uwazny_obserwator_1 12.07.10, 21:58 A przypadkiem motywem wyboru Czestochowy nie była niska frekwencja w tym supermarku? Od jakeigoś czasu byly tam kompletne pustki, a pasaż to wygladał, jak pustostan. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: golon Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 195.88.28.* 12.07.10, 22:07 dla mnie TESCO skończyło się odkąd nie widuje tam takiej jednej laski z dużymi cycami, pracowała w pasażu naprzeciw wejścia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijozof Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.10, 22:39 Wstępnie szacuje się, że dzięki zmianom przybędzie 40 nowych miejsc pracy A ile dzięki zmianom miejsc pracy będzie zlikwidowanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.10, 22:51 -40 Proste i logiczne Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean do nie_uważnego 12.07.10, 22:42 Przygotowywali się do remontu. Drugi markecik przy Pułaskiego świeżo uruchomiony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finuhrect Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.tktelekom.pl 29.08.10, 22:32 Taaa, pomiędzy ogórkami a kiełbasą będzie wstawiona apteka i optyk. Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić, ale pożyjemy, zobaczymy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 23:09 Malo ludzi bo brud i syf. Kiedys byl to najlepszy supermarket w Czestochowie. Jak tej wiosny topnial snieg, to wiaderka staly (w ilosciach hurtowych) posrodku przejsc... az strach pomyslec jak to wygladalo z higiena i czystoscia na stoisku miesnym czy w magazynach. A pierwsze problemy zaczely sie pare lat temu, gdy z powodu braku kasjerek otwarte byly 2-3 kasy na caly sklep... i po 20 osob w kolejce. Pewnie spadly im obroty i wszystko zaczelo podupadac. No a to Tesco Extra to chyba mimo wszystko proba reanimacji trupa. Odpowiedz Link Zgłoś
mwilq Re: Tesco przy trasie zamknięte 12.07.10, 23:17 Ja bym jednak uwierzył choć częściowo w przyczyny podane w artykule.Np. stacje benzynowe na tej krzyżówce maja największe obroty w Polsce,więc punkt do wprowadzenia czegoś nowego jest idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijozof Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.10, 00:11 Jedyny market w tym mieście który nadaje się do zakupów to auchan - wieczorną porą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasztan Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 15:31 To nowe tesco na pułaskiego jest spoko. Widać, że klima działa bo aż się zimno robi jak wejdziesz. Może po remoncie się jakość zmieni. Teraz kupuje mięso i wędliny kupuje na stoisku na Pułaskiego to jakieś osobne stoisko jest, normalne ceny są i widać, że świeże codziennie dowożone, dodatkowo płaci się osobno za same wędliny więc już w ogóle w kolejce można nie stać, jak jest przy długawa. Pewnie tak samo będzie z tymi kosmetykami i innymi działami będzie to płatne osobno a nie hurtem w kasie. Pomysł ciekawy idziesz po jedną rzecz to nie stoisz pół godziny w kolejce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alternator Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 212.87.246.* 13.07.10, 07:28 Nie pyskuj! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyspodwiezy Tesco przy trasie zamknięte 13.07.10, 08:40 Kilka lat temu zakupy tam były przyjemnością - latem przyjemny chłód i czystość, ale od 4 lat zaglądam tam rzadko - w sklepie jest wszędzie widoczny brud, począwszy od posadzek, a na zakurzonych towarach skończywszy, upał. Chyba źle świadczy o kierownictwie sklepu choćby to, że logo na budynku od kilku lat jest w nocy czytelne w połowie, a parking oświetlony w sposób żenujący. Dodatkowo nie dalej jak w sobotę zostałem opierbambulony przez "sympatyczną" kobietę w w serwisie, że przed terminem raczyłem zapytać się o stan mojej reklamacji - choć tłumaczyłem, że jej koleżanka zaprasała mnie na ten dzień w związku z zamknięciem sklepu. W ten sposób nie zyskuje się klientów. Pani jakby nie zauważyła,że ma pracę dzięki tym ludziom którzy tam zostawiają swoje pieniądze. Może warto ją przesunąć na mniej eksponowane stanowisko, gdzie będzie mogła wyładować swoje frustracje. W tym kraju nie ma obowiązku pracy na siłę. Od jakiegoś czasu na zakupy latem pozostaje AUCHAN bo w Realu można ugotować się przy panującej tam temperaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
facetzokolic Tesco przy trasie zamknięte 13.07.10, 09:33 Punkt może i dobry , ale czy na Tesco (hipermarket ) to nie wiem , jak juz przedmówicy się wyrazali , w Tesco był syf i bałagan . Zastanówmy się kto tam ma chodzić ? dzielnica północ ma Real , gdzie ostatnio naprawde jest ok , południowa strona ma Auchana -też bardzo przyzwoicie , wszędzie tam są takze jak w Tesco tanie stacje paliw , od chyba roku działa w kierunku Radomska( Kłomnice ) market gdzie ceny sa nizesz niz były w Tesco , centrum ? jest ryneczek W/g mnie jak nie zrobia prawdziwej bomby to za kilka lat hala będzie do sprzedania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retor Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.10, 12:14 gdzie w stronę radomska tzn w Kłomnicach jest market jakiś niby tani?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byłem tam Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.cdma.centertel.pl 13.07.10, 16:52 Dokładnie, w Kłomnicach z powodzeniem działa Wafelek, to market właściciela hurtowni z ul. Krakowskiej w Cze-wie. Ceny mają niższe od Tesco aczkolwiek wybór mniejszy ( na wiejskie realia wystarczy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pragnący taniochy Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 195.88.28.* 13.07.10, 17:06 my też chcemy Wafelka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.10, 10:10 Zgadzam sie z w/w opiniami! Brud , syf i na dodatek bardzo maly wybor art. Porownujac oferte innych supermarketow w Cz-wie, to w Tesco nie bylo praktycznie zadnego wyboru np. 4 herbaty na krzyz do wyboru, co innego Auchan czy Realu. Pulki puste lub zalegajace zakurzone artykuly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.10, 10:11 Przepraszam za "pulki" :) Oczywiscie polki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.alfanet24.pl 13.07.10, 11:05 Pani serwująca hod dogi , bigos itd. na hali Tesco , ma długie brudne paznokcie . Ogólnie większość pracujących tam osób w ogóle sie nie uśmiecha , chyba bardzo sie tam zle pracuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.net.stream.pl 13.07.10, 11:07 swoją drogą jakość towarów marki tesco pozostaje wiele do życzenia,. Najgorzej wspominam ich konserwy(mielonka- którą nie chciał zjeść nawet mój pies) i piwo które kupiłem jak otwierali ten market . Pamiętam do dziś bo takiego dziadostwa to w życiu nie piłem. TO chyba idealne produkty do zniechęcenia klienta do marki tesco (którą omijam zresztą do tej pory szerokim łukiem )wybór skromy np odzieży czy obuwia( beznadziejne drogie i liche jakościowo) Wolę inne markety( bo oprócz klimatyzacji to chciał bym mieć wybór DOBRYCH towarów w przyzwoitych cenach) Odpowiedz Link Zgłoś
maklarenf1 Tesco przy trasie zamknięte 13.07.10, 11:11 Wszystko się zmieni e Tesco ale, pod warunkiem że Deniro zostanie dyrektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
chrisrks Re: Tesco przy trasie zamknięte 13.07.10, 15:31 Potwierdzam,żywa legenda Tesco-Robuś na dyrektora:))) -piachu... Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Tesco przy trasie zamknięte 13.07.10, 11:28 Kiedys chodziłem tam na zakupy, ale po otwarciu Auchana przestałem. Mam nadzieję ,ze tym razem nasi architekci dopilnuja , aby remontowane Tesco chociaz troche "zliftingowac". Takiego koszmarnego mega baraku trudno teraz spotkać. Jest to obiekt w obrebie miasta ,więc niechaj choc troche GRZESZY ESTETYKĄ.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 109.243.41.* 13.07.10, 13:00 Zgadzam się z Tobą, ze Auchan jest dużo lepszy. - czysto - nie stoi się 20 min do kasy, bo większość jest czynna, a nie jak w Tesco2-3 - a po za tym Tesco jest bardzo drogie, droższe nawet od Reala. Widać to na podstawie kosmetyków, zabawek i np. mrożonek czy przetworów w słoikach. Konik na biegunach, który w promocji w Tesco kosztował 127 zł w Auchan bez promocji, kosztował niecałe 90 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
gad_z_rakowa Re: Tesco przy trasie zamknięte 13.07.10, 13:13 w auchanie robie zakupy od lat i wiem, ze w czewie nie ma lepszego marketu. a o tesco.. szkoda mowic! Odpowiedz Link Zgłoś
gad_z_rakowa Re: Tesco przy trasie zamknięte 13.07.10, 13:14 aha.. jedna rzecz dla ktorej warto isc do tesco to babeczki (te ciasteczka w czekoladzie marki tesco) z tym ze te kupuje w tesco na rakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 212.87.244.* 13.07.10, 13:53 Auchan rzeczywiście najlepszy, ale ja lubię Tesco - przysyłają mi kupony zniżkowe, jest duży wybór - o niebo lepszy niż w Realu - i jest taniej niż w Realu. Mamy w domu dużo ciuchów cherokee - bardzo sobie chwalimy. Babeczki w czekoladzie z orzeszkami marki Tesco rzeczywiście super. a poza tym, jak mawia wujek mego przyszłego szwagra: "W Tesco jest tanio ku...sko." :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lee jak qu... tanio.. IP: 85.202.157.* 13.07.10, 14:02 jak w tesco jest zeczywiscie tanio.. wina maja wiekszy wybor niz niemec czyli retaal..nio jak tic taki kosztuja 1.99 !! r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio tescowicz Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.54.174.222.tvksmp.pl 13.07.10, 15:25 Remont będzie kosztował 16 mln PLN, więc przypuszczam że nie będzie to delikatny lifting :). A swoją drogą pozdro dla DeNira Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnuczek emeryta Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.10, 15:45 Za miesiąc czasu to można dziury w dachu połatac i szyldy powymieniac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasztan Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 16:35 jak się pracuje 24/7 to można dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.alfanet24.pl 13.07.10, 21:11 Jak sie robi wieksze zakupy w Wafelku, to opłaca sie jechac tam az z Cz-wy. Na samym masle masz 1 zl oszczednosci. A co do jakosci Tesco... zywnosc do bani, ale Cheroke z ciuchów, to wcale nie az taki slaby wyrób, mają trwalsze ciuchy od Big Stara. Prawie kazdy ciuch od nich byl reklamowany i od pewnego razu dalem sobie spokoj z Bigiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 10:53 Ludzie , przecież mamy jeszcze Galerie Jurajską w której jest Alma i wiele wiele innych punktów i sklepów, a w niej miło czysto chłodno i wszystko świeże ładnie podane a ceny są normalne a nie tak jak chodzą pogłoski że Alma jest strasznie droga. A jaki luksus z parkingiem samochód stoi sobie na podziemnym parkingu w cieniu a nie na parkingu w samym słońcy ( real, auchan ) i jak chcesz do niego wsiąść po zakupach to tak jak bys wskoczył do pieca Martenowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocco Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.10, 23:18 cyt. "Ludzie , przecież mamy jeszcze Galerie Jurajską w której jest Alma i wiele wiele innych punktów i sklepów, a w niej miło czysto chłodno i wszystko świeże ładnie podane" to chyba nie byłeś na dziale "wędliny" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-lfa Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.net.stream.pl 15.07.10, 07:18 Ogólnie rzecz ujmując Alma nie jest droga (ceny nie odbiegają od tych, co są w TESCO), ale nie jest też tania a po za tym z uwagi na fakt, iż są to delikatesy asortyment produktów nie żywnościowych jest dość ograniczony. Nie ma, co porównywać ALMY z normalnym marketem a już na pewno z dyskontami typu Biedronka. Alma ma swych klientów tyle tylko, iż z uwagi na fakt, iż lokalizacja GJ jest niezbyt szczęśliwa (po za ścisłym centrum oraz bez zaplecza tzw. bogatej dzielnicy) ruch tam nie rzuca na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
medalik1921racovia PUCHAR POLSKI 14.07.10, 15:28 Wszyscy na MECZ !! TYLKO TYDZIEŃ ZOSTAŁ !! Kibicujmy najlepszemu Klubowi w mieście Częstochowa !! Pokażmy jak się bawią prawdziwi Kibice !! 21 LIPCA GODZ. 17.30 !! Ul. Limanowskiego 83 !! MUSISZ TAM BYĆ !! Weź całą rodzinę niech to będzie niezapomniany mecz o którym i dzieci będą wspominać!! ZAPRASZAMY !! TYLKO RAKÓW RKS !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ades Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 08:16 bedzie nowe - extra :) Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Tesco przy trasie zamknięte 20.07.10, 22:19 nadal zamknięte a miało być już otwarte . Ktoś zbyt optymistycznie ocenił czas remontu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.netcominternet.pl 20.07.10, 22:28 do 19 sierpnia to chyba jeszcze daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio tescowicz Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.54.174.222.tvksmp.pl 06.08.10, 20:23 otwarcie przełożone na 26 sierpnia :). przeliczyli się chłopaki. tylko dlaczego dopiero od tygodnia remomntowcy pracują 24h?? a przez prawie 3 tygodnie walili w pręta tylko w dzień i to w dodatku od 7 do 19 :) oj polecą głowy coś mi się zdaje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reniek Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 195.88.28.* 07.08.10, 01:01 pierwotny termin od razu wydał mi się podejrzany, ale myślałem, że faktycznie będą robić w tempie stachanowskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-lfa Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.net.stream.pl 07.08.10, 07:18 Biorąc pod uwagę zakres przebudowy to i ten drugi termin wydaje się mi być delikatnie rzecz nazwawszy mało realny. W końcu na dobra sprawę to nie jest remont a kompletna przebudowa i to nie tylko hali sprzedaży a jak mi się zdaje również części magazynowej. Realny termin otwarcia to raczej chyba ok. połowy września, czyli przebudowa / remont trwała by jakiś normalny okres czasu. Inaczej efekt będzie taki, iż na dobra sprawę za niedługo trzeba będzie poprawiać po remoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
mattip1987 Re: Tesco przy trasie zamknięte 07.08.10, 10:13 do henio teskowicz-... Dlatego pracowali od 7-19 bo pradu nie bylo w Tesco! M.in. ja tam pracowalem po 12h i cielismy na dachach skrzynki energetyczne itp. wiec zeby to zrobic nie moglo byc pradu ot taki kaprys... A z robota zapieprzaja rowno bo jest tam kilka firm na raz i kazdy robi swoje 3/4 plytek w Tesco bylo polozone juz w po poltora tygodnia pracy ( nie wliczajac rozpieprzania regalow i wyworzenia tego ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reniek Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 195.88.28.* 07.08.10, 14:41 przy okazji - skoro tam pracowałeś to mam pytanie: czy modernizacja obejmie tylko wnętrze, czy na zewnątrz też planują jakieś zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio tescowicz Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.54.174.222.tvksmp.pl 07.08.10, 19:20 na zewnątrz będzie (już jest) malowana cała elewacja,do tego nowe wiaty na koszyki no i pewnie kilka innych gadżetów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reniek Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 195.88.28.* 07.08.10, 22:10 miałem nadzieję, że zrobią coś więcej niż tylko malowanie, ale trudno, może następnym razem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio tescowicz Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.54.174.222.tvksmp.pl 07.08.10, 19:18 że nie było prądu to nie wiedziałem więc sorki,ale oczywiście wszyscy zganiają winę na budowlańców.ale dobrze że za każdym razem jak jestem w pracy jest ich coraz więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.netcominternet.pl 19.08.10, 17:49 Otwarty Sklep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 19:53 i jak zmienilo sie cos?? na lepsze, gorsze? Odpowiedz Link Zgłoś
torys Re: Tesco przy trasie zamknięte 23.08.10, 17:48 TESCO po liftingu: zdjecie 1 zdjecie 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carmelova Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.chello.pl 23.08.10, 23:08 ładne :) ale otwarcie za 3 dni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 195.88.28.* 26.08.10, 14:52 bylem tam dzisiaj w południe, takich tłumów w TESCO jeszcze nie widziałem, na parkingu trudno było wcisnąć szpilkę, po południu wybrało się pewnie jeszcze więcej ludzi, w środku bez rewelacji, trochę poprzestawiane stoiska, zmiana jakichś detali typu bramki wejściowe, apteka z tanimi (ponoć) lekami jeszcze nieczynna, odniosłem wrażenie, że teraz jest mniej przestrzeni między kasami, a stoiskami, ale być może wynikało to z tego, że do wszystkich kas włącznie z samoobsługowymi stały kolejki, po prostu szaleństwo:) tak naprawdę jedyną rzeczą jaka zwróciła moją uwagę był śmieszny pojazd napędzany elektrycznie którym śmigał po parkingu ochroniarz w pozycji stojącej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: depr Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.net.stream.pl 26.08.10, 16:31 Hmmm to jak takie tłumy to nie ma po co dzisiaj jechać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhhh Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.prenet.pl 26.08.10, 17:33 hhhh....ciekawe czy nadal będą czynne po 3 kasy na krzyż (oczywiście poza otwarcie, bo to na pewno będzie dobrze zorganizowane :)) Kolejki do nas byly zawsze największym minusem tesco.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomidor Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 19:12 eheheheheehe, ciekawe czy znów kasjerki będą siedzieć na l4 lub brać co drugi dzień urlop na żądanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bokobrody Re: Tesco przy trasie zamknięte IP: 85.219.229.* 30.08.10, 07:47 A czy na parkingu po zmroku nadal ciemno jak w "wiecie czym i u kogo" :) Odpowiedz Link Zgłoś