Dodaj do ulubionych

Czy rozbudowa Megasamu ruszy?

10.05.11, 21:16
Nie za bardzo rozumiem...Część Mikody będzie się rozbudowywać, a część społem będzie do tego przyklejonym, rozpadającym się wrzodem? Super, będzie po częstochowsku - zero współpracy. Jeśli tak się stanie to powstanie widok groteskowy.
Gloryfikowany pan Mikoda z kolei, mógłby popracować nad jakością realizacji w swojej części. Dobrze że są ludzie, którzy inwestują kase, ale nowa elewacja jego części to żaden szał, wygląda kiczowato i przypomina pęd za "hamerykańskim" szkleniem wszystkiego z lat '90.
Nie wystarczy robić, jak sie cośrobi to trzeba to robić dobrze, mam nadzieje że pan Mikoda nie będzie oszczędzał na architektach przy rozbudowie i że miasto wystąpi w roli mediatora między nim a społem, bo w przeciwnym razie dojdzie do kolejnej porażki w centrum miasta.

Zastanawiam sie tez ile jeszcze będzie istnial syf na placu balcerowicza i ile jeszcze taka swietna działka w centrum miasta będzie sie marnować
Obserwuj wątek
    • oszrany Megasam da sie rozbudowac a merkurego nie ? 10.05.11, 21:29
      Pan Mikoda ma sensowne podejscie do sprawy, potrafi rozbudowac to co jest a Merkury sprzedaje sie pseudo inwestorowi z zagranicy ktory snuje mrzonki o wyburzeniu i budowie nowego pasazu. Jak to sie mowi mierz sily na zamiary a nie odwrotnie ;)

P.S. Polimeni kupilo dzialke tylko po to by ja sprzedac po latach z zyskiem i nic tam nie budowac, a nasi wlodarze jak zwykle dali se nabrac na mrzonki ;) Obudzcie sie Panowie bo stoi nam teraz ruina w centrum miasta !
    • 4dagome1 Czy rozbudowa Megasamu ruszy? 10.05.11, 21:32
      Może pan Mikoda xas mało dawał urżednikom ?w łapę
    • Gość: luk Wizualizacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 21:51
      there.there napisał:
      > ... mam nadzieje że
      > pan Mikoda nie będzie oszczędzał na architektach przy rozbudowie...

"nadzieja matką głupich":
      www.mikoda.pl/public.fmc/inwest_cz.htm
      • there.there Re: Wizualizacje 10.05.11, 22:09
        Gość portalu: luk napisał(a):

> "nadzieja matką głupich":
        > rel="nofollow">www.mikoda.pl/public.fmc/inwest_cz.htm

no cóż, wciąż wygląda to lepiej niż np "centrum" medyczne na focha
    • Gość: A-LFA Re: Czy rozbudowa Megasamu ruszy? IP: *.net.stream.pl 11.05.11, 06:13
      Ano to jest tak jak budynek ma dwóch albo wiecej włascicieli a których kazdy moze robić ze swoja czescią co mu się podoba. Efekt w tej chwili bedzie taki iż Megasam zamieni sie w koszmarek. Bo cześc zostanie przebudowana a czesc zostanie po staremu. Według mnie albo powinien zostać przebudowany cały albo zostawiony tak jak jest. Inaczej bedzie to koszmarek do kwadratu.
      • Gość: Jolka Re: Czy rozbudowa Megasamu ruszy? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.05.11, 07:31
        coraz mniej takich ludzi jak pan Mikoda a magistrat robi wrazenie jakby miał wszystko w dupie.
        Społem wraz z tymi szałasami przez pomyłke zwanymi placem balcerowicza nalezałoby rozgarnąc spychaczem i sprawa byłaby rozwiazana.
        Kwadraty na makiecie prezentuja sie pięknie , i o to chodzi ! Bierzmy sie za remonty i inwestycje w miescie !! To nasza wizytówka.

ps . a ten eksponat "medyk" przy Focha to tylko chwilowy wybryk ?
        • Gość: droid Re: Czy rozbudowa Megasamu ruszy? IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 12:51
          Oby jak najmniej takich szaleńców, którzy niszczą jedyną wolną przestrzeń w centrum! WARA OD WOLNYCH PLACÓW!
    • gregoson Czy rozbudowa Megasamu ruszy? 11.05.11, 07:24
      Pan Mikoda próbował odkupic od społem druga część megasamu ale podobno warunki jakie postawiło społem były nie do przyjecia.
      A tak naprawde to te budy obok megasamu to najwiekszy koszmar jaki widziałem w centrum. Jedna wielka tragedia.
      • Gość: maniek Re: Czy rozbudowa Megasamu ruszy? IP: *.play-internet.pl 17.05.11, 14:37
        to wez pod uwage ze tam nie ktorzy ludzie w tych budach pracują. i to jest dla nich jedyny dochod. jak chcą zrobic lepiej niech robią ale nie takie ceny za metr2. to tyle samo kosztuje metr w blokach nowych
    • Gość: robo Re: Czy rozbudowa Megasamu ruszy? IP: *.net-5g.pl 11.05.11, 09:54
      Ciekawe ile zarabiają pracownicy u Mikody w fabryce 1000zł czy 1200zł na ręke.
      • Gość: Gregoson Re: Czy rozbudowa Megasamu ruszy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.11, 10:53
        Zatrudnij się.
      • Gość: tfu Re: Czy rozbudowa Megasamu ruszy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.11, 10:57
        ... trzy ale na nogę! malkontent tfu
        • Gość: pracował ? IP: 91.210.242.* 11.05.11, 18:31
          Nom własnie płaci tyle, ze na nowe inwestycje mu starcza. Ciekawe gdyby ta inwestycja była robiona tam gdzie np. Dospel wykupił bydynki i je wyremontował, czy też by miał tylu popleczników czy raczej każdy by tu pisal o wyzysku pracodawcy nad pracownikiem. Jak się płaci grosze to można inwestowac.
    • Gość: koli Re: Czy rozbudowa Megasamu ruszy? IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 12:45
      1.: Kto w ogóle zezwolił na sprzedaż (w prywatne ręce) takiego strategicznego dla miasta terenu?
      2.: Kto zezwolił na zabudowę jedynej wolnej przestrzeni w ścisłym centrum, gdzie panuje największy ruch pieszych (gdzie ta przestrzeń jest jak skarb)?
      3.: Kto pozwala na mydlenie oczu mieszkańcom kłamstwami w stylu: "odtwarzając pierzeję" - jak to "odtwarzając?, to kiedyś ona była ? Przecież to jawne kłamstwo!
      4. Jakaż to wielka krzywda sie dzieje temu pseudo-przedsiębiorcy, że miasto opóźnia realizację jego wizji architektonicznej centrum miasta? Czy mając pieniądze mogę w tym mieście budować co chcę i gdzie tylko chcę?
      PARANOJA... .
      KIEDYŚ KTOŚ BEKNIE ZA TĄ INWESTYCJĘ
      A za parę, paręnaście, lub kilkadziesiąt lat MIASTO WYDA FORTUNĘ, ABY PRZYWRÓCIĆ CENTRUM DO STANU JAKI JESZCZE TERAZ JEST (np. aby przywrócić wielopokoleniowe "kwadraty").

• Gość: zenek Re: Czy rozbudowa Megasamu ruszy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.11, 13:00
        doczytaj jakie kiedyś było centrum , tumanie. Przywrócic wielopokoleniowy syf? a po co? takich jak ty powinno się izolować
      • Gość: Gregoson Re: Czy rozbudowa Megasamu ruszy? IP: *.net.stream.pl 11.05.11, 16:09
        oj chłopie ciemny. Gość za swoją kasę zrobił kawał dobrej roboty,a wy pyskujecie, że społemowska część to syf. To do Społem się plujcie.
        A mister Mikoda kupił Megasam od spółdzielni Spójnia. I to z nimi sie ugadywał, a UM to sobie może na swoim terenie wybierać oferenta.
      • Gość: Jolka Re: Czy rozbudowa Megasamu ruszy? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.05.11, 08:01
        masz pewnie na czajniku moherowy beret i widziałbys tam gdzie inwestuje pan Mikoda kolejny pomnik lub jakas kaplice. Przywrucic porzadek to nalezy na placu Daszyńskiego który został zdewastowany pomnikiem -pomyłką.
        W centrum miasta jest wegloblok , na Wolnosci obok placu Balcerowicza działke dostali zydzi wiec tylko patrzec jak powstanie synagoga i bedzie normalnie po czestochowsku ??/ Syf i tyle.
        ha ha , gosc potrzebuje przestrzeni przy kwadratach no nie , nie wytrzymam ze smiechu.
    • przem0_25 Czy rozbudowa Megasamu ruszy? 11.05.11, 17:13
      Cytując słowa pewnej reklamy :"To jest Polska. Ole !" . Mamy ludzi wytykających bogactwo drugiemu , magistrat i sąsiadów którzy za wszelka cenę chcą przeszkodzić w rozwoju i polskie firmy , które nie umieją korzystać na połączeniu się w jedną spółkę lub w tym przypadku jeden hipermarket dla dobra publicznego i swojego . "To jest Polska . Ole!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka