Dodaj do ulubionych

Bolesne skutki

03.12.10, 21:44
Tygodnik Niedziela nr 48 o dyplomacji rosyjskiej i postawie papieża wobec powstania listopadowego .

Hmm, entuzjazmu w całym narodzie nie było , widocznie wielu Polaków realnie pochodziło do szans odzyskania niepodległości w tamtych warunkach .
Jeszcze wiele lat później R.Dmowski też z dystansem podchodził do tego pomysłu .

Ale część ludzi miała inne poglądy .
Mała część . Hmm.
Obserwuj wątek
    • aspirata Re: Bolesne skutki 03.12.10, 22:20
      Czyli jak przegralem te wybory.

Andrzej Gruszczyński parcie
      PiS

forum.gazeta.pl/forum/w,55,119474419,119474419,_Niedziela_Jak_dzieki_niej_przegralem_te_wybory_.html?t=1291411132490
      • pellota Re: Bolesne skutki 03.12.10, 22:40
        aspirata napisała:

> Czyli jak przegralem te wybory.
        >
        > Andrzej Gruszczyński parcie
        > PiS
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/w,55,119474419,119474419,_Niedziela_Jak_dzieki_niej_przegralem_te_wybory_.html?t=1291411132490

Przegral wybory.
        Ale rowniez wygral.
        Jako najwiekszy As.
        As glupoty,
        chamstwa,
        oszustwa,
        arogancji,
        tak w skrócie:
        Andrzej Gruszczyński.
    • rowan_bean Re: Bolesne skutki 04.12.10, 00:49
      Cóż można powiedzieć na encyklikę Grzegorza XVI Cum primum?
      Ano tylko tyle, że jak grosza ktoś łaskawie podsypie, to ksiądz się wtedy modli. Tak jest i w tym przypadku! Sprzedajny naród to duchowieństwo, z szefem na czele!
      Dmowskiego też komentować nie ma sensu, bo to szumowina.
      angruszu czym chcesz tutaj na forum zaimponować?
      • kubiss Re: Bolesne sutki 04.12.10, 09:13
        Gdyby Angrusz byl moim nauczycielem to w ramach rexu zalozylbym mu kosz na glowe
        • rowan_bean Re: Bolesne sutki 04.12.10, 14:15
          kubiss napisał:

> Gdyby Angrusz byl moim nauczycielem to w ramach rexu zalozylbym mu kosz na glow
          > e

gdzieś tam napisałeś, że lubisz tego ABNEGATA !!!
          Rozumiem zwolennicy pislamskich idei potrafią jednego dnia stracić wszystkich swoich zwolenników!!!
          • Gość: bodzio Re: Bolesne sutki IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.10, 15:37
            Jak panieńki wzdychają za Andrzejkiem .Można by pisać i pisać.Fasola ty kiedyś pie...a dostaniesz na tle PISu .Oczywiście jak go już nie masz.Ach i och panieńki.
          • kubiss Re: Bolesne sutki 04.12.10, 17:21
            rowan_bean napisał:
            > gdzieś tam napisałeś, że lubisz tego ABNEGATA !!!
            > Rozumiem zwolennicy pislamskich idei potrafią jednego dnia stracić wszystkich s
            > woich zwolenników!!!

Gdyby chcial uzyc przemocy wobec mojej osoby to niewazne czy to Angrusz czy Rowan_Bean skonczylby z koszem na glowie . . . . . :-)

Poza tym gosc jest sympatyczny i pwoinien uczyc jak najwiecej Czestochowian .
            Angrusz to dobry pedagok . . . . . :-)
            • rowan_bean Re: Bolesne sutki 04.12.10, 17:33
              Co to takiego pedagok?

Ale zgadzam się z Tobą angrusz to dobry angrusz i dobry pedagok (chociaż nie wiem co to jest, ale skoro nie wiem, to się zgadzam)!

Zaś co się tyczy nauki, to niech uczy swoje dzieci i wnuki! Tak będzie najlepiej (o ile mu dzieci i żona pozwolą, ale sądzę, że nie)!

Co zaś tyczy sie przemocy to masz rację. Pisał już coś o tym Mickiewicz!
              Niestety dla niektórych polszczyzna Mickiewicza jest niezrozumiała! Wolą czytywać angielskojęzyczne artykuły.
            • storima Re: Bolesne sutki 04.12.10, 19:38
              kubiss napisał:
              > Angrusz to dobry pedagok . . . . . :-)

a warlock to kubita czarnoksieznik?
              Powalilo Cie troche po N.Y.
              Nawet bedac w Cz. nadajasz jakbys spacerowal po Manhattanie.

Przypomne Ci chlopie, jak na chama szukales namiarow na "wlodka",
              i jak pieknie wyszywales faszystowskie insygnia.

Zamilcz prosze w temacie mojej osoby i moich przyjaciol.

• kubiss Angrusz to dobry Anglista z koszem na _______ 04.12.10, 21:35
                storima napisał:
                > kubiss napisał:
                > > Angrusz to dobry pedagok . . . . . :-)
                > a warlock to kubita czarnoksieznik?
                > Powalilo Cie troche po N.Y.
                Bawi mnie to ze ciagle uwazasz ze ja to WARLOCK :-)
                Widzisz Storimo nie mam w zwyczaju OKLADAC sie z osobami z ktorymi uprzednio pilem szampana siedzac przy jednym stole . Zadna osoba z dawnego " TWA" nie powie na mnie zlego slowa . Kandyjskiego Wlodzia przeciez chyba nie obrazalem :-)

>>> Przypomne Ci chlopie, jak na chama szukales namiarow na "wlodka",
                A pytalem sie o niego grzecznie , bo Wlodek jest sedziwym staruszkiem i wyszukiwarka go nie mogla odnalezc . >>Tylko tyle <<
                Ja swoja wirtalna osobowoscia nie wywoluje tylu negatywnych reakcji co Storima :-) . Biore wszystko na wesolo wiec z pewnoscia nie uda ci sie mnie sprowokowac .
                A jestem tutaj zebys mogl sobie przypomniec styl Kubisia i porownal do Innych bytow :-)

>>>> i jak pieknie wyszywales faszystowskie insygnia.
                Czy moglbys mi uprzejmie wytlumaczyc jakie faszystowskie insygnia wyszywalem ?
                Bardzom ciekaw :-)
                Widze ze koniecznie chcesz mnie jakos podejsc .

> Zamilcz prosze w temacie mojej osoby i moich przyjaciol.
                Uprzejmie cie informuje ze milcze w tremacie TWOJEJ osoby :-)
                A Wlodziu to moj stary kolega w dodatku z mojej dzielnicy wiec tej prosby nie spelnie

Czy ja tez moge miec do ciebie prosbe ?
                • storima Re: Angrusz to dobry Anglista z koszem na _______ 04.12.10, 21:50
                  Popieraj dalej pedagogów nawolujacych do fizycznego, psychicznego znęcania się nad pupilami.
                  • kubiss Angrusz i KubiSS glosuja na PiSS 04.12.10, 21:57
                    Storimo
                    Mam nadzieje ze 24 Grudnia w wigilie przeprosisz sie z Angruszem .
                    Mozemy nawet wspolnie sprawdzic sie w j.angielskim :-)
                    Bedzie pelna kultura :-)
                    Tylko watpie czy by ci sie to spodobalo gdyz twoi "Wielbiciele" nic a nic by nie rozumieli a przeciez ty bez nich nie bylbys tutaj widoczny . . . . . Kubis
                    • storima Re: Angrusz i KubiSS glosuja na PiSS 04.12.10, 22:11
                      Facet.
                      Jestes kim jestes.

Szalejesz co dzien, co noc na forach.

Twoja sprawa.

Ale przestań wpisywać się na Forum Częstochowa jak ostatni cham i gnój.

To wszystko.

Pozdrawiam,

M.Pacholec
              • Gość: red do storimy !!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.10, 21:39
                Szanowny Panie,
                ponownie serdecznie zapraszamy na pierwszy częstochowski regionalny portal społecznościowy...
                w sposób nie typowy ale każda forma kontaktu jest optymalna....

W ramach tej platformy każdy może publikować- działa ona na zasadzie kontakt24.pl ale w obrębie regionu. Efekt skali jest bardziej skuteczny niż globalizacja informacji. Gwarantuje, że jest on unikatowy i niepowtarzalny w Częstochowie

Serdecznie pozdrawiam
    • storima Wielbiciele PiS Andrzeja Gruszczyńskiego. 04.12.10, 21:24
      Kolejny wielbiciel kandydata PiS Andrzeja Gruszczyńskiego.

3. z 62.

forum.gazeta.pl/forum/w,55,119396782,119508040,Storima_do_tablicy.html
      • Gość: bodzio Re: Wielbiciele PiS Andrzeja Gruszczyńskiego. IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.10, 21:28
        Panieńki podczas kochania wolno wzdychać.Kółko różańcowe Andrzeja G.Klimaty są fajne .
        • storima Re: Wielbiciele PiS Andrzeja Gruszczyńskiego. 04.12.10, 21:32
          Gość portalu: bodzio napisał(a):

> Panieńki podczas kochania wolno wzdychać.Kółko różańcowe Andrzeja G.Klimaty są
          > fajne .

Kolejny glosujący za namową Andrzeja, w zakrystii (były tam panienki?)
          • Gość: bodzio Re: Wielbiciele PiS Andrzeja Gruszczyńskiego. IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.10, 21:44
            Niestety stroima ty masz przechlapane pellota , aspirata.Sam ze sobą się kochać to jakieś dziwne jest .Samogwałt jak piszą nie jest szkodliwy ,ale do lat 20 .A Pożniej to choroba , bo patrzysz na kobietę jak na swojego k...sa.Chcesz się zawsze odlać.
    • Gość: olek dla angrusza netformator.pl IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.10, 21:33
      tam angruszu mozesz znalezc info
      • kubiss KubiSS popiera PiS 04.12.10, 21:48
        Czyzby Storima ZABRANIAL lubic PIS ?
        Jezeli tak to ja razem z naszym Pedagokiem bede glosowal w niedziele na PIS .....KubiSS

KubiSS popiera Pis -
        • Gość: bodzio Re: KubiSS popiera PiS IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.10, 22:16
          Na Pis drogi mój to taki slogan.Nie będziesz głosować .Albo ten , albo tam ta .I wcale nie jest zaje dla Czewy.
          • kubiss Re: KubiSS popiera PiS 04.12.10, 22:28
            storima 04.12.10, 22:11 Odpowiedz
            Facet.
            Jestes kim jestes.

No tak zgadza sie :-)

Szalejesz co dzien, co noc na forach.
            Twoja sprawa.
            Chyba mi tego nie zabraniasz ?
            Ale przestań wpisywać się na Forum Częstochowa jak ostatni cham i gnój.
            A co ja takiego napisalem tutaj cyt" Jak ostatni cham i gnoj ? "
            Rozwin prosze ten temat - podaj jakis cytat z moich "Wypisow jak cham i gnoj"
            Bede ogromnie wdzieczny .
            Nie chce cie denerwowac bo widze ze bardzo przezywasz moje posty :-)

A czy moge tutaj cos pisac Storimo ?
            Czy pozwalasz mi pisac grzecznie ?
            Lubie PIS - Bylego Prezydenta tez oraz Pana Angrusza co Storimie nerwy porusza .
            Czy to moja wina ?
            Czy winna jest moja tusza ze lubie Angrusza :-)

To wszystko.

Pozdrawiam,
            • Gość: pragmatyk kubisss jesteś słynny :))) IP: 212.87.238.* 05.12.10, 16:58
              hehehe słynny jesteś kubiss piszą o Tobie na innym portalu :)

chłopie autografy, sława ....no i w końcu kobiety :))))

hehehe kolego pozazdrościć :)
    • storima Re: Bolesne skutki 04.12.10, 23:32
      forum.gazeta.pl/forum/w,55,119396782,119511296,Re_Lekcja_dla_Sterimy.html?wv.x=2
      Dzieki takim jak ja rozwijasz sie biznesowo tworczo.

warlo to przeszlosc.

Byc moze masz szycie na illegale narco, na przyklad.

Ja znajac dobrze Twe nazwisko.
      Nie bede ukladal w Pachujca.

Cos jeszcze???

Nie facet.

Psycholog rodzinny jest Ci potrzebny.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka