Dodaj do ulubionych

PJN w Częstochowie

09.02.11, 17:23
OtWspólnota Samorządowa Tadeusza Wrony kontynuuje ścisłĄ współpracę z Polska jest Najważniejsza.

„Gazeta Wyborcza” powołując się na słowa rzecznika PJN, posła Lucjana Karasiewicza, podała 31 stycznia 2011 roku, iż do Sejmu w tegorocznych wyborach z częstochowskiej listy PJN wystartują najbliżsi współpracownicy Tadeusza Wrony, między innymi, Paweł Ruksza oraz koledzy Wrony z Klubu Radnych Wspólnoty Samorządowej w częstochowskiej Radzie miasta: Konrad Głębocki i Marcin Maranda.
Z kolei „Gazecie Częstochowskiej” powiedział poseł Karasiewicz, że w Częstochowie PJN ze Wspólnotą Tadeusza Wrony współpracuje bardzo blisko, że start w wyborach poselskich Pawła Rukszy oraz wielu innych polityków Wspólnoty jest – z częstochowskiej listy PJN – przesądzony.

Tadeusz Wrona zna dobrze liderów PJN, w tym posłankę Elżbietę Jakubiak, która wykorzystując swoją pozycję w prezydenckim sztabie Jarosława Kaczyńskiego, już wówczas szukała zwolenników swej nowej formacji. W Częstochowie posłanka Jakubiak zupełnie zignorowała i zdezawuowała jeden z największych w kraju Komitet Poparcia Jarosława Kaczyńskiego, z profesorem Zdzisławem Krasnodębskim w składzie; jednocześnie fetując 40-osobową grupę Tadeusza Wrony, czym de facto udzieliła mu poparcia w wyborach samorządowych na prezydenta Częstochowy. Natomiast rzecznik PJN, poseł Lucjan Karasiewicz, ostentacyjnie wsparł Tadeusza Wronę w ubiegłorocznym referendum w sprawie odwołania prezydenta miasta Częstochowy.

Śmieszne i straszne !!!!!!!

o co przeczytałam w Gazecie Częstochowskiej nr 5 z dnia 03-02-2011
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: PJN w Częstochowie IP: *.play-internet.pl 09.02.11, 18:28
      Nie rozumiem,co tu jest śmieszne i straszne: to,że Wrona udawał,że gra z PiS-em, czy to,że się czaił,że bliżej mu do PJN-u?
    • Gość: ??? Kurt Wallander do szwedzki policjant IP: *.apus-net.pl 09.02.11, 19:00
      Kurt Wallander to szwedzki policjant, bohater książek Henniga Mankella. Kto ci pozwolił posługiwać się jego danymi osobowymi?
      • Gość: rotflmao Re: Kurt Wallander do szwedzki policjant IP: *.prenet.pl 09.02.11, 19:29
        a to tylko jedna osoba moze istniec o takim imieniu i nazwisku?
        • Gość: gosc Re: Kurt Wallander do szwedzki policjant IP: *.play-internet.pl 09.02.11, 21:32
          A ja w dalszym ciągu nie wiem, con tu jest śmieszne
          • Gość: Niewodniczański Wielki, mały człowiek. IP: *.apus-net.pl 09.02.11, 22:10
            Jak to co?
            Poseł Szymon, bawi się w takie gierki.
            • Gość: kolo Re: Wielki, mały człowiek. IP: *.147.25.36.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.02.11, 23:31
              PiS i SLD tworzą koalicje w mieście. Giżyński jest koalicjantem Matyjaszczyka i Kulawika. To że wypisuje brednie w tej swojej gazetce to już mnie nie dziwi. Cóż omamy chorego człowieka? Już niebawem przekonamy się ile w tym jest prawdy.
              • Gość: gosc Re: Wielki, mały człowiek. IP: *.play-internet.pl 10.02.11, 07:28
                O tym,że ludzie Wrony będą na listach PJN,czytałem również w Gazecie Wyborczej,tak twierdził poseł Karasiewicz
    • Gość: rttyu Re: PJN w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 20:58
      Kompromitacja! Ruksza facet od nie włączania komórek w Urzedzie Miasta knadydatem na posła. Głębocki i Maranada kompletny brak czegokolwiek co w polityce sie liczy. Poza ukłądamia z szefami. Komromitacja listy czestochowskiej PJN> er
      • Gość: ika Re: PJN w Częstochowie IP: *.182.123.124.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.02.11, 21:07
        Weź Gościu zastanów się co Ty bredzisz, bo zrozumieć Ciebie nie idzie. Widać że żal d... ściska. Żadnych konkretów, ale za to dożo epitetów. Poza tym to byle co gadasz i nic nie wiesz na ten temat. A jak nie wiesz to nie zabieraj głosu, bo nie masz nic mądrego do powiedzenia.
        • Gość: errtrt Re: PJN w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 21:12
          Czy s internetu za który płąci podatnik powinnaś IKO posługiwać się klawiaturą? Spójrz na swój adres? MAranda to Głębocki czy Ruksza piszą ?
      • Gość: Ulewa mi się Re: PJN w Częstochowie IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 20:44
        Kiedy czytam takie posty jak ten, ulewa mi się. Akurat Maranda, obok Krawczyka , czy Gawrońskiego, to najlepsi radni w tym mieście.
    • Gość: XXL Re: PJN w Częstochowie IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 21:33
      Wyluzuj co to za gazeta!
    • Gość: gość Chyba ktoś chce zaszkodzić PJN w Częstochowie IP: *.fr 11.02.11, 09:56
      takimi wiadomościami.
      • Gość: gosc Re: Chyba ktoś chce zaszkodzić PJN w Częstochowie IP: *.play-internet.pl 12.02.11, 14:25
        Wczoraj dotarła do mnie wieść,że grupę PJN w Częstochowie ma zasilić były radny Domagała? Czy to prawda?
        • Gość: PJNfan Re: Chyba ktoś chce zaszkodzić PJN w Częstochowie IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 10:15
          Nie tylko Domagała ale jeszcze kilku wydaje mi się ze znanymi nazwiskami w mieście. PJN bardzo dobra alternatywa dla prawicy ! SLD musi odejść czym prędzej !
    • Gość: Z facebook'a Re: PJN w Częstochowie IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 20:49
      No to chyba pan Karasiewicz się pomylił - dostałam to jakiś czas temu na facebook'a.

Tekst linka
      • Gość: kolo Re: PJN w Częstochowie IP: *.147.104.5.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.02.11, 21:17
        Karasiewicz pomylił się czy wyborcza i Giżyński piszą bzdury działają jak gazetka szkolna ha ha hi
      • rowan_bean Re: PJN w Częstochowie 12.02.11, 21:45
        Pan Maranda napisał nie zabiegałem i nie zabiegam!
        To wcale nie oznacza, że nie będzie w przyszłości zabiegał!
        Politycy zmieniają się często ale chyba nigdy na lepsze!
        Wszyscy politycy w naszym kraju!
    • Gość: babcia Czarnecki w Częstochowie ? IP: *.apus-net.pl 12.02.11, 23:59
      Chodzą słuchy, że następna po Kielcach ma być Częstochowa.
      Podobno Jarosław namaszczył już Edgara Czarnieckiego na szefa miejscowych struktur.
      • Gość: ja Domagała pełnomocnikiem PJN w Cz-wie IP: *.play-internet.pl 13.02.11, 10:23
        Ale numer, Domagała,który osiągnął" rewelacyjny " wynik w ostatnich wyborach samorządowych, aż 157 głosów, po 4 latach w radzie miasta, został pełnomocnikiem PJN w Częstochowie. Pewnie wskazał go Wrona, bo to przyjaciel Jakubiakowej, a sam się jeszcze nie zdecydował czy wstapić do PJN, czy do PiS. A przecież ten sam Domagała cały czas krytykował partyjniactwo, jak większość wroniastych. No cóż, słabe będą te struktury, oj słabe, przy takim pełnomocniku...
        • Gość: ja Re: Domagała pełnomocnikiem PJN w Cz-wie IP: *.play-internet.pl 13.02.11, 10:56
          Ostatnio widziałem w restauracji Ratuszowa zdjęcie Wrony z Jakubiakową,/ podobno się przyjaźnią/ wisi przy wejściu,czyżby przyjechała go zaprosić do współpracy z PJN? A może będzie startował z ich list w nadchodzących wyborach? Możliwe,skoro jego ludzie-Ruksza,Maranda,Domagała i inni się tam znaleźli, to coś jest na rzeczy
          • Gość: pismak Re: Domagała pełnomocnikiem PJN w Cz-wie IP: *.prenet.pl 13.02.11, 17:41
            I bardzo dobrze! a z kim ma współpracować z tym wielkim , małym człowiekiem z PiS-u.
            Powinien Prezes zobaczyć jaka koalicja powstała Cz-wie. SLD - PiS - wstyd za kilka stołków !
    • Gość: PIoNek Re: PJN w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 17:54
      to ze Domagala dolączył do kluzikow to dobra wiadomośc dla częstochowy zła natomiast dla tej feraJny , gdzyż obecnośc tego kurdupla u boku kogokolwiek to pocałunek śmierci .
      Swoją drogą to myślalem ze ich kluzików stać na więcej niż tylko na takich bankrutów politycznych jak Wrona , Domagała itd ,ale tonący brzytwy się chwyta .......
      Jaki pan taki kram .....hahahaha
      • Gość: gosc Re: PJN w Częstochowie IP: *.play-internet.pl 13.02.11, 19:01
        będzie natomiast można powiedzieć,że nowy pełnomocnik każdemu do pięt dorasta,oczywiście wzrostem
        • Gość: kolo Re: PJN w Częstochowie IP: *.146.203.116.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.02.11, 20:07
          Widać że PiSorów krew zalewa. To wielki człowieczek, Szymon lansuje tezę o zmowie Jakubiakowej i Wrony. Nic mądrzejszego nie wymyślił??? Bojówki PiS brednie wypisują ale to dobrze, bo widać że nie maja zielonego pojęcia o ludziach w Częstochowie. Zobaczymy po wyborach na co stać tych krytykantów. Już teraz można powiedzieć, że nie za wiele bo oprócz epitetów to nic nie macie mądrego do powiedzenia.
          • Gość: Garbel Re: PJN w Częstochowie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.11, 10:51
            spokojnie, do PJN Wrony nie wezmą, jest spalony. Wezmą za to młodych ludzi ze Wspólnoty i dobrze, oni nie sąspaczeni, są wykształceni i reformowalni. PJN to naprawde dobra alternatywa dla tego co mamy teraz w Polsce. PO obecnie traci swoje popracie na rzecz PJN, zauważcie to, co podają sondaże.

Ja np głosowałem na PO, ale po podwyżeniu podatków miara sie przegrała. Idę do Kluzików i Poncyliuszów
            • Gość: XXL Re: PJN w Częstochowie IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.11, 22:15
              Dobry głos popieram!
            • Gość: ere Re: PJN w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 22:27
              Kurwa Rukszza i Maranda - idziecie na dno - lepszzych mechników nie znależliście?
    • olka.r Re: PJN w Częstochowie 14.02.11, 17:02
      Mam nadzieję, że radny M.Maranda zmieni zdanie i będzie startował w najbliższych wyborach parlamentarnych. Byłby to świetny kandydat. Wykształcony częstochowski samorządowiec zadbałby w końcu w Warszawie o nasze sprawy. W tm roku M.Maranda posłem a w 2014 roku prezydentem Częstochowy. Wbrew oszczerczym komentarzom zamieszczanym na forach internetowych to wspaniały młody polityk, który może być odtrutką na mierne lewicowe rządy w naszym mieście.
      • Gość: Alternatywy Re: PJN w Częstochowie IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 21:40
        Kilka argumentów przemawia za Marandą, ale mnie jeszcze nie przekonuje. Choć spoglądając na lokalną scenę polityczną może nie będzie alternatywy. Zaraz po wyborach przeczytałam w jednym z częstochowskich portali ciekawy artykuł - w kontekście tej dyskusji, polecam ostatni akapit.

[url=http://stacjaczestochowa.info/aktualnosci/70-procent/]Tekst linka[/url]
      • Gość: Teresa N. Re: PJN w Częstochowie IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.11, 23:12
        Ja bym tam nie zagłosowała na "DAMSKIEGO BOKSERA". Takich typów to odsyłać do wroniastych.
    • qguar21 Re: PJN w Częstochowie 14.02.11, 17:52
      PAN WRONA LACZY SIE Z PISIORAMI SMATAMI
      • Gość: ja Re: PJN w Częstochowie IP: *.play-internet.pl 28.02.11, 08:08
        A jeszcze nie tak dawno wszystkie stanowiska w mieście były obstawione ludźmi Wrony.Teraz,jak tylko trochę ludzi wymieniono,oczywiście zrobił to rządzący, to w mieście zapanowało wielkie zdziwienie.Ludzie Wrony i on sam ,tak długo byli przyspawani do tych taboretów, że nawet im w głowie nie świtało,że może być inaczej. Teraz szukają innego rozwiązania,namącono im w głowie,że PJN jest dla nich zbawieniem.I dobrze ,wszyscy wroniaści do PJN,niech się to miasto oczyści.Raz na zawsze .
    • rajtar3 Re: PJN w Częstochowie 01.03.11, 17:45
      PJN do przodu!!!
      • jacek_wu Re: PJN w Częstochowie 01.03.11, 18:26
        W Częstochowie PJN stanie się przytułkiem dla wszelkiej maści neofitów, przegranych frustratów
        i "dietetyków" /uzależnionych od diety samorządowej/. Pani Jakubiak kompletnie nie ma pojęcia o nastrojach i preferencjach częstochowian po siedmiu latach spuszczania miasta do rangi przyklasztornej wiochy przez poprzedniego prezydenta. Wszystko co on namaści w jakikolwiek sposób otrzymuje stygmat totalnej porażki promotora.
        • Gość: kolo Re: PJN w Częstochowie IP: *.147.74.46.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.03.11, 21:02
          Jacku-wu skończ już z tą przyklasztorną wioską, bo to frazes z referendum. Powtarzasz się stary i używasz już zużytych nic nie znaczących słów. Teraz masz Matyjaszczyka i nie będzie przyklasztornej wioski, będzie miasto rozwijało się w każdym kierunku, ale za sprawą inwestycji i kasy pozyskanej przez Wronę. Całe szczęście, że Wrona tyle zrobił, że Matyjaszczyk z Kurpiosem i z Kulawikiem nie dali rady tego rozpiep..... Wrona rządzi nie będąc prezydentem to jest dopiero coś.
          A tak na marginesie Wronę i PJN nic nie łączy ale wiem ciężko jest to pustakom pojąć.
          • Gość: gosc Re: PJN w Częstochowie IP: *.play-internet.pl 02.03.11, 08:44
            Wrona stoi w rozkroku między PJN a PiS , bada,gdzie mu się lepiej będzie opłacało.Jest to zachowanie typowe dla przegranego.Zastanawia mnie żal,jaki wykazuje tu jeden z forumowiczów,który pisze,że w mieście nadal rządzi Wrona.Otóż tak było,jak był Kurpios, 8 lat współpracy Wspólnoty z PO trwało aż do grudnia 2010,ale na szczęście już tak nie jest.A panu Wronie należy życzyć owocnej pracy w NIKU,jeśli zaliczy wszystkie egzaminy.
          • Gość: ela Re: PJN w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 09:20
            To Wrona sprowadził Jakubiak do Częstochowy przed wyborami prezydenckimi, -aby ta wsparła jego komitet poparcia Jarosława Kaczyńskiego. Teraz "sieroty" po Wronie poszły do PJN.
            • Gość: XXL Re: PJN w Częstochowie IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 18:47
              Sama jestes nieszczesliwa sierota
          • jacek_wu Re: PJN w Częstochowie 02.03.11, 10:50
            "W koło Wojtek", bredzisz o sukcesach Wrony i oburza Cię nazywanie po imieniu kwestii za które Twój guru wyleciał z magistratu, a potem dostał "czerwoną" w wyborach.
            Twój problem, że wciąż palisz świeczki na jego ołtarzyku i przypisujesz mu wyimaginowane zasługi, choć już tylko polityczne zombi z rozbuchanym ego i bez pokory.
            Co do "nowych", pożyjemy-zobaczymy,ale niech ten "ordynator" parku geriatrycznego do którego prowadził miasto realizuje się w NIK-u., byle dalej od Częstochowy.
        • Gość: gosc Re: PJN w Częstochowie IP: *.play-internet.pl 02.03.11, 07:18
          słuszna uwaga, spójrzmy tylko na ludzi Wspólnoty,którzy tam poszli,niektórzy stali się po wyborach samorządowych przegranymi,bez możliwości współuczestnictwa w zarządzaniu miastem. PJN jest dla nich platformą ratunkową
          • Gość: gosc Re: PJN w Częstochowie IP: *.play-internet.pl 10.03.11, 06:50
            Ciekaw jestem, co na likwidację szkół w Częstochowie mówi PJN? O ile mnie słuchy nie mylą, podobno Marek Domagała,były szef komisji budżetowej w poprzedniej radzie,jest ich pełnomocnikiem na Częstochowę? Zawsze się chwalił,że ma pojęcie o finansach w Częstochowie,jako człowiek Wspólnoty Wrony, która w 2009 wystapiła z wnioskiem o likwidację 4 szkół w Częstochowie. Czy PJN jest również za likwidacją szkół?
            • Gość: bmw Re: PJN w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.11, 11:03
              Jaki PJN w Częstochowie, kto poza ludźmi od Wrony tam jest? Jeszcze nie pokazali się światu?
              Przecież wszyscy wiemy,jakie są ich szanse.
    • malyoptymista Re: Radny Maranda górą 10.03.11, 16:37
      Ewentualny sukces PJN wiążę z osobą radnego Marcina Marandy.Osobą pracowitą, kompetentną i uczciwą. PJN powinien zrobić wszystko aby radny znalazł się w jego szeregach. Niech psy szczekają a on niech idzie dalej.To on jest przyszłością częstochowskiej polityki.
      • Gość: parabelum Re: Radny Maranda górą IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.11, 19:27
        Ale zeby go wystawić, pierw Marcin musi wytłumaczyć się z "damskiego boksera".
        Nie może być niejasności.
        • olka.r Re: Radny Maranda górą 10.03.11, 21:15
          I znów na forum pojawiają się podłe plotki i insynuacje w typie "damski bokser". Konkrety!!! Dowody!!!
      • Gość: WSIO Re: Radny Maranda górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 21:19
        MARANDA! Przecież niktt przy zdrowych zmysłach nie uwierzy, żeś to TY nie pisał. Jesteś słabym i kompletnie nie przgotowanycm do polityki łapaczem klamek czylio posad. WSIO
        • Gość: a ty? Re: Radny Maranda górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 14:33
          Kim ty jesteś? Domyśl sie
      • Gość: sympatyk Re: Rzeczywiście mamy jeszcze Marka D. IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.11, 15:02
        Mamy jeszcze marka Domagałę, który może namieszać w czestochowskim PJN.
        Jest to człowiek sukcesu. Marek weź się do roboty i pokonaj Smoka
        • Gość: gosc Re: Rzeczywiście mamy jeszcze Marka D. IP: *.play-internet.pl 11.03.11, 16:12
          Masz rację, może tylko namieszać,nic więcej, taki charakter
    • malyoptymista Re: Maranda a Domagała 11.03.11, 17:12
      Wydaje mi się, że nie należy łączyć osoby radnego Marcina Marandy z Panem Domagałą. Inne charaktery inne osobowości. Oczywiście na korzyść Marandy.
      • Gość: Marian R. Re: Maranda a Domagała IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.11, 22:35
        Ramanda z Mandaryną cyrki wyprawiali. Wszyscy jednak wiedzą jak Mandaryna skończyła. Te butelki przelały czarę.
      • Gość: Trzech Wieszczów Re: Maranda a Domagała IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.11, 11:53
        Niech Maranda nie pcha się w politykę. Niech zostanie w mieście. W każdej dzielnicy przydałby się taki radny - samorządowiec.
        • Gość: GOSC Re: Maranda a Domagała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.11, 21:27
          Ponoć wszyscy z PJN chcą powrócić do PiS-u, długo porządzili...
          • Gość: łam pjn IP: *.181.95.34.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.03.11, 22:45
            to przecież PiS chciałby powrotu ludzi z PJN do siebie. Kaczor myśli, że nabierze znowu ludzi. Nikt z PJN nie wybiera się do PiS, bo nie ma ochoty na koalicje z SLD.
            • Gość: gosc Re: pjn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.11, 19:19
              Będą błagać Kaczyńskiego na kolanach,żeby ich z powrotem przyjął
              • Gość: łam Re: pjn IP: *.147.214.197.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.03.11, 20:34
                marzenia pisiorów...ha ha ha
          • Gość: kosmopolita Re: Marek ten Domagała IP: *.centertel.pl 15.03.11, 20:40
            Za PiSem nikt faktycznie tęsknić nie bedzie gdyż po pierwsze:
            1.Wszedł w koalicję z SLD
            2. Lider stracił wiarygodność .
            PJN ma szansę, lecz w Częstochowie nie może identyfikować się z Wroną.
            • Gość: gosc Re: Marek ten Domagała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.11, 08:27
              Mnie się wydaje,że w kolalicji z SLD jest są wszyscy, a to z takiego powodu,że ludzie WspólnotySamorządowej Tadeusza Wrony,mimo wyroków sądowych, / am na myśli jednego w Cz.P.K./ nadal są pracownikami spółek miejskich. Wszystkie spółki zasilają ludzie z wszystkich ugrupowań partyjnych, czy to nie jest koalicja? To,że Wrona już w 2009 roku chciał zlikwidować 4 szkoły, a dzisiaj SLD chce to kontynuować, to nie jest koalicja?
              • Gość: ja Re: Marek ten Domagała IP: *.play-internet.pl 16.03.11, 17:59
                Uważam,że Wrona boi się odkrycia wszystkich kart jego rządzenia i zdecydował się wycofać.
                • Gość: pinda Re: Marek ten Domagała IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.11, 22:16
                  Logiczne. W języku polityków mówi się, że dostał awans (kopniaka) do przodu. Nowy pomyślał jak pozbyć się niewygodnej gangreny a lekarz naczelny pisudu z Częstochowy nakłonił towarzysza i nikudu, żeby ten znalazł dodatkowy stolik. Zadowolonych jest więc więcej osób.
            • Gość: łam Re: Marek ten Domagała IP: *.182.56.122.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.03.11, 21:49
              PJN nie identyfikuje się z Wroną. Tezę tę wymyślili dziennikarze piszący bzdury nie sprawdzone informacje i Szymon, który boi się PJN. Wrona do PJN nie należy i nie ma z nim nic wspólnego.
              • Gość: ja Re: Marek ten Domagała IP: *.play-internet.pl 17.03.11, 12:41
                Ha,ha,ha, dobre sobie. Ktoś boi się PJN ?.. chyba ich własne dzieci!!! Smiechu warte ugrupowanie,które za chwilę będzie skamlało o powrót do PiS-u.
    • Gość: rewrewr Re: PJN w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.11, 08:12
      rewrew
    • Gość: ljkljk Re: PJN w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.11, 08:58
      jkljklk
    • bladykris1 Re: PJN w Częstochowie 24.03.11, 14:10
      Krzysztof Matyjaszczyka najlepszym prezydentem !!!
      • Gość: aaa Re: PJN w Częstochowie IP: *.um.gov.pl 04.04.11, 16:24
        to prawda
    • bladykris1 Re: PJN w Częstochowie 24.03.11, 14:10
      Krzysztof Matyjaszczyka najlepszym prezydentem !!!1
      • Gość: gosc Re: PJN w Częstochowie niepotrzebny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.11, 21:50
        Wystarczy spojrzeć na nazwiska, wszystko wroniaste.A tych mamy już dość.Tylko mnie drażnią, nie mają żadnego programu, a narcyz Migalski to już przegięcie. Domagała? Z czym do gości? Wynik w wyborach samorządowych - 150 głosów. Ale oczywiście uwielbia się chwalić.
        • Gość: 1% Re: PJN w Częstochowie niepotrzebny IP: *.182.94.141.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.04.11, 01:06
          ha ha ha ha
          • Gość: gosc Re: PJN w Częstochowie niepotrzebny IP: *.play-internet.pl 04.04.11, 08:36
            Na 1 procent to trzeba się dużo napracować. Dotychczasowe wykorzystanie PiS-u już im nie wystarczy,bo zdrajców z reguły się nie szanuje, dlatego też szukają zwolenników i koalicjantów wśród elektoratu PSL-u, chcą podobno wspólnie układać listy.No i tu pani Kluzikowa wyraziła się jasno, bez wsparcia jakiejkolwiek partii, są niczym, nie mogą nawet ułożyć list.
            • Gość: ja Re: PJN w Częstochowie niepotrzebny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.11, 21:49
              Jak wejdą na wspólne listy z PSL-em proponuję,żeby ich flaga miała barwy :biało-czerwono-zieloną.
              • Gość: xyz Re: PJN w Częstochowie niepotrzebny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.11, 19:31
                Marek Domagała wypowiadał się o sondażach dla PJN, i co? I powołał się na sondaże Poniedziałku, gazety,która doprowadziła do przegranej Tadeusza, czyli zmienił opinie ,co do gazety, teraz nagle okazała się wiarygodna. Mówi też,że nie zmienia poglądów, niektórzy mówią,że tylko krowa ich nie zmienia, co znajduje swoje uzasadnienie właśnie w tak przedstawionej opinii o gazecie,jaką jest Poniedziałek. Drogą dedukcji, mozna przyjąć, że PJN-owi Poniedziałek sprzyja, czyli, to pewnie koalicja Lewicy z PJN. Biorąc pod uwagę te śmieszne wypowiedzi, taki wniosek można wysnuć.
                • Gość: flip Re: PJN w Częstochowie niepotrzebny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.11, 23:39
                  Aż pokusiłem się o obejrzenie filmu bo po wypowiedzi zaleciało mi pisiorskim punktem widzenia :)
                  Kolega lub koleżanka xyz najwyraźniej musi potrenować logiczne myślenie bo inaczej nici z trafnych dedukcji.
                  Ale analizując "dedukcję" przedmówcy:
                  1. MD powołał się na dwa sondaże (wybiórcza analiza i omijanie faktów?)
                  2. Nigdzie nie wspomniał o swojej sympatii/antypatii do tejże gazety (znów fatalna interpretacja słów, a może celowe zagranie?)
                  3. Kilka tygodni temu w jednym z artykułów Poniedziałek dość chłodno potraktował PJN w Częstochowie, jeśli tak ma wyglądać wspieranie PJN to gratuluję obiektywnej oceny, swoją drogą poniedziałek jedzie po wszystkich poza RPP (tu kłania się nieznajomość lokalnej prasy ?)

Ot przykład, jak można w kilku zdaniach zrobić z siebie wielkiego demagoga, przeinaczając wszystko co się da:)

Pozdrawiam serdecznie :)
                  • Gość: jasiu Re: PJN w Częstochowie niepotrzebny IP: *.play-internet.pl 09.04.11, 14:13
                    no to się pan obejrzał po raz kolejny
                    • Gość: flip Re: PJN w Częstochowie niepotrzebny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.11, 11:05
                      niestety mnie nikt w tv nie chce pokazywać :(
              • rowan_bean Re: PJN w Częstochowie niepotrzebny 09.04.11, 23:27
                Gość portalu: ja napisał(a):

> Jak wejdą na wspólne listy z PSL-em proponuję,żeby ich flaga miała barwy :biało
                > -czerwono-zieloną.

Z głupia frant zapytam, a po co biały kolor?
                Zielony i czerwony wystarcza!
                Jak kiedyś w kawale o kiełbasie robotniczo-chłopskiej!
                Do południa czerwona, a po południu zielona!

Hahahahaah
                • Gość: gosc Re: PJN w Częstochowie niepotrzebny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.11, 12:31
                  A ja pytam, co za program PJN ma dla Częstochowy, bo z tego co wiem, to oni powołuja się tylko na znane powszechnie osoby, które są ich doradcami w Warszawie. Ja też znam wiele osobistości, ale czy to oznacza,że przygotują mi program poprawy mojego budżetu np. domowego z konkretyami? Jakoś do tej pory nikt z PJN nie powiedział czegoś, czego nie powiedziałaby Platforma -" wielcy naprawcy gospodarki polskiej". PJN nie ma żadnych swoich pomysłów, jedyne co robia, to krytykują, bo to jest najłatwiej , krzyczą, jak związki zawodowe, ale nie przynosi to żadnego efektu. Najgorzej w tym całym ambarasie wypadają struktury lokalne, bo to sama zbieranina , która za wszelką cenę chce zaistnieć, albo przypomnieć innym ,że kiedyś,gdzieś należeli.
                  • Gość: Enf Re: PJN w Częstochowie niepotrzebny IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 17:57
                    Poglądy lokalnych polityków można między innymi poznać spotykając się z nimi. Kilka filmów z ostatniej dyskusji tutaj : www.pjnczestochowa.pl
                    A swoją drogą czy lokalne struktury mających nieograniczone środki finansowe mogą się poszczycić równie ciekawymi i aktualnymi stronami ?
                    Czy mają nam coś do powiedzenia, czy tylko informują o partyjnych zebraniach ? Taki drobny element też świadczy o aktywności, pomyśle na funkcjonowanie, a nie tylko trwanie od wyborów do wyborów...

• Gość: Enf Re: PJN w Częstochowie niepotrzebny IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 18:00
                      Chodziło mi czy lokalne struktury monopolistycznych partii z pieniędzmi : SLD, PO, PIS - mają nam coś do powiedzenia na swoich stronach Internetowych - czy tylko raz na 4 lata drukują plakaty?
                      PJN w Częstochowie jest na tym polu zdecydowanie najlepsze
                    • Gość: jaś Re: PJN w Częstochowie niepotrzebny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.11, 20:16
                      Oj pannie Marku, panie Marku, nic panu ta promocja nie pomoże, za mały pan jest
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka