Dodaj do ulubionych

Laptop do 1400 zł

25.06.11, 22:12
Witam

Poszukuję laptopa 15.6 cali do 1400 zł. Jakiej firmy polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: h Re: Laptop do 1400 zł IP: 31.42.1.* 25.06.11, 23:05
      Za 1400 zl to mozesz sobie małego fiata kupić , a nie laptopa:)
    • Gość: icco Re: Laptop do 1400 zł IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.11, 23:06
      Określ do czego będziesz go używał, jakie komponenty są ci potrzebne, czy potrzebny ci długi czas pracy na baterii. Potem włącz google, albo jakiś sklep komputerowy i wyszukaj laptopy do 1400zł z pożądanymi komponentami i czasem pracy baterii. Pewnie znajdziesz kilka różnych firm wtedy wyszukaj w internecie recenzje, lub opinie na temat tych komputerów (omijaj fora dotyczące szydełkowania, samochodowe, stolarskie, regionalne itp i skup się na tych komputerowych) i wybierz ten z największą ilością pozytywnych opinii.
      Mam nadzieje że pomogłem.
      • Gość: zawsze-inna Re: Laptop do 1400 zł IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.11, 23:30
        w lombardach do1200-1400 kupisz dobrego laptopa(używane oczywiście)ale w b.dobrym stanie.zajrzyj też na zadowolenie.pl,ale jak ktos już wyżej napisał nie wiadomo do czego potrzebujesz.pozdrawiam.
      • Gość: Błażej Re: Laptop do 1400 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 12:07
        Witam Wszystkich, ja z kolei szukam baterii do swojego laptopa Hp,dużo dobrego słyszę o sklepie www.OryginalneBaterie.pl kupowaliście tam już coś?
    • Gość: kompman Re: Laptop do 1400 zł IP: *.net.stream.pl 26.06.11, 01:43
      Wejdź na www.x-kom.pl i zadzwoń pod ich numer infolinii. Świetnie Ci doradzą, a jednocześnie lepszych cen nie znajdziesz nigdzie indziej. To "nasza" firma z Czewy, która rozrosła się do tego stopnia, że obecnie jest uznawana za najlepszego sprzedawcę laptopów w całej Polsce.
      • Gość: tata Re: Laptop do 1400 zł IP: *.net.stream.pl 16.11.11, 15:45
        1. nie reklamuj tak x- komu bo wcale nie mają najtaniej( kiedyś mieli dobre ceny ale na pewno nie teraz), Jedyny ich plus to że są na miejscu
        2. wystarczy sprawdzić na "skąpcu "lub "ceneo"
        • Gość: K2 konkretna porada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 16:29
          Gość portalu: tata napisał(a):

> 1. nie reklamuj tak x- komu bo wcale nie mają najtaniej( kiedyś mieli dobre c
          > eny ale na pewno nie teraz), Jedyny ich plus to że są na miejscu

jeśli chodzi o lapki to nie ma tańszego sklepu niż x-kom....niestety nie ma bo sam bym chciał aby było taniej....ostatnio znajomej kupowaliśmy lapka do 2400zł... zaczeliśmy od xkomu objechaliś,my całą częstochowę straciliśmy czasu nerwów i paliwa i wróciliśmy do Xkomu.
          Całym sercem odradzę patrox czy wszystkie markety reszta tych mniejszych sklepów jest taka sobie można coś taniego trafić ale trzeba wiedzieć konkretnie czego się szuka.
          Do 1400zł śmiało można coś znaleźć ale zazwyczaj do tak mocno budżetowej konfiguracji to szału nie bęzie...pewnie coś z Acera/PB/Emachines (to ta sama firma i wszystkie serwisowane są w czechach, ale poziom serwisu jest jak najbardziej OK) Asusa moze HP i to by było na tyle.
          Hmmm co do konfiguracji to w grę wchodzą jednordzeniówki Pxxx czy E-xx do tego jakaś karta graficzna która ruszy to wszystko jako tako np Radeon mobility 62xx lub intel gmaxxx jednym słowem szłu nie ma w żadnym wypadku:).
          Ram to pewnie 2-4 GB do tego dysk na sata 320gb i tak to jest za wiele .... mam taki w stacjonarnym od 3 lat i się zawsze zastanawiałem jak go zapchać:), w lapku mam 500 a realnie uzywam do 100GB. Do tego matryca gmmm 15.6 najlepiej matowa, może ładnie nie wygląda ale jest bardzo praktyczna. No i co jeszcze musi być w takim lapku oczywi ście karta WiFi, HDMI, z 3USB, kamerka1.3MPx i jak najmniej trzeszcząca obudowa:) bo w takiej cenie to bęędzie najzywklejszy plastik.
          Ogólnie jest to konfiguracja do pociągnięcia Win7 jakichś arkuszy, internetu i to starszych gierek tak z przed dwóch lat.
          A w ogóle to większość ludzi to mnie śmieszy, wydają na te super laptopy niewiadomo jaka kasę a potem większość wykorzystuje je do netu i w zasadzie tylko tyle używając ich potencjał może w 20%...czasem sobie gierke zapuszczą jakąś ulubioną np z przed 5 lat:D
          Ja gościa nie wysmiewam bo basrdzo roządnie podchodzi do tematu po co ma kupować coś za ileś tam kasy co niegdy tego potencjału nie wykorzysta a do netu to wystarczą już tablety za 400zł manty;).... zresztą moim zdaniem przyszłość należy do tabletów i tak jal lapki wyparły stacjonarne tak tablety wyprą laptopy a android stanie się najpopularniejszym systemem operacyjnym i gogle dalej bęzie rosło w siłę;)
          • Gość: gość Re: konkretna porada IP: *.net.stream.pl 16.11.11, 20:20
            Ja też odradzam x-com opisy laptopów na stronie i wiedza sprzedawców o nich różni się. Sprzedali mi laptopa stereo z jednym głośnikiem (nie było jak sprawdzić w sklepie brak systemu) po telefonie do acera okazało się że x-com kłamie bo cała seria ma jeden głośnik mono ... Nie chce mi się walczyć bo sprawa wygrana u rzecznika konsumentów tylko wymaga troszke bieganiny a ja nie mam czasu ale to był mój pierwszy i ostatni zakup w tej firmie nie lubię jak mnie ktoś oszukuje. Podpowiem właścielowi i pracownikom że warto widzieć co się sprzedaje od tego są szkolenia ale z tego co zauważyłem to tam jest straszna masówa. A ceny hm... po wnikliwym przeglądzie stron wyszło że straciłem pare groszy kupując w x-comie. Poszukaj na różnych stronach lapka popytaj na forach komputerowych tam ci najlepiej doradzą.
            • Gość: K2 Re: konkretna porada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 20:30
              czasami trzeba wiedzieć co się kupuje a idę o zakład że pewnie gdyby pan chciał to doszło by się jakos do porozumienia z x-kom... pewnie nie wszystko maja najtańsze ale oferte mają naprawde bogatą, zresztą na taką mase klientów zawsze się znajdzie ktoś komu coś nie odpowiada, ja też raz miałem przygodę z xkomem odnośnie karty WiFi ale dało się jakoś wyjść z impasu;).
              Ja tam polecam mimo wszystko
              • Gość: gość Re: konkretna porada IP: *.net.stream.pl 16.11.11, 20:53
                Czasami się nie wie co się kupuje a dokładniej NIE MOŻNA ZNAĆ SIĘ NA WSZYSTKIM i jeśli na stronie pisze i w specyfikacji że coś jest stereo a w rzeczywistości mono to nie jest moja nie wiedza tylko sklepu. A reklamować można przez 10 dni od zakupu a ja to kupiłem na prezent na mikołaja i dałem do zainstalowania systemu po 15 dniach bo do mikołaja troszkę czasu i mi się nie spieszy a gość mi mówi że na stronie mogą być błędy a to co mają na stronie wszystkim pokazują jako oferte hadlową :))) Zresztą nie ma o czym mówić ja odradzam pierwsze podejście i zoonk inaczej myśleć nie mogę...

Kiedyś sprzedawałem AGD w dużym sklepie i nie wciskałem klientom kuchenki z termoobiegiem bez termoobiegu bo wiedziałem co sprzedaje i umiałem doradzić to kwestia sprzedawcy a nie wiedzy kupującego ...
                Pozdrawiam
                • Gość: K2 Re: konkretna porada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 05:08
                  faktycznie się zgadzam, ma Pan rację....tyle tylko że w sklepie AGD nie ma takiej masy różnorakiego towaru i tutaj już nie chodzi o laptopy ale mają tam masę też innego sprzętu i być cały czas w 100% na bierząco w tej tematyce to ja sam powiem że się tak nie da:/...do tego dochodzą różne serie modeli różniące się tak jak w Pana przypadku powiedzmy "mono a stereo".
                  Dodam też że sam nie lubię w tym sklepie takich dwóch sprzedawców, bo oni hmmm tacy cwaniaczkowaci są:D.... najlepiej i zawsze w 100% kompetentnie obsługuje taki misiowaty gostek, po prostu widać ze mu zależy na dobrym doradzeniu.
                  Do tego dochodzi chyba od jakiegoś czasu problem masowości klienta, za wiele za szybko sprzedają stąd błędy się pojawiają
              • Gość: lol Re: konkretna porada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.11, 10:05
                x-kom ma ta wade, ze praktycznie nic nie ma na stanie. Cenowo wypadaja slabo w porownaniu do zakupow przez siec. Moj lapek w x-kom (thinkpad) byl 400 zl drozszy niz w agito pl. Pewnie na tanich modelach nie ma az takiej roznicy, ale jesli mozna oszczedzic 50 zl to i tak warto kupic online. Gwarancje dzis to door2door wiec jesli chodzi o serwis nie ma zadnej roznicy.
    • Gość: slawko Re: Laptop do 1400 zł IP: 188.95.28.* 16.11.11, 23:11
      Ja kupowałem ostatnio w firmie zikom laptopa za 1000zł. Wprawdzie używany ale rok gwarancji dostałem. Jak narazie jestem zadowolony.
    • hvacrse Re: Laptop do 1400 zł 17.11.11, 00:05
      Ostatnio kupiłem nieco drożej dell precision m4500, za 1400 masz dell latitude 6500, gwarancja NBD, naprawiają ci w domu, może znajdziesz z dyskiem SSD, matryca mat, obudowa cała z metalu, procesor PENRYN np t8400 ale w zupełności wystarczy. Jeśli chcesz pograć w coś to grafika zintegrowana nie wystarczy. Baterie sa tam mocne, w 2letniej uzywce bedzie trzymac ze 3 godziny.
      Oczywiście ALLEGRO.
      Ewentualnie używany inspiron albo studio, ale jest plastikowy i błyszczący, odblaski w matrycy i cały wypalcowany oczywiście nie ma gwarancji NBD.
      pozdr.
      • Gość: Ł. Re: Laptop do 1400 zł IP: *.alfanet24.pl 17.11.11, 00:14
        weź z windowsem, wiele laptopów jest z linuxem, albo jeszcze z czymś innym, jak ktoś jest nieprzyzwyczajony może odczuwać duży dyskomfort :)
      • marks33 Re: Laptop do 1400 zł 16.03.12, 20:21
        Ostatnio wymieniałem matrycę lcd w dell, podświetlana żarówkami. Ledwo udało się trafić. Model Dell X5. Jedyna firma w necie miała tych matryc jeszcze kilka mało tego było trzeba przewody przelutować. Generalnie w DELL matryce są LG. Wyjęcie i złożenie zajęło mi kilka godzin. Nie polecam a drugi raz w życiu już to wymieniam i szczerze to nie hp ani nie ibm ani nie asus gdzie lcd wsuwasz jak klocek :)

-----------------
        samochód do ślubu siedlce
        sala weselna siedlce
        suknie ślubne siedlce
        reklama siedlce
      • mikotek_22 Re: Laptop do 1400 zł 29.10.13, 13:41
        bardzo fajne zestawienia takich laptopów znaleźć można tutaj warto ogarnąć
        • Gość: VIP Wątpię, żeby kolega czekał 2 lata na odpowiedź ... IP: 212.59.252.* 29.10.13, 15:16
          Temat sprzed dwóch lat . Bez komentarza ...
    • Gość: marek Re: Laptop do 1400 zł IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.11.11, 22:21
      jw
    • Gość: Michał Re: Laptop do 1400 zł IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 23:25
      Ja kupiłem od faceta na allegro. Używany! Ale z pewnością lepszy niż nie jeden nowy asus czy toshiba. Co prawda nie ma takiego ekranu jak chcesz, ale może znajdzie coś specjalnego dla Ciebie. No i w Częstochowie odbiór osobisty.
      allegro.pl/ibm-t61-14-1-2x2ghz-2gb-120gb-dvdrw-xp-gratisy-fv-i1948867104.html
      • Gość: asdf Re: Laptop do 1400 zł IP: *.ip.netia.com.pl 24.11.11, 16:21
        rzeczywiscie dobra oferta; osobiście kupiłem nowego della, ale to już inna półka cenowa, a tu używki widzę że za śmieszne pieniądze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka