xxo 17.04.11, 21:19 Czy Pan Posel z Czestochowy moze zajac sie czyms pozytecznym dla miasta czy Polski zamiast wyglaszac takie przemowienia o niczym ? www.tvn24.pl/2427432,0,0,2,1,mistrz-jednej-formacji,wideo.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the-only-bodzio Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni 17.04.11, 21:51 To ten Wajda co sfiksował na stare lata i to razem z Kmicicem Danielem.Wystarczy dobrze piernąć na Kaczyńskich i już się dostaje wstęgę Orła Białego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański Bodzio nie wie IP: *.apus-net.pl 17.04.11, 22:47 Bodzio zlituj się, czy Ty tylko bzdury potrafisz pisać.? Zarówno Wajda jak i Olbrychski z całą otwartością mówią pokazują obłudę niejakiego Jarosława. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielki G Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni IP: *.play-internet.pl 17.04.11, 22:59 To tak w przerwie między jednym a drugim... sto lat,sto lat..panu posłowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.11, 23:06 Cała prawda o Wajdzie jest bardzo smutna. Dobrze,że Giżyński w taki sposób mógł to przekazać publiczności, nie wszyscy jednak rozumieja przesłanie. Trzeba było posłuchac Wajdy, w czwartek, ub. tygodniu, kiedy bronił Rosjan i mówił,że w Katyniu nie było żadnego ludobójstwa, jego ojciec , który został w taki właśnie bestialski sposób zamordowany, chyba się w grobie przewraca. Wajda rzeczywiście "zawajdał" rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielki G Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni IP: *.play-internet.pl 17.04.11, 23:12 I dlatego ten sam Wajda,wyreżyserował film "Katyń". Umiaru PISowcy,umiaru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni IP: *.play-internet.pl 18.04.11, 07:04 Oglądałem wywiad z Wajdą i nie wierzyłem własnym uszom, co on pie...y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 07:25 Dali temu grubasowi kartkę,a on nawet nie potrafił tego przeczytać.Myślę,że taka miernota nie uzyska poparcia w zbiżających się wyborach.Giżyński to duży a jednocześnie umysłem malutki pajacyk.Oj słabiutki ten pisik w Częstochowie na czele z Ryszką i grubasem .Pora na zamiany. Nie skakał te grubas przez płot,ponieważ mógłby go rozwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni IP: *.play-internet.pl 18.04.11, 07:43 Zdaje mi się,że ktoś tu jest zazdrosny o coś, czego nie zdobywa się na pstryknięcie palcem: o intelekt.Tobie chyba go brakuje, a o małostkowości i małości właśnie świadczy twój wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinoman Re: Pan Posel z Czestochowy - kabotyn IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.11, 08:46 Od ponad 50 lat Szymon G. marzył, żeby wystapić w Telewizji. Dużo zabiegów czynił jako polityk Ruchu dla Rzeczpospolitej, jednak nie udało się , jako urzednik likwidujący województwo czestochowskie - także nie udało się. Wreszcie na koniec kadencji Sejmu - wypaliło. Tuskowi zarzucił, że ten mu wyjada szpik a Wajdzie jak widać na filmie. Szymon G. - aktor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Ali Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 14:26 Mylisz się, on to wszystko pisze i wymyśla sam. Jest z tego znany od lat. Umysłu to mu nie brakuje, brakuje mu kompetencji politycznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 789 Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni IP: *.netcominternet.pl 18.04.11, 18:15 to zespół kompleksów, wyrafinowania i cwaniactwa politycznego. jedno co mu się udało to przyczynić się do klęski wrony i z tego będzie miał satysfakcję do końca życia. Teraz zjednoczył się z SLD. Dla wejścia do sejmu zrobiłby wszystko. Więc te heretyckie teksty o Wajdzie to drobiazg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni IP: *.alfanet24.pl 18.04.11, 19:01 Kedys przegladałem wystapienia poselskie posła G i byłem zdruzgotany ilością i jakością jego oświadczen poselskich. To jest punkt programu na ktorym jest praktycznie psta sala plenarna, zazwyczaj na koniec obrad sejmu. Poprzegladajacie sobie oswiadczenia, a ilosc interpelacji, abo zapytan. cienizna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 19:50 toż kobita mu to nagryzmoliła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a spróbuj Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 22:17 zrobić to sam = niestety jesteś tylko miernotą anonimową na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański Zaraz, zaraz. IP: *.apus-net.pl 18.04.11, 22:35 "jesteś tylko miernotą" Co miernego jest w poście który krytykujesz? Toć tam sama prawda, Pan poseł idzie na ilość nie na jakość. A może to sam pan Szymon napisał? To takie PIS-owskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serwus Re: Zaraz, zaraz. IP: *.centertel.pl 19.04.11, 00:53 Nie Szymon G. gdyż on nie obsługuje komputera. Od tego ma swoją sekretarkę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni IP: *.play-internet.pl 19.04.11, 02:01 zazdrość moi drodzy, to zła cecha, trzeba przyznać,właśnie przeczytałem jego wystąpienia i oświadczenia. Są znakomite! Jest niewielu ludzi w Sejmie,którzy mogą tak politykę i prawdę o PO ująć w słowach.Potrzeba talentu,Giżyński go ma. Sam Kaczyński na spotkaniu w Częstochowie powiedział,że jest to poseł, który " najpiękniej mówi w sejmie" o ważnych dla Polski sprawach. A to , moim zdaniem znakomita recenzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.11, 18:14 Mniejsza o piękną mowę, bo bardziej chodzi o skuteczność . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni IP: *.apus-net.pl 19.04.11, 22:37 "....Giżyński go ma." Wolne żarty !!!!! Człowiek który rozbił Częstochowską prawicę, to jest talent? Taki PIS=owski talent, rozbić, przeinaczyć, otumanić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni IP: *.play-internet.pl 20.04.11, 07:34 Czestochowską Prawicę rozbił wyłącznie Wrona. Kiedy przegrał referendum powinien nie statować w wyborach na prezydenta miasta.Czego się spodziewał? Na pewno wiedzial,że przegra, o tym nawet mówił w wywiadzie dla "Niedzieli". On nie mógł znieść myśli,że taki Warzocha mógłby być prezydentem tego miasta.Po 8 latach rządzenia w mieście i współpracy z PO dostał wynik lepszy od Warzochy tylko o pół procenta. Poza wszystkim nigdy Matyjaszczyk nie miałby takiego wyniku,gdyby nie negatywny elektorat prawicy,zwykle obojętny na wybory, w momencie startu Wrony poszli do urn i zagłosowali na Matyjaszczyka, w obawie,że Wrona może wrócić.Taka jest prawda o rozbiciu Prawicy w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no pasaran Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.11, 11:24 Wybory samorzadowe nie powinny być wyborami politycznymi. Nie można bezkrytycznie popierać poczynania kogoś , kto działa wbrew interesowi miasta. Dotyczy to każdego także ludzi uwikłanych politycznie niezależnie z prawa czy z lewa. Nie wszyscy tak rozumują, ale to ich problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański Cały PIS IP: *.apus-net.pl 20.04.11, 15:17 Za żadne skarby nie przyznać się do winy. Szymon musi szukać kogoś innego, wybrał Wronę i jedzie po nim. A nie widzi tego co większość dookoła, ale co się dziwić jak całe lata był tresowany "jedynie słuszną teorią prezesa". Pani Szymonie nigdy Pan nie wymaże swojej roli w rozbiciu miejscowej prawicy. A o Wronie jeszcze Pan usłyszy, oj usłyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Cały PIS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.11, 21:38 tak,tak, Wrona właśnie bardzo się stara o start z tej właśnie "jedynie słusznej" partii -Jarosława Kaczyńskiego, do senatu.I jeżeli ktoś jeszcze coś o nim usłyszy, to bedzie to tylko potwierdzenie jego następnej porażki politycznej. Jak ma pracę w NIK-u , to niech się cieszy, bo drugiej tak dobrej może już nie miec, a miastu niech pozwoli od siebie odpocząc, dość było z nim kłopotów, rozbił prawicę swoją chorą ambicją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Cały PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 09:26 Oto dowód,że Wrona rozbił prawicę w Częstochowie: Wywiad w Niedzieli. Katarzyna Woynarowska:-Zaskoczyły Pana wyniki wyborów samorządowych w Częstochowie? Tadeusz Wrona:- Dla mnie zaskoczeniem były wyniki referendum,a wyborów samorządowych już nie. Po co zatem Wrona startował,skoro wyniki przewidział? Odpowiedź jest prosta: Ja ,i tylko ja,a po mnie może być potop. I mamy czerwonego. Odpowiedz Link Zgłoś
be0wulf Re: Powiedział co wiedział 19.04.11, 00:24 Pan poseł z Cz-wy chyba nie do końca wie o czym mówi, co zważywszy fakt że jest z PiSu nikogo nie dziwi. Coś mu się majda w głowinie, ale słychać, że sam nie wie co. Wymienia tytuły filmów, których w życiu nie widział, ale nawet gdyby je obejrzał to nie byłby w stanie pojąć o co tam chodzi. Ten typ tak ma. Już sam fakt, że większość tych filmów powstała wiele lat przed powstaniem politycznych dziwolągów takich jak PO czy PiS i cytowanie ich w wyrecytowanym kontekście jest pomieszaniem z poplątaniem, jak zresztą większość wypowiedzi tego posła i jego partyjnych kolegów i koleżanek. Podsumowując, można posłużyć się tradycyjnym polskim powiedzeniem, kwitującym wystąpienie pełne absurdalnych, nie trzymających się kupy bzdur. „Powiedział co wiedział.” Co w tym przypadku szczególnie trafnie definiuje typ wystąpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: do ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 06:59 Do ja - ty to chyyba Szymon samochwała.Nie wygłupiaj się ,facet.A gdzie tych twoich wystąpień można byłoby posłuchć?Masz największą nieobecność w sejmie.Kiedyś przypadkowo zobaczyłam ciebie wypowiadającego się w TRWAM.Toż to była żenada,czytałeś z kartki,nie wiem,czy masz wadę wymowy?Trudno cię było zrozumieć.Muszę napisać,panie pośle - jest pan posłem marnym,kiepskim.Myślę,że to pana ostatnia kadencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc oj ola,ola IP: *.play-internet.pl 19.04.11, 07:06 biedna ty jesteś...widzisz, co chcesz widzieć, słyszysz,czego inni nie słyszą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: oj ola,ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 17:07 Oj panie Szymon,boli?Zapewniam,mam się dobrze.Biedna nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszowy mis Re: oj ola,ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 22:39 Talentu to ten facet do polityki nie ma niestety, co ruszy - to spiepszy ,choć jest gigantem w mysleniu - j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: oj ola,ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 10:14 gratuluję ortografii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk.filmowy. Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.04.11, 12:28 Większość polityków minęła się z powołaniem - pełno u nas poetów, krytyków, kabareciarzy w parlamencie, ale brakuje konkretnych fachowców. Mam wrażenie, że ci ludzie na niczym się nie znają prócz pieprzenia bzdur, polityka staje się przemetaforyzowana. Teksty typu "na jakiej pan jest ścieżce i na jakim kursie? Czy pan wie, kto pana naprowadza i z jakiej wieży?", "zdradzeni o świcie" itp. banialuki, jałowe gadki, żmudne farmazony - to ma być polityka? Dobrze, że Wojciechowski swoje rymowanki zostawia na blogu - blogi zresztą wydają się najodpowiedniejszym miejscem dla współczesnych polityków, którzy lubią sobie "pogadać". Podobnie uzasadniona wydaje się polemika bilbordowa i spotowa - byle dopieprzyć rozwodem, długami, czerwonym, itp. Żałośni słowokleci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon-kabotyn Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.11, 15:32 lepiej będzie , jak zajmiecie się organizacją świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Pan Posel z Czestochowy - czyli w Sejmie o ni 21.04.11, 13:19 xxo napisał: > Czy Pan Posel z Czestochowy moze zajac sie czyms pozytecznym dla miasta czy Pol > ski zamiast > wyglaszac takie przemowienia o niczym ? Nie wiem czy zwróciłeś uwagę drogi xx-ie, że nastała ogólna moda na zajmowanie się sobą przez posłów RP, a nie sprawami żywotnymi i istotnymi dla obywateli tego kraju. Rządy, wszystkie po kolei, (no może oprócz rządów Mazowieckiego i Buzka) także mamy mierne i bierne. Żal serce ściska jak mało produktywnie, wykorzystujemy czas, który dał nam los na budowanie silnego i zdrowego kraju. Co ma przeciętny Kowalski z tego ile powstanie pomników zmarłego tragicznie Prezydenta RP ? Co ma przeciętny Iksiński z takiej opozycji, która miast wytykac rządowi zaniechania w gospodarce RP, urządza miesięcznice katastrofy pod pałacem prezydenckim ? Odpowiedz Link Zgłoś