oglądać.
                • Gość: maniek Kaczyński przynosił wstyd Polakom IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.10, 10:49
                • Gość: GoSC Re: Kim jest warlock? IP: 213.241.95.* 25.04.10, 14:48
                  to biedny zakompleksiony idiota .Naparza na wszystko c zwiazane z
                  kościołem, religią i ojczyzną.Cześć jego pamięci,bo nie długo
                  zdechnie z nienawiści.
    • Gość: telewidz Lis tez won z tv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.10, 13:28
      ale będą oszczędności
    • teofilakt a "Wiadomości"? 22.04.10, 19:38
      On prowadzi program publicystyczny, ale co powiedzieć o jedynkowych
      "Wiadomościach", które stały się tubą propagandową PiS-u? Program, który ze
      swojej definicji powinien przekazywać informacje, gra na emocjach, a prezenterzy
      wygłaszają czasem takie teksty, jakich nie powstydziłby się ksiądz proboszcz na
      sumie.
    • Gość: e, marczyk Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: *.gv.shawcable.net 22.04.10, 20:11
      Wara od Pospieszalskiego. Jakim prawem taki gryzi piorek wypowiada
      sie za Czestochowian albo mowi za Polakow. Ty mow za siebie, wolno
      ci, a mnie pozostaw i moje odczucia. Nie ide z toba w parze. Wstyd
      to ty sobie przyniosles, jezeli masz sie za polaka, to nie klaszcz
      komunie, a tak wnioskuje z twoich wypowiedzi. Precz z komuna i
      cenzura.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Bielinek Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: 188.33.130.* 22.04.10, 20:30
        Gość portalu: e, marczyk napisał(a):

> Wara od Pospieszalskiego. Jakim prawem taki gryzi piorek wypowiada
        > sie za Czestochowian albo mowi za Polakow. Ty mow za siebie, wolno
        > ci, a mnie pozostaw i moje odczucia. Nie ide z toba w parze. Wstyd
        > to ty sobie przyniosles, jezeli masz sie za polaka, to nie klaszcz
        > komunie, a tak wnioskuje z twoich wypowiedzi. Precz z komuna i
        > cenzura.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Proponuję posłuchać sobie Radio Maryja bądź pooglądać sobie TV TRWAM

Mam nadzieję,że wygra większość głosów przeciwko "rydzykowania" telewizji.

Hasła o genetycznej polskości są małe i płytkie.
        Podział na "Polak" i "Prawdziwy Polak" ??? Wstyd..
        • Gość: Julka Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.10, 20:42
          Skąd wiesz co nadaje Radio Maryja albo TV Trwam?
          Nigdy nie słuchałam ani jednego ani drugiego, ale Ty raczej tak. Bo skąd byś
          wiedział(a)?
          • Gość: Bielinek Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: 188.33.130.* 22.04.10, 20:48
            Gość portalu: Julka napisał(a):

> Skąd wiesz co nadaje Radio Maryja albo TV Trwam?
            > Nigdy nie słuchałam ani jednego ani drugiego, ale Ty raczej tak. Bo skąd byś
            > wiedział(a)?

Julko..tak się akurat składa,że mam na ten temat dość bogatą wiedzę...oprócz
            słuchania są jeszcze publikacje naukowe na ten temat.
            Poza tym,żeby znać wroga,trzeba wiedzieć jak on wygląda. Taka jest zasada już od
            czasów rzymskich... pomyśl czasem zanim coś palniesz na forum..myślenie nie boli...
            • Gość: Julka Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.10, 20:56
              Oj tak! Myślenie nie boli!
              I z tego powodu pewnie cały(a) obolały(a) jesteś.
              Tak! Słuchasz, czytasz publikacje...haków szukasz?
              • Gość: Bielinek Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: 188.33.130.* 22.04.10, 21:06
                Gość portalu: Julka napisał(a):

> Oj tak! Myślenie nie boli!
                > I z tego powodu pewnie cały(a) obolały(a) jesteś.
                > Tak! Słuchasz, czytasz publikacje...haków szukasz?

Nie kochana..haki to oni sobie sami znaleźli. Sami na siebie...
                Poza tym..wybacz,ale jakoś nie mam ochoty odbijać piłeczki w tej pyskówce
                generowanej przez Ciebie...żegnam
                • Gość: Julka Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.10, 21:27
                  Pewnie zajmiesz się studiowaniem publikacji naukowych na temat...
                  Powodzenia:)
            • Gość: Gościsław Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 21:38
              Podziwiam Was Bielinek (kapustnik?). Od wczesnego ranka do późnych godzin
              nocnych na posterunku. Ileż to postów trzeba przeczytać, ile celnych odpowiedzi
              napisać. A tu jeszcze trzeba bogatą wiedzę pogłębiać i czytać rozprawy naukowe.
              No, no Bielinek, imponująca umiejętność gospodarowania czasem. Podziwiam Waszą
              determinację, Bielinek.
              • Gość: Bielinek Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: 188.33.130.* 22.04.10, 21:44
                Gość portalu: Gościsław napisał(a):

> Podziwiam Was Bielinek (kapustnik?). Od wczesnego ranka do późnych godzin
                > nocnych na posterunku. Ileż to postów trzeba przeczytać, ile celnych odpowiedzi
                > napisać. A tu jeszcze trzeba bogatą wiedzę pogłębiać i czytać rozprawy naukowe.
                > No, no Bielinek, imponująca umiejętność gospodarowania czasem. Podziwiam Waszą
                > determinację, Bielinek.

Coś słabo Ci czytanie moich wpisów,ale to dla mnie zaszczyt,że to doceniasz.
                Tylko coś mi się wydaje ,że jesteś cholernie sarkastyczny ale i błazenadą
                podjeżdża :)Gościsławie...tak się akurat składa,że nie zaglądałem na forum od
                wczoraj wieczorem..zresztą komu ja się tłumaczę...śledzisz mnie? obserwujesz?
                raport piszesz? a może książkę?

Dziękuję jednak za troskę. Moim czasem gospodaruje jak mi się żywnie podoba..
                • Gość: gosc Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.10, 11:37
                  wstyd to by przynosil gdyby chwalil gejow lessbijkii inne wynaturzenia ludzkie a stosowanie sie do DZIESICIU PRZYKAZN PANA BOGA na pewno nie jest wstydem zwlaszcza dla czlowieka spod Jasnej Gory

• Gość: Bielinek Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: 109.243.183.* 23.04.10, 12:48
                    Gość portalu: gosc napisał(a):

> wstyd to by przynosil gdyby chwalil gejow lessbijkii inne wynaturzenia ludzkie
                    > a stosowanie sie do DZIESICIU PRZYKAZN PANA BOGA na pewno nie jest wstydem zwl
                    > aszcza dla czlowieka spod Jasnej Gory
                    >

Właśnie powinien piętnować wynaturzenia w swoich programach a tego nie robi.Jako
                    człowiek tak blisko Kościoła,powinien piętnować zjawisko pedofilii a to skrywane
                    pod sutanną i jest w wielu przypadkach powszechne w tym środowisku,zwłaszcza w
                    Polsce. Takie Petze i inne persony to tylko jeden z nielicznych,gdzie przypadki
                    ujawniono.

A co do homoseksualistów. Większość z nich nie jest wynaturzona.
                    Jakby nie patrzeć pewien prezes dużej partii politycznej w Polsce,jak się
                    okazuje miał "różowe teczki" co wynikało z akcji służby specjalnych - "Hiacynt"
                    . Tylko to akurat jego sprawa.Nikt nie powinien nikomu zaglądać kto z kim sypia
                    i jakie ma zapatrywania.Zatem nie można mówić,że jest to wynaturzenie.
                    Natomiast co do rzeczywistych wynaturzeń w istocie należy je piętnować.Taka
                    pedofilia wśród księży to zjawisko godne najwyższego pożałowania.
                    • Gość: Bielinek Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: 109.243.183.* 23.04.10, 16:24
                      wiadomosci.onet.pl/2159918,12,niemcy_wierni_mysla_o_opuszczeniu_kosciola,item.html
                      Temat dla Pospieszalskiego,ale on woli jątrzyć.
                      • Gość: ango7 Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: 94.254.219.* 23.04.10, 23:10
                        Pospieszalski robi to za co mu płacą - gra na emocjach, a że karty
                        marne i fobie stare( kto prawdziwym polakom zagraża itp.) to inna
                        sprawa, najgorsze jest, że traci przez to wiarygodność, bo jak już ma
                        trochę racji( jak w przypadku ekspansji islamu ) to po wcześniejszych
                        wpadkach już do rozsądnych ludzi nie trafia (np. program na o nowej
                        odmianie grypy, w którym "eksperci" wypowiadali się, iż śmiertelność
                        jest prawie 100% i jak natychmiast wszystkich w kraju nie zaszczepimy
                        to nikt się nie ostanie - klasyka manipulacji robiona na zamówienie).
                        Ostatnie tematy to faktycznie kompromitują go mocno.
                        • Gość: elka Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 09:55
                          "prawdziwych Polaków"niedługo przyjdzie nam oglądać na Jasnej Gorze
                          na pielgrzymce radia maryjnego.Polecam to oglądać.Niezła
                          szopka.Takich zażartych,nietolerancyjnych i głupich ludzi nigdzie
                          więcej nie zobaczysz.Jak guru rydzykowe to nich przemawia,na
                          twarzach rysuje się śmiech i uwielbienie.A jak wręczają dary i
                          koperty guru to go całują w rękę.A on tą ręką bierze koperty i
                          wzruca do wielkiego kosza stojącego obok.Widok godny 21
                          wieku.Naprawdę warto zobaczyć.
                          • Gość: GoSC Sam przynosisz wstyd noplus swojej matce IP: 81.219.92.* 24.04.10, 16:47
                            Masz jądra a podpisujesz się elka .Lubisz sukienki ? Widzę że nawet
                            ksiądz cię podnieca .Pisaleś kiedyś o owlosonych nogach.Co mi się tu
                            podoba zboki jak ktoś ma inną rację to rydzyk , albo mocher.Ćwoki
                            zmienicie płytę bo Pspieszalskiemu to nogi możecie całować.Zmienić
                            to mozecie ale skarpety.
        • Gość: TYM do Bielinek IP: *.chello.pl 25.04.10, 13:33
          bo jest i bedzie taki podzial!!!!Polak i byly komunista!!!i jego
          rodzina nic na to nieporadzisz...co do Katynia ci wielcy Historycy
          nienauczali tego w szkolach wczesniej bo sie bali?kogo komunistow a
          czemu bo by zostali wylani ze szkoly wiec tego nierobili a czemu
          komuna niepozwalala i to jest sasadnicze pytanie?dlaczego i w jakim
          celu sama odpowiedz moze byc naprawde smieszna !!!!
    • Gość: K2 Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: *.opera-mini.net 24.04.10, 23:13
      Zgadzam się przynosi wstyd całej gminie Olsztyn:)
      • Gość: K2 Re: Pospieszalski przynosi wstyd Częstochowie IP: *.opera-mini.net 24.04.10, 23:20
        to było może przesadzone ale niekiedy jego opinie mnie wkurzają
        • Gość: propaganda TVP1 + Wiadomosci = propaganda IP: *.prenet.pl 25.04.10, 11:08
          Obejrzalem ostatnio kilka wydan Wiadomosci w TVP . Nie wierzylem w to co widze .
          Ostatni raz cos takiego widzialem za czasow komuny , albo przebywajac w Rosji .
          Brak słów . Brakowalo tylko relacji z dnia codziennego Wodza Narodu i
          uroczystych akademii w szkołach . KOMPROMITACJA - mam tylko nadzieje ze tego
          rosjanie nie ogladali
          • Gość: propaganda bis Re: TVP1 + Wiadomosci = propaganda IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.10, 14:31
            fakty+ TVN = pranie mózgu "inteligencji"
            • Gość: gościu Re: TVP1 + Wiadomosci = propaganda IP: 94.76.254.* 25.04.10, 14:50
              W poniedziałek jest program Pospieszalskiego nakręcony pod Pałacem
              prezydenckim.Odwołana powinna być walterownia i ta gazeta w której piszecie za
              plucie i podszczuwanie.Adam ruskim wlazł do kiszki stolcowej bez wazeliny
              nawet.Spasiba miszczu!!!
              • Gość: inkwizycja Inkwizycja i Radio Maryja IP: *.prenet.pl 25.04.10, 18:37
                JAD
                • Gość: aha Re: Inkwizycja i Radio Maryja IP: 94.76.254.* 25.04.10, 20:18
                  Nie tylko wy macie monopol na jad, koszerne platfusy.
                • the-only-bodzio Re: Inkwizycja i Radio Maryja 25.04.10, 20:32
                  prenet największą zadymę to ty siejesz jajogłowy czubku.Zaloguj się
                  to wyjdzie rowen blu.Naparzasz na wszystko co dla drugiego jest
                  święte.Na wiarę , na kościół ,na św.pamięci prezydenta.Na Pis bo dla
                  ciebie komuszku to PO jest święte.I kto inaczej to szczekasz i
                  ujadasz mały kundelku.I nie ma dla ciebie szacunku że ludzie
                  zgineli.Pisałeś byłem w Rosji i szkoda że wróciłeś.Niszczyć wszystko
                  co o kościele to twój cel kundlu . Do budy.Pospieszalski na tak i
                  bodnij mnie.
                  • Gość: do bodzio Re: Inkwizycja i Radio Maryja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.10, 20:47
                    Bodzio SZACUN!!!
                  • Gość: bodzioberet Re: Inkwizycja i Radio Maryja IP: *.prenet.pl 25.04.10, 20:59
                    the-only-bodzio napisał:
                    Na Pis bo dla ciebie komuszku to PO jest święte.

Wyobraz sobie w swoim klerykalnym szale ze NIE POPIERAM ZADNEJ opcji politycznej
                    maly czlowieku . I co teraz ???? Napisalem to juz wczesniej . W PiS wszyscy sa w
                    takim stanie psychicznym ??? Co do prezydenta to tez pisalem ze szanuje jego
                    odejscie co nie moze przeslonic jego licznych bledow w tym obludnym kraju
                    Spalisz mnie teraz na stosie ????????

• Gość: obiektywny bodzio czy znasz Josef Fritzla ??? IP: *.chello.pl 25.04.10, 21:44

Bodzio znasz tę historię ?
                    adaptujesz ją ????
                    • Gość: @ Re: bodzio czy znasz Josef Fritzla ??? IP: *.net.stream.pl 25.04.10, 21:46
                      www.tuskwatch.pl/
                      • Gość: aha... Re: bodzio czy znasz Josef Fritzla ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.10, 21:49
                        Wyobraz sobie w swoim klerykalnym szale ze NIE POPIERAM ZADNEJ
                        opcji politycznej
                        maly czlowieku . I co teraz ???? Napisalem to juz wczesniej . W PiS
                        wszyscy sa w
                        takim stanie psychicznym ??? Co do prezydenta to tez pisalem ze
                        szanuje jego
                        odejscie co nie moze przeslonic jego licznych bledow w tym obludnym
                        kraju
                        Spalisz mnie teraz na stosie ????????

Ale szczeka.
                      • Gość: bodzio Re: bodzio czy znasz Josef Fritzla ??? IP: 83.238.217.* 25.04.10, 22:25
                        warto poczytać.Zawsze cóś znajdzie i nie tylko.
                        • Gość: Qlawy Re: bodzio czy znasz Josef Fritzla ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.10, 07:53
                          Odświeżam temat , wczoraj chciałem obejrzeć " Rozmowy z katem " w teatrze
                          telewizji , ale zamiast tego nadali program Pospieszalskiego " Solidarni 2010 "
                          włączyłem na 2 min . i dowiedziałem się , że "premier ma krew prezydenta na
                          rękach" a "Komorowski, oraz ludzie z sld co teraz są w po zacierają ślady"
                          itd... Był to program nie na żywo ( na żywo to jeszcze bym zrozumiał, ludzie
                          maja prawo mieć swoje poglądy nawet takie które wydaja mi się absurdalne). Choć
                          wcześniej wyrażałem swój pogląd , że takie akcje ( jak w pierwszym poście) to
                          cenzura, to teraz uważam , że jednak się myliłem i przyznaje racje założycielowi
                          wątku . Pospieszalski powinien zostać odseparowany od mediów , człowiek robiący
                          takie programy nie może być normalny ( zdrowy na umyśle). Pamiętam jeszcze za
                          komuny jak "uszatek" Urban nadawał w swoich programach , "sączył jadem i pluł na
                          solidarność i "zgniły zachód" , wczoraj te smutne wspomnienia wróciły po tych 2
                          minutach . Pospieszalski za publiczne pieniądze robi seanse nienawiści, z tym
                          człowiekiem nie "warto rozmawiać", tego człowieka trzeba traktować jak " gadów "
                          z trybuny robotniczej, jest dokładnie na poziomie reżimowego pseudo dziennikarza.
                          • Gość: a Program pokazał co myślą zwykli ludzie IP: *.apus-net.pl 27.04.10, 08:11
                            Program pokazał, co myśla zwykli ludzie. dlaczego telewizja ma
                            ukazywać jedynie wypudrowanych, wyczesanych "myślicieli"? trzeba
                            pokazać co myśli ulica a nie tylko "salony" z ustawionymi przez
                            pewne "środowiska" poglądami. każdy ma prawo do własnych poglądów a
                            nkie tylko GW i TVN

Nie chcę kraju, w którym za feleiton wylatuje się z pracy. CENZURA.

"(...) "Wprost" ostatecznie rozstaje się ze swoim wieloletnim
                            naczelnym i właścicielem, a ostatnio felietonistą Markiem Królem.
                            Przyczyną jest felieton. Tekst Króla "Nie polezie orzeł w GWna"
                            poświęcony był "Gazecie Wyborczej". Król ostro zaatakował w nim
                            Adama Michnika i Andrzeja Wajdę (...)"

dziennik.pl/polityka/article594704/Krol_ostatecznie_wyciety_z_Wprost.html
                            • Gość: Qlawy Re: Program pokazał co myślą zwykli ludzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.10, 08:30
                              Program pokazał co myśli Pospieszalski, za publiczne pieniądze powinien pokazać
                              to co myśli cała ulica a nie swoje chore urojenia .

Ja też nie chce kraju z cenzurą co już napisałem , nie chce żeby cenzorem tego
                              co puszczają w TVP był ( moim zdaniem ) chory na umyśle Pospieszalski.

Co do sprawy wywalenia , byłego członka KCPZPR z Wprost to chyba sprawa tej
                              gazety, który raczej nigdy za gazetą Wyborczą nie przepadała , sam co jakiś czas
                              czytam Wprost i w każdym numerze jest coś o GW albo panu A. Michniku , więc
                              argument raczej chybiony.
                          • bluegrazyna Re: bodzio czy znasz Josef Fritzla ??? 28.04.10, 18:26
                            A nie ma w telewizji jakieś komisji d/s etyki ?
                            A może w sejmie ?
                            Człowiek ,który został hieną roku za publiczne pieniądze
                            przygotowuje programy na zlecenie jednej partii politycznej ,
                            tendencyjnie montując materiał i zatrudniając aktora , tekst mu też
                            przygotował ?
                            • Gość: art Re: bodzio czy znasz Josef Fritzla ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 19:05
                              qrwa, a był z niego taki fajny muzyk... coś mu się porobiło z głową
                              po śmierci dziecka, rozumiem ból i rozpacz ale żeby aż tak?
                  • rowan_bean Re: Inkwizycja i Radio Maryja 28.04.10, 23:33
                    the-only-bodzio napisał:

> prenet największą zadymę to ty siejesz jajogłowy czubku.Zaloguj się
                    > to wyjdzie rowen blu.Naparzasz na wszystko co dla drugiego jest
                    > święte.Na wiarę , na kościół ,na św.pamięci prezydenta.Na Pis bo dla
                    > ciebie komuszku to PO jest święte.I kto inaczej to szczekasz i
                    > ujadasz mały kundelku.I nie ma dla ciebie szacunku że ludzie
                    > zgineli.Pisałeś byłem w Rosji i szkoda że wróciłeś.Niszczyć wszystko
                    > co o kościele to twój cel kundlu . Do budy.Pospieszalski na tak i
                    > bodnij mnie.

bodzio - na pieszczotę to trzeba zasłużyc -to primo.
                    Secundo - ja używam tylko jednego nicku na tym forum, a ty chyba więcej niż
                    jednego.
                    Tertio - nikt nie zabroni mi posiadania własnych poglądów, tylko tobie pis i
                    najbardziej zacofana część kleru wyprała mózg, a raczej resztki, które pozostały
                    po nadużywaniu ślepotki garażowej.
                    Quarto - tragiczna śmierć prezydenta Kaczyńskiego nie przesłoni nikomu faktu, że
                    był nijakim i kiepskim prezydentem. Znacznie bardziej żałuję jego żony!
                    Quinto - Pospieszalski powinien pozostać przy muzyce, bo jako publicysta jest
                    równie beznadziejny jak ty!
                    • Gość: rowan blu Re: Inkwizycja i Radio Maryja IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.10, 01:28
                      Moja racja twoja racja nasza racja racja stanu.Oczywiscie kto nie
                      znami to przeciw nam.Beznadziejny to twoja matka powiedziała i stary
                      zaczął klepać kosę.Nie godny ty całować stopu Pspieszalskiego ,ale
                      godny ty mnie pocałować wiesz gdzie.Hello.
                      • Gość: @ Re: Inkwizycja i Radio Maryja IP: *.net.stream.pl 01.05.10, 11:11
                        markd.pl/afery-po/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka