muzara 11.01.12, 19:57 Proszę o opinie na temat pracy w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zanarut Re: Kancelaria Mecenat IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.12, 10:56 Pensja 12.000 zł na rękę, samochód służbowy bez limitu kilometrów, komórka służbowa, praca od 8.00 do 15.00. Dofinansowanie wczasów, szkolenia za granica na koszt właściciela. Jedyny minus, to trzeba coś umieć, parzyć kawę, pisać i czytać po polsku, a nie po polskiemu, czyli umiejętności rzadkie wśród obecnej elyty młodego pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po prostu ja [...] IP: 212.87.245.* 19.04.12, 22:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kancelaria Mecenat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.12, 23:55 a jak wyglądają tam warunki płacowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAHAHAHA [...] IP: *.cpe.marton.net.pl 02.05.12, 14:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Kancelaria Mecenat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 20:24 Może ktoś coś napisać o Fildzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Kancelaria Mecenat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 14:48 Może ktoś miał styczność z firmą FILD, chodzi mi o jakość usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znów po prostu ja [...] IP: 212.87.245.* 12.05.12, 21:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po prostu ja . IP: 212.87.245.* 11.06.12, 14:25 widzę, że wszystkie opinie zostały ślicznie skasowane, pewnie za sprawą władz w firmie, ale zupełnie nie rozumiem dlaczego, przecież to była tylko prawda. Jednak chyba ktos tej prawdy sie przestraszył, szkoda tylko, że mimo tego wszystkiego nic w tych firmach sie nie zmienilo. Ale nie zazdroszczę skulonego ogona przed prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: . IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.12, 18:06 co za cholerna cenzura - to już nie można napisać prawdy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po prostu ja Re: . IP: 212.87.245.* 11.06.12, 21:07 można napisac prawdę, jednak jak widac nie mozna pozwolic, zeby ta prawda przenikła do srodowiska, ktos ma w tym interes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.12, 00:52 kicha tam pracuje /prawdopodobnie/, a ancymonka kasuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Kancelaria Mecenat IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.12, 12:03 A zarobki? Odpowiedz Link Zgłoś
ramzes254 Re: Kancelaria Mecenat 18.06.12, 22:58 Aktualnie staram się o pracę telemarketera w tej kancelarii. Proszę obecnych lub byłych pracowników o opinię na temat tej firmy. Jaka atmosfera,jaka kadra, jakie wymagania,jakie zarobki?Czy ta firma to coś więcej niż zwykły telemarketing?Będę wdzięczny za wszelkie informacje,bo nie wiem czy przypadkiem nie szkoda czasu i moich starań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Kancelaria Mecenat IP: *.net.stream.pl 01.07.12, 00:17 Dziwne, piszesz, ze zostalas zaproszona ale nie przyjmiesz propozycji prac,y to skad wiesz jak tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
pastuchen_tdi Re: Kancelaria Mecenat 31.08.12, 08:46 Rozmowa kwalifikacyjna - odpowiadaj po prostu na pytania, ze mnie nikt się nie śmiał, ale specjalnie miło nie było (rekruterem był p. Tomasz, czyli jak to określił ktoś wyżej "ten pryszczaty" ;/). Na pierwszy rzut oka kierownictwo rzeczywiście nie sprawia wrażenia miłych, ale podobno w codziennej pracy jest inaczej. Atmosfera w pracy była bardzo fajna, dwie koleżanki obok mnie bardzo mi pomogły w starcie. Nie ma czegoś takiego jak chodzące "gestapo", które patrzy czy dzwonisz, czy się obijasz - to duży +. Dodatkowo po 3 miesiącach dostajesz umowę o pracę, czego nie ma w innych call-center. Do dyspozycji kuchnia, lodówka, woda - ogółem biuro b. ładne i eleganckie. Jak dzwonisz i przedstawiasz się, że "z kancelarii prawnej" to jesteś traktowany poważnie (ludzie się pewnie trochę boją), ale gdy przechodzisz do meritum najczęściej jesteś już olewany ... jak wszędzie. Przechodząc do minusów, dla których zrezygnowałem. Przede wszystkim masz do wyrobienia normę 41 pkt., (naliczane proporcjonalnie do wielkości długów jakie pozyskasz od klienta) - i to jest plan minimum, za który nie masz żadnej premii. Jeśli nie wyrobisz planu to oczywiście podstawę dostajesz i podobno nie ma jakiegoś super ciśnienia na wyrobienie tego planu (praktyka by to wykazała). Powyżej 41 pkt. za każdy punkt masz premię. Tak więc generalnie możesz siedzieć cały miesiąc, dzwonić i nie wyrobić planu, a pomimo, że iluś tam klientów zwerbujesz to premii za nich nie będzie bo nie są "ponad plan", a jak wiadomo to zależy w dużej mierze od szczęścia, bo jeśli X firm nie ma problemów z dłużnikami to z propozycji nie skorzystają - a czas na gadkę z nimi stracisz bezpowrotnie. Podstawa to minimalna krajowa czyli około 1170 zł. Odliczając od tego dojazdy (jestem z poza CZ) zostanie mi ok 800 zł :/ Lipa - wolę szukać dalej i nie blokować się umową i niemożliwością udziału w rozmowach z innymi firmami. Gdyby nie było planu, a każdy zwerbowany klient był premią, wtedy była by to chyba jedna z najlepszych ofert, ale tak ... ? Jeśli jesteś z Częstochowy może warto spróbować przynajmniej te 1200 na rękę przez 3 miesiące dostaniesz, a co dalej czas pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam Re: Kancelaria Mecenat IP: *.Netcominternet.pl 31.08.12, 20:28 To podczas rozmowy z klientami podszywasz się pod kancelarię prawną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszczq Re: Kancelaria Mecenat IP: *.radomsko.vectranet.pl 01.09.12, 08:12 Różnie to bywa ... firma windykacyjna, kancelaria prawna, kancelaria ... bajera podstawą sukcesu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo2 Re: Kancelaria Mecenat IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.10.12, 22:43 Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną do tej firmy. To już jutro.Proszę o szczere opinie.Czy warto decydować się na pracę w tej "kancelarii"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kancelaria Mecenat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.12, 01:00 Po tym, co tu przeczytałem,-to sobie myślę- że to jest taki "amber gold"! Odpowiedz Link Zgłoś
pastuchen_tdi Re: Kancelaria Mecenat 09.10.12, 07:37 W mojej wypowiedzi masz to co otrzymasz naprawdę, jak Ci to odpowiada to idź, jak nie to daj sobie siana. Przypominam również, że rozmowa nie świadczy o tym, że zaproszą Cię dalej xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakaś Re: Kancelaria Mecenat IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.12, 20:30 Naprawdę zauważyłam, że nie ma co się sugerować opiniami na forum. Ilu ludzi, tyle opinii. Jeśli ktoś jest nastawiony na "robote", a nie na podejście "jak zarobić, ale się nie narobić" to nie jest źle. Szczerze, najgorszy okres to 3 pierwsze dni. Oj, myślałam, że wyjdę na przerwie z budynku i już nie wrócę. Wcześniej nie miałam kontaktu z pracą polegającą na ciągłym "siedzeniu na słuchawce" i pewnie dlatego nie wyrabiałam, później kwestia przyzwyczajenia i oczywiście atmosfera w pracy. Mam takie zdanie, że jeśli nie ma fajnej ekipy to każda praca jest do bani i tylko odlicza się minuty do końca dniówki. Ja trafiłam na bardzo fajnych ludzi. Brak zawiści, rywalizacji. Jeśli chodzi o rozmowę kwalifikacyjną, to przyznam ,że Pan Tomasz też nie zrobił na mnie dobrego wrażenia, te pytania z kosmosu, ehhh. Ale podobno tak teraz wyglądają takie rozmowy, ja miałam szczęście, że na wielu nie uczestniczyłam. Ale jeśli trochę się popracuje z tym Panem oraz innymi ludźmi nad Wami i przyjmuje się wszystko z dystansem to można wytrzymać. Minus jest po stronie kasy, którą dostaje się za przepracowany miesiąc, ale też nie ma aż takiej tragedii. Tylko, że uważam, że jest to praca idealna dla studentów zaocznych, którzy chcą zarobić na czesne, nie traktowałam tej pracy jako sposobu na zarobek przez całe życie. Tak więc zachęcam na przynajmniej spróbowaniu pracy w Mecenacie. Dajcie sobie kilka miesięcy, nie kilka dni, a zobaczycie, że "nie taki diabeł straszny, jak go malują". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Kancelaria Mecenat IP: *.net.stream.pl 22.10.12, 21:08 A to jest na krakowskiej czy dekabrystów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kancelaria Mecenat IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.12, 21:07 Co Ty człowieku wypisujesz?! Skąd masz takie informacje, że mają długi? Jeśli jesteś byłym/obecnym pracownikiem to gratuluję lojalności. Natomiast jeśli jesteś "człowiekiem z ulicy" to skąd Ty możesz wiedzieć jak firma funkcjonuje?! To, że jesteś anonimowy na forum nie oznacza, że możesz wypisywać kąpletne bzdury. Trochę zastanowienia ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
leo.n2 Re: Kancelaria Mecenat 01.11.12, 17:17 Oto samo mogę zapytać Ciebie czy masz coś z tego że tak bronisz ludzi którzy są nie wporządku... Odpowiedz Link Zgłoś
erni7 Re: Kancelaria Mecenat 09.11.12, 19:37 Czytam opinie i zastanawiam się dlaczego osoba,która ma takie złe zdanie o kancelarii i pracy w tej firmie nie założy "SWOJEJ FIRMY".Każdy z NAS może założyć swoją Kancelarię lub inną własną firmę , zatrudnić ludzi i prosperować funkcjonalnie na dzisiejszym rynku.Uważam,że jeżeli komuś się nie podoba to na siłę nie zmusza się do pracy może siedzieć w domku wygodnie ułożyć się w fotelu :) -a pieniążki same z nieba będą leciały.Ludziska jesteście młodzi pełni życia i werwy dlatego praca w KANCELARII MECENAT jest dla osób ambitnych,sprytnych,upartych i stanowczych.Ja pracuję kilka miesięcy i zarabiam kilka tysięcy z premią :)na opłaty i skromne zakupy dla żonki mi wystarczy.Natomiast jeżeli chodzi o uczciwość to trzeba walczyć jak Tygrys o swoje i być twardym a nie miękkim!!!W żadnej firmie nie ma uczciwości takiej jakby sobie pracownik zażyczył.Wysokie są prowizje dla klientów ,ale jak ktoś ma gadane i " dar"przekonywania to bez problemu da sobie radę.Tutaj nasze punkty są uzależnione również od innych osób czyli windykatorów.Także nie jest tak różowo jak w bajce ale Pan Tomasz walczy o szacunek dla każdego pracownika w tej Firmie.Polecam pracę w KANCLARII MECENAT z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bunia5 Re: Kancelaria Mecenat IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.01.13, 13:42 Znalazłam ich ogłoszenie w gazecie i mam zamiar aplikować na stanowisko telemarketera. Nie wiem, czy warto? Prosiłabym o wypowiedzi byłych i aktualnych pracowników.Czy jesz szansa na ciekawą pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyt odn rozmowy Re: Kancelaria Mecenat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.13, 16:56 mam pytanie odnosnie rozmowy kawlifikacyjnej , o co pytaja// jak przebiega? Odpowiedz Link Zgłoś