Dodaj do ulubionych

Problem trawnika przerósł władze

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 08:53
Tiaaa... rzeczywiscie, to nie zbraku tematow. Dodajac takie zdanie do kazdego artykulu, bynajmniej nie zmieni sie jego wartosci. Czasami mam wrazenie, ze w Czestochowie mozna tylko o takich rzeczach pisac, bo nic innego sie nie dzieje... ehhh
Obserwuj wątek
    • Gość: stefan Re: Problem trawnika przerósł władze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 12:09
      ja o trawniku przy ryneczku na skrzyżowaniu Fieldorfa-sosabowskiego piszę od
      roku i nic. i to na forum gazety. to gazeta ma być lepsza? tu też ptz
      sosabowskiego - fieldorfa parkują samochody na pasie zieleni, były drzewka,
      trawa. i co? nie ma nic. tak jak nigdy nie było straży miejskiej, choć kilka
      razy pisałe. OTO POLSKA, OJCZYZNA MOJA.
    • Gość: misiu problem trawnika przerósł Gazetę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 20:52
      jesli obiecali że będzie na wiosne to o co chodzi.. o sraczkę umysłową?
      O ile mnie wzrok nie myli, to na trawnikach jeszcze jest śnieg. Pewnie biurko
      autorki stało frontem do okna. Lenimy sie i wymyslamy głupoty?
    • Gość: gaga Re: Problem trawnika przerósł władze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 23:53
      tematów dla gazety poda każy mieszkaniec wiele w zalezności od swojego
      zaineresowania , pozycji ,pracy itp.
      Ja tez dla gazety mogłabym podac , ale nie napiszę bo wiem / tak to czuje -
      sorry/,że gazecie to zwisa totalnie.
      Zajmuje sie soba i zbiera kasę za ogłoszenia - byle dalej .
      I wystarczy teamt parkowania by zapełnić 3 lub 4 numery kilka razy w miesiącu
      Dalej temat dyżurny"z urzędu" , kilka razy coś o szkołach . I życie na piętrze
      w gazecie się toczy ,nierychliwie ,ale jednak do przodu .
      Jeżeli ktos uznał ,że może sprawa parkingów przypominać temat zastepczy a
      państwo podjęliscie ten watek to wg mnie: temat parkingów istnieje i jest ważny
      ale czy dotyczy to nieprzestrzegania prawa czy braku parkingów
      itd...........?????????
      to w jaki sposób ten temat i inne są spłycane to sprawa redaktorów gazety .
      ------------------------------------------------------------------------------
      A czy z okna będą inne zdjęcia ???
      może teleobiektyw pomoże .
      A państwo z gazety to spotykają się we własnym gronie??? i nic innego ważnego
      nie umiecie o mieście , radzie miasta , przepisach , finansach ,życiu,
      pracy,zwyczajach usłyszeć???.
      A może dodatek lokalny GW umiera tak jak nasze m i a s t o???
    • leszek.sopot lepsze są kawiarenki z przestrzenią integrującą 14.03.04, 00:12
      Macie problem w Częstochowie, my w Gdańsku też. Poczytajcie: tekst z
      reklamowego folderu czy efekt ciążkiej pracy wielu, bo: dziennikarza,
      kierownika działu, prowadzącego numer, sekretaza redakcji itd. itd
      miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,1961227.html
    • Gość: czytelnik Re: Problem trawnika przerósł władze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 14:14
      Dodatek czestochowski GW schodzi na psy. Czasami zaluje ze kupilem gazete jak
      czytam o glupotach w stylu "trawnik na Piłsudskiego". To chyba naprawde tak
      jest ze jak nie ma o czym pisac to napiszemy o trawniku bo mamy troche wolnego
      miejsca. Dziennikarze szukaja taniej sensacji zeby sie lepiej sprzedal numer.
    • Gość: gg BRAWO DLA ALEKSANDRY SZUMLIŃSKIEJ IP: *.pl / 80.48.252.* 15.03.04, 09:09
      Aleksandro ! Dlaczego nie dostałaś jeszcze nagrody Fikusa za dziennikarstwo
      śledcze ! Dziewczyno napisz wreszcie coś sensownego, a nie tylko artykuły o
      smażeniu rydzów, stringach, bigosie i deptanym trawniku. O Jezu co za
      dno !!!!!!!!!!!
    • Gość: mAGik Problemem jest nie trawnik, tylko cała BRUDNACz-wa IP: *.ap.edu.pl 15.03.04, 09:38
      Kiedy wreszcie to miasto będzie czyte???? Jak nie tony śmieci wzdłuż Wałów
      Dwarnickiego, widowczne z kazdego pociągu wjeżdzającego od północy do Cz-wy, to
      hałdy śniegu i błota wzdłuż chodników w Centrum!!! To jest wizytówka miasta????
      Może ci włodzarze miasta pojechaliby do innych miast Polski, żeby zoabczyć jak
      dba się o wizerunek???
      Setki dziur na głównych arteriach miasta pozostawiam bez komentarza, bo nawet w
      miastach aglomeracji katowickiej po szkodach górniczych takich jak w Cz-wie nie
      widziałem! Co za wstyd Urzędzie Miasta Cz-wy!!!!!
      • Gość: reALista Re: Problemem jest nie trawnik, tylko cała BRUDNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 14:38
        miasto jest brudne bo chodza po nim ludzie tacy madrzy jak ty i rzucaja
        papierki gdzie popadnie, zimą zwykle jest snieg w miescie, chyba że
        przykryjesz je całe folia. a co ulic to jezdze co tydzien do Katowic i widze
        syf niemożebny. - przy śląsku Czestochowa jest czystym, lśniącym wypucowanym
        miastem.
        PS. autorce tych głupot oraz jej przełozonym nalezy sie kaktus w nagrode za
        redagowanie pisma, oczywiście do podtarcia.
    • Gość: xx Re: Problem trawnika przerósł władze IP: *.icis.pcz.pl 15.03.04, 19:48
      Nie zgadzam sie z EG.

Problem elementarnej czystosci i braku troski mieszkancow, wladz tez, o takie
      podstawowe sprawy to jeden z wazniejszych problemow w Czestochowie.

Elementarna czystosc i porzadek to podstawa normalnego funkcjonowania miasta.

Ale my Polacy w ogole nie lubimy zajmowac sie szczegolami, bo czystosc uwazamy
      za taki szczegol, ktory jest ponziej naszej godnosci. My jestesmy stworzeni do
      zancznie powazniejszych spraw.

Wielu osobom brud i rozjechane trawniki czy chodniki w ogole nie przeszkazdaja.

I brudza i niszcza przede wszystkim sami - kosz na smieci jest obok, ale to
      przeciez dyshonor przejsc te pare krokow i wrzucic opakowanie do kosza. Wyrzuce
      z fasonem na trawnik czy chodnik, bo mi brud w ogole nie przeszkadza. itd.

Obserwuje wielu wspolmieszkancow i widze ze takie postawy sa niestety czeste.

Nasze maisto byloby naprawde o wiele ladniejsze gdyby zwykli mieszkancy mniej
      narzekali na bledy innych a sami zaczeli pzrestrzegac elementarna czystosc i
      porzadek.

Wladze powinny umiec egzekwowac pzrestrzeganie zasad czystosci i pozradku ze
      strony mieszkancow i instytucji. Oczywiscie tam gdzie to wchodzi w zakres
      obowiazkow miasta powinny te obowiazki realizowac.

Naprawde nieduzo potzreba i wcale nie pieniadze sa tutaj najwazniejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka