Dodaj do ulubionych

Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie.

23.06.12, 19:14
Przyjdźcie na spacer wieczorem na WASZYNGTONA przy PLACU CZERWONYM przed Akademią Jana Długosza ( jest tam wjazd na parking ).
Zobaczcie co się dzieje 300 metrów od posterunku STRAŻY MIEJSKIEJ.
Co zrobić z tym parkingiem i jak go ochronić ?
Hołota pije, ćpa, rozbija butelki i przewraca kosze na śmieci.
Co wieczór jest tam balanga na 4 fajery i nikogo to nie obchodzi.
Podobno picie alkoholu w miejscach publicznych jest ZAKAZANE.
TU TEŻ JEST POTRZEBNA przede wszystkim ingerencja SŁUŻB MIEJSKICH.
Może zacznijmy od STRAŻY MIEJSKIEJ, żeby dali spokój "babciom od pietruszki",
a ruszyli "dupę" i zaczęli INTERWENIOWAĆ w sytuacjach zagrażających
bezpieczeństwu SPOKOJNYCH LUDZI.
Najgorsze jest to, że mieszkańcy dzwonią i proszą.
ONI wiedzą doskonale o tym,
co tam się dzieje, tylko wolą omijać ten placyk z daleka.
Obserwuj wątek
    • Gość: ARTUR Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 23.06.12, 20:35
      Jedno drobne pytanie gdzie w okolicach ul. Waszyngtoka koło AJD masz posterunek SM?
      • Gość: ja Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 20:42
        Posterunku nie ma , ale jest w pobliżu siedziba straży miejskiej
        • Gość: też Ja Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.12, 20:53
          Siedziba jest na ul.Krakowskiej ...
          • Gość: a Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: 31.42.1.* 23.06.12, 21:11
            Buahahaha, nie udała CI sie prowokacja, a wystarczyło wejsć na strone straży i sprawdzić lokalizacje ich placówek:D

Myslaleś, ze gdzie urzedują, w urzedzie miasta? hehehehe ahahaha:D
            • brun0 Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie 23.06.12, 21:50
              Ten się śmieje prawdziwie,
              kto śmieje się OSTATNI...............................
              • Gość: ja Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 21:59
                Sorry, rzeczywiście już dawno jej nie ma - ale kiedyś była- każdy może się pomyliść- jeszcze raz sorry
    • Gość: jjajco Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.12, 06:11
      przecież oni nawet nikogo nie mogą zastrzelić, bo im pistoletów nie dali.
    • Gość: Stefan Klasyka IP: 212.87.227.* 27.06.12, 09:52
      Mieszkaniec - klasyczny przykład Trola, nic nie wie, nie douczony, ale dyskutuje o wszystkim.
      BO ON WIE. Nieważne skąd, nieważne czy to prawda, ON WIE.

Nie karmić Troli.
      • Gość: gość Re: Klasyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 10:06
        Mieszkaniec ma rację!
        Przy tak dużym zadłużeniu Częstochowy Straż Miejską należy rozwiązać, bo jest finansowana z budżetu miasta.
        Policja ma kasę z budżetu państwa.
        Jeżeli dwóch wykonuje to samo,-to znaczy ,- że jeden jest niepotrzebny!!!
        Policja ma większe uprawnienia i możliwości.
        • Gość: Marek Re: Klasyka IP: 31.42.13.* 27.06.12, 16:09
          Gość portalu: gość napisał(a):

> Mieszkaniec ma rację!
          > Przy tak dużym zadłużeniu Częstochowy Straż Miejską należy rozwiązać, bo jest
          > finansowana z budżetu miasta.
          > Policja ma kasę z budżetu państwa.
          > Jeżeli dwóch wykonuje to samo,-to znaczy ,- że jeden jest niepotrzebny!!!
          > Policja ma większe uprawnienia i możliwości.

Za to Ty nie masz racji, bo tak się składa, że Straż Miejska sama na siebie zarabia wystawiając mandaty, a więc to co dostają z budżetu na funkcjonowanie w 100% ma pokrycie z wpływów grzywien. Wiedziałeś o tym?, czy tak se pierłeś?
          • Gość: emeryt Re: Klasyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.12, 16:23
            Nie trzeba być filozofem lub geniuszem aby dojść do wniosku,że straż miejską trzeba natychmiast rozwiązać.Tak na marginesie jak ma działać sprawnie jak dowodzi tą formacją były magazynier(jak ktoś tu pisał ).

• Gość: gość Re: Klasyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 20:02
            Zawsze można pogonić babcię z pietruszką!
            Można "złapać" gościa, co prowadzi jamnika bez kagańca na smyczy!

To sobie "pierdnę" teraz,-ile mandatów wystawiła ta wychwalana przez Ciebie "Marek"
            straż, za robienie kupki przez psy na trawnikach?
            Wszak do tego jest ta straż!

Nic ta staż nie pomoże- to zależy od poziomu kultury naszych mieszkańców.

Widzę prawie codziennie "strażników" na spacerach na ulicach w godzinach 9.00--13.30
            - w nocy ich nie ma!
            Dzisiaj już dzieci mają komórki i mogą wezwać policję.
            Straż miejska była potrzebna Wronie, aby go wspierać i chronić, ale czasy się zmieniły.
            Za Wrony teolog był komendantem, nie wiem jak jest teraz, ale wiem, że dalej gonią za szczypiorek i pietruszkę.

Czy wiesz, że Wrona powołał tych strażaków do likwidacji "przypinaczy" pod Jasną Górą?
            Czy próbowałeś kiedyś wezwać tych strażaków, jak przypinano Ci coś pod Jasną Górą?
            Dlaczego oni dalej są? Dlaczego nie ma tam tych strażaków?

Ja wzywałem telefonicznie kilka razy tę straż w różnych sprawach, przyjechali po bardzo długim oczekiwaniu i po rozeznaniu sprawy podjęli decyzję:- trzeba wezwać policję!
            Policję to ja umiem sam wezwać i do tego nie jest mi potrzebna żadna straż miejska.
        • Gość: Pytajnik Re: Klasyka IP: 109.95.27.* 12.07.12, 07:38
          A ja się pytam dlaczego sprawdzanie biletów parkingowych i wypisywaniem mandatów za parkowanie zajmuje się zawsze dwóch funkcjonariuszy SM? Przecież jeden doskonale poradziłby sobie z tym.
    • Gość: hor Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 10:10
      ale plecy ma
      • dyziek_o Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie 27.06.12, 16:38
        Nie bądźmy naiwni!
        Menelstwa nikt nie ruszy. Mogą spokojnie nadal walić browca, ćpać etc,etc.
        A powód jest prozaiczny;
        Zatrzymasz śmiecia i............co dalej?!
        Mandat ?! - przecież taki miglanc nigdzie nie pracuje więc dochodów nie ma. Znaczy - możesz go mlasnąć a grzywny i tak nie ściągniesz.
        Zamknąć go do pierdla ?! - i co dalej?! - dopiero będzie zadowolony. Bo to i wikt i opierunek za darmo. I będziemy palanta z naszych podatków utrzymywać ?!
        A wszystkiemu winne unijne przepisy zabraniające kierowania takich darmozjadów do przymusowej pracy w specjalnych zakładach dla takiego elementu stworzonych.
        A przecież można by jakąś kopalnię kruszywa do budowy autostrad utworzyć i tych miglanców tam kierować. Same pozytywy z takiego stanu rzeczy wynikają.
        Niestety, - prawo nie zezwala.
        W związku z tym podejrzewam, że nawet po cichu, - ci - ktorzy z tym problemem mają walczyć, - na ucho są instruowani, by dać sobie dupie spokój - i gówna nie ruszać - bo śmierdzi.
        Podobnie sprawa wygląda z policją.
        Dodatkowo istnieje realna szansa, że zostaniesz obrzygany lub nawet dziabnięty przez takiego śmiecia zakażoną igłą po jakimś świństwie.
        Będziesz ryzykował zdrowie swoje i rodziny ?!
        Jest wyjście z tej sytuacji ale to już niejaki Hitler stosował i ludzkość uznała za nieetyczne
        więc pozostaje wyprowadzić się do dzielnicy strzeżonej, - jak to jest na zachodzie.
        Lub powrót do czasów słusznie minionych co jednak ma przeciwnikow.
        W związku z powyższym, obawiam się, że element będzie nadal spokojnie walił browar w tym miejscu a Ty, jak ci się nie podoba, albo się wyprowadzisz, albo przyłączysz do nich.
        Jak więc widzimy, - bardziej opłacalnym jest zatrzymanie babci handlującej pietruszką bo ona prawdopodobnie ma emeryture i nie trudno jest z niej grzywnę ściągnąć.
        Co było do udowodnienia,
        Dyzio.

p.s
        Poza tym, w przypadku babci, istnieje małe ryzyko, że się w mordę dostanie.

• Gość: wer Re: nie zrozumiałym i nie dopuszczalnym jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 17:21
          Tylko pogratulować niemocy i weny twórczej , ...
          menel to też człowiek a może lepszy od tego strażnika
          Jak pamięcią sięgnąć to zawsze ta straż miała z interpretacją prawa problemy.
          No cóż nie ma ORMO są oni.
          Dobrze by było aby te ... naprawdę zaczęli robić coś dobrego dla naszego miasta z upadającym przemysłem a przez innych przybyszy zwanego wsią z tramwajem po nie kąt
          Jak wstąpiłeś w te szeregi to i gówna musisz sprzątać za to bierzesz co miesiąc pobory.
          Dzieląc społeczeństwo na dobre i te złe pokazujesz jak zostałeś wychowany , jakim jesteś POLAKIEM
          Czyżby następny PO PIS
        • Gość: No proszę Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.ecatel.net 13.01.13, 17:38
          Niejaki dyziek propaguje ideologię faszystowską .Ludzki człowiek i jakie słownictwo .Jedynie miglanc to delikates .Menelstwo ,walić browara, ćpać .Zatrzymać śmiecia.Możesz go mlasnąć .Do pierdla .Będziemy palanta.Zostanie obrzygany ,dziabnięty przez śmiecia.Daj dupie spokój I na koniec w mordę dostanie.Rodzynek dyzia to unijne przepisy zabraniające kierowania do przymusowej pracy.Co ma piernik do wiatraka nie rozumiem.Rozumiem tylko człowieka , który w tym obozie chciałby pracować i przez bykowca wychowywać ludzi.
    • Gość: icek Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: 109.95.24.* 29.06.12, 08:13
      a moze referendum w sprawie rozwiazania tej sluzby ,kto sie podejmie
      • Gość: obserwator Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.12, 10:09
        Jak co roku bywam kilkakrotnie w Cz-wie i to nie tylko w terenie pod jasnogórskim ale również w innych dzielnicach tego miasta.Zadowolony jestem że coraz mniej spotykam tam strażników, a jednocześnie myślę i mam takie zdanie ,że rodzinka ta wspólnej adoracji staje się coraz mniejsza i chwała za to Panu. Nie mniej jednak zaoczny teolog, który za Mesjasza się niegdyś podawał rozbijający w chrześciański sposób ognisko rodzinne nie panuje już nad tą gromadką . Oczywiście jestem za referendum.Bo było nie było pewna część podatku z tego miasta jaką wpłacam do Magistratu idzie na tą chorą instytucję moim zdaniem. Śmieci, dewastacje i brudy jakie są w tym mieście przy niemocy tej ekipy strażników, którymi kieruje (ca...) czy chłopak ze Śp...) świadczy dobitnie o kulturze i zaangażowaniu. Moim zdanie to są nieroby i jak wcześniej napisano ZLIKWIDOWANO ORMO I POWOŁANO ICH . Niemoc mnie ogarnia.Ale cóż takie czasy
    • Gość: saf Ile kosztuje Straż Miejska częstochowian? IP: *.ice-net.pl 02.07.12, 11:07
      Ile częstochowian kosztuje straż miejska? czy w mieście potrzebna jest SM, skoro wandalizm, malunki sprayem, zniszczenia autobusów? czy opłaca się SM częstochowianom?
      trzeba odpowiedzieć na te pytania, zrobić wyliczenia, rachunek kosztów i zysków. i albo zawieśić SM, albo ją pogonić do pracy.
      nie może być tak, że obywatele mają wskazywać wandali i za to mają dostawać pieniądze. w takim razie po co SM.
      • Gość: Adaś od czego jest S.M.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.12, 11:58
        Pewnego dnia dzwonię do oficera dyżurnego straży miejskiej z prośbą o interwencje gdyż mam zastawiony
        wjazd do swojego garażu przez samochód marki takiej i takiej o nr. rejestracyjny itd.
        oficer mi mówi że on może po numerze rejestracyjnym namierzyć nr. telefonu i prosić właściciela o odjechanie i nie blokowanie wjazdu.zadaję oficerowi takie pytanie
        jesteście opłacani z moich podatków i pan mi mówi ze według obowiązującego prawa tylko straż miejska może4 sprawcę prosić o odjechanie spod garażu?
        a jak nie będzie chciał odjechać to co mam zrobić a to pana sprawa ale ja jestem inwalidą I grupy no przykro mi
        pytanie od czego ci panowie są?
        • Gość: adaś Re: od czego jest S.M.? IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.12, 14:54
          wiersze piszesz to fakt, a o tej pracy a już namierzaniu telefonu buraku to pojęcia w ogóle nie masz to też fakt!
          • Gość: rytm blusa Re: od czego jest S.M.? IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.12, 16:54
            Ja bym tym wszystkim strażnikom ponownie dyktando zrobił z naciskiem na Kodeks Wykroczeń i ich Ustawę nie mówiąc o rozporządzeniach...
            Co prawda wiedza kosztuje ale nie wiedza na tum etapie daje jasny sygnał dla P. Prezydenta jakimi się ludżmi obstawił, jakim ufa.
            Po prostu jest to żenada !!!
            • Gość: Henio Re: od czego jest S.M.? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.12, 07:58
              Trzeba zrozumieć,że straż miejska podobna jest do byłego ormo.Coś tam chłopaki lizną na kursie przygotowawczym a potem miotają się po mieście gonieni przez"oficerów na dyżurce" i śledzeni przez pseudo dowódców naczelnego teologa.Wszystko jest chore bo jak ma todobrze funkcjonować skoro rządzi tym wszystkim były magazynier-to tak jak kierowca jeździł by samochodem a nie miał do tego uprawnień albo jakby katecheta w szkole uczył seksuologii...
            • Gość: bolek Re: od czego jest S.M.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 10:28
              im jest również potrzebny szybki kurs dobrego wychowania,wiem że to dla nich za trudne ale warto spróbować,jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się żeby kmiot ze straży wiejskiej na moje telefoniczne "dzień dobry" odpowiedzał tym samym,no chyba że ja trafiam na chamów
              • Gość: gość Re: od czego jest S.M.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 13:17
                "bolek",- masz rację.
              • Gość: do pacana! Re: od czego jest S.M.? IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.12, 13:23
                Gość portalu: bolek napisał(a):

> im jest również potrzebny szybki kurs dobrego wychowania,wiem że to dla nich za
                > trudne ale warto spróbować,jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się żeby kmiot ze str
                > aży wiejskiej na moje telefoniczne "dzień dobry" odpowiedzał tym samym,no chyb
                > a że ja trafiam na chamów

widać jesteś "cienki bolek"
                a może to ty jesteś cham i trafiasz na takiego samego ty fajfusie!!
                • Gość: gość Re: od czego jest S.M.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 13:35
                  O, O, O, -strażnik dał głos.
                  • Gość: do w/w Re: od czego jest S.M.? IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.12, 14:36
                    właśnie, że pacanie ktoś inny, normalny palancie.
                    • Gość: do głupka Re: od czego jest S.M.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 17:19
                      ty adsl nidgy nie byłeś i nie będziesz normalny
                      • Gość: do fajfusa! [...] IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.12, 11:56
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • Gość: C R E D O. Re: od czego jest S.M.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 21:15
                          Panie i Panowie ,
                          oficerów w tej straży nie ma bo nie ma takiej szkoły w naszym kraju.
                          tak jak dla ORMO nie było i proszę nie mylić podstawowych pojęć.
                          Ten co odbiera telefony od petentów to zwykły strażnik tylko tyle że ma tam trochę n ... na pagonach . Nie ma co się dziwić że ci ludzie mają tam takie p... .
                          • Gość: Bolek Re: od czego jest S.M.? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.12, 22:21
                            Prawda jest taka,że nie ma co sobie strzępić języka odnośnie tej chorej formacji,którą trzeba jak najszybciej zlikwidować!!!!!Nie są w stanie niczego doprowadzić do końca-przykłady:nie potrafią wyeliminować nagannie parkujących kierowców,psy srają gdzie chcą i biegają bez nadzoru,do żadnego sklepu nie podejdziesz spokojnie bo stoją żule i pijaki(nie dość,że piją to jeszcze przeklinają i sikają),wyrostki demolują wszystko wokół bo czują się bezkarni itd.To po co trzymać obiboków,którzy gonią babcie z pietruszką a nie widać ich w nocy w centrum miasta i na osiedlach.
                            • Gość: mmm Re: od czego jest S.M.? IP: *.rev.masterkom.pl 06.07.12, 09:06
                              E gadasz głupoty, mnie tam ostatnio spisali.
                            • Gość: Do Bolka Do niczego się nie nadają! Re: od czego jest S.M.? IP: *.centertel.pl 07.07.12, 21:10
                              Ostatni przykład z Centrum miasta -
                              - przyszli
                              - pogrozili paluszkiem bandzie pijanej młodzieży
                              - przeprosili, że przeszkodzili w imprezie
                              - poprosili, żeby zachowywali się ciszej bo są skargi
                              - oddalili się natychmiast, by nie dostać po mordzie
                              Całe szczęście, że za chwilę zjawiła się POLICJA
                              i za ryj wyprowadzili pijaków z kamienicy.
                              SZKODA SŁÓW - TO NIC NIE POMOŻE.
    • Gość: obserwator Strażnicy miejscy chcą mieć broń palną IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 07.07.12, 12:20
      Trwają prace nad ustawą, która ma dać strażnikom miejskim broń i prawo do przeprowadzania kontroli osobistych - donosi "Gazeta Wyborcza"

Projekt przygotowuje dwunastu komendantów największych polskich miast zrzeszonych w Unii Metropolii Polskich. Według założeń funkcjonariusze mogliby prowadzić obserwację, rejestrować przebieg dokonywanych czynności czy dokonywać kontroli osobistej.

Ustawa dałaby też możliwość nakładania mandatów w znacznie szerszym zakresie niż dzisiaj i stosowania innych środków przymusu - siatek obezwładniających, gumowych pocisków i broni palnej.
      Gazeta Wyborcza/PAP - 07.07.2012 r.
      • Gość: gość Re: Strażnicy miejscy chcą mieć broń palną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.12, 12:52
        Straż miejską /gminną/ należy jak najszybciej zlikwidować!
      • Gość: Do Obserwatora Taaak! Dajcie im jeszcze broń palną! Palną sobie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.12, 21:22
        Poczytaj sobie wątek od początku.
        Zobacz co się dzieje w mieście wieczorami.
        Może zmienisz zdanie i przestaniesz rozpowszechniać takie głupoty.
        Trzeba dać tą kasę POLICJI, bo oni przynajmniej potrafią pomóc,
        a nie tylko karać za głupoty dla poprawienia budżetu miasta.
        " nie o to chodzi by gonić króliczka,
        ale by ZŁAPAĆ GO "
        SM do tego nie nadaje się. Sorry.
        • Gość: obserwator Re: Taaak! Dajcie im jeszcze broń palną! Palną so IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 08.07.12, 07:02
          @Gość portalu
          Mylisz się. Mnie też nie podoba się to, co się dzieje w Straży Miejskiej,.
          Dlatego też podałem tę informację na forum by ludzie wiedzieli, że planowane zmiany idą jeszcze ku gorszemu.
          Pozdrawiam.
        • Gość: obserwator do Gość Re: Taaak! Dajcie im jeszcze broń palną! Palną so IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 08.07.12, 07:33
          @Gość
          Znalazłem w internecie ciekawą wypowiedź internauty. Sadzę, że prosto wyjaśnia istotę aktualnie zachodzących transformacji społecznych. Warto to przeczytać. Podaję poniżej odnośnik, a niezależnie od tego wklejam całość wypowiedzi z obawy, że może być oryginał usunięty. - SPOSOBY NA MANIPULACJĘ SPOŁECZEŃSTWEM

~przeczytaj do ~taka prawda że: SPOSOBY NA MANIPULACJĘ SPOŁECZEŃSTWEM

1 – ODWRÓĆ UWAGĘ
          Kluczowym elementem kontroli społeczeństwa jest strategia polegająca na odwróceniu uwagi publicznej od istotnych spraw i zmian dokonywanych przez polityczne i ekonomiczne elity, poprzez technikę ciągłego rozpraszania uwagi i nagromadzenia nieistotnych informacji.
          Strategia odwrócenia uwagi jest również niezbędna aby zapobiec zainteresowaniu społeczeństwa podstawową wiedzą z zakresu nauki, ekonomii, psychologii, neurobiologii i cybernetyki.
          „Opinia publiczna odwrócona od realnych problemów społecznych, zniewolona przez nieważne sprawy.
          Spraw, by społeczeństwo było zajęte, zajęte, zajęte, bez czasu na myślenie, wciąż na roli ze zwierzętami (cyt. tłum. za „Silent Weapons for Quiet Wars”).

2 – STWÓRZ PROBLEMY, PO CZYM ZAPROPONUJ ROZWIĄZANIE
          Ta metoda jest również nazywana "problem – reakcja – rozwiązanie”. Tworzy problem, "sytuację”, mającą na celu wywołanie reakcji u odbiorców, którzy będą się domagali podjęcia pewnych kroków zapobiegawczych.
          Na przykład: pozwól na rozprzestrzenienie się przemocy, lub zaaranżuj krwawe ataki tak, aby społeczeństwo przyjęło zaostrzenie norm prawnych i przepisów za cenę własnej wolności.
          (Przykład-spalenie Reichstgu, WTC...)

Lub: wykreuj kryzys ekonomiczny aby usprawiedliwić radykalne cięcia praw społeczeństwa i demontaż świadczeń społecznych.

3 – STOPNIUJ ZMIANY
          Akceptacja aż do nieakceptowalnego poziomu. Przesuwaj granicę stopniowo, krok po kroku, przez kolejne lata. W ten sposób przeforsowano radykalnie nowe warunki społeczno-ekonomiczne (neoliberalizm) w latach 1980. i 1990.: minimum świadczeń, prywatyzacja, niepewność jutra, elastyczność, masowe bezrobocie, poziom płac, brak gwarancji godnego zarobku – zmiany, które wprowadzone naraz wywołałyby rewolucję.

4 – ODWLEKAJ ZMIANY
          Kolejny sposób na wywołanie akceptacji niemile widzianej zmiany to przedstawienie jej jako „bolesnej konieczności” i otrzymanie przyzwolenia społeczeństwa na wprowadzenie jej w życie w przyszłości. Łatwiej zaakceptować przyszłe poświęcenie, niż poddać się mu z miejsca.
          Do tego społeczeństwo, gawiedź, ma zawsze naiwną tendencję do zakładania, że „wszystko będzie dobrze” i że być może uda się uniknąć poświęcenia.
          Taka strategia daje społeczeństwu więcej czasu na oswojenie się ze świadomością zmiany, a także na akceptację tej zmiany w atmosferze rezygnacji, kiedy przyjdzie czas.

5 – MÓW DO SPOŁECZEŃSTWA JAK DO MAŁEGO DZIECKA
          Większość treści skierowanych do opinii publicznej wykorzystuje sposób wysławiania się, argumentowania czy wręcz tonu protekcjonalnego, jakiego używa się przemawiając do dzieci lub umysłowo chorych. Im bardziej usiłuje się zamglić obraz swojemu rozmówcy, tym chętniej sięga się po taki ton. Dlaczego?
          „Jeśli będziesz mówić do osoby tak, jakby miała ona 12 lat, to wtedy, z powodu sugestii, osoba ta prawdopodobnie odpowie lub zareaguje bezkrytycznie, tak jakby rzeczywiście miała 12 lub mniej lat” (zob. Silent Weapons for Quiet War).

6 – SKUP SIĘ NA EMOCJACH, NIE NA REFLEKSJI
          Wykorzystywanie aspektu emocjonalnego to klasyczna technika mająca na celu obejście racjonalnej analizy i zdrowego rozsądku jednostki.
          Co więcej, użycie mowy nacechowanej emocjonalnie otwiera drzwi do podświadomego zaszczepienia danych idei, pragnień, lęków i niepokojów, impulsów i wywołania określonych zachowań.

7 – UTRZYMAJ SPOŁECZEŃSTWO W IGNORANCJI I PRZECIĘTNOŚCI
          Spraw, aby społeczeństwo było niezdolne do zrozumienia technik oraz metod kontroli i zniewolenia.
          „Edukacja oferowana niższym klasom musi być na tyle uboga i przeciętna na ile to możliwe, aby przepaść ignorancji pomiędzy niższymi a wyższymi klasami była dla niższych klas niezrozumiała (zob. Silent Weapons for Quiet War).

8 – UTWIERDŹ SPOŁECZEŃSTWO W PRZEKONANIU, ŻE DOBRZE JEST BYĆ PRZECIĘTNYM
          Spraw, aby społeczeństwo uwierzyło, że to „cool” być głupim, wulgarnym i niewykształconym.

9 – ZAMIEŃ BUNT NA POCZUCIE WINY
          Pozwól, aby jednostki uwierzyły, że są jedynymi winnymi swoich niepowodzeń, a to przez niedostatek inteligencji, zdolności, starań.
          Tak więc, zamiast buntować się przeciwko systemowi ekonomicznemu, jednostka będzie żyła w poczuciu dewaluacji własnej wartości, winy, co prowadzi do depresji, a ta do zahamowania działań.
          A bez działań nie ma rewolucji!

10 – POZNAJ LUDZI LEPIEJ NIŻ ONI SAMYCH SIEBIE
          Przez ostatnich 50 lat szybki postęp w nauce wygenerował rosnącą przepaść pomiędzy wiedzą dostępną szerokim masom a tą zarezerwowaną dla wąskich elit.
          Dzięki biologii, neurobiologii i psychologii stosowanej „system” osiągnął zaawansowaną wiedzę na temat istnień ludzkich, zarówno fizyczną jak i psychologiczną.
          Obecnie system zna lepiej jednostkę niż ona sama siebie. Oznacza to, że w większości przypadków ma on większą kontrolę nad jednostkami, niż jednostki nad sobą.

• Gość: wer Re: Taaak! Dajcie im jeszcze broń palną! Palną so IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 13:53
            Ciekawa psychoza obserwatorze.
            Niestety są ludzie , którzy zrobią wszystko aby nie przyznać się do swoich błędów.
            To nie ja to on.

• Gość: wer Re: Taaak! Dajcie im jeszcze broń palną! Palną so IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.12, 22:06
      Zgoda niech ta Ustawa wejdzie , ale co z tym ich wyszkoleniem,czyżby znowu rąsia ... ,
      Nie wszyscy bez urazy nadają się na ten urząd, Ilu jest tzw plecaków z poparciem czy to Prezydenta,Radnych , czy też innych urzędasów. Zaczynając od samej góry no nie zaoczny...
      Z tego co wiem to do konwoju znacznej wartości mogą używać broni, do zwierzyny siatek, ale czy te nasze straże dadzą sobie radę.
      Czy psychoza zostanie złamana przez sławetnego ireneusza po wyczyszczeniu... .
      przy kryzysie jaki mamy wszystko przekarkulować , przeliczyć i przeprowadzić referendum i jak ogół zadecyduje to niech tak się stanie.
      • Gość: Bolek Re: Taaak! Dajcie im jeszcze broń palną! Palną so IP: *.net.stream.pl 11.07.12, 11:13
        Jestem ciekawy kiedy zlikwidują straż miejską w Częstochowie?????
        • Gość: do w/w Re: Taaak! Dajcie im jeszcze broń palną! Palną so IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.12, 18:14
          Gość portalu: Bolek napisał(a):

> Jestem ciekawy kiedy zlikwidują straż miejską w Częstochowie?????

wtedy, kiedy zabraknie takich baranów jak ty!!!!
        • Gość: gość Re: Taaak! Dajcie im jeszcze broń palną! Palną so IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 07:55
          Przyjdzie taki czas, że nie będzie i czerwonego i straży miejskiej.
        • Gość: do autora Re: Taaak! Dajcie im jeszcze broń palną! Palną so IP: 91.210.242.* 12.07.12, 09:48
          Gość portalu: Bolek napisał(a):

> Jestem ciekawy kiedy zlikwidują straż miejską w Częstochowie?????

jak wytępią takich debili jak ty frajerze!!!!!
    • Gość: multi Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: 109.95.24.* 12.07.12, 17:11
      czy wladze miasta nie widza problemu po co nam taka sluzba
      • Gość: red Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 18:47
        jak im coś z tego skapnie to to zrobią.
        nie ma nic za darmo!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Brun0 Centrum Częstochowy to jedna wielka speluna dla... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 22:06
      Miejmy nadzieję, że zniknie z Naszego krajobrazu PLAC CZERWONY i parking za DŁUGOSZEM, bo to jest ścisłe Naszego miasta. Takie SLUMSY nie mają prawa bytu w tych czasach.
      Nie wyobrażam sobie takich miejsc ( zapomnianych przez SM i Policję ) w innych miastach eurpejskich. Po pierwsze na PC jest drożyzna jakich mało, a za Długoszem "SYF" jakiego nie życzę nikomu. Będą piękne ALEJE to może jakiś parking piętrowy dla samochodów, żeby było gdzie zaparkować, aby iść na spacer albo do banku.
      Jak długo będziemy tolerować "manelstwo" w geometrycznym centrum Naszego Miasta.
    • Gość: dolek Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: 109.95.24.* 14.07.12, 11:10
      pieniadze wyrzucone w bloto na ich utrzymanie
      • Gość: Manolo Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.12, 07:26
        Kto i gdzie w Częstochowie zbiera podpisy,aby przeprowadzić referendum w celu rozwiązania straży miejskiej?Chętnie przyłączyłbym się do akcji wraz z przyjaciółmi-każdy podpis się przecież bardzo liczy.
    • Gość: zygi Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: 109.95.24.* 16.07.12, 11:18
      kto sie tego podejmie
      • Gość: red Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.12, 18:49
        ten kto ma czyste ręce
        • Gość: Romek Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.12, 12:01
          Kto się tego podjął i gdzie zbierają podpisy???
          • Gość: gosc Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.12, 23:09
            na rolniczej jest spokoj chyba tego gbura z gwiazdka przeszkolil ktos z zieleni miejskiej bo na razie mam spokoj zaczeli odrozniac co jest posiane przeez ludzi a co samo uroslo Musza tam byc tez inteligientni zwiechrznicy ale co zaplacilem to mi nikt nie zwroci
            • Gość: C R E D O. Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.12, 19:02
              Trzeba przyznać, że w tej naszej straży ludzie odpowiedzialni za egzekwowanie przestrzegania przepisów prawa nie tylko Kodeksu Wykroczeń zasłużyli sobie na taką a nie inną opinię i w wielu wypadkach krytyka, która na nich spada, jest uzasadniona”
              • Gość: babcia-pietruszka Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.12, 11:48
                Chyba już ich rozwiązali bo nie pojawiają się przy ryneczku na Wałach.Dziękujemy za to panu Bogu i modlimy się za ten cud.
                • Gość: gość Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 13:44
                  Naprawdę ich rozwiązali ?
                  • Gość: C.R.E.D.O Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 03.08.12, 00:26
                    > Naprawdę ich rozwiązali ? <

ty "gość", to nie ich rozwiązali tylko sznurek od gaci ci się rozwiązał
                    • Gość: gość Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.12, 07:06
                      Każdy sądzi według siebie !

Ja mam gumę w gaciach, a nie sznurek. Sznurek nosił mój pradziadek.
                      • Gość: danek Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: 109.95.24.* 03.08.12, 10:52
                        jeszcze sa ale juz niedlugo
                        • Gość: londyńczyk Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.12, 21:53
                          Ich nie widać na mieście bo ponoć wyjechali do Londynu.Tam potrzebowali super fachowców,do zwalczania mafii pietruszkowej(która rozpanoszyła się tam jak u nas na Wałach Dwernickiego).
    • Gość: MyślicielCzęstoch. Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.centertel.pl 05.08.12, 08:14
      Dziwicie się, że nie ma efektów ich pracy, ale nikt nie bierze pod uwagę, kogo do tej słuzby przyjmują do pracy. To jest odskocznia dla sfrustrowanych, nieradzących sobie w życiu obiboków. Dla tych ludzi, to nie jest służba dla społeczeństwa, tylko wygodny stołek na przetrwanie, a największą karą ( przeszkadzającą w odczekiwaniu na lepsze czasy ) jest wezwanie na interwencję, na którą ruszają zadki, żeby ich nie wywalili na powrót do pośredniaka. Ot i tyle.
    • Gość: mieszkaniec Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.08.12, 20:28
      Zobaczymy jak jutro Straż Miejska zareaguje na dziesięciogodzinny totalny łomot muzyki klubowej jaki wydostawał się z pływalni przy ulicy Dekabrystów i wywołał liczne skargi mieszkańców. Naczelnik Wydziału Kultury Promocji i Sportu - pan Wierny winien wiedzieć że muzyka klubowa winna być odtwarzana w pomieszczeniach zamkniętych, a co chciał wypromować - nie wiem ? Wdaje mi się, że wypromował tym nieprzemyślanym zezwoleniem tylko nienawiść okolicznych mieszkańców Tysiąclecia.
      Jest niedziela, mieszkańcy chcieli wypocząć, ale naczelnik ma głęboko w d.... ich spokój.
      Panie Wierny sądzę, że w przyszłości zastanowi się nad wydaniem pozwolenia, lub wyda je pan na swoim podwórku, albo lotnisku. Nawet pracownicy pływalni nie wytrzymywali tego
      łomotu. Jestem wściekły na Pana za takie umilenie mi niedzieli i wydanie takiego pozwolenia
      w imieniu Prezydenta Miasta.
      • Gość: Antoś Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 05.08.12, 20:48
        Ja wysłał bym tych nierobów w kosmos.Chyba,że rzeczywiście już zostali rozwiązani.A tak na marginesie jak miało się to kręcić skoro rządził tym tworem podobno magazynier z zawodu.
        • Gość: Artur Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.12, 09:11
          To dobrze,że ich nie ma.Pieniądze przestały być wyrzucane w błoto......
          • Gość: Jurek Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.12, 23:13
            Wczoraj widziałem 2 (słownie dwóch)przemykających ulicą zabidzonych lichot.Czyli jeszcze są!!!!Muszą obudzić się częstochowianie i wziąć sprawy wswoje ręce jak zrobił to Rybnik.Do likwidacji straży miejskiej biorą się w Wodzisławiu i Jastrzębiu.
            • Gość: pogromca mitów Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 18.08.12, 22:19
              Gość portalu: Jurek napisał(a):
              > Wczoraj widziałem 2 (słownie dwóch)przemykających ulicą zabidzonych lichot.Czyli jeszcze są!!!!Muszą obudzić się częstochowianie i wziąć sprawy wswoje ręce jak zrobił to Rybnik.Do likwidacji straży miejskiej biorą się w Wodzisławiu i Jastrzębiu.<

Jurek, ty jeszcze nadal nieobudzony chodzisz skoro tak się w łeb walnąłeś, że jakieś zabidzone lichoty na ulicy widzisz. W szybie wystawowej widziałeś swoje odbicie. Ot, cała tajemnica.
    • Gość: laweta Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: 109.95.24.* 17.08.12, 20:59
      w Pszczynie juz tez
      • Gość: gość Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 21:03
        Matyjaszczyk się do tego nie nadaje, - zrobimy to po nim !!!
        • Gość: znachor Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 18.08.12, 22:05
          > Matyjaszczyk się do tego nie nadaje, - zrobimy to po nim !<

Ty gość zrób sobie już dziś...... ziółka uspokajające
          • Gość: mieszkanka Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 20.08.12, 15:36
            A co boisz się o swoje korytko strażniku(znachorze i pogromco mitów w jednej osobie).Ludzie są świadomi,że utrzymywanie straży to pieniądze wyrzucone w błoto!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Brun0 Może wróćmy do tematu-jaka rada na głupią młodzież IP: *.centertel.pl 20.08.12, 20:09
      Rozumię, że darmozjady itd.......
      Ale co radzicie zrobić z tą kretyńską i pijacką młodzieżą ?
      Siedzą wieczorami na murkach i drą "ryja" jak by byli na pustyni.
      Nie wiem co tam palą, ale po jednym piwie i dwóch skrętach
      dziewczyny ledwo na nogach się trzymają.
      ( niejeden już się znalazł taki, co "wydymał" i zostawił )
      Ja muszę codziennie na to patrzeć !!!
      Co radzicie z nimi zrobić, skoro Straż Miejska już ma odejść w zapomnienie ?
      ( i tak bali się tam przychodzić o zmroku, to nie ma czego żałować )
      • Gość: Benio Re: Może wróćmy do tematu-jaka rada na głupią mło IP: *.net.stream.pl 21.08.12, 22:36
        ROZPIEPRZYĆ DZIADOSTWO I NIE DYSKUTOWAĆ ....
        • Gość: zorientowany Re: Może wróćmy do tematu-jaka rada na głupią mło IP: *.net.stream.pl 26.08.12, 17:30
          Arab vel alf, naprawdę nie widzisz, że jesteś żałosny?
    • Gość: darson Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.96.239.50.tvksmp.pl 27.08.12, 21:23
      Bo babcia z pietruszką przy placu czerwonym czy ryneczku się ich trochę boi. A wtedy nasza pseudo straż może się wykazać. Natomiast na wyrostków pijących i dewastujących trzeba chłopa z jajami i twardej ręki a nie miękkiej fajki. Po co się pakować tam gdzie można zebrać po "kubku". Lepiej poznęcać się nad babcią. Poza tym niektórzy ze strażaków miejskich to wygląd ich mnie osłabia. Założę się o wszystkie swoje dochody że co drugi nie przechodzi żadnych testów sprawnościowych bo są tak spasieni że miał by problem żeby uciec przed pijanym w sztok wyrostkiem.
      • Gość: wyrocznia Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 09:10
        Oj ty zorientowany głąbie boisz się ,że cie wypieprzą niedługo z tego bajzlu.Musisz być lepszym dłupowłazem...
        • Gość: jajo Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: 109.95.24.* 30.08.12, 16:03
          dobrze mÓWISZ
        • Gość: zorientowany Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 31.08.12, 09:04
          Gość portalu: wyrocznia napisał(a):
          > Oj ty zorientowany głąbie boisz się ,że cie wypieprzą niedługo z tego bajzlu.Musisz być lepszym dłupowłazem...<

.... "dłupowłazem"? Tak może napisać tylko debilny analfabeta
          • Gość: do zorientowanego Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.12, 22:44
            Zorientowany,który stoisz wysoko w tej patologicznej hierarchii -to ty jesteś debilnym analfabetą....Gdybyś był inteligentny to domyśliłbyś się,że ktoś chciał bardziej podkreślić twoje dłupowłastwo pisząc w ten sposób....a nie ,że jesteś dupowłazem.
            • Gość: Muniek Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.12, 09:19
              JESTEM CIEKAWY KIEDY MAGAZYNIER ABDYKUJE,BO JAK NA RAZIE TO CHYBA JEST PRZYSPAWANY DO SWOJEGO STOŁKA....
              • Gość: CREDO Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 18:45
                Nie wiem gdzie oni są...
                co robią ...
                jakie mają wyznaczone zadania...
                jakie priorytety...
                - ale mnie z grobu rodzinnego kwiaty z wazonu na Cmentarzu Św. Rocha uktadli
                • Gość: gość Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 20:20
                  To jest dowód na to, -czy straż miejska jest, - czy też jej nie będzie to i tak kwiaty Ci gwizdną !

Zlikwidować straż miejską !
    • Gość: gosc 1 Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: 109.95.24.* 06.11.12, 10:31
      jestem za
      • Gość: Oliwia Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.ice-net.pl 07.11.12, 00:19
        Jestem również jak najbardziej za rozwiązaniem straży miejskiej w Częstochowie.Kroki w tym kierunku podjęły:Pszczyna,Rybnik,Bydgoszcz i wiele innych miast i gmin.Powód jest zawsze ten sam:nieudolność,lenistwo i brak zaangażowania oraz niewspółmierne wydatki w stosunku do korzyści(poprawa bezpieczeństwa mieszkańców,estetyki miasta,itp.)Ostatnio z tego forum dowiedziałam się,że straż miejską w Częstochowie dowodzi były magazynier.Według mnie jeśli to prawda to są to jakieś jaja....
        • Gość: Oliwia Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.ice-net.pl 09.11.12, 10:55
          Chyba to jest prawda.
          • Gość: bolek Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: 109.95.24.* 10.01.13, 15:23
            dawno ich nie widzialem
            • Gość: kiszka przyszła zimka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.13, 17:52
              Jak mogłes ich widziec przeciez spadł sniezek wiec sobie siedza w ciepełku i popijaja kawke z mleczkiem
              • Gość: bolo Re: przyszła zimka IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 18:58
                Ostatni raz miałem kontakt ze strażą miejską, kiedy przyszedł do mnie do domu cieć w czarnym mundurze z pytaniem: czy to ja dokarmiam koty włóczące się po osiedlu :) Komuś to przeszkadzało i ktoś zakablował mnie jako potencjalnego karmiciela. Więc straż miejska podjęła dochodzenie i ustaliła co koty jedzą i co po sobie pozostawiają na trawnikach. Okazało się, że pozostawiają niewiele, bo zakopują to zgodnie z tym, co im dyktuje odwieczny instynkt :)) Natomiast psy postępują po chamsku, bo pozostawiają prezenty na wierzchu :))) Pytam: komu jest potrzebne śledztwo w sprawie psiego g... i czy nadal mamy opłacać takich strażników miejskich ?
                • Gość: gość Re: przyszła zimka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.13, 01:31
                  Dawno straż miejska powinna być zlikwidowana !
                  • Gość: danka Re: przyszła zimka IP: 109.95.24.* 11.01.13, 11:01
                    brawo dla janusza palikota ktory wystapi z wnioskiem o ich likwidacje
                    • Gość: gosc Re: przyszła zimka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.13, 17:30
                      W Czestochowie słyszałem ze od dzis na Placu Bieganskiego wydaja ugotowana przez siebie grochówke dla wszystkich kto przyjdzie z micha i łycha-smacznego-głodomór. Od poniedziałku pakują śnieg w wory i wysyłają na exsport do Afryki.Zarobine ruble przeznacza na załatanie dziiury budzetowej w miescie .Wiec w Czestochowie Straz Miejska ma co robic,nie wolno jej likwidowac-bo pomagaja jak mogą.
    • Gość: danek Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: 109.95.24.* 13.01.13, 17:05
      ale jaja
      • Gość: Franek dobra grochówa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.13, 17:10
        Byłem dzis pojadłem grochówy była bardzo smaczna-jutro też pójde, ale nie wiem czy też będzie.
    • Gość: julek Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: 109.95.24.* 16.01.13, 19:31
      tylko referendum nas ratuje
      • Gość: B ronka Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.ice-net.pl 21.01.13, 08:35
        Pisał tu ktoś o aferze z dyżurnymi,w wyniku,której ustąpił z funkcji kierownika referatu T.K.ale post został usunięty.Może ktoś poda więcej szczegółów.....
    • Gość: szef Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: 109.95.24.* 27.01.13, 10:18
      co sie dzieje z tym kierownikiem piszcie
    • Gość: Częstochowianin Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 18:03
      czas najwyższy wzorem innych miast sląskich przystąpić do likwidacji straży miejskiej także w Częstochowie. Jak widac z ponizsej korespondencji nie spełnia ona swoich podstawowych funkcji.
    • Gość: danek Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: 109.95.24.* 28.01.13, 10:47
      jak zorganizowac referendum kogo trzeba powiadomic
      • Gość: Częstochowianin Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.03.13, 10:06
        powinni to coś zlikwidować a nie trzymać darmozjadów. przeczytałem że pilnują porządku i uśmiałem się bardzo.Sam byłem świadkiem zdarzenia jak koło dworca przy ul. Katedralnej trzech facetów okładało gościa, a straż miejska stała po drugiej stronie i nie zareagowała mimo że ludzie prosili o to. pan ze straży stwierdził że to już nie ich rewir.ten sam patrol straży po pewnym czasie podjął poważną interwencję wypisując mandat bezdomnemu za to że spał na ławce na peronie za tak zwane włóczęgostwo.Jeżeli po to ma być straż miejska to lepiej te pieniądze wydać na szlachetniejsze cele

• Gość: mieszczuch Re: Cała prawda o Straży Miejskiej w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.13, 19:36
      cytat z innego wpisu nt "mscicieli obywatelskich" "~wrocławianin: Oj, u nas by się to też przydało... Bo np taka straż miejska: - widziałem jak bandziory kopali leżącego młodego mężczyznę a 50 m od tego zdarzenia strażnicy miejscy zakładali blokadę na koła samochodu. Na zwróconą uwagę powiedzieli, że muszą najpierw wykonać normę ściągania mandatów a potem ewentualnie pomogą... Nie pomogli - po założeniu blokady przeszli do następnego auta... Wezwałem pogotowie i policję... Pobity walczy o życie, jego stan jest krytyczny... " zwiń
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka