wdmuchowski
02.12.10, 14:51
Rozprawa odbyła się W Rejonowym Sądzie w Częstochowie o 13.00 w sali nr.13.
Najpierw Wysoki Sąd nakazał obecnym na sali się przedstawić dla zaprotokołowania. Próbował wywrzeć presję na bezstronne osoby na sali czyli gości. Czy tak powinno być i czy to etyczne, nie wiem, sądźcie Państwo sami!?
Ale co najważniejsze Wysoki Sąd nie przedstawił ani nazwiska adwokata ani prokuratora. Na prośbę oskarżanego, aby jednak Sąd był łaskaw i przedstawił personalia prokuratora, sędzina nie zareagowała kończąc posiedzenie. Czy ma sędzia obowiązek przedstawiania stron uczestniczących w rozprawie??... A może co chce to i robi? Taka wolna amerykanka?...
Na prośbę oskarżonego i obecnych na sali osób, aby prokurator się jednak przedstawił w odpowiedzi byliśmy wynagrodzeni szyderczym uśmiechem.
Kiedy zauważyłem, iż jest to nieetyczne i nie zgodne z procedurą, wysoki sąd szczekną w naszą stronę, że jak nam się nie podoba, to możemy w ogóle nie przychodzić na rozprawę.
Poczuliśmy się obrażenie i kto teraz tym się w naszym państwie zajmie??
Chyba napiszę o tym do Sądu Najwyższego. Niech Sąd Najwyższy mi uświadomi w jakim ja jestem państwie prawa czy bezprawia, obowiązku proceduralnego czy zwyczajnej arogancji ... przecież mówimy ich też uczyć ... chyba??...
zauważyłem na twarz ostatniego szyderczy uśmiech