ke-caj 21.02.12, 09:05 Poszukuję składu z dobrym opałem ( miał lub ekogroszek ) do pieca szufladowego KOTREM. Proszę o podanie adresu lub telefonu składu węglowego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kec-aj Re: Dobry opał IP: *.183.158.12.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.02.12, 14:23 Bardzo proszę o informacje !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mundek37 Re: Dobry opał 22.02.12, 12:53 Polecam skład z Blachowni,kupuję u nich miał od paru lat i jestem bardzo zadowolony nr.tel. 343271807 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do w/w Re: Dobry opał IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.12, 13:37 a ferdek ten pacan tez tam kupuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww do w/ww Re: Dobry opał IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.12, 21:35 Też tam kupuje. A ty mu potem laske targasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kec-aj Re: Dobry opał IP: *.183.134.206.dsl.dynamic.t-mobile.pl 22.02.12, 21:52 Piszcie gdzie jeszcze można kupić dobry opał za co z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czachor Re: Dobry opał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.12, 12:00 Ci mają dobry groszek, sprawdź czy któryś ze składów znajduje sie w twojej okolicy Skład opału Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raspolik Re: Dobry opał IP: *.net.stream.pl 23.02.12, 00:03 a jak w ogóle sprawuje Ci sie ten piec? planuje zakup pieca kotrem, tylko, że na pellet i za chiny nigdzie nie moge znalezc opinii o tym piecu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kec-aj Re: Dobry opał IP: *.183.149.152.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.02.12, 19:57 Mam go dopiero pół roku więc za wcześniej aby coś o nim powiedzieć. Tak jak mnie uprzedzali, do dzisiaj uczę się jego ustawień tzn czasu podawania i mocy nawiewu wiatraka. To nie jest tak że raz ustawisz parametry i już ich nie będziesz zmieniać. Gdy zmieniasz opał na inny, gdy jest spadek lub podnosi się temp. na zewnątrz, gdy jest wiatr, gdy jest duża wilgotność powietrza itd itd - wtedy musisz eksperymentować z ustawieniami tak aby było dobrze. Jedyne udogodnienie to tylko to że masz zasobnik do którego dosypujesz i pali się cały czas w piecu. Poprzedni piec (zasypowy na dobę) również miałem z KOTREM Kłobuck i byłem z niego zadowolony. Nigdy nic mi się nie popsuło ani nie przepaliło. Piec miałem 11 lat i może mógłby mi jeszcze służyć parę lat ale postanowiłem wymienić gdyż miałem dosyć codziennego wygaszania i rozpalania od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Dobry opał IP: *.Netcominternet.pl 24.02.12, 19:03 eco groszek kupuje ze starczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Dobry opał IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.12, 23:53 a ja kupuję na Zaciszańskiej i jestem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Dobry opał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 02:22 Gość portalu: kec-aj napisał(a): > e uprzedzali, do dzisiaj uczę się jego ustawień tzn czasu podawania i mocy nawi > ewu wiatraka. To nie jest tak że raz ustawisz parametry i już ich nie będziesz > zmieniać. Gdy zmieniasz opał na inny, gdy jest spadek lub podnosi się temp. na > zewnątrz, gdy jest wiatr, gdy jest duża wilgotność powietrza itd itd - wtedy mu > sisz eksperymentować z ustawieniami tak aby było dobrze Trzeba było kupić piec ze sterownikiem z algorytmem PID, np. ecoal, puma, ognik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kec-aj Re: Dobry opał IP: *.183.159.167.dsl.dynamic.t-mobile.pl 26.02.12, 09:25 Trzeba było kupić piec ze sterownikiem z algorytmem PID, np. ecoal, puma, ognik A co to takiego algorytm PID ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Dobry opał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.12, 13:46 forum.muratordom.pl/showthread.php?162419-Sterownik-Pieca-CO-Algorytm-PID-o-co-z-tym-chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Dobry opał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.12, 14:05 allegro.pl/sterownik-kotla-pieca-proton-pid-oszczedny-d14-i2163192928.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palacz Re: Dobry opał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.12, 14:51 Czy testował ktoś EKO z marketów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kec-aj Re: Dobry opał IP: *.183.128.29.dsl.dynamic.t-mobile.pl 28.02.12, 15:49 Ale z marketów drogo wychodzi bo 900 zł tona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kec-aj Re: Dobry opał IP: *.183.128.29.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.02.12, 10:28 Czy poleci mi ktoś jeszcze inne składy z dobrym opałem ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dobry opał IP: *.gre.pl 29.02.12, 15:22 U Kicia dobry miał jest :D Antoniów Młodości 43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do w/w Re: Dobry opał IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.12, 18:04 Gość portalu: kec-aj napisał(a): > Czy poleci mi ktoś jeszcze inne składy z dobrym opałem ?????? Ty chyba jakis nienormalny jestes, juz ci pisali a jak nie pasuje to rusz dupsko śmierdzace kup na kjazdym po worku i sam ciulu sprawdzaj a nie truj du=py baranie, Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwakicha1 Re: Dobry opał 29.02.12, 20:46 ke-caj napisał: > Poszukuję składu z dobrym opałem ( miał lub ekogroszek ) do pieca szufladowego > KOTREM. Proszę o podanie adresu lub telefonu składu węglowego. Koło chu--ja mi to lata, rusz dupe i szukaj, sprawdzaj cwoku a nie smiec i nie reklamuj skladow baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychiatra Re: idiota kicha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.12, 21:52 Witaj kicha dewiancie. Jeszcze urzędujesz w Częstochowie? W Tworkach czekamy z utęsknieniem na ciebie. Przygotowany masz przytulny, zakratowany pokoik bez klamek i twarzowy kaftanik z zawiązywanymi troczkami na plecach. A jak tęskni za tobą przyjaźnie nastawi personel psychiatryka. Na powitanie zrobią ci kuracje elektrowstrząsowe i zimne masaże sikawką strażacką. Niecierpliwią się też twoi koledzy, „Aleksander Wielki”, „Napoleon”, „Hitler”, „Stalin” i wielu innych wielkich tego świata. Podjęliśmy jednogłośnie uchwałę ,że jak przyjedziesz to będziesz bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś