Dodaj do ulubionych

Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czynszu!

25.03.11, 22:56
... czynszu. W ciągu ostatnich kilku miesięcy to już... yyy... piąta? Już się pogubiłam.
Czy w innych spółdzielniach tez tak często dostajecie podwyżki czynszu?

Tak na marginesie to powyższa spółdzielnia jest baaardzo bierna w swoich działaniach na rzecz mieszkańców w porównaniu z RSM Raków (na Wrzosowiaku) w której miałam przyjemność mieszkać wiele lat. Powiem szczerze, że bywam na Rakowie co jakiś czas i ciągle widzę jakieś ulepszenia np. nowoczesne domofony (zakładane nawet w wieżowcach!), chodniki itp. W Naszej Pracy nie robią nic oprócz zgromadzeń na których podwyższają co chwilę czynsze!
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czy IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 25.03.11, 23:43
      Na Północy też dzisiaj były rozdawane podwyżki
      • the-only-bodzio Re: Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czy 26.03.11, 00:04
        Lecimy z tym koksem .Wszyscy rozdają prezenty.Nie ma ,że boli.Ma być drogo ,to logo Platformy Obywatelskiej.Zwalmy to na ludzi i niech spóldzielnie mieszkaniowe i inne Tbesy ,żyją sobie mając głęboko w rzyci mieszkańców owych .W myśl Dzierżyńskiego ,to my dyktujemy , a reszta za to zapłaci.U siebie nie poszukamy oszczędności,bo i po co.I tak żyjemy w nieróbstwie.
        • Gość: mieszkaniec Re: Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 08:13
          Co ma PO do podwyżki? Najpierw wejdź do biur, sprawdź ile osób utrzymujesz, jak długo czekasz na załatwienie najprostszej nawet sprawy a będziesz miał odpowiedź skąd te podwyżki. Likwidacja spółdzielni i zastąpienie jej profesjonalnym zarządcą to sposób na niskie opłaty.
          • Gość: Niewodniczański Bodzio tego nie zrozumie IP: *.apus-net.pl 26.03.11, 12:28
            To wytwór komuno-związkowej propagandy.
            On chciałby jak za komuny "wszystkim po równo". ni e przeszkadzało by mu
            "czy się stoi, czy się leży". Wszędzie widzi złodziei, tylko nie wie co ukradli. Itd............
            On się już nie zmieni, zaszufladkował się na zawsze.
          • the-only-bodzio Re: Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czy 26.03.11, 12:53
            Bodzio to rozumie aż ponadto.Drogi nochalu z neoplusa.Ty to na zawsze zostaniesz biednym mieszkańcem .Trzeba chodzić na spotkania w spóldzielnie ,ale najpierw mus wykupić mieszkanie.A później można szlochać.I patrzeć ile kobitek pracuje w jednym pokoju.I ile zastępców ma prezes.Ktoś tam piskał o wolnym rynku .Ale Tusek kłamczuszek musi zainterweniować w sprawie cukru i oczywiście benzyny.Bo bul go dosięgnie przeokropny.Robią nas w bambuko.Ale tylko babka ,czyli Niewodniczański tego nie jarzy.Za komuny było równo ,ale i wesoło.Teraz zapylasz od rana do wieczora i patrzysz czy nie jesteś w krajowym rejestrze dłużników.
        • Gość: FFFFF Re: Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.11, 12:35
          A może trzeba by w końcu podziękować jego "wysokości" prezesowi nieśmiertelnemu i niereformowalnemu????
    • Gość: szoook Re: Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czy IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 25.03.11, 23:55
      Wysokość czynszu w Naszej Pracy potrafi zadziwić - za takie pieniądze spodziewałabym się ogrodzenia, monitoringu, a nie ponad trzydziestoletniego starego bloku obsranego przez gołębie, w którym półpiętra są zamieszkane przez bezdomnych pijaków.
      • Gość: mieszkaniec1 Re: Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czy IP: *.gre.pl 26.03.11, 00:18
        i koty które srają do piaskownicy, a spółdzielnia nie robi nic tylko wymienia piasek 1-2 w roku mówiąc ze to stracza. Następnym razem powiedzą to sanepidowi. czynsze są ogromne piaskownice powinny być dawno już zamykane jak w nowoczesnych dzielnicach. Co tu się denerwować trzeba płacić i tyle.
        • Gość: mieszkaniec bloku Re: Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czy IP: *.play-internet.pl 26.03.11, 11:45
          Były Zebrania członków spółdzielni na przełomie lutego i marca trzeba było iść na zebranie i tam imiennie swoje pretensje przedstawić.Dziś każdy ma rację.
          • the-only-bodzio Re: Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czy 26.03.11, 13:01
            Oczywiście mieszkańcu bloku.Najlepiej się jęczy na necie .A teraz coś na ludowo pocałujta w d.... wójta.Układy są wszędzie ,tak jak na Okęciu grupa ludzi bierze kasę ,że pała mała.Ale Grabarczyk ten grabarz od koleji mówi że to taka norma.
            • Gość: ja Re: Do only-bodzia IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.03.11, 22:47
              Ty bodzio to jakiś szajbus nawiedzony jesteś, czepiasz się PO czy innych partii, strzel se baranka w ten pusty łeb to może Ci się poukłada pod czachą i zrozumiesz podstawowe prawa ekonomi.
              • the-only-bodzio Re: Do only tykwy 27.03.11, 19:30
                ja to dupa wolowa .wiesz dobrze baranku boży ,że ciebie już dawno ustrzelilem.Opowiem ci taki kawał ,myślę ze do ciebie dotrze.O ekonomi.Trzech gości postanowilo załozyć firmę.Zołożyli spółkę cywilną.Pierwszy nawija ja wnioslem 60% kapitału będę prezesem.Drugi mówi ja wniosłem 38% kapitału,będę wiceprezesem do spraw ekonomicznych.Trzeci mówi ,ja wniosłem2& kapitału też chcę być kimś.Tamci dwaj się naradzili i mówią, będziesz wiceprezesem do spraw seksualno-muzycznych.Co to znaczy?Jak będziemy potrzebować twojej pieprzonej rady to na ciebie gwizdniemy.Narazie na ciebie nie gwizdałem.kiedy to do ciebie dotrze ,że jesteś gnomem.
                • Gość: Niewodniczański Problem? IP: *.apus-net.pl 27.03.11, 22:47
                  Ty Bodzio musisz mieć jakiś straszny problem w swoim życiu albo osobowości.
                  Innego wytłumaczenia na Twoją filozofię nie znajduje.
          • Gość: ggg Re: Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czy IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.03.11, 22:40
            Trzeba być członkiem. To kosztuje.
    • Gość: aadd Re: Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 19:28
      A do obowiązków Pani sprzątającej klatki schodowe należy mycie okien czy nie? Na Zapolskiej prawie nic nie widać przez okna na klatce schodowej!
      • Gość: a Re: Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czy IP: *.alfanet24.pl 27.03.11, 13:05
        Te bloki z wielkiej płyty były budowane na lat 25-30. Ciekawe jaki jest ich stan żywotności.
      • Gość: maarr Re: Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czy IP: *.static.reseler.com 28.03.11, 10:34
        Niewidze powodów, dla których miałaby ów okna myc, skoro większośc mieszkańców to brudasy i patologia.
    • Gość: & Re: Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czy IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 19:11
      Do tego podwyżka cen wody i ścieków.Już nie 7,73 tylko 8,16.
      • Gość: gość Re: Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czy IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.03.11, 10:02
        Nasza Praca: mieszkanie 48m2 ma czynsz droższy o 100 zł od mieszkania na Wrzosowiaku wielkości 58m2 !! Wszystkie elementy porównałam tj. wyzwóz śmieci, ogrzewanie...
        • Gość: ??? Re: Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czy IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.03.11, 16:48
          To właśnie jest bardzo interesujące, że w innych spółdzielniach lokatorzy płacą mniejsze czynsze za większe i nowsze mieszkania. Nie rozumiem.
    • Gość: Mieszkaniec Re: Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 11:00
      Tak to prawda, czynsz jest wysoki, nie mówiąc już o sumie za remontowe. A przed blokiem nawet parkingu nie ma. Ponadto ogrzewanie płacimy przez cały rok, na korytarzach nie można zakręcić kaloryferu, ludzie więc otwieraja okna nawet zima bo nie da się wytrzymać. Na każdym półpiętrze kaloryfer, na każdym pietrze chyba ze 2, przecież za to wszytsko my płacimy drodzy mieszkańcy. Nawet gdybyśmy chcieli pooszczędzać to sie nie da!!!
      • Gość: observer Re: Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czy IP: *.2.142.19.tvksmp.pl 28.03.11, 20:18
        Tyle narzekań a "oni" mają nas ....gdzieś -całkowita ignorancja .
        A ciekawe kto zarobił fortunę na założeniu głowiczek przy kaloryferach skoro zużycie ciepła nie
        jest rozliczane indywidualnie.Czy nie ma wyższej instancji , żeby zrobić kontrolę w sprawie ciągłych podwyżek czynszu?
    • Gość: ktos Re: Dziekuję Naszej Pracy za kolejną podwyżkę czy IP: *.play-internet.pl 28.03.11, 21:10
      bo to własnie pan rysiu szczuka tak podnosi zeby miec wiecej kasy w portfelu, przeciez pensja z radnego mu niewystarcza to jemu trzeba podniesc jescze pensje, przeciesz tyle robi, mieszkalem na tysiącleciu, 2 lata i szczerze miedzy blokami to dziury na wjazdach, itd, rozprawcie sie z nim
    • Gość: bełt wy to tylko narzekacie zamiast wyp zarzad IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 02:14
      jak wyżej w tytule. wyp....wiecznego czerwonego prezesa i zmiencie zarzad wezcie sprawy w swoje rece zamiast od lat biadolić!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka