Dodaj do ulubionych

Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli "B...

• Gość: Obiektywny Rzetelność dziennikarska - redaktor do zwolnienia! IP: 78.10.82.* 07.05.12, 22:41
      Autorka tego artykułu chyba sama jest kibolem - Włókniarza, chodzi do pracy w szaliku CKM i nienawidzi piłki nożnej.
      To chyba chyba jedyne rozsądne wyjaśnienie tego kompletnego braku obiektywizmu.
      To się nadaje normalnie do Rady Etyki Mediów !!! Żeby dziennikarz podważał swój autorytet, a przede wszystkim autorytet swojego pracodawcy w imię jakiś interesów międzyklubowych.
      Wiadomo, że chodzi o kasę, o dotacje, a zacietrzewiona pani kibol manipuluje czytelnikami w imię własnych, prywatnych interesów.
      Kto tą panią zatrudnia???
    • Gość: Pobity-Okradziony OK - mnie pobili i okradli kibole żużla !!! IP: 78.10.82.* 07.05.12, 22:53
      Czekam na artykuł w GW, zdam relację, nawet mogę zdjęcie sam zrobić napisu "CKM" na murze.
      Ciekawe czy się władze CKM'u będą musiały tłumaczyć w UM.
      • Gość: kibic Biedne bandziory z Rakowa IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 23:07
        Zgońmy to wszystko na ustrój ,na biedę i na wyrostków którzy muszą się wyszumieć.I żałosne jest tłumaczenie wielkich obiektywnych i innych ,że nie ma problemów.Bo czerwony Raków jest bez winy.Tolerowanie chuligaństwa to zaprzeczenie samego siebie.To chamstwo samo w sobie.Zgońmy to na gazetę i czekajmy na następne występy chuliganów.Nie róbmy nic.
        • kmicic.full Re: Biedne bandziory z Rakowa 07.05.12, 23:18
          Nie chodzi o to ,żeby chuliganów nie gonić,ale o to żeby traktować wszystkich tak samo. Od lat GW niszczyła wszystko co związane z Rakowem,a teraz ma epogeum . Kto to opłaca ? Zapewniam ,że wszędzie się znajdą debile,co rzucą kamieniem czy butelką. Trzeba ich wyłapać i tyle. Ale trzeba pisać prawdę i być obiektywnym !
        • Gość: Pobity-Okradziony Aniołki i Świętoszki z Włókniarza IP: 78.10.82.* 07.05.12, 23:44
          Aniołki i Świętoszki z Włókniarza oczywiście nie malują sprayami po murach, nie wykrzykują wulgaryzmów, kibiców w innych szalikach niż CKM witają z otwartymi ramionami i wymieniają się z nimi koszulkami ;) A Ci niedobrzy kibice - podobno z Rakowa, tak im się odwdzięczają za gościnność i dobre serce. No gdzie sens, gdzie logika hehehe ??? ;)))
          • Gość: "piknik" wlókniarz Re: Aniołki i Świętoszki z Włókniarza IP: *.static.reseler.com 10.05.12, 22:28
            Kolego siedziałem na sektorze gdzie podobno była zadyma, nie zadyma tylko interwencja ochrony która i tak za długo trwała. Ale do rzeczy przede mną siedziało trzech młodzików w szalikach stali i ich ojciec którzy dopingowali swoją drużynę, Ja dopingowałem Włókniarz, nikt nikomu wyrzutów nie robił by miła atmosfera. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji na meczu piłkarskim. Podkreślam dla nie umiejących czytać całe zdarzenie na czwartym łuku czyli na sektorze włókniarza. Pozdrawiam brać kibiców nie kiboli. Ale żylety to kibice RKS też się muszą długo jeszcze uczyć tylko z kim mieli by się mierzyć z "Myszkowem"
            • Gość: Pablo_79 Re: Aniołki i Świętoszki z Włókniarza IP: *.183.150.139.dsl.dynamic.t-mobile.pl 12.05.12, 08:14
              No i gdzie są nagrania?
              Wyborcza odpowiedziała coś na pismo zarządu Rakowa?
              Czy naprawdę nikomu nie zależy na tym?
              Po co była ta cała napinka?
      • Gość: eleonora Re: OK - mnie pobili i okradli kibole żużla !!! IP: *.krasinskiego.trustnet.pl 07.05.12, 23:44
        A MNIE POBIŁY I OKRADŁY KRASNOLUDKI.

GW mocno nagina prawdę, ale wszyscy wiemy jacy są chuliganie kibicujący RKSowi. Ja widziałam tę grupę, jak jeszcze szli tam i przechodzili obok mnie to też się trochę przestraszyłam, bo nabuzowani byli nieźle. Może jeszcze nic się nie stało, ale nie może większość mieszkańców miasta żyć w strachu przed grupą niewyżytych kiboli!
        • Gość: Pobity-Okradziony Pijani kibole żużla i zadyma przy dworcu IP: 78.10.82.* 07.05.12, 23:54
          > GW mocno nagina prawdę, ale wszyscy wiemy jacy są chuliganie kibicujący RKSowi.

Sama naginasz jeszcze mocniej "prawdę" pisząc, że "wszyscy wiemy".
          Na coś takiego nawet GW się nie odważyła hehe

> Ja widziałam tę grupę, jak jeszcze szli tam i przechodzili obok mnie to też si
          > ę trochę przestraszyłam, bo nabuzowani byli nieźle. Może jeszcze nic się nie st
          > ało, ale nie może większość mieszkańców miasta żyć w strachu przed grupą niewyż
          > ytych kiboli!

Ja widziałem parę dni temu w okolicach dworca kilku pijaków, bez szalików, ale krzyczeli "CKM"
          Byli nieźle wcięci i agresywnie nastawieni. Niby nikogo nie pobili, ale nie może być tak, żeby banda pijaków straszyła porządnych ludzi. Przechodzący pielgrzymi byli również bardzo zdegustowani. Uważam, że działacze Włókniarza powinni się stawić w Ratuszu i wytłumaczyć z incydentu. Na życzenie GW podam więcej szczegółów, łącznie z rysopisami, może być ciekawy artykuł
      • Gość: Obserwator Akt wandalizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 08:18
        Na wstępie chciałbym zaznaczyć iż nie jestem kibicem żadnej drużyny nie tylko z Częstochowy ale w ogóle . Nie odniosę się do wydarzeń jakie opisuje artykuł, ale do wandalizmu "kibiców". Wiele bloków przy Alei Pokoju zyskało nową elewację , jednak bardzo szybko zostały "ozdobione" przez zapewne okolicznych troglodytów ( ciężko mi nazwać kogoś inaczej który farbą czy sprayem niszczy elewacje ). Zgadnijcie państwo jakie napisy dominują ? Jaki klub się "reklamuje" ? To nie dotyczy jedynie w/w ulicy, tak jest prawie w całym mieście. Obiektywnie muszę uznać iż "malunków" kibiców żużlowych czy siatkarskich jest zdecydowanie mniej. O czymś to jednak świadczy.
      • szefunciockm Re: OK - mnie pobili i okradli kibole żużla !!! 08.05.12, 09:24
        Tylko ile jest tych napisów Włókniarza a ile Rakowa. Gdzie nie wyjdę tam RKS
        • Gość: Mocny Re: OK - mnie pobili i okradli kibole żużla !!! IP: 78.10.82.* 08.05.12, 19:30
          > Tylko ile jest tych napisów Włókniarza a ile Rakowa. Gdzie nie wyjdę tam RKS

Może musisz wyprowadzić się z Radomska ;)
    • roc_co Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli "B... 07.05.12, 23:09
      Ludzki śmieć dał o sobie znać. Oczywiście piszę to nie jako pogląd głoszony przez nazistów Którego w większości kibice rakowa są wyznawcami (co jest totalną hipokryzją, bo mówią to ludzie nie mający wykształcenia a co za tym idzie nie mający pracy lub też bardzo słabo płatną, w większości żyjący jak ten wrzód na ciele ludzkiego narodu) ale jako analiza moralnego zachowania tych ludzi ( bo jakże można zabierać szaliki dzieciom i i uprawiać szeroko pojęty wandalizm). Mieszkałem kiedyś na rakowie i także uczestniczyłem w meczach gdy z rakowa można było być dumnym. I tutaj apel do tych normalnych kibiców (o ile tacy pozostali): Piłka nożna to ekonomia, czyż nie? To powiedzcie mi kto do diaska będzie chciał sponsorować klub z takimi kibicami i taką opinią. Jeszcze jedno: Miasto też ma jakąś cierpliwość! Co wtedy będzie, znowu płacz pod urzędem miasta?
    • Gość: zr Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 07.05.12, 23:10
      RKS RAKÓW TO G...WNO I SYF !!!
    • dymeckyyy Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli "B... 07.05.12, 23:11
      To jest przykre że ci ludzie są tak upośledzeni... Mieszkam akurat na osiedlu gdzie sie panoszą te wesniaki w obcislych koszuleczkach co chodzą na siłke co drugi dzien. Szczerze wspolczuje wam i waszej burackiej kulturze.
      • Gość: Pobity-Okradziony Konstruktywna krytyka hehe IP: 78.10.82.* 08.05.12, 00:01
        > To jest przykre że ci ludzie są tak upośledzeni... Mieszkam akurat na osiedlu g
        > dzie sie panoszą te wesniaki w obcislych koszuleczkach co chodzą na siłke co dr
        > ugi dzien. Szczerze wspolczuje wam i waszej burackiej kulturze.

Kto cię uczył tolerancji?
        Co jest złego w chodzeniu na siłownie?
        Rozumiem, że lepiej chlać piwsko i pałaszować hamburgery po meczach żużla, niech dzieci biorą przykład, w końcu sport to zdrowie!
        • Gość: Pablo_79 Re: Konstruktywna krytyka hehe IP: *.183.156.155.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.05.12, 00:16
          A ja chlam piwsko i pałaszuje hamburgery po meczach Rakowa i co teraz napiszesz?
          Inteligencją to Ty się k...a nie popisałeś!

Jak nadal będzie trwała ta nienawiść pomiędzy kibicami to ja się mogę założyć, że żaden klub nie dostanie dotacji od miasta w następnym roku i będą mieli racje.

A kibice nadal będą mogli się wzajemnie obrażać na forum GW - bo dzięki Wam ilość wyświetleń tej strony ciągle wzrasta.I uwierzcie nie pomogą żadne inicjatywy, żadne paczki i nawet sami sobie nie pomożecie bo ogólnie jest Was za mało.

Gazeto ja chcę zobaczyć to nagranie z monitoringu - to powinno wyjaśnić raz na zawsze kto ma rację.
          • Gość: Pobity-Okradziony Kibicu żużla: czytaj ze zrozumieniem. IP: 78.10.82.* 08.05.12, 00:37
            > A ja chlam piwsko i pałaszuje hamburgery po meczach Rakowa i co teraz napiszesz

Smacznego.

> Inteligencją to Ty się k...a nie popisałeś!

Masz prawo do wyrażania swojej opinii, co nie znaczy, że staniesz się dzięki temu inteligentniejszy.
            Troszeczkę inteligencji natomiast wystarczy aby przeczytać to co napisałem - ale ZE ZROZUMIENIEM.
            Jeśli nie rozumiesz to proszę o wyjaśnienie co jest złego w chodzeniu na siłownię albo ubieraniu się tak czy inaczej?
            cyt. "panoszą te wesniaki w obcislych koszuleczkach co chodzą na siłke co drugi dzien"

> Gazeto ja chcę zobaczyć to nagranie z monitoringu - to powinno wyjaśnić raz na
            > zawsze kto ma rację.

Błąd!
            Póki nie ma nagrania to wszelkie zarzuty są zwykłymi insynuacjami!
            Nie może być tak, ze obrzuca się kogoś błotem, a następnie krzyczy "pokażcie nagrania, że nie mamy racji"
    • Gość: lol Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.Netcominternet.pl 07.05.12, 23:14
      Co sie dziwic jak ONR jest na sztandarach i bannerach przy kazdej manifestacji Rakowa? Zabrac dotacje faszystom.
    • erykartowski Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli "B... 07.05.12, 23:19
      Ponad milion złotych z miejskiej kasy na hobby i rozrywkę? Skoro piłka i żużel to czemu nie np. zapasy w kisielu? Chleba i igrzysk?
    • Gość: bb Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.toya.net.pl 07.05.12, 23:23
      nagranie monitoringu i po sprawie. jeśli to kłamstwo i fanów Rakowa tam nie było, to bedzie to widac. inna sprawa to czemu w takim razie, rzekomo bez zadnego powodu, bus stanal pod dworcem PKP??
      • Gość: Anty GW Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.12, 23:33
        Nie było. Stali na Kwadratach.
        To babsko z gw ma wybujałą fantazję. Ale czego się spodziewać po redaktorkach z tego marnego pisemka. Niech się zatrudni w Fakcie. Za takie halucynacje dostanie etat od razu!
        • Gość: lech Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: 91.210.242.* 08.05.12, 00:31
          Sprawa jest o tyle nielogiczna że aż dziwi że gw i wiceprezydent na to poszli...
          Otóż wszyscy którzy chodząą na mecze rakowa z dziećmi wiedzą że na obiekcie jest bezpiecznie it... - zresztą media chyba się nie rozpisują o burdach podczas meczów /chyba że mnie coś ominęło?/ - Więc Klub i prezesi dobrze wywiązują się z obowiązku zabezpieczenia imprez na swoim terenie...

Za bezpieczeństwo w mieście odpowiada Prezydent i Komendant policji - a nie Prezes Klubu - żeby było jasne - chyba że jest inaczej?

Skoro więc na mieście dochodzi do incydentów to niezależnie kto ma jaki szalik i sympatie powinien być eliminowany - przez służby które działają pod nadzorem - resortowego wiceprezydenta...

Wniosek - - chyba ci odpowiedzialni i opłacani z naszych podatków nie potrafią zapewnić nam spokoju.

Porada - Niech się spotka wicepr...i komendant... i pogadają dlaczego im nie wychodzi skoro Klub na swoim obszarze potrafi....

Więcej kompetencji panowie a mniej siania zamieszania w społeczeństwie...
        • Gość: ostatni Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.lewandow.net.pl 08.05.12, 00:34
          Czegoś tu nie rozumiem.
          Raków odwala partyzantkę.
          Rozwala autobus Włókniarza i płacze że media kłamią.
          Trzeba być konsekwentnym. Albo idziemy na wojnę albo jesteśmy ci#ami które niebawem znikną jak każda partyzentka bez przyszłości.
          • Gość: ostatni Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.lewandow.net.pl 08.05.12, 00:39
            Trzeba się zdecydować.
            Nie można być trochę w ciązy:)
            No chyba że w autobusie MPK same szyby wypadły w liczbie 6 sztuk.
        • Gość: Mort Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 00:35
          Byłem w Autobusie ze znajomymi, był to drugi odjeżdżający ze stadionu CKM'u. Natomiast w pierwszym był mój kolega, który wyszedł z niego normalnie przy centrum. Kiboli nie było 150 max 70. Nie bujali autobusem tylko wyszli na pasy i zagrodzili mu drogę. Kierowca nie zatrzymał się na docelowym przystanku, tylko na skrzyżowaniu koło Kebabu Yldirim czy jakoś tak. Panią nazwaną tutaj Magdą, widział kolega stojący obok mnie i z jego słów wynika że faktycznie dzwoniła już w autobusie. Czyli generalnie artykuł jest naprawdę w części zmyślony, ale powiedzmy sobie szczerze. Czy Kibole RKS'u sami nie dają podstaw do powstawania takich artykułów? Niestety cierpi na tym Częstochowski sport i imię prawdziwych kibiców częstochowskiego Rakowa.
        • Gość: obiektywnykibic Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.alfanet24.pl 08.05.12, 00:49
          Byłem w tym autobusie i prawda jest taka że nie było żadnego bujania.Jednak też niewierze w przypadkowość - by nagle po meczu Włókniarza grupa kibiców Rakowa w liczbie na pewno ponad 50 osób kręciła się w centrum miasta. Myślę,że relacja ludzi którzy powiadomili GW była spowodowana strachem - sam byłem tam z dziewczyną i siedziałem przy oknie - na widok tej grupy miałem tylko złe przeczucia. Na szczęście skończyło się tylko na okrzykach kibiców Rakowa,bo autobus zwiał im sprzed nowa(dziękujemy panie kierowco MPK bo mogło dojść do tragedii).

Z strony kibiców Włókniarza w autobusie nie było też żadnej prowokacji. Nikt nie wyzywał/śpiewał na temat RKSu,a raczej na ich widok gdy podeszli do autobusu na środku drogi wybuchła panika,żeby kierowca uciekał jak najdalej.Autobus zamiast pod DH Centrum zatrzymał się pod Dworcem PKP.Szybko na miejscu zjawiła się również policja jednak nie wiem czy interweniowała w stosunku do kibiców Rakowa,gdyż oddaliłem się z tamtego miejsca z moją dziewczyna na pl.Biegańskiego.

Opisuje tutaj zdarzenia z autobusu którym ja podróżowałem.Możliwe,że sytuacja opisana z artykułu dotyczy innego pojazdu,bo z tego co mi wiadomo linii specjalnych na pl.Biegańskiego było 5.

Pozdrawiam normalnych kibiców.

ps. Gdzieś tam wyżej wyczytałem o niby agresywnych kibicach Włókniarza na stadionie.
          Tak była jakaś bójka/szarpanina ale nie miała miejsca w młynie,tylko na 2 łuku.
          Co do rzucania butelkami - nie było nic takiego,co najwyżej salwa gwizdów w kierunku karetki za bardzo bardzo spóźnioną interwencje. [10 minut się zbierali!]
          O pijanych kibicach - hmm prawa - jest dużo osób w stanie wskazującym na stadionie ale nie są na pewno agresywni i nie utrudniają rozgrywania meczu czy też oglądania go.
          Ale takich na meczach Rakowa też nie brakuje - bywam sporadycznie i spotyka się również tam osoby na "podwójnym gazie".

Liczę,że kiedyś kibice Włókniarza,Rakowa czy AZSu razem zasiądą na trybunach danej drużyny i będą razem kibicować,zamiast się nienawidzić,wyzywać,bić czy okradać.
          A wiem,że jest to wykonalne np w Gdańsku gdzie kibice Wybrzeża Gdańsk i Lechni Gdańsk się wspierają. ;)
          • Gość: ostatni Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.lewandow.net.pl 08.05.12, 01:19
            Raków zachowuje się jak Afgany.
            Cywilizacja im uciekła więć uskuteczniają terroryzm.
            Rozwalają autobusy. Terroryzują matki z dziećmi i są z tego dumni.
            Na dodatek oskarżają media, że kłamią.
            Dno dna...
            • Gość: Pablo_79 Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.183.156.155.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.05.12, 01:53
              Gość portalu: ostatni napisał(a):

> Raków zachowuje się jak Afgany.
              > Cywilizacja im uciekła więć uskuteczniają terroryzm.
              > Rozwalają autobusy. Terroryzują matki z dziećmi i są z tego dumni.
              > Na dodatek oskarżają media, że kłamią.
              > Dno dna...

kolego nie pisz takich rzeczy - jaki terroryzm? autobusu nikt im nie udowodnił, więc tej sprawy niema. A żaden nawet najbardziej zatwardziały kibic (nie piszę tylko o kibicach Rakowa) nie uderzy matki - tym bardziej z dzieckiem - w ten terroryzm matek z dziećmi też nie uwierzę!
              No i na dodatek obudziłeś się chyba niedawno jak sądzisz, że media nie kłamią. Wystarczy obejrzeć jakieś wiadomości na kilku stacjach, żeby się o tym przekonać.
              Panowie forum jest formą rozmowy a nie obrażania innych!!!
              • Gość: bb Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.toya.net.pl 08.05.12, 08:50
                no ale przecież ustaliliśmy że kibice Rakowa w tamtym miejscu byli i wcale nie stali bezczynnie na kwadratach (potwierdza to wiele osób), a ponieważ byli agresywni bus stanął dalej w obawie przed nimi. w artykule pisano jedynie że "wyglądało to jakby chcieli przewrócić autobus", a nie że go bujali. tytułowa pani która instruowała kierowcę też istniała.

suma sumarum: wszystko co napisano to prawda.
              • Gość: ostatni Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.lewandow.net.pl 08.05.12, 11:27
                W autobusie Włókniarza szyby same wypadły.
                Osobliwy przypadek.
                Media kłamią!!!
                Powinni zamówić turbany dla Rakowa:)
    • czewopowstanzkolan Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli "B... 08.05.12, 00:51
      Ja tu się przyznam ze jestem laikiem ale ja p***dolę co ma kruca Raków do Włókniarza? Przecież jedni grają w piłkę a drudzy jeżdżą na motocyklach? Nie ma jeszcze dyscypliny piłka nożna na motorach więc czemu to ma służyć? Tyle żeby komuś napie...ć ? Nie będzie nigdy takiej sytuacji że Włókniarz zwyciężył nad Rakowem czy vice versa. Więc pytam się się dlaczego ?
      I się nawet nie odnoszę do incydentu z artykułu ale o ogólną wrogość. Czy RKS jest aż tak prowincjonalnym klubem że nie potrafi się umówić na ustawkę choćby z Widzewem, że nie wspomnę o Jakimś Klubie Z Okolicznych Gmin?
      • Gość: bn Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: 109.95.24.* 08.05.12, 01:29
        To ma, że wielu z tych "kiboli" 30sto paro letnich pamięta lata 90-te gdzie Włókniarz i AZS wspomagani przez częstochowski Widzew ostro jechali z Rakowem często używając do tego narzędzi. Teraz młodzi są nakręcani przez starszych na te same tory. Pod koniec lat 80 i na początku 90 była zgoda między częstochowskimi kibicami, która została zerwana przez CKM i AZS.
        • Gość: ostatni Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.lewandow.net.pl 08.05.12, 01:36
          Raków stoczył się na dno.
          Niestety. Teraz jest marginesem.
          Pozostaje partyzantka, która atakuje normalnych ludzi i ich dzieci.
          Taka prawda. A winne są MEDIA!!! Normalnie Taliby w czystej postaci.
        • Gość: Grisza Byłem w tym autobusie IP: *.play-internet.pl 08.05.12, 01:57
          wiec po co wszyscy z innego pokolenia mamy cierpieć?
          jechałem tym autobusem, bujania nie było, ale strach był bo podeszli bardzo blisko, autobus zatrzymał się koło kebabu na Kopernika i od razu zgarnęła mnie i kilkoro innych policja w celu zbadania sprawy.
          Po jaką cholerę mamy wzajemnie się darzyć nienawiścią ?Skoro możemy się wzajemnie bawić na trybunach czy na Olsztyńskiej czy na Limanowskiego??
          mam wielu znajomych którzy są kibicami Rakowa i jakoś do spin nie dochodzi miedzy nami.
          pozdrawiam kibiców z Częstochowy
          • Gość: zwykły_pasażer Re: Byłem w tym autobusie IP: *.play-internet.pl 08.05.12, 02:12
            Jechałem w 3 z kolei autobusie. Było może nie bujanie, ale uderzanie dłońmi w szyby i w sam autobus i można było to tak odczuć. Autobus zatrzymał się na czerwonym świetle. Kierowca nie był do końca pewny, co robić, dopiero na słowa pasażerów, żeby to za przeproszeniem 'pier**lił i jechał' i jechał wcisnął gaz do dechy. Kierowca zatrzymał się dopiero pod klubem 'Dast' na Wolności. Na szczęście monitoring jest i jako kibic żadnej z drużyn jestem za prześledzeniem wydarzeń. A do autobusu wsiadłem, bo mieszkam na Zawodziu i chciałem jakoś na Muńka dojechać. Z synem i żoną. Grupa była dość liczna. Po głowach nie liczyłem, ale trochę ponad sto osób musiało być. Większość, jak nie wszyscy mieli bluzy Rakowa i szaliki klubowe na twarzach.
            • Gość: Prawnik Fani żużla mają chyba problem sami ze sobą... IP: 78.10.82.* 08.05.12, 19:45
              Czy ktoś ucierpiał, czy coś zniszczono?
              Proponuję sprawdzić wnętrze tego autobusu, czy przypadkiem jacyś wandale nie powypisywali czegoś markerami (np. CKM), nie porysowali szyb...
              To, że ktoś krzyknie coś obok autobusu, albo będzie bił brawo czy nawet klepnie w taki pojazd to jeszcze nie przestępstwo.
              Mamy co parę dni głośne procesje w alejach i jakoś nikt tak nie biadoli.
              Rozumiem jakby ktoś kogoś pobił, okradł, albo nawet opluł... ale z takiej bzdury robić taką hecę?
              Bez przesady...
              • Gość: Pablo_79 Re: Fani żużla mają chyba problem sami ze sobą... IP: *.183.156.155.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.05.12, 21:27
                Gość portalu: Prawnik napisał(a):

> Czy ktoś ucierpiał, czy coś zniszczono?
                > Proponuję sprawdzić wnętrze tego autobusu, czy przypadkiem jacyś wandale nie po
                > wypisywali czegoś markerami (np. CKM), nie porysowali szyb...
                > To, że ktoś krzyknie coś obok autobusu, albo będzie bił brawo czy nawet klepnie
                > w taki pojazd to jeszcze nie przestępstwo.
                > Mamy co parę dni głośne procesje w alejach i jakoś nikt tak nie biadoli.
                > Rozumiem jakby ktoś kogoś pobił, okradł, albo nawet opluł... ale z takiej bzdur
                > y robić taką hecę?
                > Bez przesady...

obiektywny, pobity i okradziony, ligowiec a teraz prawnik!!! Człowieku za ilu jeszcze zwolenników Rakowa się podasz?
                Coraz bardziej chcę zobaczyć ten film z monitoringu...
                Ciekawe czy taki ligowiec jak Ty który obiektywnie został pobity i okradziony i jako prawnik pozwoliłbyś klepać w Twój samochód, jesli go w ogóle masz - bo przecież rozdwojenie jaźni to choroba psychiczna, a taki człowiek nie może przecież mieć prawo jazdy!!!
    • Gość: kicu Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 02:23

"kibicka wlokniarza"

hahahahahhaha
      tak to jest, gdy cnotliwe zycie przyprawi sie slepym feminizmem

ale za to, jak zawsze, autorka bezblednie i natychmiast lapie sie najnowszych trendow ;-)))))))

• czewopowstanzkolan Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli 08.05.12, 02:56
        kicu
        jak rozumiem miałeś w szkole nauczycielkę zamiast nauczyciela i z podniecenia wypadłeś całkiem z systemu oświaty?

A tak w ogóle to rzadko interesuję się piłką nożną, ale na swój użytek prowadzę sobie swój własny ranking drużyn w oparciu o zachowanie kibiców. W tym momencie moj dotychczasowy najżałośniejszy klub zdetronizowal Raków, za to że nawet nie mogą sobie znaleźć dobrego powodu do burd. Żużel? Doprawdy RKS? Może chociaż coś chociaż lekko powiązanego z piłką nożną?

• ckm-rks Zawodzie - Raków - Włókniarz - chora sytuacja 08.05.12, 03:02
          Sytuację między Rakowem a Włókniarzem obserwuję od jakichś trzydziestu lat. Stale bywam i na Limance, i na Olsztyńskiej, kocham i kopaną, i żużel i – co za tym idzie – uważam się za osobę obiektywną w tym temacie.

Zawodzie pamięta bójki i utarczki z lat ’90. Kibole Włókniarza, którzy dzisiaj są nieco za starzy na lanie się po ulicach, zachowywali się wówczas tak, jak obecnie zachowują się kibole Rakowa. Czy jest to normalne? Nie, to jest chore! Świeża krew u Rakowiaków na pewno chce się popisać i w imieniu starszego pokolenia zemścić za dawne lata, ale jeżeli ma się to odbijać na przypadkowych piknikach, jest to całkowicie pozbawione sensu. Jeżeli ktoś bardzo chce udowadniać coś za pomocą pięści, niech wybierze sobie godnego przeciwnika. Na Włókniarzu też znajdzie się paru chętnych do bitki, więc niech się dobiorą, spotkają na polu i załatwią to tak, jak lubią.

Na tym nowym konflikcie cierpią wszyscy!
          Kibice Włókniarza się boją. Kibolom Rakowa testosteron uderza do głowy nieco za bardzo. Media to wykorzystują, przez co wizerunek Rakowa jest coraz bardziej nadszarpnięty. Efekt tego będzie taki, że coraz mniej ludzi będzie przychodzić na Limanowskiego, a do mniejszej liczby sprzedanych biletów dołączy mniejsza liczba sponsorów. Kto na tym skorzysta? Włókniarz i AZS jako najbardziej medialne kluby w regionie i Skra. Skra buduje sobie powoli dosyć solidny wizerunek, inwestuje i idzie w dobrym kierunku. Jeżeli dojdą do tego sukcesy sportowe, Raków błyskawicznie zostanie zepchnięty na margines. Czy naprawdę tego chcecie? Może historia RKS-u nie obfituje w spektakularne sukcesy, ale przewinęło się przez nasz klub wielu wspaniałych zawodników, plus wychowujemy naprawdę dużo dzieciaków i młodzieży, z których kiedyś będzie pociecha. Spójrzcie na boiska ekstraligowe – nie cieszy Was, że naszym chłopakom się udało? Naprawdę chcecie to zaprzepaścić w imię bezsensownej walki? A co, jeśli Raków wreszcie się podniesie i nadejdą te piękne czasy, że „nasz Raków ukochany wróci do ekstraklasy”? W kim znajdzie sprzymierzeńca, kiedy znowu zjawią się tu solidne grupy z Legii, Widzewa czy Ruchu? Skoro Włókniarz i Raków grają na innych frontach, kibice powinni się ze sobą dogadać, żeby znowu nie doszło do tego, że miejscowa drużyna będzie wrogiem, a przyjacielem jakiś klub z Łodzi czy Krakowa.

Wśród kibiców Rakowa jest mnóstwo myślących ludzi. Widać, jak znakomicie pracują oni nad polepszaniem wizerunku klubu – na mecz spokojnie można zabrać kobietę i dzieciaka, po meczu wziąć udział w jakiejś fajnie zorganizowanej akcji (turnieje, paczki etc.). Dlaczego te myślące, wykształcone i chcące dobrze dla Rakowa osoby nie utemperują małolatów, którzy niweczą całą pracę, wkładaną przez innych?
          Podam przykład Zawodzia, bo tu mieszkam ponad 30 lat.

Za Włókniarzem od zawsze byli tutaj wszyscy. Chodzenie na Raków jeszcze 10 lat temu było tutaj tabu. Łebki, które teraz mają swoje piękne graffiti na blokach, które zawsze stoją w zbitej grupce i które „w imię miłości” wobec Rakowa leją wszystkich (nawet swoich!!!) po gębach wzbudzają moje politowanie. Nie tak dawno temu sami latali w biało-zielonych szalikach i każdego przyjezdnego z Rakowa traktowali jak wroga. Ktoś, kto głośno deklarował sympatię wobec RKS-u spotykał się z wyzwiskami. Chłopaki mieli wtedy po 15 lat, wiele można im wybaczyć, ale skoro sami jeszcze niedawno trzymali z Włókniarzem, tępiąc Raków, nie powinni teraz zachowywać się jak bydło. Zamiast wspierać swoją dzielnicę, wolą całą bandą straszyć i lać. Mają szczęście, że starsze pokolenie wyemigrowało, opuściło Zawodzie, albo zwyczajnie wymarło (wielu dobrych chłopaków z Zawodzia nie dobiło trzydziestki, rip), bo inaczej nikt by do czegoś takiego nie dopuścił. A że teraz są najliczniejszą grupą po 20-ce - kozaczą i mają się za wielkich wojowników Rakowa. Oczywiście tylko w solidnej grupie. Kiedy jest ich zbyt niewielu – chowają się po klatkach. Szkoda, wielka szkoda, bo te chłopaki mogłyby znaczyć coś na dzielnicy. Zawodzie zawsze, przez wszystkie pokolenia, miało solidne grupy straszaków. Normalny człowiek z zewnątrz nie przyszedłby tu o zmroku. Swoi byli chronieni, obcy tępieni. Nie popieram oczywiście takiego selekcjonowania i straszenia obcych, ale nie może być tak, że ktoś leje swojego sąsiada, kumpla ze szkoły, albo ziomka, z którym w 2003 targał na żużel. Do chłopaków powinno dotrzeć, że w historii Zawodzia będą najbardziej wstydliwym pokoleniem, o którym wszyscy będziemy chcieli szybko zapomnieć.

Wiem, że takie gadanie nic nie zmieni, bo za zmiany powinni zabrać się mądrzy ludzie, którzy odpowiadają za trzymanie w ryzach fanatyków Rakowa. Panowie, znamy się tyle lat, cieszycie się autorytetem, dlaczego nie zrobicie nic, aby Raków mógł przynosić dumę miastu? Przeszkadzają Wam kibice sukcesu? Chcecie się całe życie chełpić, że tylko Wy wytrwaliście? Spoko, w bagnie możemy tkwić kolejnych 15 lat. Pytanie tylko – po co?

Pozdro dla kumatych!
          • Gość: d Re: Zawodzie - Raków - Włókniarz - chora sytuacja IP: *.xdsl.centertel.pl 08.05.12, 07:16
            Znam tych ,,mądrych'' ludzi udzielających się w klubie, podyskutowałem z nimi o tej sytuacji i jestem w szoku. Wg nich jedynymi kibicami w mieście są kibice Rakowa i tylko oni mogą kibicować. Kibice innych klubów obojętnie jakich dyscyplin nie mogą się afiszować ani obnosić w barwach klubowych. Autobus został oklejony barwami Włókniarza bez zgody kiboli Rakowa !!! Dlatego go zniszczyli. To są chorzy ludzie, fanatycy nakręcający młodych ludzi. A przecież sport z założenia ma wychowywać. Piękne wychowanie. Najpierw organizują czas dla dzieci a później organizują ustawki. Pół Częstochowy o tym wie, cały zarząd Rakowa i cała Policja.Zróbmy w końcu porządek z tymi debilami.
            • Gość: . Re: Zawodzie - Raków - Włókniarz - chora sytuacja IP: *.rev.masterkom.pl 08.05.12, 08:09
              sam jesteś debil wypisując takie brednie
            • ckm-rks Re: Zawodzie - Raków - Włókniarz - chora sytuacja 08.05.12, 12:10
              To prawda, coś w tym jest - wiem, że nakręcają do wzajemnej niechęci, ale myślę, że kiedyś pójdą po rozum do głowy. Fanów żużla nie wytępią, Włókniarza nie zgładzą i póki nie zorganizują jakiejś sztamy, zawsze będą w cieniu innych. Nie wierzę jednak, że kiedyś z kimkolwiek się dogadają. Mają zbyt dużo nabuzowanych małolatów na pokładzie, którzy nie mieliby gdzie się wyżyć... A tak - idą bandą, zaczepią jakiegoś łebka z szalikiem i wklepią mu. "Szkoda", że na solo już tacy chętni nie są.
          • Gość: kmil2319 Re: Zawodzie - Raków - Włókniarz - chora sytuacja IP: 109.95.31.* 08.05.12, 17:05
            Zapomniałeś chyba kolego o tym, że ci starsi koledzy dzięki, którym ta dzielnica miała taką a nie inną opinie we wcześniejszych latach odwalali naprawdę krzywe akcje na kilkunastoletnich wtedy chłopakach, którzy jeszcze nie rozpoczęli przygody z kibicowaniem. Teraz kiedy role się odwróciły, te łebki które wcześniej były szykanowane ze strony starszych wyrosły i już rolę "trochę" się odwróciły. Teraz jest lament, że kibole Rakowa sieją zamęt na Zawodziu, a sami zapominacie jak było parę lat temu więc nie wyjeżdżajcie tu z jakąś jednością na dzielnicy bo takiej nigdy nie było jak zresztą w całej zakręconej Częstochowie. Żadna przypadkowa osoba nie cierpi z powodu właśnie tych kiboli, więc już tak nie histeryzujcie. Druga sprawa , to że chłopaki co mieli po 10-12 lat i byli zabierani przez swoich ojców na mecze Włókniarza nie robiło z nich kibiców tego klubu. Ojciec może chciał spędzić z synem jakoś czas lub nakręcić syna na kibicowanie Włókniarzowi. A każdy troszkę dojrzał, mógł sam podjąć jakiś wybór. Padł on na III-ligowy klub i nagle dla wszystkich zaczęło to być nienormalne.
            PS. Nie wypowiadam się tu w imieniu kibiców Rakowa z Zawodzia, bo oni pewnie rzadko tu zaglądają, jest to tylko moje spostrzeżenie na to co działo się tu na przestrzeni kilku lat.
            • ckm-rks Re: Zawodzie - Raków - Włókniarz - chora sytuacja 08.05.12, 19:50
              Żadna przypadkowa osoba nie cierpi? Mało wiesz - w ostatnich dwóch latach nowi kibice Rakowa, którzy utworzyli swoją grupkę na Zawodziu naklepali naprawdę wielu ludziom, również przypadkowym. Czepiają się nawet kobiet, kumpli z klasy i sąsiadów. Tak normalni ludzie się nie zachowują.

Mając 10 lat chodzili na Włókniarz, mając 12 również, ale mając 15 i 16 też. Wtedy jeszcze Rakowiaków na Zawodziu tępili, a teraz wielcy waleczni w imię miłości do RKS. I tu mowa o tej młodszej grupie, a mają jeszcze wśród kumpli gości przed 30ką, którzy wielkimi fanatykami Włókniarza byli mając po 20 lat. To już nie jest wiek, w którym tata za rączkę ciąga.
    • filopolityk .^^, Psy nie złapały nikogo bo za słaba sfora , 08.05.12, 07:25
      Trzeba naśladować wilki podczas polowań :"))))))))))))))))))))))))))
      • Gość: obiektyw-ny BAndyci. IP: *.96.228.107.tvksmp.pl 08.05.12, 07:58
        rozmowa może się nie udać. "Gazecie" się nie udała: - Jest jakiś dowód, że to nasi kibice? - oburzył się.
        O nie - to byli zwykli BANDYCI .
        Gratuluję. Napadli na dzieci i kobiety. To jest ODWAGA.
        BBJ RKS.

• Gość: odbudować ZOMO Należy odbudować ZOMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 08:36
      Za komuny przyjechałyby trzy plutony ZOMO i chłopcy zostaliby wyłapani. Teraz mamy prawa człowieka i nawet twarde dowody nie pozwalają ukarać tych lokalnych "patriotów".
      Jakim zboczeńcem trzeba być, żeby próbować przewrócić autobus z kobietami i dziećmi. Ci kibice RKSu to chyba jacyś dewianci, vaginosceptycy, miłośnicy kolarstwa.
    • por1 Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli "B... 08.05.12, 09:06
      Nikt Rakowa nie szkaluje,ale kiboli Rakowa. Te łysole poobwieszani szalikami, swoimi wulgarnymi krzykami,przezwiskami chyba do najgrzeczniejszych nie należą?
      Czemu wszyscy chowaja głowe w piach? Udają ,ze nie ma problemu? Samo sie nie rozwiąże.
      Takich bandziorów ktorzy napadaja spokojnych ludzi ,a nawet dzieci trzeba wyłapać i przykładnie ukarać, a nie spisac i pouczac.
      PRAWO NIE EGZEKWOWANE JEST CZYSTĄ DEMORALIZACJĄ,ZACHĘTĄ DO DALSZYCH PRZESTĘPSTW.
      Czy koszty przymknięcia takich typów sa większe niż te kordony Policji wyposażonej w sprzęt ochronny i pojazdy?

• tesla_rf Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli "B... 08.05.12, 09:12
      Łyse rakowskie bandy próbują zastraszać kibiców Włókniarza. I niech mi tu taka gnida nie pisze, że nikogo nie dotknęli. Skoro takim autobusem jechali normalni ludzie, starci, kobiety, dzieci, to mieli prawo być zastraszeni przez tych troglodytów wyglądających jakby szli na wojny gangów, tylko że dla nich drugim gangiem są normalni ludzie. A policja się weźmie za sprawę jak już będzie za późno.
      • Gość: ss Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 10:43
        a czego się spodziewać po Rakowie jaki klub tacy kibice -dno,zero!!!
    • szefunciockm Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli "B... 08.05.12, 09:12
      Ja bym im dał taką kasę z miasta. Niech ten klub upadnie bo i tak z niego pożytku nie ma, może wtedy będzie spokój. Powinni takie kary dowalić im, żeby opamiętali się.
      • Gość: Popieracz Popieram IP: 78.10.82.* 08.05.12, 22:23
        Popieram, po co miastu strup w postaci klubu, gdzie jeździ się na motorkach?
        Kosztuje to nie mało, pożytku żadnego nie ma i jeszcze dziwni ludzie jątrzą i szczują jednych częstochowian na drugich.
        Siatkówka - OK, Piłka Nożna - OK, to są prawdziwe sporty, prawdziwe emocje.
        A nie wyścigi samobójców - łamikarków na smrodzących motocyklach.
        Później młodzi biorą przykład i się zabijają na ulicach.
        • Gość: Do Popieracz Re: Popieram IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 08.05.12, 22:54
          Za to 22 debili biegających za kawałkiem szmaty jest fascynujące?? Weź i idź się lecz.
    • sprawlob90 Kibice ? ! 08.05.12, 09:55
      Śmiać mi się chce z tych co mówią: " A skąd pewność, że to kibice Rakowa ? "
      Sorry, ale jakoś się z tym nie kryli... Krzycząc: "Był! Będzie! Jest! Raków RKS" i zasłaniając się szalikiem klubu w ogóle nie było widać, że to oni.
      Ich zachowanie staje się coraz gorsze.. Co ich kieruje ? Że niby ludzie zrezygnują z Włókniarza i pójdą na mecze Rakowa ? To jest po prostu żenujące...
      Dlatego lubiłam zawsze Włókniarz, bo jak się szło na spotkanie to mimo, że nie wygrali to mogłam tam iść z rodziną i spędzić spokojnie czas. I tak już było od dziecka. Cały stadion jest wypełniony zawsze kibicami piknikowymi z czego jeden sektor "D" stanowił zagorzałych kibiców. I nie przypominam sobie, żeby od 15 lat jak chodzę na żużel zrobili jakąś zawieruchę, pobojowisko na stadionie. Zawsze dopingowali i starali się okazać wsparcie ze wszystkich sił. A na jakieś 5 meczów na jakich byłam Rakowa, ZAWSZE było słychać wyzwiska, przekleństwa, a później były jakieś bójki itp.
      Pokazujecie tylko ludziom ile jesteście warci. Nie powiem, było i tak że goście raz czy dwa musieli poczekać aż wszyscy z włókniarza opuszczą stadion (w przypadku jakiś dwóch znienawidzonych klubów), ale nigdy na ZADNYM spotkaniu nie bałam się, że mnie ktoś po drodze zabije.
      ŻENADA !
      • pepikcz Re: Kibice ? ! 08.05.12, 10:26
        15 lat chodzisz na żużel i nie pamiętasz żadnych zamieszek ? Ja pamiętam. I to nawet takie, gdy Włókniarz jeżdził o mistrza. Jak nie wiesz o czym mówię to sprawdź w google.
        Te z Rakowa też pamiętam. Jednak teraz się baaardzo dużo zmieniło i na Rakowie dzieje się bardzo dobrze. Wszystko idzie w dobrym kierunku.

p.s. Ktoś tam u góry napisał, że nikt nie rzucał butelkami czy innymi przedmiotami w karetkę. Ja widziałem co innego.

• ckm-rks Re: Kibice ? ! 08.05.12, 11:45
          Ale chyba zapomniałeś w jakich okolicznościach poleciały te butelki w karetkę. Człowiek potrzebował pomocy, ochrona nie reagowała, karetka nie reagowała i 10 minut trzeba było czekać, żeby łaskawi ratownicy przejechali 80 metrów i zajęli się człowiekiem. Nie warto więc siać zamętu, bo sytuacja była w pełni uzasadniona.

A pamiętasz co było, jak jeden łebek na Rakowie rzucił butelką jakieś cztery lata temu? Z dzieckiem na rękach stał, a i tak panowie z młyna siłą go "wyprosili". Miesiąc później to samo - gość był starszy, niezbyt elegancko ubrany, więc RKS-owy wodzu poturbował go i wykopał. Takich sytuacji można wymienić sporo, więc bądź łaskaw zachować nieco obiektywizmu.
          • pepikcz Re: Kibice ? ! 08.05.12, 16:39
            No i tego samego oczekuje od tej gazety - OBIEKTYWIZMU !!! Czemu nie ma tu żadnej wzmianki o tym incydencie ? Czemu nie ma informacji, że w TV można było słyszeć kur... lecące z sektora AZSu ? Czemu jak jest dobrze to się nie pisze o Rakowie, a jak coś złego to mnoży sie to x100 i od razu do druku ?
        • sprawlob90 Re: Kibice ? ! 08.05.12, 12:16
          Chodzi mi o to, że np. kibice Włókniarza nie próbowali np. wywalić autobusu.... Albo nie biją dzieci i kobiet. Nie twierdze ze są święci, bo zawsze jacyś się trafią. Tylko, że o kibicach Rakowa zawsze coś słychać, a ostatnimi czasy jeszcze jest głośniej.
          Poza tym jak wspomniałam wcześniej jak chodzę na żużel to nie boję się, że dostanę butelką w łeb, albo że ktoś mnie z dzieckiem napadnie. Czego nie powiem o meczach Rakowa. Poza tym ja nie widzę jakiegoś szału, że jak np. lubię Raków to muszę nienawidzić Włókniarza... Dla mnie takie myślenie jest żenujące. Sport jest dla ludzi. Dla takich co go uprawiają i dla takich co go uwielbiają oglądać. I tak powinno być. WIadomo że jest rywalizacja... Ale na Boga... Są jakieś granice zdrowego rozsądku. I Żenujące jest to, że niektórzy kibice tą granicę przekraczają.
          Ale ja chyba po prostu nie mogę zrozumieć co nimi kieruje.
    • Gość: Adikus Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.pool.mediaWays.net 08.05.12, 10:18
      Jak taki mądry jesteś i sie nie boisz to zapraszam na ul, orkana pod szkole (wejscie glowne) godz.22, pzdr
    • Gość: Salomon Mam pomysł dla prezydenta miasta ja to rozwiązać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 11:14
      Mam pomysł dla prezydenta miasta jak doprowadzić do ostatecznego rozwiązania tej kwestii. Otóż powinny odbyć się trójstronne derby, jeśli można tak nazwać takie wydarzenie.
      Miasto zorganizowałoby dla wszystkich hools z RKSu, CKMu i AZSu Wielki Powszechny Turniej a Prezydent objąłby nad nim patronat.
      Zawody polegałyby na uderzaniu z 10metrowego rozbiegu głową w betonowy mur. Zwycięża ten zawodnik, który zrobi w murze dziurę bądź padnie ostatni.
      Koszty pochówku w całości finansuje miasto.

Udział w zawodach byłby obowiązkowy. Zawodnicy chcący uchylić się od zaszczytnego reprezentowania swojego klubu winni oddać swoje szaliki.

Liczę na podjęcie pomysłu i zrealizowanie inicjatywy.

Proszę wpisywać swoje poparcie dla pomysłu.
      • Gość: rotfl. Re: Mam pomysł dla prezydenta miasta ja to rozwią IP: *.play-internet.pl 08.05.12, 11:19
        Ty rozumiem startujesz, jako kibic wszystkich trzech klubów?
        • Gość: Salomon Re: Mam pomysł dla prezydenta miasta ja to rozwią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 11:44
          Jesteś w błędzie. Jestem sędzią międzynarodowym w takich zawodach z uprawnieniami do orzekania zgonów.
    • czewawro Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli "B... 08.05.12, 12:29
      Pochodzę z Częstochowy ale od kilku lat mieszkam we Wrocławiu- pomimo tego zawsze kibicuje i sercem jestem z Włókniarzem, ale do rzeczy. We Wrocławiu jest kilka klubów sportowych, ale nie do pomyślenia jest by były między kibicami takie spory. Tam Kibice Śląska- Mistrza Polski szanują Kibiców Sparty Wrocław i na odwrót.
      Uważam, że Kibice Rakowa to niedowartościowani gó...arze, nabytek który poprzyjeżdżał ze wsi i nie wie co to jest szacunek dla innych Kibiców. Co to za klub ten Raków czy wyróżnił się przez ostatnie lata osiągnięciami??? kibice Rakowa po prostu nie mogą się pogodzić z Tym, że można być sercem za Swoją Drużyną i w trakcie porażki i wygranej, nie mogą pogodzić się z tym, że Kibice Włókniarza to większość ludzi na poziomie. Po prostu wychodzi z nich niedowartościowanie i nieumiejętność pogodzenia się z porażkami. Oni potrafią używać tylko siły a nie rozumu. Wstydzę się, że w tak małym mieście jak Częstochowa, gdzie mamy tylko trzy drużyny kibice nie potrafią dojść do porozumienia.
      • Gość: + Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 12:34
        nie dowartościowany to jesteś Ty i dziękujmy Bogu że opuściłeś nasze miasto ;]
        • njurek7 Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli 08.05.12, 12:38
          Rozróżniajmy dwa pojęcia:
          - kibic
          - bandyta
        • czewawro Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli 08.05.12, 12:52
          Po pierwsze jestem Kobietą po drugie jak mam odczytywać Twoją wypowiedź?? Od razu się napinasz. Prawda w oczy kole !!!
        • czewawro Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli 08.05.12, 12:55
          a jeszcze jedno niedowartościowany piszemy łącznie :)
          • Gość: :[ Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 13:00
            Nie wymagaj za wiele od zaniedbywanych dzieci specjalnej troski.
            • Gość: TakitamRakuff. Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.alfanet24.pl 08.05.12, 13:05
              Dobrze,że chociaż potrafią poprawnie napisać nazwę swojej drużyny. :D
      • pepikcz Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli 08.05.12, 16:47
        czewawro napisał(a):

> Pochodzę z Częstochowy ale od kilku lat mieszkam we Wrocławiu- pomimo tego zaws
        > ze kibicuje i sercem jestem z Włókniarzem, ale do rzeczy. We Wrocławiu jest kil
        > ka klubów sportowych, ale nie do pomyślenia jest by były między kibicami takie
        > spory. Tam Kibice Śląska- Mistrza Polski szanują Kibiców Sparty Wrocław i na od
        > wrót.

Znasz historie ruchu kibicowskiego we Wrocławiu, że sie wypowiadasz w tym temacie ? A w Warszawie jak jest ? Też się Polonia z Legią lubią ?

> Uważam, że Kibice Rakowa to niedowartościowani gó...arze, nabytek który poprzyj
        > eżdżał ze wsi i nie wie co to jest szacunek dla innych Kibiców. Co to za klub t
        > en Raków czy wyróżnił się przez ostatnie lata osiągnięciami??? kibice Rakowa po
        > prostu nie mogą się pogodzić z Tym, że można być sercem za Swoją Drużyną i w t
        > rakcie porażki i wygranej, nie mogą pogodzić się z tym, że Kibice Włókniarza to
        > większość ludzi na poziomie. Po prostu wychodzi z nich niedowartościowanie i n
        > ieumiejętność pogodzenia się z porażkami. Oni potrafią używać tylko siły a nie
        > rozumu. Wstydzę się, że w tak małym mieście jak Częstochowa, gdzie mamy tylko t
        > rzy drużyny kibice nie potrafią dojść do porozumienia.

W ostatnim meczu kibice Włókniarza byli "sercem za Swoją Drużyną" i wychodzili już po pierwszych pięciu biegach ze stadionu. Raków od lat tułał się po niższych ligach, ale zawsze miał wiernych i oddanych kibiców. Reszty Twojego postu szkoda komentować.
        • ckm-rks Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli 08.05.12, 19:40
          "> W ostatnim meczu kibice Włókniarza byli "sercem za Swoją Drużyną" i wychodzili
          > już po pierwszych pięciu biegach ze stadionu. Raków od lat tułał się po niższyc
          > h ligach, ale zawsze miał wiernych i oddanych kibiców. Reszty Twojego postu szk
          > oda komentować."

To ja jeszcze raz wspomnę, bo pamięć chyba krótka. Nie pamiętasz, że na Rakowie też zdarza się ludziom opuszczać trybuny przed ostatnim gwizdkiem? Nie pamiętasz, że młyn krzyczy wtedy do nich "spier*alać na Włókniarz"?
      • Gość: ha Ha ha Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: 109.95.31.* 08.05.12, 21:29
        Włókniarze na takich forach wyzywają kibiców Rakowa a później ci im oddają siłą. Wy jesteście na poziomie bo wyzywacie, a my nie bo bijemy. Ciekawe rozumowanie
      • Gość: Jotka Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.net.stream.pl 09.05.12, 01:56
        "Kobieto puchu marna".. siedzisz na obczyźnie a piszesz bzdury nie wiedząc co tu się dzieje.. w tym TWOIM Wrocławiu są - fakt, 3 drużyny.. ale miasto (władze) - NA PEWNO - równo dzieli pieniądze na trzy, a nie jak tu, na dwa albo na jeden.... to jest jedno..... a dwa - "Kobieto puchu marna"... kto nie umie pogodzić się z porażkami to ostatnio było widać na tym meczu, co takie lanie dostał CKM.. jak Ci wasi wierni kibice (od porażek i zwycięstw) po 10 biegu zaczęli się ze sobą żegnać i wychodzić, bo im wynik nie pasował... a trzy "Kobieto puchu marna"... po co się tu udzielasz jak nie masz o niczym pojęcia.. nigdy nie byłaś na meczu rakowa - nie wiesz jaka tam jest atmosfera, i nie wiesz co to są wierni fani od porażek i zwycięztw..ale to dobrze, bo tam takie "nieinteligenty" nie są mile widziane..
        • ckm-rks Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli 09.05.12, 11:42
          "kto nie umie pogodzi
          > ć się z porażkami to ostatnio było widać na tym meczu, co takie lanie dostał CK
          > M.. jak Ci wasi wierni kibice (od porażek i zwycięstw) po 10 biegu zaczęli się
          > ze sobą żegnać i wychodzić, bo im wynik nie pasował..."

Wiernymi kibicami nazywaj tych, którzy zostali na stadionie, bo takich było wielu. Mylisz pojęcia.
          A na Rakowie ludzie też opuszczają stadion przed końcem meczu, za co młyn krzyczy do nich "spier*alać na Włókniarz". Pamięć za krótka czy zbyt dziurawa, by być obiektywnym?
    • Gość: Salomon Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 13:18
      A nie moglibyście wy ograniczeni hoolsi zadbać np. bardziej o oprawę meczową zamiast lać się po mordach z innymi smykami?

ofsajd.onet.pl/plotki/zdumiewajaca-akcja-kibicow-przebrali-sie-za,1,5124487,artykul.html
      Po takich akcjach zyskalibyście więcej sympatii a stadion zyskałby ogólnopolską sławę miejsca gdzie jest słitaśnie, kolorowo i rodzinnie.
      • Gość: Salomon Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 13:23
        Kontynuując ten wątek np. kibice Rakowa mogliby przebierać się za Teletubisie.
        Już sobie wyobrażam jak maszerujecie czwórkami pod UM z prośbą o dotację na przyszły sezon poprzebierani za różne Tinky Winky. Lewicowa Rada Miasta sypnęłaby groszem, że ho hooo ....
      • Gość: Salomon Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 13:30
        Nawet barwy zbliżone do klubowych.

c.wrzuta.pl/wi19633/34850690000cdc07468bbf96/tinky_winky
        • Gość: kicha Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 13:40
          A spróbuj ino się przebrać za tego z czerwoną torebką na Rakowie w pobliżu stadionu.Po drugiej stronie mieszka ksiądz.To byś dopiero cierpiał,znacznie bardziej niż Jezus na krzyżu.J już nigdy w takie przebieranki bawić by Ci się nie chciało, bo by Cię mocno bolało kakao.
          • Gość: do kichy Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 13:52
            Musiałeś lubić to przebranie skoro opowiadasz takie ciekawe historyjki. Pewnie masz w domu kilka kompletów i wracasz do mamy nad ranem.
        • Gość: d Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.xdsl.centertel.pl 08.05.12, 13:53
          Paranoja, leją i zastraszają rakowskie łyse debile i jeszcze wielka dyskusja. Gdzie jest Policja się pytam ?!!! Jest monitoring są świadkowie, wyciągać ich po kolei i kary po 20 tys każdemu, bez możliwości darowania kary, choćby za kilkadziesiąt lat z emerytur im ściągać jak nie mają teraz zapłacić. A Urząd Miasta daje jeszcze im pieniądze, moje pieniądze z moich podatków !!! Zlikwidować chorą piłkę i chorych umysłowo Sterydów. Miasto zasłynęło w Polsce z antyklerykalnej polityki, niech zasłynie z bezwzględnego tępienia stadionowych bandytów. Nieważne czy są na stadionie czy poza nim. Im szybciej tym lepiej.
    • kicha44 Gazeta wie-jak rozpalić koszerny ogień 08.05.12, 13:45
      Kibice będą toczyć walki ,a ona trzepać kasę.
    • tomek84zz Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli "B... 08.05.12, 14:13
      tym co piszą, że kto kolwiek tam miał szalik Rakowa, którym zasłaniał twarz proszę o nie wypowiadanie się w temacie, gdyż najzwyczajniej w świecie nie było tam ANI JEDNEJ osoby, która miałaby szalik Rakowa (nie zaprzeczam, że byli to kibole Rakowa - mieli bluzy, ale nikt nie ukrywał swojej twarzy). Jestem ciekawy, po co w tym temacie wypowiadają się osoby które nie były świadkiem tego zdarzenia, pisząc "ja tam byłem, bili kobiety i dzieci i mieli zasłonięte twarze szalikami, do tego chcieli przewrócić autobus!!!!"? I większość z tych super grzecznych kibiców Włókniarza zapewne nie ma pojęcia o tym, że aniołki z CKM'u pocięły twarz nożem chłopakowi z Rakowa kilka dni temu :) kilku na jednego? przecież to takie nieCKMowskie!!!!

PS skoro jesteście tacy oburzeni całym zajściem, proponuję porozmawiać z jakimś mieszkańcem Łodzi, Krakowa czy kimś z Górnego Śląska jak tam wygląda sytuacja :)
      • Gość: byłbędziejestRKS Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.play-internet.pl 08.05.12, 14:27
        Prokuratura zdementowała bójkę na alei Pokoju, gdzie noże poszły w ruch, jakoby mieli w niej brać udział kibice obu klubów.
        • tomek84zz Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli 08.05.12, 14:41
          kolego, nie mówię tu o sytuacji na ALP

• Gość: mmaa Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.toya.net.pl 08.05.12, 14:37
        W Łodzi, Krakowie itd. kibice nie niszczą miejskich autobusów i nie przewracają tych jadących z ludźmi na koncert :) Nie mówiąc o niszczeniu przystanków (tego to już nie rozumiem zupełnie??) czy stadionów... Jedynie na "murach" jest podobny syf.
        • tomek84zz Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli 08.05.12, 14:45
          @mmaa jedno pytanie... kto przewrócił autobus? a pisząc o nie niszczonych przystankach i autobusach po prostu się zbłaźniłeś, bo takie zdarzenia mają miejsce na największych "zadupiach" gdzie nie ma kibiców. są to zwyczajne akty wandalizmu. jeszcze jedna ciekawostka się pojawiła... niszczenie stadionu przez kiboli Rakowa - KIEDY?.
        • Gość: ostatni Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.lewandow.net.pl 08.05.12, 16:14
          tam autobusy z kibicami eskortuje policja...
      • Gość: ckm Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.alfanet24.pl 08.05.12, 20:15
        Ale tam rywalizują między sobą klub piłkarskie - tutaj jedni i drudzy się powinni wspierać - często jest tak,że ktoś chodzi i na Włókniarz i na Raków. Jednak zamiast tak być - kibice Rakowa usprawiedliwiają swoją nienawiść jakimiś zamierzchłymi czasami gdzie to niby Włókniarz miał zgodę z odwiecznym wrogiem RKSu - żydżewem. Ci co teraz uczęszczają to w jakiś 80% piknicy którzy nie mają pojęcia o sprawie,a to 20% już dawno nie ma kontaktów z widzewem. (specjalnie pisze z małej bo osobiście też ich nie lubię. )
    • olunia.rks Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli "B... 08.05.12, 14:35
      Więc się wszystko wydało Muniek też tam był.
      www.wczestochowie.pl/multimedia/video/236,czestochowa-gra-munka
      Jak to jest, policja widzi chuliganów na monitoringu i nie łapie ani jednego.
      Najlepiej jest walić pałą na stadionie byle kogo to GW ma o czym pisać.
      • Gość: kibic Nie męczyć ucha tymi marnymi tekstami IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 14:56
        Ile można pierdzielić wkoło to samo.Dajcie żyć .Zorro w masce i ze szpadą napadł na kibiców Rakowa , ci z kijami go pogonili.A kibice AZSu im kibicowali.Można oszaleć.
      • Gość: fcb Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.pl 08.05.12, 15:31
        Muniek pokazał koszulkę Rakowa? Szlag chyba trafił wydawców brukowca gw :))))
        • Gość: Waszko80 Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.12, 17:57
          Jak zwykle wybiórcza pisze z kosmosu...

Po spotkaniu w Urzędzie Miasta!

W dniu 8 maja odbyło się spotkanie w Urzędzie Miasta, przedstawicieli SKWR z Panem Prezydentem Jarosławem Marszałkiem oraz Panem Naczelnikiem Aleksandrem Wiernym. Tematem spotkania były dochodzące do urzędników informacje rozpowszechniane przez pewien dziennik, o rzekomych incydentach z udziałem kibiców Rakowa.

Zaprotestowaliśmy przeciwko pomawianiu w mediach i udziale w tego typu zachowaniach pracowników spółki miejskiej MPK, którego dyrektor obwiniał kibiców Rakowa za zniszczony autobus reklamujący inny częstochowski klub. Poprosiliśmy również o nagranie z monitoringu miejskiego, które pokazałoby atak kibiców i „kołysanie” jadącego autobusu z meczu żużlowego na niedzielny koncert na Plac Biegańskiego, to co się działo naprawdę a to co zostało opisane w GW to dwa różne bieguny co zresztą potwierdza cała rzesza świadków. Uważamy, że ludzie czujący zagrożenie lub też coraz częściej obrażający kibiców innych klubów w Częstochowie to wynik artykułów, które mają na celu tylko i wyłącznie skłócić częstochowian i takie zachowanie tych mediów stanowczo potępiamy.

Wracając do spotkania to odbyło się ono w atmosferze spokojnego rzeczowego dialogu i można je podsumować stwierdzeniem, że i nam i urzędnikom zależy na dobru Rakowa, a podgrzewanie i wyolbrzymianie incydentów przez media na pewno temu nie służy. Cieszymy się również z zapewnień Pana Prezydenta Jarosława Marszałka, iż zna on atmosferę meczów przy Limanowskiego z autopsji i że na meczach bywa z dziećmi, co najlepiej wg niego samego świadczy o tym, że jest to miejsce bezpieczne i takie, w którym można ciekawie spędzić wolny czas. Obydwaj Panowie zapewnili również o swojej obecności podczas najbliższego sobotniego meczu z Chrobrym Głogów.

rksrakow.pl/art.php?id=9&tyt=201205081110
          rksrakow.pl/art.php?id=9&tyt=201205081603
          rksrakow.pl/art.php?id=9&tyt=201205081553
          • Gość: d Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.xdsl.centertel.pl 09.05.12, 07:09
            Drogi Waszko,bardzo gorąco rozpisałeś się na temat rzekomych pomówień dotyczących zarządu klubu. Odbijasz piłeczkę bardzo cwanie, dobrze wiesz że chodziło o kiboli RKS a nie o kierownictwo klubu.A swoją drogą, mówisz że wszyscy związani z klubem to takie święte owieczki ? Wprowadzasz nas w błąd lub sam jesteś wprowadzany. Chcesz to mogę wrzucić zdjęcia z ustawek kiboli Rakowa, jak jeszcze nie poznasz kto jest na zdjęciach to mogę podać ich nazwiska. Są to ludzie związani z klubem. Powiedz tylko słowo a wszyscy na forum obejrzą kto jest na zdjęciach i co robią dla klubu. Takimi wypowiedziami przynosisz wstyd miastu i klubowi którego reprezentujesz. Pochyl głowę bardzo mocno i weź się za wychowanie kibiców.Nie KIBOLI a KIBICÓW !!!
    • Gość: fcb Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.pl 08.05.12, 15:25
      Zorreczku, śmieć i ścierwo cię zrobiły.
      • Gość: do fcb Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 20:46
        z ciebie taki kibic piłki nożnej jak kozia dupa w ogrodzie.
    • Gość: Obiektywizm Re: Chuligani zaatakowali autobus MPK. Krzyczeli IP: *.96.234.164.tvksmp.pl 08.05.12, 16:53
      Ciekawe czy pani redaktor opublikuje oświadczenie i żądanie sprostowania nieprawdziwych informacji zawartych w artykule.

Teksty oświadczeń dostepne na rksrakow.pl
      • Gość: Mocny Sprostowanie albo pozew cywilny przeciw GW IP: 78.10.82.* 08.05.12, 19:34
        Nie może być tak, że rzuca się oszczerstwa, pomawia i ucieka od odpowiedzialności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka