eania7 20.07.11, 21:32 od niedawna mamy fiata grande punto i zastanawiamy sie zeby przerobic go na gaz. powiedzcie czy to sie oplaci?? robimy ok 30 tys km rocznie, ile moze kosztowac zalozenie gazu?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yach Re: auto na gaz IP: *.xdsl.centertel.pl 20.07.11, 21:43 Póki co się opłaca, ceny instalacji są zróżnicowane ale trzeba przygotować z grubsza 2,4 tys. Ważne jest aby przed montażem zasięgnąć opinii o danym zakładzie, pozwala to uniknąć kłopotów w użytkowaniu i serwisowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferdi Re: auto na gaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 22:07 tak przerobic ale brac jak najlepsze wtryskiwacze i wiekszy niz potrzeba reduktor. Pozniej znalezc montera co potrafi to wszystko w kupe zlozyc i wsio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hvacrse Re: auto na gaz IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 09:29 Tylko nie w poczesnej !! Tam koło rudnik jest polecany monter, nie wiem jak macar gaz na warszawskiej, ale chłopaki nie prezentują się źle. Tak, zwróci wam sie po roku, bo na 100 km zaoszczedzisz 15 zł, a jak chcesz taniej to załóż najprostsza instalkę na BLOSie, nie spali benzyny, tanie regulacje. Pierodły o częstszej wymianie świec i przewodów to bzdury, przegląd droższy o 60zł rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ave satan Re: auto na gaz IP: *.static.reseler.com 21.07.11, 22:43 I nie na festynowej !! Chlopaki oszczedzaja na wszystkim . Cena instalacji ok 1600 zł . Proponuje poszperac w necie i zakupic uzywana butle z homologacja wazna , to wyjdzie jeszcze taniej . Koszt nowej w granicach 300-400 zl . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hvacrse Re: auto na gaz IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 23:59 Generalnie mozna dostać uzywaną sekwencję do 1000 czasem może mieć mniej niż poł roku - z rozbitka, warto wybrać dobry parownik i wtryski, bo czeka nas po roku naprawa za parę stów i para to więcej niż 2 :) Wszystko zalezy od tego ile jest warte auto i jak długo nim mamy zamiar jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
eania7 Re: auto na gaz 22.07.11, 08:43 auto ma pol roku i musimy zalozyc gaz w autoryzowanym punkcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sed Re: auto na gaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 11:25 eania7 napisała: > auto ma pol roku i musimy zalozyc gaz w autoryzowanym punkcie Fiat ma jakieś autoryzowane punkty, w których montują inst. gazowe? Jeśli będzie tam monter z Kusiąt, to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
eania7 Re: auto na gaz 22.07.11, 12:28 no wlasnie u montera z kusiat fiat ma umowe podpisana i on robi dla fiata teraz instalacje jesli auto na gwarancji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sed Re: auto na gaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 13:23 jesli tam, to możesz spokojnie gaz zakładać. sam miałem u nich montować instalację, ale czas oczekiwania na swoja kolejkę to wtedy było przeszło trzy miesiące i nie mogłem tyle czekac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: auto na gaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 08:48 Chłopaki proponują oszczędniejszą wersje, ale Masz w miarę nowe auto pewnie tylko sekwencja więc nie oszczędzaj tylko zrób to dobrze. Ja zakładałem w Kusiętach w Vis Eko, nie narzekam instalacja zwróciła się w niecały rok teraz na siebie zarabia ja chciałem Staga 300 ale pewnie teraz bym dał się namówić na brc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sed Re: auto na gaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 11:26 Gość portalu: xXx napisał(a): > zarabia ja chciałem Staga 300 ale pewnie teraz bym dał się namówić na brc. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: auto na gaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 11:54 Kiepsko się w zimie przełącza na gaz myślę że w lepszej instalacji sprawniej to przebiega. Ale jak ja zakładałem między stagiem a brc był 1tys różnicy, teraz różnica jest mniejsza Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sed Re: auto na gaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 13:25 W zimie przy przełączaniu z benzyny na gaz gaśnie ci samochód? Bo ja mam staga 200, inst. zakładałem sześć lat temu i to jest jedyna rzecz, która mnie w niej denerwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yach Re: auto na gaz IP: *.xdsl.centertel.pl 22.07.11, 13:44 Jeżdżę od roku megane 1.6 16v stag 300, valteki, nie mam problemów ani zimą ani latem. Nie bardzo wiem co masz na myśli pisząc "kiepsko się w zimie przełącza na gaz", być może chodzi o to, że użytkujesz samochód na bardzo krótkich odcinkach i silnik nie zdąża się nagrzać do odpowiedniej temperatury, /80% większość moich tras to odcinki 6-10km/. Jeżeli tak, to inne instalacje nie rozwiążą tego problemu, jeżeli przyczyna jest inna to może należy odwiedzić dobrego fachowca. Odpowiedz Link Zgłoś
student854 Re: auto na gaz 22.07.11, 09:45 Koszt to jakoś do 2 tysięcy. A póki gaz jest tańszy niż benzyna, a będzie tak chyba zawsze, to się opłaca. Teraz robią dobre instalacje. W dodatku ja sam jeżdżąc na benzynie miałem takie myślenie, że może lepiej przejść się ten kawałek i mi było szkoda kasy i chodziłem po deszczu. A z gazem tak nie ma, jest odczuwalna różnica, a inwestycja się zwraca :) Odpowiedz Link Zgłoś
eania7 Re: auto na gaz 22.07.11, 15:44 a moze mi ktos powiedziec o co chodzi z sekwencjami?? Odpowiedz Link Zgłoś