Dodaj do ulubionych

Do Pani poseł bibliotekarki

18.07.11, 00:09
Szanowna Pani, która pozwoliła wyrzucić bibliotekę!
Biblioteka lekarska została wywalona na zbity pysk do szpitala na PCK. A nie była to jej ostatnia przeprowadzka. Gdy szpital na PCK pójdzie do prywatnego, biblioteka znowu będzie musiała sie wynieść. To tylko kwestia czasu... Cóż biblioteka... to przecież przeżytek, muzeum... Na miejscu po bibliotece miało powstac CENTRUM KONFERENCYJNE... Szpital miał zarabiac dieńgi na wynajmie i organizacji płatnych nasiadówek. A co robi? Jak Pani mysli, droga Pani poseł?
W miejscu po bibliotece nabudowano kicimentów dla ludzi dyrektora technicznego. Pan Prosiński główny śrubkowo- szufelkowy wyautował bibliotekę, ze zdobyć miejsce na koszary...
Ale czemu maverick się dziwi? Wszak Pan Prosiński nijakiej biblioteki w życiu nie widział, z wyjątkiem tej za teatrem... Teraz nowa armia potrzebuje przestrzeni życiowej. Powiedziałem Nowa? Tak... Dokładnie tak powiedziałem.
Pozdrawiam Panią poseł i życzę miłosierdzia bożego...
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Re: Do Pani poseł bibliotekarki IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 18.07.11, 09:58
      @maverick9991
      Co się Pan martwi, nie ma sensu. Czytanie książek nie na topie, sam Pan widzi. Młodzi to pokolenie obrazkowe, a lekarze doskonale znają przyczynę tego zjawiska. Do tego dochodzi cyfryzacja. Komputery (czytaj: firmy komputerowe) zawojowały świat.
      W USA zaczynają już w prowadzać naukę pisania tylko na klawiaturze komputera, eliminują w szkołach naukę pisania ręcznego.
      W Polsce podobnie - laptopy dla dzieci zamiast zeszytów.
      A książki?... było, minęło.

A tak na poważnie.
      Mnie też martwią zachodzące zjawiska, które obserwuję od lat 90-tych ubiegłego wieku. Niestety, likwidacja bibliotek to jeden z wielu elementów umożliwiających wygenerowanie bezmyślnych i bezwolnych ludzi. I o to w tym wszystkim chodzi. Głupim narodem dobrze się rządzi, nieprawdaż?...
      • Gość: Niewodniczański kto sieje ploty? IP: *.apus-net.pl 18.07.11, 16:05
        W USA zaczynają już w prowadzać naukę pisania tylko na klawiaturze komputera, eliminują w szkołach naukę pisania ręcznego.

Człowieku skąd Ty to wiesz, kto CI powiedział.
        Konkrety, dowody w punktach proszę.
        Bo ja widzę, ze biblioteki doskonale się mają, wystarczy tylko tam wstąpić.
        • Gość: obserwator Re: kto sieje ploty? IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 18.07.11, 20:09
          @Niewodniczański
          Media Panie, media.
          Odręczne pisanie przechodzi do lamusa. Stało się tak samo mało użyteczną umiejętnością, jak ubijanie masła czy zaprzęganie konia.
          ...
          Dlatego, idąc z duchem czasu, szkoły w amerykańskim stanie Indiana przestają uczyć pisania ręcznego. Zamiast długopisów uczniowie będą mieli do dyspozycji klawiatury - donosi time.com. Koniec z nauką odręcznego pisania w szkołach

Przewidywano to, z czym mamy obecnie do czynienia, już dużo wcześniej.

Trochę więcej informacji na ten temat, np. z dnia 11.07.2011 r.:
          W zeszłym tygodniu wydział edukacji w amerykańskim stanie Indiana wydał dyrektywę, która pozwala szkołom na zaprzestanie nauczania tej archaicznej umiejętności. Zamiast tego nauczyciele mogliby się skupić na rozwijaniu u uczniów umiejętności obsługi klawiatury. Decyzja w sprawie wstrzymania, ograniczenia lub pozostawienia na tym samym poziomie co dotychczas liczby godzin poświęconych na naukę ręcznego pisania należeć będzie do dyrektorów poszczególnych szkół. Od wszystkich uczniów wymagana będzie jednak umiejętność sprawnego posługiwania się komputerową klawiaturą.
          Podobną decyzję podjęli już dyrektorzy niektórych szkół w stanie Nowy Jork.
          Dzieci przestaną pisać ręcznie?
        • angrusz1 No właśnie 19.07.11, 10:00
          Niewod... : pisze " .
          Bo ja widzę, ze biblioteki doskonale się mają, wystarczy tylko tam wstąpić"

No właśnie, ilu ludzi korzysta z tej biblioteki ?

Jeśli dużo , czyli jeśli potrzebna, to ci korzystający winni zrobić raban .
          Jeśli nie robią , to może z tej biblioteki bardzo niewiele osób korzystało i jej miejsce może być w innym szpitalu - tam gdzie powierzchni jest dużo .

• Gość: maver do angrusza Re: No właśnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 18:57
            Ty, chłopie, to głupszy jesteś niż kilo gwoździ... Widzisz, misiu kolorowy, są pewne wartości w życiu tzw. nienaruszalne! Zysku to one nie przynoszą, ale świadczą o tym, ile w nas jeszcze pozostało boskości.
    • Gość: figaro Re: Do Pani poseł bibliotekarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 10:46
      ją interesuje tylko stołek i profity z tego.albo coś tam jeszcze załatwić znajomemu królika
    • Gość: nie wiem Re: Do Pani poseł bibliotekarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 12:00
      co dobrego dla miasta zrobiła p.Rozpondek?
      • Gość: erg Re: Do Pani poseł bibliotekarki IP: *.65.41.213.servernap.net 18.07.11, 12:18
        poszukaj sobie to wyjdzie ze wiecej niz całe częstochowsie SLD przez 20 lat. A załatwianie to jest domena SLD widziemy to przy obsadzaniu wyższych stanowisk w miescie.
        • Gość: obserwator Re: Do Pani poseł bibliotekarki IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 18.07.11, 13:51
          @erg
          Jeżeli Pan zabiera głos w dyskusji to należy podać rzeczowe argumenty potwierdzające stawianą przez Pana Tezę. I to Pan ma zrobić a nie ktoś za Pana. NIKT nie będzie szukał dowodów potwierdzających, że wpis Pana oparty jest na prawdzie. Nie pozostaje Panu więc nic innego jak ponownie zabrać głos na forum lub zostać z etykietą pieniacza i gołosłowca.
          Konkrety proszę czyli proszę wymienić w punktach: raz, dwa, trzy, itd. (takie a takie osiągnięcia).
          • Gość: maverick Re: Do Pani poseł bibliotekarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 20:58
            A Pani poseł bibliotekarka to się wczoraj w obronie ginekologii na PCK na próg się rzuciła, bo "zniszczyć nas chcą!" Pani poseł to sie dopiero dopalacz opóźnił... o całą kadencję Sejmu. Ale lepiej późno niż wcale...
            • mistral75 Ostatnie wrzuty na tasme... 19.07.11, 22:27
              Te wszystkie akcje sa tak smieszne,ze zakrawaja wrecz o zalosc.
              Szczegolnie ostatnie wieszania swoich podobizn na plotach,scianach i byle gdzie zeby tylko byly widoczne,zeby tylko potencjalni wyborcy mogli zobaczyc nazwisko.
              Potrzebne sa zmiany na listach przyjec do parlamentu.Byc moze taka konkurencja zmotywuje miejscowy zastaly aktyw partyjny do wiekszej aktywnosci dla regionu i wytezonej pracy.
              Inaczej dziadostwo szerzyc sie bedzie dalej,a mieszkancy przygladac sie beda w smutku brakowi skutecznosci miejscowych wybrancow.
    • Gość: rozsądny Re: Do Pani poseł bibliotekarki IP: *.static.reseler.com 19.07.11, 22:35
      a mnie się wydaje że szpital jest od leczenia ludzi a nie od douczania niedouczonych.
      A jak ktoś chcę więcej w swoim zawodzie to za własne pieniądze się dokształca.
      Wam i tak firmy farmaceutyczne wiedzę sponsorują.
      bo to tak trochę Grecją lub naszym polskim homo sowietikus zalatuje.
      A jak się chcemy dokształcać to od tego powinna być urocza willa w okolicach Zajączka Izby Lekarskiej (w końcu jako forma związku zawodowego - bo nic to nie ma wspólnego z samorządnością - powinna przejąć tą działalność) Zawsze to jakaś tak naprawdę działalność nad pozycją społeczną wykonywanego zawodu - a nie instytucja przyklepująca okoliczne partactow w imię korporacyjności. Może ona by poniosła wam ten kaganek wiedzy.

Nie wal focha
      • Gość: świstak Re: Do Pani poseł bibliotekarki IP: *.gre.pl 20.07.11, 09:42
        Rozsądku to brak ci raczej. Owszem, szpital jest od nauczania niedouczonych: od kształcenia lekarzy i pielęgniarek, techników, ratowników, itp. młodzieży medycznej.Wiedzę i dziewicze wyspy sponsorują firmy farmaceutyczne ministrom i dyrektorom departamentów, którzy układają farmakopeę i listę leków refundowanych przez państwo, kretynie. Bo tam są czyste, żywe pieniążki do wyciągnięcia w ilościach hurtowych. A mnie nikt nie pytał, czy życzę sobie Izby Lekarskiej w obecnym kształcie.
        Zdrowia życzę!
        • Gość: rozsądn Re: Do Pani poseł bibliotekarki IP: *.static.reseler.com 20.07.11, 16:30
          a świstak siedzi i zawija w sreberka.
          Szpital jest od leczenia ludzi i za to mu płacą.
          Działania edukacyjne które opisujesz na pewno nie powinny być w zakresie działania takiej placówki. I powiem ci że zapewne nie są - jesli jesteś zorientowany to proszę podaj wartość tych wyuczonych w trakcie bycia biblioteki tam gdzie wam pasi. Bywając w jej czytelni świeciła ona pustakami - tak się uczyliście i dokształcaliście
          To tylko fanaberia lekarzy pracujących na Parkitce. Ani dojazdu ani parkingu.
          Na PCK łatwy dojazd i w około darmowe parkingi - i tak na prawdę większa dostępność dla większej ilości zainteresowanych. Lekarze nie tylko pracują na Parkitce, ale także w innych placówkach także poza naszym miastem - a dla nich także jest ta biblioteka.
          Trudno po godzinach pracy tak jak inni możesz się przejechać tak, jak inni to robili gdzie indziej.
          Izbe macie taką jacy jesteście sami - w tym i ty.
          O szkoleniach za kasę od firm - akurat trafiłeś na zorientowanego - i nie spychaj na tych w Warszawie. Nazywanie mnie kretynem nie zmienia faktu - komuna tkwi i tkwić w tobie będzie tak jak w tych co z pielgrzymką ostatnio przyjechali pod JG.

a co do życzeń zdrowia - dziękuję - jeśli ironiczne utwierdzają mnie w twoim poziomie i misji którą nosisz w sercu składając przysięgę Hipokratesa

Ja Ci za to życzę byś trafiał na takich jak ty w rozumowaniu - po prostu takich jak ty kiedy ty będziesz chory - i obyś miał do dyspozycji przy sobie tylko uczciwie zarobioną kasę - tj nabitą na kasę fiskalną z odprowadzonym podatkiem.

Jeśli tego nie robisz to prosze - nie wypowiadaj się w temacie tego co wydaje ci się - że ci się należy.
          • Gość: WD Re: Do Pani poseł bibliotekarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 23:19
            Ten naród i Polak będzie całkowicie pozbawiony rozumu, jak raz jeszcze wybierze Rozpondkową, Giżyńskiego czy Ryszkę.
            • mistral75 Re: Do Pani poseł bibliotekarki 20.07.11, 23:34
              Mniej ogolnie.Wystarczy mieszkancy regionu czestochowskiego.
              Jak sobie poscielisz tak sie wyspisz.
              • Gość: WD Re: Do Pani poseł bibliotekarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 23:50
                Nie zawsze tak. Staram się sobie słać tak, aby było wygodnie, ale jakaś zaraza w czasie snu podłoży kamień.
            • Gość: tak sobie myślę Re: Do Pani poseł bibliotekarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 17:04
              Wybierze, wybierze ;-)
          • Gość: świstak do rozsądn Re: Do Pani poseł bibliotekarki IP: *.gre.pl 21.07.11, 16:08
            Oddziały szpitalne, mój mądralo, które posiadają akredytację (przyznawana przez CMKP w Łodzi dla całej Polski), mają prawo i obowiązek szkolenia rezydentów i stażystów specjalizacyjnych. To samo dotyczy szkolenia pielęgniarek i innych zawodów medycznych w zależności od umów podpisanych z jednostkami prowadzącymi studia i kursy specjalistyczne. Owszem ta czytelnia często w godzinach pracy świeci pustkami, bo godziny pracy, jak sama nazwa wskazuje, zwykle służą do pracy z pacjentem. Zwłaszcza młodym, których, jeszcze nie pochłonęła , jak twierdzą zorientowani i rozsądni, zaraza łapówkarstwa.Biblioteka jest wielką fanaberią, bo jak twierdzi ( i ma rację) maverick, dziś wszystko w internecie, nawet flaszkę, dupcię i kanapki można zamówić w sieci... Ale to nie tylko muzeum... to symbol... i powinno być także miejscem spotkań olimpijskich umysłów, które tam nie przychodzą, bo w tzw. "międzyczasie" zarabiają dyżurami na rodzinę oraz inne zbędne rzeczy: szkolenia, auta, Chorwację... Której to Chorwacji nie fundują im firmy jak np. mnie. Wyobraź sobie wywłoko, że nigdy nie brałem udziału w szkoleniu opłaconym przez firmę, a zapłata za stoisko wystawowe jest powszechna również dla targów masła, kozich bobków i samochodów...
            Komuna mój drogi, zwłaszcza zdychająca, często pozwoliła się zabić argumentami, na tę, wolną władzę argumenty działają o tyle, o ile dają dużą kasę jej, lub Kościołowi Katolickiemu... vide marszałkostwo nasze od zdrowia i komisja majątkowa. Od misji mojej trzymaj się raczej daleko, bo życie uratujesz, ale kopa w zadek zerwać zawsze możesz. Nigdy nie ocenia się czyjejś pracy, nie widząc tego kogoś przy robocie KRETYNIE. A kasy fiskalnej nie posiadam, bo nie muszę, osiołku zdezorientowany, niektórzy, zgodnie z prawem nie muszą... Dlatego stać mnie na kupowanie leków i pampersów pacjentom, którzy ich nie mają oraz sponsorowanie wyjazdów kolonijnych, ptaszków, kotków, piesków... A ponieważ nie podałem ci swojego nazwiska, to mordkę w kubeł i pobulgotać dla świeżego oddechu!
            • Gość: rozsąd Re: Do Pani poseł bibliotekarki IP: *.static.reseler.com 21.07.11, 21:18

Eloquentiae multum, sapientiae parum

Rzuć no jeszcze ekskomuniką - za bibliotekę w innym miejscu które cię nie pasi.
              Walnij focha.
              A jakie godzinny pracy miała ta czytelnia? :-)
              Cieszę się że sam się przyznałeś do standardów panujących w innych zawodach w twej mentalności - mleczarza, pasterza czy branży motoryzacyjnej.
              Jakoś zniknęła nagle twoja elitarność.
              W mej korespondencji nigdy nie użyłem epitetu zwracając się do ciebie.
              Twój język świadczy o tobie - a dla pracującego młotkie cały świt jest gwoździem - takie samo zapewne masz podejście do CZŁOWIEKA - PACJENTA. Jakoś nie widzę w tym świetle owych przynoszonych do pracy pieluch, lekarstw dla ubogich kupionych z twojej skromnej kasy (zwłaszcza w świetle doniesień że ponad 90% kontraktu idzie na nią w tym szpitalu).
              Za to niestety na twoim środowisku jest cień wykupu leków z refundają i sprzedawania ich pełnopłatnie w owych gabinetach prywatnych bez owej kasy fiskalnej.

Misja twoja wydziera z twej kultury - po latach ciężkej nauki za miedzy innymi moje pieniądze. Ale jak to mawiają w Krakowie - jest istotna różnica między inteligencją a człowiekiem inteligentnym.
              A co do kasy fiskalnej - podtrzymuje - do puki nie jej nie masz, to nie bźducz że coś ci się należy.

P.S. Tak mnie twa gwara zastanawia o kubłach i mordach, że się zastanawiam z jakiego przysiółka ona pochodzi i ile słomy tam pchają w buty:-)

Skończyłem "elyto" .
              • Gość: światak do rozsądn Re: Do Pani poseł bibliotekarki IP: *.gre.pl 22.07.11, 07:05
                A to by się królowie branży motoryzacyjnej pośmiali, gdyby wiedzieli, że jakiś mały polski szczekacz uważa ich za zera. Ale oni taki kraik na zadupiu znanego Wszechświata mają w pantalonach...
                Ja sam chętnie popracowałbym młotkiem... gumowym... ale czas jakoś mi nie pozwala. W moim środowisku, jak w każdym, znajdziesz ludzi uczciwych i pracowitych oraz mendy. Odsetek we wszystkich zawodach jest porównywalny, co nie znaczy, że daje ci (i innym) to prawo do zastosowania w ocenie odpowiedzialności zbiorowej. Tak więc sam siedzisz po uszy w głębokiej komunie. Ja natomiast patrząc na występy tatki Rydzyka nigdy nie powiedziałem, że wszyscy księża to kretyni i złodzieje, patrząc na występy mecenasa Rogalskiego, że wszyscy prawnicy to idioci, patrząc na występy Antka od Macierewiczów, że wszyscy politycy są chorzy z nienawiści. Ot trafiło się kilku, słuchać hat'ko... A wysłuchiwania o mojej nauce za twoje lub czyjeś inne pieniądze, to nie mam już ochoty. Wszyscy mieli równe szanse, za te same pieniądze. Specjalizowałem się natomiast za własne. Przeczytaj no ty, trutniu, który lekarz musi mieć kasę fiskalną, a który nie musi, jak górnik, hutnik czy nauczyciel, może cię oświeci...
                Co do przysiólków, jakieś tam były... Leliwą dziadek się pieczętował, paru za pludry z knajpy wyrzucił, tylko, że od czasów komuny nikt tam nie kosił, nie siał , prochów ojców pod pszenicę nie orał...słomy do butów zabrakło... tylko mamrot w wystarczajacej ilosci...

a biblioteka to nawet do 18.00.
    • Gość: olunia Re: Do Pani poseł bibliotekarki IP: *.xdsl.centertel.pl 22.07.11, 07:58
      Sobota 17:00 23.07.11 r.
      Raków-Drutex Bytów
      Tylko nie spodziewajcie się poziomu Barsy Realu czy chociażby Wisły czy Legi
      To jest III liga.
    • Gość: smuga Apel : Pani poseł do biblioteki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 08:24
      Apel : Pani poseł do biblioteki !
      Powrót p. poseł do źródeł dobrze zrobi Cz-wie !
      • Gość: teddy Re: Apel : Pani poseł do biblioteki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 10:21
        coś ty smuga, pracy nie mają młodzi a ona się już wystarczająco "zasłużyła"
        • Gość: Książka Re: Apel : Pani poseł do biblioteki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 12:41
          Rzeczywiście , jest taka kategoria ludzi, którzy mogli, ale nie potrafili, bo są mali i marni.

Pani R. też miała swe 5 minut, ale po to, aby uzbierać sobie na spokojną starość.

Wszyscy po kilku latach o niej zapomną, jakby jej i nie było, więc nie przejmujcie się.
          Warto powiedzieć, że nic dobrego nie zrobiła, ale i bardzo miastu nie zaszkodziła.
          • Gość: smuga Re: Apel : Pani poseł do biblioteki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 13:12
            Przynajmniej o dzieci zadbała, instynktów macierzystych pani poseł odmówić nie można.
            • Gość: Książka Re: Apel : Pani poseł do biblioteki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 22:38
              Właśnie, ale czyim kosztem pytam?
              Czy zasłużyła na to ona i jej dzieci?
              • Gość: lo Co się czepiacie dzieci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 14:27
                Co się czepiacie dzieci ?
                Darowanemu koniowi ....
    • Gość: WD Re: Do Pani poseł bibliotekarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 17:42
      Podbijam bardzo ciekawy temat.
      • Gość: zong Re: Do Pani poseł bibliotekarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 10:57
        wiesz co WD? są osoby o których nawet ohydnie nie warto mówić
        • Gość: świstak Re: Do Pani poseł bibliotekarki IP: *.gre.pl 26.07.11, 08:57
          Podbijam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka