moszele 10.05.10, 08:40 Witam. Czy ktoś jest może zorientowany, czy opłaca się prowadzić kiosk Ruchu? Czy da się wyżyć z takiej pracy? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tata Re: Kiosk Ruchu IP: *.net.stream.pl 10.05.10, 10:13 prowadziłem parę lat temu parę miesięcy -jako ajent RUCHU -kiosk na dworcu PKP. MOGĘ POWIEDZIEĆ ŻE TOTALNA LIPA. Jak zapłacisz ZUS to poniżej krajowej Najgorsze ze RUCH ZAWSZE PRÓBUJE wykiwać swoich ajentów na zwrotach , promocjach i wszystkich inwentaryzacjach. Dziwnym trafem wtedy zawsze okazuje się ze masz na półce towar (który jest nie sprzedawalny -NARZUCAJĄ TOWAR ) podobno został wycofany i oczywiscie OBCIĄŻAJĄ ajenta ŻE GO NIE DAŁ DO ZWROTU Tak jest ze wszystkim.Trzeba niesamowicie patrzeć im na ręce. Potrafią np dostarczając towar wyrwać kilka biletów autobusowych ze środka bloczku - bo kto będzie liczył sztukowo bilety?Szkoda gadać Praca dla emerytek żeby sobie dorobić( bo na godzinę to wyjdzie z 5pln jak policzysz) Są punkty które w ogóle są niedochodowe i zazwyczaj po miesiącu ajenci rezygnują . W Ruchu zapomnij o etacie. odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kioskarz Re: Kiosk Ruchu IP: *.centertel.pl 10.05.10, 23:28 Mając na uwadze fakt,że PO chce jeszcze w tym roku sprzedać Ruch,daj sobie spokój z kioskiem,żadna atrakcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Kiosk Ruchu IP: *.net.stream.pl 11.05.10, 14:08 Znam takich (nie w Cz-wie) którzy na punktach typu kiosk (z Kolportera) zarabiają dobre pieniądze. Ważna jest jednak dobra lokalizacja, do tego przyjmowanie płatności, punkt Lotto. Można zarobić powyżej średniej krajowej (i to zatrudniając pracownika) ale możliwość prowadzenia interesu "po swojemu" niemal żadna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gościa Re: Kiosk Ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 15:52 Mażna zatrudnić pracownika a samemu siedzieć w domu przed telewizorem i nic nierobić -oczywiście na takich zasadach trudno zarobić w Ruchu większych pieniędzy.Inicjatywa własna zawsze się liczy ,ale nie na zasadzie oni niech przcują w Ruchu a ja za nic nie odpowiedzialny biorę pensję na takich zasadach jest coraz trudniej mieć zysk.Ale tak by wielu chciało. Odpowiedz Link Zgłoś