Dodaj do ulubionych

Problemy z internetem z kablówki Północ

29.04.11, 21:03
Witam!
Mam problem od jakiegoś czasu internet rozłącza się co jakies 10 min na jakieś 2-3 min a czasami dłużej. czy ma ktoś podobnie ? czy udało się komuś jakoś z tym poradzić? dodam że neta z kablówki mam od kilku lat i zawsze byłem bardzo zadowolony.
Obserwuj wątek
    • Gość: gościuuu Re: Problemy z internetem z kablówki Północ IP: *.2.8.74.tvksmp.pl 30.04.11, 10:46
      Sprawdź komputer, przeskanuj czym się da. Też mam od paru lat i nigdy problemu nie było.
      • Gość: Ilona Re: Problemy z internetem z kablówki Północ IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 30.04.11, 12:39
        a ja mam czesto takie problemy. wylaczaj modem na chwile (tak w sp mowia_
    • Gość: rotflmao Re: Problemy z internetem z kablówki Północ IP: *.prenet.pl 30.04.11, 13:31
      to jest wina dostawcy neta nie komputera
      • Gość: Ilona Re: Problemy z internetem z kablówki Północ IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 30.04.11, 19:24
        TO fakt, ale poza tym internet jest tani i dobry więc zmieniać na inny nie ma co, choć są straszne irytujące te przerwy.
        • Gość: blabla Re: Problemy z internetem z kablówki Północ IP: *.116.81.55.tvksmp.pl 30.04.11, 21:08
          Jeśli masz stary ruter lub/i modem [od samego początku ten sam - chyba nigdzie już takich nie używają] to powiedz żeby wymienili ci na nowy.
          • Gość: Basss Re: Problemy z internetem z kablówki Północ IP: *.54.175.169.tvksmp.pl 01.05.11, 21:07
            Dziękuje za wszelkie odpowiedzi ! Wszystkie czynności wykonałem i chyba pozostaje mi poprosić o wymianę tego ustrojstwa które mam od początku czyli chyba już od x-lat (nie pamietam jak długo ale długo)
            Jeszcze raz dziękuje
            P.S. Zaznaczam, że do tej pory przez tyle lat byłem bardzo zadowolony z neta !
      • Gość: figaro Re: Problemy z internetem z kablówki Północ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 08:34
        Gość portalu: rotflmao napisał(a):

> to jest wina dostawcy neta nie komputera

Powiedział megainformatyk :D
        • Gość: rotflmao be my hiroł IP: *.prenet.pl 02.05.11, 12:06
          a co powiesz na to że u mnie kiedys tez takie cos było, że co około 5 minut łącze traciło pakiety z niektórych adresów, nie robiłem zadnych formatów, skanowania antywirusowego ani reinstalu systemu, po 2-3 dniach jakos samo badz admin to naprawił
          • Gość: x Re: be my hiroł IP: *.2.141.91.tvksmp.pl 03.05.11, 08:31
            Mam ten sam problem od kilku tygodni. W administracji powiedziano mi, że to wina komputera....ale teraz zaczynam w to mocno wątpić....
          • Gość: figaro Re: be my hiroł IP: *.2.8.74.tvksmp.pl 03.05.11, 11:27
            Gość portalu: rotflmao napisał(a):

> nie robiłem zadnych formatów, skanowan
            > ia antywirusowego

To wiele wyjaśnia. Proponuję nadal, nie skanować :).
            A wiesz o tym, że niektóre wirusy czy trojany mogą być aktywne tylko parę dni albo raz na jakiś czas parę dni wkurzać?
    • Gość: internet Re: Problemy z internetem z kablówki Północ IP: *.2.142.153.tvksmp.pl 04.05.11, 07:28
      Wejdź na strone 192.168.100.1/
      Zakładka :SIGNAL
      Jeśli parametr"POWER LEVEL" masz wartość ujemną np -10dBmv to oznacza że masz problem z instalacją antenową
      Wartość ta powinna być minimum "0" a im więcej na plusie tym lepiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka