Dodaj do ulubionych

Coffee obsession

07.01.11, 12:27
Byliście już może w tej nowej kawiarni na Dąbrowskiego?

Ja byłem wczoraj i się miło zaskoczyłem :) Super kawy i rewelka naleśniki. Z ogromnym plusem, że można poprosić o zamianę składników, czyli robią to na świeżo ;)

Polecam, bo póki co mało kto wie o tym miejscu,a na prawdę kawa powala ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: Coffee obsession IP: *.icis.pcz.pl 07.01.11, 14:41
      Kawiarnia rzeczywiscie jest calkiem nowa i pewnie z tego powodu malo popularna.

Ale dzieki za informacje, bo dobrej kawy zawsze warto sprobowac - to tuz obok budynku Jantara.
    • Gość: Wdzięczny Re: Coffee obsession IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 21:00
      Dzięki za info, dzisiaj za twoją radą wybraliśmy się tam ze znajomymi i mrożone kawki perfekt! :)
    • Gość: Ja Re: Coffee obsession IP: 78.133.191.* 08.01.11, 12:58
      Byłam wczoraj po naleśnika muszę przyznać że boski. Kawy nie pijam więc nie mam jak ocenic ale fajnie ze maja tam soki swiezo wyciskane bo na to sie na pewno skusze nastepnym razem. Szkoda ze zupelnie ta kawiarnia nie jest znana, ja ja poznalam dzieki stronce orkiestry swiatecznej pomocy bo podobno coffe obssesion jest ich sponsorem co dla mnie jest ich ogromnym plusem. Tylko jeden apel do wlascicieli odnosnie widocznosci lokalu bo naprawde nie dosc ze jest nieznany to jesli ktos nie patrzy na witryny sklepowe to was nie zauwazy napewno.

Ale na nalesniki ja bede wpadac napewno ;-)
      • Gość: Wojtek Re: Coffee obsession IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.11, 14:18
        Rzeczywiście jest nieźle. Mam tylko nadzieję, że będzie można tam spotykać nowych ludzi bo wtedy rzeczywiście będzie miło i wesoło ;)
        • exellence5 Re: Coffee obsession 08.01.11, 14:33
          Zadowolony klient, to najlepsza rekalama:)Też się tam wybiorę. Nie wiem dokł.gdzie ale znajdę.
    • Gość: ;o Re: Coffee obsession IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.11, 16:40
      Faktycznie mało znana kawiarnia, ale warta polecenia.
      • Gość: Alexy Re: Coffee obsession IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 17:16
        Nie ma to jak dobrze przeprowadzona akcja marketingowa zorganizowana przez kolegów właściciela.
        • Gość: Rafał Re: Coffee obsession IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 23:05
          A ja tam uważam, że bywają miejsca fajne, które dużo osób jest w stanie polecić i nie każda taka sytuacja musi być "akcją marketingową". A nawet jeżeli faktycznie jest to reklama to fajnie jest dowiadywać się o nowych miejscach i samemu pójść i wypróbować.
          Ja na pewno zajrzę do tej kawiarni jak będę miał chęć na kawę, a gdyby nie to forum to pewnie nawet bym nie wiedział że takie miejsce istnieje.
          • Gość: Marta Re: Coffee obsession IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 23:31
            Niestety żyjemy w takim kraju gdzie jak ktoś coś poleca to musi być od razu oszust, a jak krytykuje to pewnie konkurencja...
            Ja nigdy bym nie pomyślała o tej kawiarni gdyby nie to forum i też mam zamiar się tam wybrać ;-)
            • Gość: Rafał Re: Coffee obsession IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.11, 09:22
              Byłem i polecam! Zdecydowanie! Ogromny wybór kaw a naleśniki super. Już nie zajrzę do kfc chyba nigdy, bo w obssesion jest smaczniej, zdrowiej, a wcale nie bardzo drogo.

Pozdrawiam,
              Rafał
              • Gość: lol Re: Coffee obsession IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 13:49
                Gość portalu: Rafał napisał(a):

> Byłem i polecam! Zdecydowanie! Ogromny wybór kaw a naleśniki super. Już nie zaj
                > rzę do kfc chyba nigdy, bo w obssesion jest smaczniej, zdrowiej, a wcale nie ba
                > rdzo drogo.
                >
                > Pozdrawiam,
                > Rafał

A co ma kawiarnio - nalesnikarnia wspolnego z KFC?? przeciez to dwa zupełnei rozne lokale..
                • Gość: ja Re: Coffee obsession IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 15:50
                  Najprawdopodobniej chodzi o to że blisko tej kawiarni (bo chyba jest na dąbrowskiego?) jest kfc na rogu alei i dąbrowskiego. Ale nie wiem?
                  • Gość: zonk Re: Coffee obsession IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 22:32
                    No ja właśnie też to odbieram tak, że zamiast pójść do kfc i wydać kasę na średnio dobre i zdrowe jedzenie, lepiej pójść do obsession i zjeść coś porządnego, a nie wydać wcale nie wiadomo ile.
    • Gość: ale jaja Re: Coffee obsession IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 22:53
      Dużo jeszcze macie znajomych "zachwyconych" naleśnikami?
      • Gość: Ale kura Re: Coffee obsession IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.11, 17:01
        A ze dwie klasy będą. Wg grafika, będą wpisywać pochwały co dwa - trzy dni. A kawiarnia jak kawiarnia. Choć lokal z naleśnikami to bliżej baru mlecznego jest, niz kawiarni. Nota bene, byłem tam, na kawie. Żadna rewelacja, wszędzie dostanę taka samą.
    • Gość: ja Re: Coffee obsession IP: *.krakowska.trustnet.pl 16.01.11, 02:56
      coffee obsession to ściema. w mojej kawie pływał włos a espresso było spalone
      • Gość: mysza Re: Coffee obsession IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 21:02
        A zgłosiłeś to obsłudze?
    • ja.s.i.u Re: Coffee obsession 16.01.11, 10:19
      Naleśniki w kawiarni, to dla mnie, jak boczek z dżemem. Lubię boczek i lubię dżem, ale raczej nie razem.

I lubię się napić dobrego espresso rano, albo latte macchiato po południu, ale w żadnym z tych przypadków nie chciałbym, by towarzyszył temu naleśnik. Przecież atmosfera kawiarni jest inna, kawiarnia pachnie raczej amaretto, czy dobrym koniakiem, a nie smażonym tłuszczem, jaki to zapach na naleśnikach się przeniesie.

Ale obiecuję, że na naleśniki zajrzę, bo lubię. Byle nie podano mi ich z kawą, no ale herbatę (chętnie owocową) pewnie też tam podają i myślę, że jeśli będę głodny, to się najem.

Bo o ile w naleśniki wierzę, to w tą kawę raczej nie. Tym bardziej, że nikt nie pisze, czy dostanę kawę z amaretto, ewentualnie do kawy mały kieliszek koniaku. A w kawiarni bym dostał, a więc?
      • Gość: ja Re: Coffee obsession IP: 46.113.223.* 17.01.11, 12:17
        francuskie crepes smaży się bez tłuszczu więc nie za bardzo rozumiem jaki zapach oleju miałby się tam nieść...
        • Gość: jasiu... Re: Coffee obsession IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.11, 16:56
          www.kuchnia.tv/kuchnia_food-film-fest-przepis-nalesniki-crepes.html
          Inne przepisy również zalecają smażenie na maśle, ale z reguły w naleśnikarniach smarują patelnię olejem. Tak jest po prost taniej, a w większości takich przybytków oszczędza się na wszystkim

Ja lubię takie naleśniki, ale tłuszcz wchodzący w ich skład (roztopione masło, bądź olej) zastępuję słodką śmietaną, a do smażenia patelnię smaruję odrobiną (podkreślam - odrobiną) smalcu. Aha - w tym przypadku mleko pół na pół z wodą - są bardziej kruche.
    • Gość: Klaudia Re: Coffee obsession IP: *.net.stream.pl 17.01.11, 17:21
      Pracuję w tej kawiarni i szkoda, że ktoś od tego spalonego espresso i włosa w kawie nie powiedział nikomu z pracowników o tym bo jakoś nigdy takiej uwagi nikt nie miał... A jeśli chodzi o naleśniki to smażymy je bez tłuszczu :) A swoja drogą zapraszam serdecznie do kawiarni i wypróbowanie samemu jak smakuje kawa czy naleśnik i z czystym sercem mogę polecić są naprawdę smaczne:) Częstochowa ul. Dąbrowskiego 9
      • Gość: wero Re: Coffee obsession IP: *.pcz.pl 14.03.11, 19:31
        Kawiarnia oferuje świetną kawę, w tym kawę na wynos, co jest dużym plusem!
        Obsługa bardzo miła, w lokalu czyściutko, przyjemna muzyka w tle, która nastraja i pozwala spokojnie porozmawiać.
        Wystrój w miarę, jest kilka niedociągnięć i elementów, które się 'gryzą', ale da się przeżyć;-)
        Menu zachwyca ilością kaw, smoothies mega owocowe i co najważniejsze nie przesłodzone!
        Do gorącej czekolady przydałaby się tylko długa łyżka, bo jednak ciężko się nią delektować do ostatniej łyżeczki (bo tą małą nie da się dosięgnąć:P)
        A czy można gdzieś online znaleźć menu kawiarni???
        bardzo by się przydało i jakby ktoś nim dysponował i mógł się podzielić to byłoby świetnie;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka