Dodaj do ulubionych

dr.Sikora...jakas porazka

23.08.11, 12:03
Witajcie,nie wiem czy ktos z Was mial takie problemy z lekarzami w Częstochowie czy tylko ja mam takiego pecha...Nie moge zajsc w ciąze i postanowilam isc do lekarza,najpierw na NFZ ale tam wiadomo jak jest wiec( pol roku chodzenia,ciągle kolejki,lekarke wogole nie interesowaly moje problemy,bez badan zlecila tabl.antykonc mimo ze chce zajsc w ciąze), wybralam wizyte prywatną...po przeczytaniu opinii wybralam dr Sikore...zadzwonilam a tu okazalo sie ze na wizyte musze czekac 2mies ok ,pomyslalam ze pewnie dobry lekarz bo tyle pacjentek wiec poczekam.Na wizycie lekarz zrobil USG i cytologie,zlecil kilka badan,wizyta 150zl...wzystko zapowiadalo sie dobrze....po tyg zrobilam badania (koszt 350zl) i poszlam z nimi do lekarza zeby zerknal czy wszystko ok i tutaj pani ktora rejestruje kazala zostawic u niej badania mowiac ze zadzwoni do mnie co dalej...na telefon czekalam tydzien i nic wiec zadzwonilam sama,pani odebrala i powiedziala ze zapomniala i ze czeka na mnie recepta.Odebralam recepte na lek ktory mialam brac 3 mies na obnizenie Prl. po 3 mies zrobilam badania czy ten hormon sie obnizyl i zadzwonilam do lekarza umowic sie na wizyte,pani powiedziala mi ze moze mnie umowic za 2 mies !!! na moje zdziwnie dlaczego mam czekac tak dlugo skoro jestem juz pacjentka dr.Sikory i mialam przyjsc z badaniami to powiedziala zebym przyniosla je do niej i ona poda je lekarzowi i powie co dalej...Kurde,moje "leczenie" ma polegac na podawaniu badan jakiejs niekompetentnej pani i odbieraniu recept? mam mnustwo pytan do leakrza bo mimo brania leku nie ma poprawy itd ale przeciez nie bede tego mowic tej pani...to jakas paranoja! Tyle pieniędzy za wizte i za badania i dalej nic nie wiem i znowu bede musiala szukac innego lekarza i kolejny raz zaczynac wszystko od nowa
Obserwuj wątek
    • pkmk3 Re: dr.Sikora...jakas porazka 23.08.11, 14:38
      Jeśli masz problem i nie możesz zajść w ciążę jedź do dr Kudły do Katowic, zabierz wszystkie wyniki badań a diagnoza na 100% będzie trafna. Nie ma lepszego lekarza.
      Niestety na pierwszą wizytę czekasz długo, możesz zapisać się na listę rezerwową albo dzwonić i pytać czy ktoś nie odwołał i wtedy idziesz na miejsce tej osoby, później już nie będzie raczej problemów. Koszt wizyty to niestety 250zł ale coś za coś, ma najlepsze usg w Polsce i faktycznie potrafi je czytać.
      Ja zmarnowałam 1,5 roku w Częstochowie i nic.
      Jak zajdziesz w ciążę to polecam dr Strzelczyka z mickiewicza do prowadzenia ciąży, bardzo w porządku a raz na trymestr można jechać na usg do dr Kudły na sprawdzenie czy wszystko ok.
    • kasiu33 Re: dr.Sikora...jakas porazka 23.08.11, 22:53
      Polecam dr Najmana, nie czytaj opinii tylko sama sprawdź.
      • bulinka35 Re: dr.Sikora...jakas porazka 23.08.11, 23:46
        dziękuje za odpowiedz...nie pierwszy raz spotykam sie z opinia ze u nas czyli w częstochowie nie ma dobrego lekarza jesli chodzi o problemy z zajsciem w ciąze,ze najlepsi są w Katowicach,powoli oswajam sie z tą mysla ze pewnie tam "wyląduje",ale dalam sobie rok czasu na próbe leczenia u nas nie wiem czy to dobry pomysl bo mam juz 35lat ! "przerobilam" juz kilku lekarzy i myslalamze Sikora bedzie tym ostatnim,ze chyba najlepszy a tu niestety pomylka tzn moze i jest dobry ale najpierw trzeba sie do niego dostac :) Kilka moich znajomych bardzo chwali dr.Nowaka przyjmuje na Podhalanskiej na Lisincu.O dr.Najmanie tez slyszalam ale raczej dobre opinie jesli chodzi o prowadzenie ciązy nic nie wiem jak jest u dr. z planowaniem ciązy czy zleca badania hormonalne czy tylko usg i cytologia jak u większosci
        • pkmk3 Re: dr.Sikora...jakas porazka 24.08.11, 11:47
          Nie idź do dr Najmana, dobrze Ci radzę. Tutaj masz numer do rejestracji dr Kudły 32 251 48 40 i po wizycie będziesz wiedzieć co jest nie tak. Pozdrawiam
          • bulinka35 Re: dr.Sikora...jakas porazka 24.08.11, 13:05
            pkmk3 -dziekuje za telefon,a czy dlugo czeka sie na wizyte ? 200zl troche sporo za wizyte,ale jesli tylko zdiagnozuje moj problem to pieniadze sie nie liczą,bo wlasnie jestem na etapie szukania kolejnego lekarza
            • pkmk3 Re: dr.Sikora...jakas porazka 24.08.11, 20:53
              250zł niestety, ale warto. Wizyta trwa ponad pół godziny, ja zazwyczaj siedzę 45min. Ten lekarz uratował mi życie podczas gdy lekarze z Częstochowy rozkładali ręce. Jak leżałam po laparoskopii na sali pooperacyjnej to leżała dziewczyna z mięśniakami i torbielami i powiedziała, że marzy o dziecku dlatego poszła do dr Kudły bo też słyszała że jest najlepszy. Po 8 miesiącach spotkałam ja w poczekalni u dr Kudły jak byłam na wizycie i była z brzuszkiem :) w 5 miesiącu ciąży. Zadzwoń jutro bo na pierwszą wizytę czeka się bardzo długo, z tego co wiem doktor będzie robił habilitację i wiem że znowu wyjeżdża gdzieś we wrześniu.
              • bulinka35 Re: dr.Sikora...jakas porazka 24.08.11, 23:35
                zadzwonie bo z tego co piszesz warto poczekac,a ja tez marze o dziecku. Teraz troche sie martwie bo Sikora przepisal mi bromergon,bralam 3mies miesiąc temu odstawilam bo skonczyl mi sie a do lekarza musze czekac 2mies,zrobilam badanie Prl i obnizyla sie.Bromrgon podobno reguluje cykl a ja w trakcie brania mialam od 27-45 dc i nie zauwazylam poprawy jesli chodzi o uregulowanie,teraz mam 33dc i zamiasy okresu mialam jednodniowe plamienie brązowe a dzisiaj juz tego nie ma,nic mnie nie boli no moze troche kłuje jajnik,nie mam nabrzmialych piersi jak przed okresem ,zaczynam sie niepokoic ...wiec napewno umowie sie na wizyte u dr.Kudły ale chyba w międzyczasie muszę odwiedzic jakiegos lekarza tu na miejscu
                • pkmk3 Re: dr.Sikora...jakas porazka 25.08.11, 12:51
                  Też brałam bromergon, on jest na obniżenie prolaktyny. Ja sama nie dostawałam miesiączki bo cykle trwały do 50-55dni, brałam luteinę na wywołanie i regulację. Tutaj masz numer do dr Strzelczyka 604-777-138, przyjmuje koło Ratusza, idź do niego, niech zobaczy na usg co się dzieje a swoją drogą umów się do dr Kudły.
        • kasiu33 Re: dr.Sikora...jakas porazka 24.08.11, 23:53
          Dr Najman zleca wszystkie potrzebne badania hormonalne, cytologię itd. Niestety wszystkie płatne, bo gabinet prywatny, za wizytę 100 zł, maja koleżanka leczyła się u niego przez rok i teraz jest w ciąży, inny lekarz zdiagnozował u niej obustronne torbiele na jajnikach, co się nie potwierdziło, więc radzę spróbować. Na NFZ podobno dr przyjmuje w Kamienicy Polskiej, ale pewności nie mam.
        • nowi-jka Re: dr.Sikora...jakas porazka 27.08.11, 01:13
          jesli to Nowa z Mickiewicza to jest super-polecam choc to nie on prowadzil moje dwie ciaze a Strzelczyk
    • iisiia Re: dr.Sikora...jakas porazka 26.08.11, 14:30
      Witajcie pozwolilam sobie napisac bo ja rowniez ma problemy tzn mialam z zajsciem w ciaze . zaczeły sie one z owulacja, miesaiczkami itd wieku 16 lat .
      od 2004 roku starała sie o dziecko leczyłam sie u lekarzy z zczestochowy a rowniez u dr. Migacza ze slaska i efekt zerowy .
      grunt to dobra diagnoza .
      jakims cudem zaskoczyłam w 2008 rou i w lutym 2009 urodzialm pierwszego synka ;-)
      pozniej przez 2 lata znow nic zero zabezpieczen miesiaczki znow co 3 miesiace czasami raz na pol roku . trafilam do dr. betchera i po pierwszej stymulacji hormonalnej zaskoczyłam i obecnie mam 2 synusia.

wiec co przechodzicie ja mam zdjagnozowane zespol policystycznych jajnikow , mam rowniez chorobe Hashimoto , a rowneiz mialam tak rozreguowane hormony ze wieku 21 lat były tak uspione janiki ze przechodzlam menopauze to tez sie jakos tak nazywa zespol czegos tam.

pisze wam o tym abyscie sie nei zalamywały i moze moja historia podniesie was jakos na duchu .

obecnie polecam dr. Mitasa swietny fachowiec , pelen profesjonalizm naprawde warto .
      • bulinka35 Re: dr.Sikora...jakas porazka 26.08.11, 23:22
        iisiia- super ze Ci sie udalo,naprawde po tym co u Ciebie stwierdzono masz szczęscie ze mozesz cieszyc sie maluszkami i to dwoma,niestety mnie to juz nic ostatnio nie podnosi na duchu.Zyje bo zyje i tak od okresu do okresu,doszukuje w sobie co miesiac jakis objawow ciązowych ale ich nie ma,mam dosc juz robienia testow owulac;ciazowych,badania sluzu,temper. łykania witamin i tych wszystkich lekow wogole mam dosc chuchania i dmuchania na siebie przeciez i tak nic z tego nie bedzie,nawet nie znalazlam odpowiedniego lekarza.Przepraszam Was za moj nastroj ale chyba nie mam juz siły na to wszystko
    • kasia_s80 Re: dr.Sikora 11.10.11, 11:24
      Witam,
      Dr Sikora prowadził mi ciążę i nie miałam takich problemów, od razu jak tylko test ciążowy okazał się pozytywny umówiłam się na wizytę, na którą czekałam 2 tygodnie bo powiedziałam, że podejrzewam ciążę, zaraz po wizycie zapisałam się na następną i tak za każdym razem, wizyty wypadały co miesiąc, a przed rozwiązaniem co 2 tygodnie. Nie powiem złego słowa o lekarzu, bo uważam go za jednego z najlepszych w Cz-wie, przy każdej wizycie miałam robione USG i dostawałam listę badań do wykonania, które miałam przynieść na kolejną wizytę. Pani w recepcji może nie jest chętna do współpracy, ale jak ktoś chce to zawsze może się umówić bezpośrednio z lekarzem na kolejną wizytę. Pozdrawiam i zdrówka życzę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka