Dodaj do ulubionych

Tesco przy trasie zamknięte

12.07.10, 21:58
A przypadkiem motywem wyboru Czestochowy nie była niska frekwencja w
tym supermarku?

Od jakeigoś czasu byly tam kompletne pustki, a pasaż to wygladał, jak
pustostan.
Obserwuj wątek
    • Gość: golon Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 195.88.28.* 12.07.10, 22:07
      dla mnie TESCO skończyło się odkąd nie widuje tam takiej jednej laski z dużymi cycami, pracowała w pasażu naprzeciw wejścia
      • Gość: pijozof Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.10, 22:39
        Wstępnie szacuje się, że dzięki zmianom przybędzie 40 nowych miejsc pracy

A ile dzięki zmianom miejsc pracy będzie zlikwidowanych?
        • Gość: Ja Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.10, 22:51
          -40
          Proste i logiczne
      • rowan_bean do nie_uważnego 12.07.10, 22:42
        Przygotowywali się do remontu.
        Drugi markecik przy Pułaskiego świeżo uruchomiony!
      • Gość: finuhrect Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.tktelekom.pl 29.08.10, 22:32
        Taaa, pomiędzy ogórkami a kiełbasą będzie wstawiona apteka i optyk.
        Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić, ale pożyjemy, zobaczymy ;-)
    • Gość: bb Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 23:09
      Malo ludzi bo brud i syf. Kiedys byl to najlepszy supermarket w Czestochowie.
      Jak tej wiosny topnial snieg, to wiaderka staly (w ilosciach hurtowych) posrodku
      przejsc... az strach pomyslec jak to wygladalo z higiena i czystoscia na stoisku
      miesnym czy w magazynach. A pierwsze problemy zaczely sie pare lat temu, gdy z
      powodu braku kasjerek otwarte byly 2-3 kasy na caly sklep... i po 20 osob w
      kolejce. Pewnie spadly im obroty i wszystko zaczelo podupadac. No a to Tesco
      Extra to chyba mimo wszystko proba reanimacji trupa.
      • mwilq Re: Tesco przy trasie zamknięte 12.07.10, 23:17
        Ja bym jednak uwierzył choć częściowo w przyczyny podane w artykule.Np. stacje benzynowe na tej krzyżówce maja największe obroty w Polsce,więc punkt do wprowadzenia czegoś nowego jest idealny.
        • Gość: pijozof Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.10, 00:11
          Jedyny market w tym mieście który nadaje się do zakupów to auchan - wieczorną porą.
      • Gość: kasztan Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 15:31
        To nowe tesco na pułaskiego jest spoko.
        Widać, że klima działa bo aż się zimno robi jak wejdziesz.
        Może po remoncie się jakość zmieni.
        Teraz kupuje mięso i wędliny kupuje na stoisku na Pułaskiego to
        jakieś osobne stoisko jest, normalne ceny są i widać, że świeże
        codziennie dowożone, dodatkowo płaci się osobno za same wędliny więc
        już w ogóle w kolejce można nie stać, jak jest przy długawa.
        Pewnie tak samo będzie z tymi kosmetykami i innymi działami będzie to
        płatne osobno a nie hurtem w kasie.
        Pomysł ciekawy idziesz po jedną rzecz to nie stoisz pół godziny w
        kolejce.
    • Gość: alternator Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 212.87.246.* 13.07.10, 07:28
      Nie pyskuj!
    • jerzyspodwiezy Tesco przy trasie zamknięte 13.07.10, 08:40
      Kilka lat temu zakupy tam były przyjemnością - latem przyjemny chłód
      i czystość, ale od 4 lat zaglądam tam rzadko - w sklepie jest
      wszędzie widoczny brud, począwszy od posadzek, a na zakurzonych
      towarach skończywszy, upał. Chyba źle świadczy o kierownictwie
      sklepu choćby to, że logo na budynku od kilku lat jest w nocy
      czytelne w połowie, a parking oświetlony w sposób żenujący.
      Dodatkowo nie dalej jak w sobotę zostałem opierbambulony
      przez "sympatyczną" kobietę w w serwisie, że przed terminem raczyłem
      zapytać się o stan mojej reklamacji - choć tłumaczyłem, że jej
      koleżanka zaprasała mnie na ten dzień w związku z zamknięciem
      sklepu. W ten sposób nie zyskuje się klientów. Pani jakby nie
      zauważyła,że ma pracę dzięki tym ludziom którzy tam zostawiają swoje
      pieniądze. Może warto ją przesunąć na mniej eksponowane stanowisko,
      gdzie będzie mogła wyładować swoje frustracje. W tym kraju nie ma
      obowiązku pracy na siłę.
      Od jakiegoś czasu na zakupy latem pozostaje AUCHAN bo w Realu można
      ugotować się przy panującej tam temperaturze.
    • facetzokolic Tesco przy trasie zamknięte 13.07.10, 09:33
      Punkt może i dobry , ale czy na Tesco (hipermarket ) to nie wiem ,
      jak juz przedmówicy się wyrazali , w Tesco był syf i bałagan .
      Zastanówmy się kto tam ma chodzić ? dzielnica północ ma Real ,
      gdzie ostatnio naprawde jest ok , południowa strona ma Auchana -też
      bardzo przyzwoicie , wszędzie tam są takze jak w Tesco tanie stacje
      paliw , od chyba roku działa w kierunku Radomska( Kłomnice ) market
      gdzie ceny sa nizesz niz były w Tesco , centrum ? jest ryneczek W/g
      mnie jak nie zrobia prawdziwej bomby to za kilka lat hala będzie do
      sprzedania
      • Gość: retor Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.10, 12:14
        gdzie w stronę radomska tzn w Kłomnicach jest market jakiś niby tani??
      • Gość: Byłem tam Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.cdma.centertel.pl 13.07.10, 16:52
        Dokładnie, w Kłomnicach z powodzeniem działa Wafelek, to market
        właściciela hurtowni z ul. Krakowskiej w Cze-wie. Ceny mają niższe
        od Tesco aczkolwiek wybór mniejszy ( na wiejskie realia wystarczy).
        • Gość: pragnący taniochy Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 195.88.28.* 13.07.10, 17:06
          my też chcemy Wafelka!
    • Gość: Ona Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.10, 10:10
      Zgadzam sie z w/w opiniami! Brud , syf i na dodatek bardzo maly
      wybor art. Porownujac oferte innych supermarketow w Cz-wie, to w
      Tesco nie bylo praktycznie zadnego wyboru np. 4 herbaty na krzyz do
      wyboru, co innego Auchan czy Realu. Pulki puste lub zalegajace
      zakurzone artykuly...
      • Gość: Ona Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.10, 10:11
        Przepraszam za "pulki" :) Oczywiscie polki :)
        • Gość: klient Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.alfanet24.pl 13.07.10, 11:05
          Pani serwująca hod dogi , bigos itd. na hali Tesco , ma długie brudne paznokcie .
          Ogólnie większość pracujących tam osób w ogóle sie nie uśmiecha , chyba bardzo
          sie tam zle pracuje ?
        • Gość: tata Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.net.stream.pl 13.07.10, 11:07
          swoją drogą jakość towarów marki tesco pozostaje wiele do życzenia,. Najgorzej
          wspominam ich konserwy(mielonka- którą nie chciał zjeść nawet mój pies) i piwo
          które kupiłem jak otwierali ten market . Pamiętam do dziś bo takiego dziadostwa
          to w życiu nie piłem. TO chyba idealne produkty do zniechęcenia klienta do marki
          tesco (którą omijam zresztą do tej pory szerokim łukiem )wybór skromy np
          odzieży czy obuwia( beznadziejne drogie i liche jakościowo)
          Wolę inne markety( bo oprócz klimatyzacji to chciał bym mieć wybór DOBRYCH
          towarów w przyzwoitych cenach)
    • maklarenf1 Tesco przy trasie zamknięte 13.07.10, 11:11
      Wszystko się zmieni e Tesco ale, pod warunkiem że Deniro zostanie
      dyrektorem.
      • chrisrks Re: Tesco przy trasie zamknięte 13.07.10, 15:31
        Potwierdzam,żywa legenda Tesco-Robuś na dyrektora:))) -piachu...
    • por1 Tesco przy trasie zamknięte 13.07.10, 11:28
      Kiedys chodziłem tam na zakupy, ale po otwarciu Auchana przestałem.
      Mam nadzieję ,ze tym razem nasi architekci dopilnuja , aby
      remontowane Tesco chociaz troche "zliftingowac". Takiego koszmarnego
      mega baraku trudno teraz spotkać. Jest to obiekt w obrebie
      miasta ,więc niechaj choc troche GRZESZY ESTETYKĄ....
      • Gość: Ann Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 109.243.41.* 13.07.10, 13:00
        Zgadzam się z Tobą, ze Auchan jest dużo lepszy.
        - czysto
        - nie stoi się 20 min do kasy, bo większość jest czynna, a nie jak w Tesco2-3
        - a po za tym Tesco jest bardzo drogie, droższe nawet od Reala. Widać to na
        podstawie kosmetyków, zabawek i np. mrożonek czy przetworów w słoikach. Konik na
        biegunach, który w promocji w Tesco kosztował 127 zł w Auchan bez promocji,
        kosztował niecałe 90 zł.
        • gad_z_rakowa Re: Tesco przy trasie zamknięte 13.07.10, 13:13
          w auchanie robie zakupy od lat i wiem, ze w czewie nie ma lepszego marketu.
          a o tesco.. szkoda mowic!
          • gad_z_rakowa Re: Tesco przy trasie zamknięte 13.07.10, 13:14
            aha.. jedna rzecz dla ktorej warto isc do tesco to babeczki (te ciasteczka w
            czekoladzie marki tesco) z tym ze te kupuje w tesco na rakowie.
            • Gość: aaa Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 212.87.244.* 13.07.10, 13:53
              Auchan rzeczywiście najlepszy, ale ja lubię Tesco - przysyłają mi
              kupony zniżkowe, jest duży wybór - o niebo lepszy niż w Realu - i
              jest taniej niż w Realu. Mamy w domu dużo ciuchów cherokee - bardzo
              sobie chwalimy. Babeczki w czekoladzie z orzeszkami marki Tesco
              rzeczywiście super. a poza tym, jak mawia wujek mego przyszłego
              szwagra: "W Tesco jest tanio ku...sko." :)
              • Gość: Lee jak qu... tanio.. IP: 85.202.157.* 13.07.10, 14:02

jak w tesco jest zeczywiscie tanio.. wina maja wiekszy wybor niz niemec czyli
                retaal..nio jak tic taki kosztuja 1.99 !! r
    • Gość: henio tescowicz Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.54.174.222.tvksmp.pl 13.07.10, 15:25
      Remont będzie kosztował 16 mln PLN, więc przypuszczam że nie będzie to delikatny
      lifting :). A swoją drogą pozdro dla DeNira
      • Gość: wnuczek emeryta Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.10, 15:45
        Za miesiąc czasu to można dziury w dachu połatac i szyldy powymieniac .
        • Gość: kasztan Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 16:35
          jak się pracuje 24/7 to można dużo.
          • Gość: aaa Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.alfanet24.pl 13.07.10, 21:11
            Jak sie robi wieksze zakupy w Wafelku, to opłaca sie jechac tam az z
            Cz-wy. Na samym masle masz 1 zl oszczednosci.

A co do jakosci Tesco... zywnosc do bani, ale Cheroke z ciuchów, to
            wcale nie az taki slaby wyrób, mają trwalsze ciuchy od Big Stara.
            Prawie kazdy ciuch od nich byl reklamowany i od pewnego razu dalem
            sobie spokoj z Bigiem.
            • Gość: gośc Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 10:53
              Ludzie , przecież mamy jeszcze Galerie Jurajską w której jest Alma i
              wiele wiele innych punktów i sklepów, a w niej miło czysto chłodno i
              wszystko świeże ładnie podane a ceny są normalne a nie tak jak
              chodzą pogłoski że Alma jest strasznie droga.

A jaki luksus z parkingiem samochód stoi sobie na podziemnym
              parkingu w cieniu a nie na parkingu w samym słońcy ( real, auchan )
              i jak chcesz do niego wsiąść po zakupach to tak jak bys wskoczył do
              pieca Martenowskiego.
              • Gość: rocco Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.10, 23:18
                cyt. "Ludzie , przecież mamy jeszcze Galerie Jurajską w której jest Alma i wiele
                wiele innych punktów i sklepów, a w niej miło czysto chłodno i wszystko świeże
                ładnie podane"

to chyba nie byłeś na dziale "wędliny" !!!
              • Gość: a-lfa Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.net.stream.pl 15.07.10, 07:18
                Ogólnie rzecz ujmując Alma nie jest droga (ceny nie odbiegają od
                tych, co są w TESCO), ale nie jest też tania a po za tym z uwagi na
                fakt, iż są to delikatesy asortyment produktów nie żywnościowych
                jest dość ograniczony. Nie ma, co porównywać ALMY z normalnym
                marketem a już na pewno z dyskontami typu Biedronka. Alma ma swych
                klientów tyle tylko, iż z uwagi na fakt, iż lokalizacja GJ jest
                niezbyt szczęśliwa (po za ścisłym centrum oraz bez zaplecza tzw.
                bogatej dzielnicy) ruch tam nie rzuca na kolana.
    • medalik1921racovia PUCHAR POLSKI 14.07.10, 15:28
      Wszyscy na MECZ !! TYLKO TYDZIEŃ ZOSTAŁ !! Kibicujmy najlepszemu Klubowi w mieście Częstochowa !! Pokażmy jak się bawią prawdziwi Kibice !! 21 LIPCA GODZ. 17.30 !! Ul. Limanowskiego 83 !! MUSISZ TAM BYĆ !! Weź całą rodzinę niech to będzie niezapomniany mecz o którym i dzieci będą wspominać!! ZAPRASZAMY !! TYLKO RAKÓW RKS !!!!!!!!
    • Gość: ades Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 08:16
      bedzie nowe - extra :)

• angrusz1 Tesco przy trasie zamknięte 20.07.10, 22:19
      nadal zamknięte a miało być już otwarte .

Ktoś zbyt optymistycznie ocenił czas remontu
      • Gość: nn Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.netcominternet.pl 20.07.10, 22:28
        do 19 sierpnia to chyba jeszcze daleko
        • Gość: henio tescowicz Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.54.174.222.tvksmp.pl 06.08.10, 20:23
          otwarcie przełożone na 26 sierpnia :). przeliczyli się chłopaki. tylko dlaczego
          dopiero od tygodnia remomntowcy pracują 24h?? a przez prawie 3 tygodnie walili w
          pręta tylko w dzień i to w dodatku od 7 do 19 :) oj polecą głowy coś mi się
          zdaje ...
          • Gość: reniek Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 195.88.28.* 07.08.10, 01:01
            pierwotny termin od razu wydał mi się podejrzany, ale myślałem, że faktycznie będą robić w tempie stachanowskim
            • Gość: a-lfa Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.net.stream.pl 07.08.10, 07:18
              Biorąc pod uwagę zakres przebudowy to i ten drugi termin wydaje się
              mi być delikatnie rzecz nazwawszy mało realny. W końcu na dobra
              sprawę to nie jest remont a kompletna przebudowa i to nie tylko hali
              sprzedaży a jak mi się zdaje również części magazynowej. Realny
              termin otwarcia to raczej chyba ok. połowy września, czyli
              przebudowa / remont trwała by jakiś normalny okres czasu. Inaczej
              efekt będzie taki, iż na dobra sprawę za niedługo trzeba będzie
              poprawiać po remoncie.
              • mattip1987 Re: Tesco przy trasie zamknięte 07.08.10, 10:13
                do henio teskowicz-...
                Dlatego pracowali od 7-19 bo pradu nie bylo w Tesco!
                M.in. ja tam pracowalem po 12h i cielismy na dachach skrzynki energetyczne itp.
                wiec zeby to zrobic nie moglo byc pradu ot taki kaprys...
                A z robota zapieprzaja rowno bo jest tam kilka firm na raz i kazdy robi swoje
                3/4 plytek w Tesco bylo polozone juz w po poltora tygodnia pracy ( nie wliczajac
                rozpieprzania regalow i wyworzenia tego )
                • Gość: reniek Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 195.88.28.* 07.08.10, 14:41
                  przy okazji - skoro tam pracowałeś to mam pytanie: czy modernizacja obejmie tylko wnętrze, czy na zewnątrz też planują jakieś zmiany?
                  • Gość: henio tescowicz Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.54.174.222.tvksmp.pl 07.08.10, 19:20
                    na zewnątrz będzie (już jest) malowana cała elewacja,do tego nowe wiaty na
                    koszyki no i pewnie kilka innych gadżetów
                    • Gość: reniek Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 195.88.28.* 07.08.10, 22:10
                      miałem nadzieję, że zrobią coś więcej niż tylko malowanie, ale trudno, może następnym razem :)
                • Gość: henio tescowicz Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.54.174.222.tvksmp.pl 07.08.10, 19:18
                  że nie było prądu to nie wiedziałem więc sorki,ale oczywiście wszyscy zganiają
                  winę na budowlańców.ale dobrze że za każdym razem jak jestem w pracy jest ich
                  coraz więcej :)
      • Gość: j Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.netcominternet.pl 19.08.10, 17:49
        Otwarty Sklep
        • Gość: . Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 19:53
          i jak zmienilo sie cos?? na lepsze, gorsze?
          • torys Re: Tesco przy trasie zamknięte 23.08.10, 17:48
            TESCO po liftingu:

zdjecie 1
            zdjecie 2
            • Gość: carmelova Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.chello.pl 23.08.10, 23:08
              ładne :) ale otwarcie za 3 dni :)
              • Gość: t Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 195.88.28.* 26.08.10, 14:52
                bylem tam dzisiaj w południe, takich tłumów w TESCO jeszcze nie widziałem, na parkingu trudno było wcisnąć szpilkę, po południu wybrało się pewnie jeszcze więcej ludzi, w środku bez rewelacji, trochę poprzestawiane stoiska, zmiana jakichś detali typu bramki wejściowe, apteka z tanimi (ponoć) lekami jeszcze nieczynna, odniosłem wrażenie, że teraz jest mniej przestrzeni między kasami, a stoiskami, ale być może wynikało to z tego, że do wszystkich kas włącznie z samoobsługowymi stały kolejki, po prostu szaleństwo:) tak naprawdę jedyną rzeczą jaka zwróciła moją uwagę był śmieszny pojazd napędzany elektrycznie którym śmigał po parkingu ochroniarz w pozycji stojącej :)
                • Gość: depr Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.net.stream.pl 26.08.10, 16:31
                  Hmmm to jak takie tłumy to nie ma po co dzisiaj jechać....
                • Gość: hhhh Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.prenet.pl 26.08.10, 17:33
                  hhhh....ciekawe czy nadal będą czynne po 3 kasy na krzyż (oczywiście poza
                  otwarcie, bo to na pewno będzie dobrze zorganizowane :))
                  Kolejki do nas byly zawsze największym minusem tesco....
                  • Gość: pomidor Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 19:12
                    eheheheheehe, ciekawe czy znów kasjerki będą siedzieć na l4 lub brać co drugi
                    dzień urlop na żądanie
                    • Gość: Bokobrody Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 85.219.229.* 30.08.10, 07:47
                      A czy na parkingu po zmroku nadal ciemno jak w "wiecie czym i u kogo" :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka