Dodaj do ulubionych

Adriatyk czeka na szukających ochłody

03.07.10, 01:23
Juz widze jak wszystkie krzaki w okolicy beda zaszrane bo WC brak ;)

P.S. Uruchomcie oswietlenie bo ostatni raz dzialalo chyba z 20 lat temu, jak
byl zjazd mlodziezy :P
Obserwuj wątek
    • marci-n105 Adriatyk czeka na szukających ochłody 03.07.10, 10:50
      Byłem tam rano prace jeszcze trwały tylko mam taką uwagę ze basen jest po
      jednej stronie, boiska po drugiej a plac zabaw przy wejśćiu od Jadwigi.
    • angrusz1 Michalina 03.07.10, 11:29
      już od dawna działa
      • Gość: jasiu... Re: Michalina IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.10, 12:30
        Mówisz o jakiejś pani Michalinie, czy o tej gliniance?

Bo co do glinianki, to jest to kąpielisko dzikie. Czasem zaglądają tam
        ratownicy, ale tylko dlatego, że wypadków było tam dość dużo i miejsce jest
        absolutnie nieprzygotowane do kąpania się. Żadnej infrastruktury - po prostu
        wielka dziura wypełniona wodą. Rozsądni ludzie w takich warunkach nie powinni
        się kąpać. Cóż z tego, że umiesz pływać, a co zrobisz, jak nagle złapie cię
        skurcz? To się zdarza każdemu. Nie wspomnę już o tym, co w tej wodzie było
        zatopione - woda nie jest przebadana pod kątem sanitarnym, czy nadaje się do
        kąpieli. Może marzysz o jakiejś wysypce, czy biegunce?
    • Gość: assa Re: Adriatyk czeka na szukających ochłody IP: *.21.pl 03.07.10, 12:31
      Park wypoczynkowy Lisiniec - zaskoczyło mnie to ze ów park posiada
      kierownika niejakiego Andrzeja Mrożeka. Patrząc na ten "park"
      chłodnym wzrokiem ma się wrażenie ze jest się gdzies w amazonskiej
      dżungli a nie w parku rekreacyjnym! Panowie zarządzający za co
      bierzecie pieniądze skoro ten park to jedna wielka SYF.
      • Gość: sssssss Re: Adriatyk czeka na szukających ochłody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 18:16
        sa jakies fotki z tego parku??? bo zeby jak cos nikt sie nastawił optymistycznie tą nazwa... pewnie i tak bede wolał jechac na wioche nad wode.
    • Gość: reni Re: Adriatyk czeka na szukających ochłody IP: *.netcominternet.pl 04.07.10, 19:08
      Byłam ,widziałam ,więcej nie pójde ,dokładnie -wole jechać gdzieś
      gdzie są ku temu warunki.Tragedia,krzaki,pełno małolatów
      pijanych ,dzieci pozostawione bez opieki ,brak ratowników.Co WOPR
      zrobił?worki na śmieci ? boisko ?jakie 2 puste bramki do nogi? bez
      siatki ,nawet nie ma gzie kupić wody ,nie ma wc ,ludzie ,co my tu
      robimy?
      • Gość: kk Re: Adriatyk czeka na szukających ochłody IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.07.10, 21:40

Po pierwsze to gdzie byłeś?? Może byłeś/aś w miejscu gdzie KIEDYŚ było
        kąpielisko czyli na tzw. szyjce. Teraz jest w innym miejscu z tego co ja
        widziałem to ratownicy są toitoi jest niestety tylko 1,a to że nie ma gdzie
        kupić wody to niestety prawda.
        • Gość: GoSC Re: Adriatyk czeka na szukających ochłody IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.10, 21:49
          to miejsce miał być juz dawno zrobione ,ale nikt nad tym nie panuje.
      • erykartowski Re: Adriatyk czeka na szukających ochłody 05.07.10, 08:48
        No cóż w Polsce i w Częstochowie istnieje dość nietypowa definicja kąpieliska i
        parku wypoczynkowego. Syfiaste glinianki które podobno nie stanowią zagrożenia
        dla zdrowia ale dla życia już tak (ostatni topielec był bodaj w czerwcu?).
        ,,Wypoczywający" wjeżdżający samochodami jak najbliżej wody mimo wyraźnego znaku
        zakazu ruchu, grillujący i obficie spożywający bronksy mimo zakazu picia
        alkoholu w miejscu publicznym. Wypoczynek wśród krzaków, śmieci, samochodów i
        pijanych na super wypaśonej ,,plaży" i z jednym tojtojem to marzenie prawie
        każdego chłopo-robotnika przed 30stką.

Przydałoby się jednak więcej swojskości - jakieś wybory miss mokrego
        podkoszulka, koncert disco polo, konkurs rzutu butelką, zawody w grillowaniu. I
        obowiązkowo zabrałbym ten jeden jedyny kibel. Nic tak nie wzmaga odczuć
        patriotycznych jak rodak sra..cy pod krzakiem.

A od strony ekonomicznej można zorganizować sponsora - to pozwoli odciążyć
        budżet ,,parku". Proponuję producenta kosmetyków samochodowych. Niech każdy za
        friko umyje swojego golfa w gliniance!

Dodam że na wysokości zadania stanęła nasza dzielna policja i straż miejska
        wystawiając po patrolu. No przynajmniej w dzień bo jak było późnym wieczorem to
        już nie wiem :)

Panowie z UM - nie wystarczy (za kilkaset tysięcy?) wyciąć kilka krzaków,
        zatrudnić ratownika i wysypać tonę piachu by się móc chwalić ,,kąpieliskiem" dla
        ludu.
        • adamico9 Re: Adriatyk czeka na szukających ochłody 10.07.10, 12:34
          Władze miasta zróbcie coś porządnego na tym adriatyku, żeby można tam pójść z
          rodziną! Popieram pomysł erykartowskiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka