oszrany 03.07.10, 01:23 Juz widze jak wszystkie krzaki w okolicy beda zaszrane bo WC brak ;) P.S. Uruchomcie oswietlenie bo ostatni raz dzialalo chyba z 20 lat temu, jak byl zjazd mlodziezy :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marci-n105 Adriatyk czeka na szukających ochłody 03.07.10, 10:50 Byłem tam rano prace jeszcze trwały tylko mam taką uwagę ze basen jest po jednej stronie, boiska po drugiej a plac zabaw przy wejśćiu od Jadwigi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: Michalina IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.10, 12:30 Mówisz o jakiejś pani Michalinie, czy o tej gliniance? Bo co do glinianki, to jest to kąpielisko dzikie. Czasem zaglądają tam ratownicy, ale tylko dlatego, że wypadków było tam dość dużo i miejsce jest absolutnie nieprzygotowane do kąpania się. Żadnej infrastruktury - po prostu wielka dziura wypełniona wodą. Rozsądni ludzie w takich warunkach nie powinni się kąpać. Cóż z tego, że umiesz pływać, a co zrobisz, jak nagle złapie cię skurcz? To się zdarza każdemu. Nie wspomnę już o tym, co w tej wodzie było zatopione - woda nie jest przebadana pod kątem sanitarnym, czy nadaje się do kąpieli. Może marzysz o jakiejś wysypce, czy biegunce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assa Re: Adriatyk czeka na szukających ochłody IP: *.21.pl 03.07.10, 12:31 Park wypoczynkowy Lisiniec - zaskoczyło mnie to ze ów park posiada kierownika niejakiego Andrzeja Mrożeka. Patrząc na ten "park" chłodnym wzrokiem ma się wrażenie ze jest się gdzies w amazonskiej dżungli a nie w parku rekreacyjnym! Panowie zarządzający za co bierzecie pieniądze skoro ten park to jedna wielka SYF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssssss Re: Adriatyk czeka na szukających ochłody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 18:16 sa jakies fotki z tego parku??? bo zeby jak cos nikt sie nastawił optymistycznie tą nazwa... pewnie i tak bede wolał jechac na wioche nad wode. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni Re: Adriatyk czeka na szukających ochłody IP: *.netcominternet.pl 04.07.10, 19:08 Byłam ,widziałam ,więcej nie pójde ,dokładnie -wole jechać gdzieś gdzie są ku temu warunki.Tragedia,krzaki,pełno małolatów pijanych ,dzieci pozostawione bez opieki ,brak ratowników.Co WOPR zrobił?worki na śmieci ? boisko ?jakie 2 puste bramki do nogi? bez siatki ,nawet nie ma gzie kupić wody ,nie ma wc ,ludzie ,co my tu robimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Adriatyk czeka na szukających ochłody IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.07.10, 21:40 Po pierwsze to gdzie byłeś?? Może byłeś/aś w miejscu gdzie KIEDYŚ było kąpielisko czyli na tzw. szyjce. Teraz jest w innym miejscu z tego co ja widziałem to ratownicy są toitoi jest niestety tylko 1,a to że nie ma gdzie kupić wody to niestety prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoSC Re: Adriatyk czeka na szukających ochłody IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.10, 21:49 to miejsce miał być juz dawno zrobione ,ale nikt nad tym nie panuje. Odpowiedz Link Zgłoś
erykartowski Re: Adriatyk czeka na szukających ochłody 05.07.10, 08:48 No cóż w Polsce i w Częstochowie istnieje dość nietypowa definicja kąpieliska i parku wypoczynkowego. Syfiaste glinianki które podobno nie stanowią zagrożenia dla zdrowia ale dla życia już tak (ostatni topielec był bodaj w czerwcu?). ,,Wypoczywający" wjeżdżający samochodami jak najbliżej wody mimo wyraźnego znaku zakazu ruchu, grillujący i obficie spożywający bronksy mimo zakazu picia alkoholu w miejscu publicznym. Wypoczynek wśród krzaków, śmieci, samochodów i pijanych na super wypaśonej ,,plaży" i z jednym tojtojem to marzenie prawie każdego chłopo-robotnika przed 30stką. Przydałoby się jednak więcej swojskości - jakieś wybory miss mokrego podkoszulka, koncert disco polo, konkurs rzutu butelką, zawody w grillowaniu. I obowiązkowo zabrałbym ten jeden jedyny kibel. Nic tak nie wzmaga odczuć patriotycznych jak rodak sra..cy pod krzakiem. A od strony ekonomicznej można zorganizować sponsora - to pozwoli odciążyć budżet ,,parku". Proponuję producenta kosmetyków samochodowych. Niech każdy za friko umyje swojego golfa w gliniance! Dodam że na wysokości zadania stanęła nasza dzielna policja i straż miejska wystawiając po patrolu. No przynajmniej w dzień bo jak było późnym wieczorem to już nie wiem :) Panowie z UM - nie wystarczy (za kilkaset tysięcy?) wyciąć kilka krzaków, zatrudnić ratownika i wysypać tonę piachu by się móc chwalić ,,kąpieliskiem" dla ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
adamico9 Re: Adriatyk czeka na szukających ochłody 10.07.10, 12:34 Władze miasta zróbcie coś porządnego na tym adriatyku, żeby można tam pójść z rodziną! Popieram pomysł erykartowskiego Odpowiedz Link Zgłoś