Dodaj do ulubionych

Prostest w Częstochowie

21.01.12, 22:39
Niestety linku wkleić nie mogę bo mi spam wykrywa.... Więc wkleję cały artykuł

Mówią, że nie ustąpią. Będą blokować stacje benzynowe, potem drogi, w końcu Warszawę. Kto za tym stoi? Obywatele.

- Za paliwo płacimy tyle samo co mieszkańcy Europy Zachodniej, ale zarabiamy dużo mniej, a ceny wciąż rosną - zauważa Michał Denisiuk, inicjator akcji protestacyjnej w Warszawie i wymienia: - ON w Niemczech kosztuje 6.54 zł przy pensji minimalnej 5192 zł, w Luksemburgu 5,54 zł przy zarobkach co najmniej 7664 zł. Polska? 5,80 zł za 1500 zł brutto. Trzeba stanowczo powiedzieć "nie" i pokazać politykom, że nie ustąpimy.

STOP podwyżkom cen paliw

Pierwszy z serii planowanych aż do skutku protestów odbędzie się w kilku miastach Polski już w poniedziałek, 23 stycznia. Kierowcy zamierzają sparaliżować pracę stacji benzynowych. Podjeżdżają do dystrybutora paliwa, tankują za kilkanaście groszy, podchodzą do kas, zjadają hot-doga, przeglądają gazetkę i tankują ponownie za niewielką sumę, płacą, itd.

Protest przeciwko cenom paliw w Warszawie:
Ul. Smolna - parking
23 stycznia 2012, godz. 15.45

- Tylko w Warszawie zadziałamy inaczej - zdradza Denisiuk. Uczestnicy protestu chcą wykorzystać dostępność do Sejmu i kancelarii premiera. - Zbieramy się na parkingu na Smolnej, stamtąd jedziemy kolejno przed Sejm, kancelarię premiera i Belweder. Oczywiście możliwie najwolniej, by utrudnić posłom i ministrom wyjazd z pracy.

Obywatele przeciwko kuriozalnym cenom

Michała Denisiuka i innych chętnych do wzięcia w paliwowym proteście nie łączy nic oprócz złości. - Chcemy, by rząd obniżył kuriozalną wysokość akcyzy oraz opłaty paliwowej i podatku - precyzuje żądania Denisiuk. - To ruch obywatelski, kontaktujemy się ze sobą za pomocą portali rozrywkowych i społecznościowych. Nie jesteśmy z żadnej partii politycznej, nie mamy żadnych innych interesów oprócz własnych pieniędzy, bo za wzrostem cen paliw rosną też ceny usług, materiałów, chemii, artykułów spożywczych.

By wziąć udział w akcji wystarczy stawić się we wskazanym miejscu samochodem. Najlepiej na tylnej szybie nakleić kartę "STOP WYSOKIM CENOM PALIW".

Zablokują krajową 73, potem Warszawę

Jeśli 23 stycznia nie przyniesie zmian, inicjatorzy mają plan B. Nawet kilka planów B. - Na 28 stycznia planowana jest blokada drogi krajowej nr 73. Kierowcy zbierają się o godz. 12.00 na stacji BP Busko-Zdrój przy wylocie na Kielce - zapowiada Denisiuk. Tutaj mile widziane samochody ciężarowe, nawet całe firmy. - Jeśli będzie trzeba zrobimy blokadę w Warszawie.

Obywatele nie ustąpią, dopóki paliwo nie spadnie do ceny max. 4 zł za litr.

Protesty w innych miastach Polski

Zbiórki: poniedziałek, 23 stycznia, godz. 18.00:
CZĘSTOCHOWA: parking przy "Parku Lisiniec" czyli Bałtyk - wjazd od ulicy Jadwigi

KRAKÓW: parking przed Biedronką, osiedle II Pułku Lotniczego, dawny pas startowy przy Biedronce.
ŚWIDNIK: parking przed Kauflandem, za ORLENem
ŁÓDŹ: ul. ks. Skorupki, parking przed samolotem, obok hali sportowej
POZNAŃ: ul. Serbska - parking tesco (zaraz przy wjeździe)
WOŁOMIN: parking Orlen ul. Armii Krajowej 20
BYDGOSZCZ: Kaufland na Solskiego.

I z góry mówię mam gdzieś co o tym sądzicie. Jak ktoś chce niech przyjedzie na wyznaczone miejsce może uda się coś zrobić.
Obserwuj wątek
    • Gość: poseł Re: Prostest w Częstochowie IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.12, 23:58
      Wreszcie coś w Polsce ruszyło, protesty w sprawie ACTA, natomiast mało kto wie, że już 28 stycznia w większości Polskich miast zaplanowane są protesty kierowców przeciwko wysokim cenom paliw.

Lista miast biorących udział:
      Bielsko Biała:
      Blokowana będzie droga szybkiego ruchu.
      Zbiórka -28.01 godz 12:00 Bielsko Biała Parking Auchan, obok przystanku autobusowego
      Organizator - Sylwester Gorząd 514-951-115

Busko Zdrój:
      Blokowana będzie droga krajowa nr 73
      Zbiórka - Busko Zdrój 28.01.2012 godz 12:00 Stacja BP przy wylocie na Kielce
      Organizator - Albert 506-692-843

Chodzież:
      Zbiórka 28.01 12:00 na parkingu "Porcelany 3", przejazd obwodnicą z prędkością 20km/h, wjazd do miasta i przejazd przez całe miasto z prędkością 20km/h docelowo do stacji ORLEN + tankowanie po litrze paliwa każdy.
      Michał - 533589774

Gogolin:
      Organizujemy protest na węźle Gogolin autostrady A4 w strone Katowic by spotkać się z drugim protestem idącym z Bielska Białej na Katowice
      Zbiórka: 28.01 12:00 na parkingu węzła Gogolin

Gorzów Wielkopolski:
      Blokowana będzie obwodnica z Mysliborskiej w kierunku Skwierzyny i powrót tą samą trasą.
      Organizator: Bercik 721403495

Krapkowice:
      Blokowana autostrada A4 w kierunku na Strzelce Opolskie i Opole
      Miejsce zbiórki: Orlen przy drodze nr. 45

Kraków:
      Blokowana będzie droga krajowa nr 7
      Zbiórka 28.01 godz 12:00 Stacja BP przy ul. 29 listopada (przy wylocie w stronę Warszawy)
      Organizator Dariusz Piwowarczyk 509-893-858

Legnica:
      Zbiórka kierowców 28 stycznia 2012 godz. 12:00 na stacjach Orlen oraz Lotos na ulicy Nowodworskiej w Legnicy o 12.15 wyjeżdżamy na A4
      Kontakt 723459559
      • Gość: poseł Re: Prostest w Częstochowie IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.12, 23:59
        Więcej informacji (dwie różne inicjatywy):
        www.facebook.com/pages/Stop-wysokim-cenom-paliw-w-Polsce/220579961360076?sk=info
        www.facebook.com/events/155447924561478/
        • Gość: Bartosz Re: Prostest w Częstochowie IP: *.alfanet24.pl 22.01.12, 00:13
          śmierdzi mi ten protest PISem
          • Gość: gosc Re: Prostest w Częstochowie IP: 31.42.6.* 22.01.12, 00:50
            pewnie nic z tego powaznego nie bedzie, niestety
            • dyziek_o Re: Prostest w Częstochowie 22.01.12, 09:11
              Do " gościa":
              Jeśli wszyscy wyjdą z takiego założenia jak Ty, - bankowo nic z tego nie wyjdzie.
              Więc przynajmniej siedź cicho i się nie odzywaj.
              Dyzio.
              • Gość: TYM do dyziek_o IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.12, 13:38
                a mnie osobiscie taka cena benzyny odpowiada !!!nawet i wyzsza ..widzisz dyzio ty ludzi chesz do wiezienia wsadzac za sama przynaleznosc do parti a ja moge sobie pozwloic na cene benzyny do 12zl !!!!
          • Gość: jeszcze jak Re: Prostest w Częstochowie IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.12, 13:08
            A ty Bartosz śmierdzisz Platformą.
    • Gość: jarek PISuar IP: *.play-internet.pl 22.01.12, 01:01
      ci tak zwani koorydynatorzy są związani ściśle ze środowiskami PISuaru?

Trzeba protestować żeby protestować, dla idei protestu. tak tak protestujmy :)))
      • dyziek_o Re: PISuar 22.01.12, 08:58
        Hejka! - Częstochowa;
        Nie podano godziny zbiórki.
        O ktorej się zbieramy?!
        Dyzio.

• looooooook Re: PISuar 22.01.12, 10:26
          Drogi Dyziu podano w artykule który cytowałem
          CZĘSTOCHOWA: parking przy "Parku Lisiniec" czyli Bałtyk - wjazd od ulicy Jadwigi
        • Gość: ja Re: PISuar IP: *.zana.trustnet.pl 22.01.12, 13:28
        • Gość: m Re: PISuar IP: *.96.237.254.tvksmp.pl 23.01.12, 00:14

oj Dyziek !!!
          "Protesty w innych miastach Polski

CZĘSTOCHOWA: parking przy "Parku Lisiniec" czyli Bałtyk - wjazd od ulicy Jadwigi ..."
        • stangor Re: PISuar 25.01.12, 11:13
          Rządowi taka sytuacja na rękę. Podwyżka paliw powoduje wzrost podatku VAT wszystkich artykułów i usług czyli wszystkiego. To co wpływa do budżetu tylko z podwyżki paliwa, to pikuś w porównaniu z strumieniem kasy z tytułu wzrostu pozostałych cen. Pamiętajmy jeszcze o jednym, że podatki płacimy od stanu teraźniejszego a podwyżki pensji i emerytur dostajemy ( o ile dostaniemy ) z reguły po roku. Czyli kredytujemy budżet państwa przez rok bez odsetek. Państwo w odwecie nalicza nam podatek BELKI. Szkoda się wnerwiać.
      • Gość: qwerty Re: PISuar IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.12, 10:38
        Faktycznie lepiej siedzieć cicho gdy paliwo osiąga niebotyczne ceny niż być w jakikolwiek sposób związanym z PIS. Jerk...
        • Gość: jarek Dopłaćcie ze swojego IP: *.play-internet.pl 22.01.12, 12:15
          podobnie jak za ceny cukru,soli,mięsa itd.itp... tylko zastanawiam się kiedy się skończy granica wolnego rynku a zacznie gospodarka regulowana nie przez prawa rynku i koniunktury na świecie.

coś rzeczywiście śmierdzi to pisuarem a ci kolesie mają zapewne jakieś powiązania
          • Gość: no nie? Re: Dopłaćcie ze swojego IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.12, 13:19
            Okładanie ceny paliwa akcyzą ma tyle wspólnego z wolnym rynkiem, ile rządy Platformy z wyborczymi obietnicami Tuska. Twój tekst tak śmierdzi Platformą, że szkoda twoich sił... Na takie argumenty możesz wziąć tylko dzieci, a one wolą oglądać Cartoon Network. Pisz lepiej przemówienia dla Donalda.
      • Gość: niewierny tomasz Re: PISuar IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.12, 12:48
        plejku jesteś durny.Czy mam pisać dalej?
        • Gość: Jarek do Niewierny tomasz IP: *.play-internet.pl 22.01.12, 13:02
          A co robisz ustawkę? a masz szalik widzewa?
    • ciemnobedzie Re: Polska jest kolonią. 22.01.12, 12:42
      Polska już jest kolonią wykorzystywaną przez dziwny kapitał, którą należy wykorzystywać jak kolonię XVIII wieczną w Afryce. Brak proporcji płac do kosztów energii podobnych do krajów sąsiednich to potwierdza.
      • Gość: Jarek a nie kondominium? IP: *.play-internet.pl 22.01.12, 12:50
        jak powiedział nijaki Jarosław Kaczyński? to ten od pochodni, marszów i innych głośnych schadzek. Podobno to się wzięło stąd,że w młodości lubił dość ciche spotkania..
        • Gość: niewierny tomasz A kaki jest premier tego rządu IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.12, 12:55
          Już mineła moda ,zwalmy wszystko na Jarka.Czy ty plejku to widzisz ?Czy ciemność cię ogarnęła.A może się zalogujesz i pogadamy jakie to życie jest ,w prawdzie.Bo ciebie to przerasta i twojego guru.
      • Gość: Korea dream Byle PO i ich ludzie utrzymali się przy władzy IP: *.ice-net.pl 22.01.12, 12:52
        nawet paliwo po 20 zł litr - wytrzymamy;
        nawet bezrobocie po 20% - wytrzymamy;
        upadek służby zdrowia - zdechniemy;
        dokładanie do bogatych krajów UE - dołożymy;
        chaos, bajzel, niekompetencja - ztolerujemy;
        kolejne kłamstwo-obietnice - wybaczymy;
        że wszystko to wina Kaczora, Ziobry i Radia M - uwierzymy;
        pozwolimy robić z siebie błazna -pozwolimy
        byle PO i ich ludzie a później wnukowie trwali kolejne 30 lat przy władzy.
        • Gość: Jarek Ta N Korea to stąd? IP: *.play-internet.pl 22.01.12, 12:55
          www.youtube.com/watch?v=L_h53GcGKX4
          • Gość: niewierny tomasz Pieprzenie ,że komuna wróci IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.12, 13:08
            to bajka dla grzecznych dzieci ,by płakały plejku.Chcesz zobaczyć życie to zapraszam , bo w poniedziałek wyjeżdżam .Podrzucę cię i zobaczysz kawałek Polski.Tylko musisz wyrazić zgodę plejku.
            • Gość: Jarek Re: Pieprzenie ,że komuna wróci IP: *.play-internet.pl 22.01.12, 13:31
              Gość portalu: niewierny tomasz napisał(a):

> to bajka dla grzecznych dzieci ,by płakały plejku.Chcesz zobaczyć życie to zapr
              > aszam , bo w poniedziałek wyjeżdżam .Podrzucę cię i zobaczysz kawałek Polski.Ty
              > lko musisz wyrazić zgodę plejku.

myślisz ćwoku,że tylko Ty kupujesz paliwo? świat się kręci wokół Ciebie czy jak? typowy koleś o mentalności kibola..do tego pustak, teraz nie mam wątpliwości,że to śmierdzi pisuarem.
    • Gość: paundra Re: Prostest w Częstochowie IP: *.alfanet24.pl 22.01.12, 13:23
      tu potrzebna jest rewolucja nie protesty rewolucja
    • looooooook Re: Prostest w Częstochowie 22.01.12, 21:50
      up
      • Gość: kierowca Re: Prostest w Częstochowie IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.12, 22:56
        no tak, nawet taka akcja śmierdzi wam pisem, jesteście nienormalni, ceny benzyny szaleją, a wy wietrzycie podstęp i nadal kochacie PO
        • looooooook Re: Prostest w Częstochowie 22.01.12, 23:01
          człowieku to są debile!
          oni tylko psioczyć potrafią a jak przyjdzie co do czego to nogi za pas i długa, tylko gadać...
          Zapraszam chętnych jutro fajnie jak by się zebrała jakaś większa ekipa
          • Gość: realista Re: Prostest w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 22.01.12, 23:06
            A gdzie byłeś w czasie wyborów ostatnich?
            mogłeś wybrać partię będącą z a obniżkami podatków ale woleliście, pis, po, sld czy psl...
            to macie :) bo samo paliwo jest wciąż tanie :)
        • Gość: kierowca Re: Prostest w Częstochowie IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.12, 23:07
          przez galopujący wzrost cen benzyny niedługo nie będzie co włożyć do gara, no ale protest przeciw temu, to podstęp pisu. wegetujmy więc, zdychajmy, byle z platformą
    • Gość: aba Re: Prostest w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 07:57
      Trzeba protestować, w naszym kraju innej możliwości na normalność niema. Jak nie wyrwiesz siłą to każdy Rząd ma cię w dupie. Lekarze zagrozili, pokazali że są silni i załatwili aptekarzy.
      Kraj w którym wszystko jest lub za chwilę będzie w cenach jak za Odrą . Tylko pensie jak w Afryce a może gorzej. Żyjemy w czasach wysublimowanego niewolnictwa i do tego najlepiej na kredyt. Nie wolno odpuścić Tym którzy z premedytacją nas chcą załatwić.
    • Gość: ja Re: Prostest w Częstochowie IP: *.xdsl.centertel.pl 23.01.12, 08:51
      przynajmniej spróbujmy przyjedźcie
    • Gość: 81_marek Re: Prostest w Częstochowie IP: *.zana.trustnet.pl 23.01.12, 11:09
      chyba się przyłącze :-)
      • looooooook Re: Prostest w Częstochowie 23.01.12, 11:21
        dajcie znać też swoim znajomym
        Ja już parę osób od siebie mam
    • looooooook Re: Prostest w Częstochowie 23.01.12, 16:08
      www.imagebanana.com/view/fub0qawz/408845_315776768463840_2844939582587.jpg
      dla zainteresowanych
      • Gość: rebe Re: Prostest w Częstochowie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.01.12, 19:58
        Napiszcie jak przebiegł protest , jechałem obok stacji BP i widziałem że ją zablokowaliście , teraz nie mogłem brać udziału - następnym razem będę na pewno .
        Pozdrawiam
        • looooooook Re: Prostest w Częstochowie 23.01.12, 21:51
          Moim zdaniem protest się udał.
          Nie spodziewałem się, że przyjedzie aż tyle aut. Odwiedziliśmy 3 stacje. Ja odłączyłem się przed chwilą od reszty osób więc nie wiem co dalej robią.
          • Gość: Tomek Re: Prostest w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 22:15
            dalismy rade. ponad setka aut. zablokowane jana pawła, trasa i trzy stacje! była telewizja i radio oraz gazeta!
            DAMY RADE! WYGRAMY
            • Gość: obserwator Tusk górą IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 23.01.12, 23:34
              @Tomek
              Informacja z godziny 17:59, dnia 23.01.2012 r. - podaje wp.pl, PAP
              Protesty nic nie dały. Ambasador Polski podpisze ACTA

a o godz. 23:01 Polska Agencja Prasowa podaje:
              23.01. Warszawa (PAP) - Minister administracji i cyfryzacji Michał Boni oświadczył po spotkaniu u premiera Donalda Tuska, że Polska powinna być gotowa do podpisania międzynarodowego porozumienia dotyczącego walki z naruszeniami własności intelektualnej ACTA.
              "Uważamy, że procedura i prace nad tym dokumentem (ACTA) powinny trwać, a Polska powinna mieć gotowość do jego podpisania, tak jak wszystkie pozostałe kraje UE, z których kilka poformowało Komisję Europejską o podpisaniu tego dokumentu, ale z opóźnieniem wynikającym z kwestii proceduralnych" - powiedział Boni na konferencji prasowej po spotkaniu ws. ACTA.
              Po dyskusji i analizie dokumentów stwierdzamy, że umowa ACTA w niczym nie zmieni - zgodnie z opiniami prawników - polskiego prawa, także w kwestii praw internautów i funkcjonowania internetu - powiedział Boni.(PAP)
              mzk/ mok/ gma/ mjp/
              Boni: Polska powinna być gotowa do podpisania ACTA
              • looooooook Re: Tusk górą 23.01.12, 23:42
                a weź Ty mnie obserwator nie denerwuj
                Widziałem to dziadostwo na wp
                Krew mnie prawie zalała jak to przeczytałem.
    • Gość: CZEJ Re: Prostest w Częstochowie IP: *.rev.masterkom.pl 24.01.12, 13:39
      Zapraszam wszystkich częstochowian do zjednoczenia się! www.facebook.com/groups/niematyjaszczykowi/
      • Gość: obserwator Re: Prostest w Częstochowie IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 24.01.12, 18:06
        @CZEJ
        Nie masz Pan innego miejsca?... nie każdy lubi Facebook, nie każdy się tam rejestruje,... bo i po co?...

• Gość: ja Re: Prostest w Częstochowie IP: 31.42.2.* 24.01.12, 20:20
      byłem, blokowałem w pierwszej lini na prawym pasie ,kiedy powtórka jestem chętny
      • Gość: Laleczka Re: Prostest w Częstochowie IP: 91.210.242.* 25.01.12, 08:13
        Trzeba tak częściej ! Może w końcu nasze protesty coś pomogą... bo jeśli będziemy bezczynnie siedzieć w fotelu , nic nie zdziałamy, a narzekaniem tylko też nic nie wskóramy... trzeba działać ! ;) Niestety nie mogłam w ten dzień przyjechać, bo byłam na uczelni jeszcze ,ale następnym razem ,myślę , że będzie to już niebawem przyjadę na pewno ! Ale byłam z Wami wtedy - sercem hehe ;) bo wiem ,że słusznie robicie ! Jeśli nie my , to kto? :) Jeśli zarobki ludzi w PL byłyby adekwatne do cen paliw ,okej nie robilibyśmy ''szumu'',ale niestety tak nie jest! Nie mówię tutaj może o sobie , ja na szczęście tego tak nie odczuwam, bo się uczę, więc nie pracuję, ale więc rodzice utrzymują moje auto, ale wiem , że większość z was nie ma takiej sytuacji jak ja , musicie zarabiać na siebie i wasze zarobki muszą starczyć na wiele, więc doskonale was wszystkich rozumiem. Ceny paliw w PL to jakaś porażka i tyle..!! Pozdrawiam was wszystkich bardzo serdecznie i dziękuję za tą akcję, ktoś wpadł na uważam genialny pomysł :)
        • Gość: realista Re: Prostest w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 25.01.12, 10:32
          Mam wrażenie że idioci robią te protesty...
          To nie paliwo jest drogie tylko podatki są ogromne, komu wyrządzacie większą szkodę?
          zwykłym ludziom którzy na was psioczą przez taki protest czy władzy, która nawet was nie zauważyła?
          Gdzie byliście w czasie ostatnich wyborów matołki? jak sobie odpowiecie to teraz płaczcie i płaćcie.
    • stangor Re: Prostest w Częstochowie 25.01.12, 11:16
      Rządowi taka sytuacja na rękę. Podwyżka paliw powoduje wzrost podatku VAT wszystkich artykułów i usług czyli wszystkiego. To co wpływa do budżetu tylko z podwyżki paliwa, to pikuś w porównaniu z strumieniem kasy z tytułu wzrostu pozostałych cen. Pamiętajmy jeszcze o jednym, że podatki płacimy od stanu teraźniejszego a podwyżki pensji i emerytur dostajemy ( o ile dostaniemy ) z reguły po roku. Czyli kredytujemy budżet państwa przez rok bez odsetek. Państwo w odwecie nalicza nam podatek BELKI. Szkoda się wnerwiać
      • stangor Re: Prostest w Częstochowie 25.01.12, 11:18
        Przepraszam. Dwa razy wysłałem.
        • Gość: przeciw ACTA Re: Prostest w Częstochowie IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.12, 11:36
          REFERENDUM WS ACTA! Prawo konstytucyjne. Referendum gwarantuje ustawa z dnia 14 marca 2003 r. o referendum ogólnokrajowym (Dz.U. z 2003 r. Nr 57, poz. 507). Rozdział 8, Art. 63. 1. Sejm może postanowić o poddaniu określonej sprawy pod referendum z inicjatywy obywateli, którzy dla swojego wniosku uzyskają poparcie co najmniej 500 000 osób mających prawo udziału w referendum. A więc zbieramy podpisy pod referendum. To MY zadecydujemy o ACTA a nie rząd. Wklejajcie to się gdzie się da, każdy ma usłyszeć o referendum ws ACTA. referendum. Jest nas juz ponad pół miliona. Podaj dalej...
    • Gość: stop podwyzkom cen Re: Prostest w Częstochowie IP: *.sta.asta-net.com.pl 05.03.12, 16:04
      Wciąż i wciaż planujemy nowe i następne akcje, mamy nadzieję ze w końcu społeczeństwo sprzeciwi się całemu temu bajzlowi.

StopPodwyżkomCenPaliw
      • Gość: Niewodniczański Re: Prostest w Częstochowie IP: *.apus-net.pl 05.03.12, 16:57
        Społeczeństwo wypowiedziało się na wyborach.
        Dość jednoznacznie.
        • miglanc86 Ja nie glosowałem na partię cudów i przekrętów 05.03.12, 19:00
          Więc dlaczego Niewodniczański mam cierpieć? Jeśli Ty Niewodniczański i reszta głuchych i ślepych uważacie się za społeczeństwo.To klękajcie narody unii.
          • Gość: Niewodniczański Re: Ja nie glosowałem na partię cudów i przekrętó IP: *.apus-net.pl 06.03.12, 12:41
            Nie zabraniam Ci cierpieć, nie zabraniam Ci być niezadowolonym z obecnej władzy.
            Nie wnikam co jest bazą Twoich światopoglądów.
            Jest demokracja. Twoja sprawa.
            Natomiast ubliżanie innym, pozbawianie ich prawa do bycia społeczeństwem jest najzwyklejszym prostactwem w pełni znaczenia tego słowa.
            Czy Ci się to podoba, czy nie w demokratycznym środowisku decyduję większość.
            I gdybyś przeczytał wszystkie Gazety Polskie, Fakty i Mity, to tego nie zmienisz.
            Chyba, ze chcesz dyktatury.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka