Dodaj do ulubionych

Wybory Samorządowe 2014!

18.07.12, 23:00
Rozpoczynamy przygotowania. Czas na realne , a nie kosmetyczne zmiany.
Obserwuj wątek
    • Gość: asa Re: Wybory Samorządowe 2014! IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.12, 23:05
      Tylko nazwa się zmienia i forma przekazu, natomiast fundament każdej formacji pozostaje taki sam!
      • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! 18.07.12, 23:36
        Gość portalu: asa napisał(a):

> Tylko nazwa się zmienia i forma przekazu, natomiast fundament każdej formacji p
        > ozostaje taki sam!

Nie znasz szczegółów, a już komentujesz. Potrzebne jest pozytywne nastawienie.
        • angrusz1 Wybory Samorządowe 2014! - Trudno 19.07.12, 06:50
          Izajasz pisze :" Potrzebne jest pozytywne nastawienie."

W Częstochowie i okolicy o pozytywne nastawienie a także trudno obudzić energię jak ktoś inny obiecywał .
          Dlaczego ? Tacy to ludzie ? Tacy to politycy ?
          Lepiej dać sobie spokój z takimi hasłami i nie obiecywać rzeczy nierealnych .
          Długi są wielkie i ich obsługa kosztuje .
          • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! - Trudno 19.07.12, 08:41
            Wszędzie jest trudno, nie tylko w Częstochowie. Lata demoralizacji zrobiły swoje. To, o czym piszę, dzieje się nie z mojej inicjatywy.
            • Gość: ja Re: Wybory Samorządowe 2014! - Trudno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 19:42
              Oho, zaczyna się. Widzę że już jacyś partyjni zatrudnili kolejnego speca od propagandy który już rozpoczął pracę na forum. Z biegiem czasu pojawi się tu więcej takich "obiecywaczy":) Na szczęście społeczeństwo jest coraz mądrzejsze i nie da po raz kolejny nabić się w butelkę że coś się zmieni, bo dobrze wiesz kolego, że nie zmieni się nic poza nazwiskami. Ja, jak zwykle zresztą bojkotuję wybory, nie chcę brać udziału w tym syfie i przykładać ręki do czyjegoś dostatniego życia, a znajomych namawiam do tego samego. Liczę, że frekwencja w tych wyborach będzie jeszcze niższa niż w poprzednich. Nie dajmy po raz kolejny się oszukać!
              • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! - Trudno 25.07.12, 19:51
                Gość portalu: ja napisał(a):

> Oho, zaczyna się. Widzę że już jacyś partyjni zatrudnili kolejnego speca od pro
                > pagandy który już rozpoczął pracę na forum. Z biegiem czasu pojawi się tu więce
                > j takich "obiecywaczy":) Na szczęście społeczeństwo jest coraz mądrzejsze i nie
                > da po raz kolejny nabić się w butelkę że coś się zmieni, bo dobrze wiesz koleg
                > o, że nie zmieni się nic poza nazwiskami. Ja, jak zwykle zresztą bojkotuję wybo
                > ry, nie chcę brać udziału w tym syfie i przykładać ręki do czyjegoś dostatniego
                > życia, a znajomych namawiam do tego samego. Liczę, że frekwencja w tych wybora
                > ch będzie jeszcze niższa niż w poprzednich. Nie dajmy po raz kolejny się oszuka
                > ć!

Nieobecni nie mają głosu. Nakłaniasz do tego, co gwarantuje dalszy ciąg tego syfu, jakim jest rzeczywistość III RP zaplanowana w Magdalence i realizowana przez starą oraz nową nomenklaturę. Zaangażowanie oraz aktywność społeczeństwa to warunki niezbędne i konieczne, aby tę beznadziejną rzeczywistość zmienić.
              • Gość: realista Re: Wybory Samorządowe 2014! - Trudno IP: *.net.stream.pl 26.07.12, 09:44
                słaby to spec bo nawet nie przedstawia konkretów ;)
                tylko obiecuje nowość, nowości kadrowe a syf ten sam ;)
                • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! - Trudno 26.07.12, 11:32

Gość portalu: realista napisał(a):

> słaby to spec bo nawet nie przedstawia konkretów ;)
                  > tylko obiecuje nowość, nowości kadrowe a syf ten sam ;)

Pamiętam Cię z okresu wyborów samorządowych w 2010 r. Wciąż ta sama retoryka i prymitywne demagogiczne chwyty. Byle komu nie prezentuję autorskich programów. Ochrona wartości intelektualnych.
                  • Gość: realista Re: Wybory Samorządowe 2014! - Trudno IP: *.net.stream.pl 26.07.12, 15:22
                    Coś słabo pamiętasz...
                    Twoje podejście pokazuje podejście do wyborców, potrzebujesz jeleni do głosowania na siebie i swoich kumpli a dajecie to samo g. co inne partie...
                    To pisałem ja, niegodny przeczytania niesamowitego programu i wysłuchania pustych obietnic waszego kramiku Realista.
                    • Gość: Anka Re: Wybory Samorządowe 2014! - Trudno IP: *.play-internet.pl 26.07.12, 18:56
                      Bo jak mówisz o obywatelskich wyborach to pokaż izjaszu program
                      • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! - Trudno 26.07.12, 20:53
                        Gość portalu: Anka napisał(a):

> Bo jak mówisz o obywatelskich wyborach to pokaż izjaszu program

Program się dopiero rodzi.
                    • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! - Trudno 26.07.12, 20:55
                      Gość portalu: realista napisał(a):

> Coś słabo pamiętasz...
                      > Twoje podejście pokazuje podejście do wyborców, potrzebujesz jeleni do głosowan
                      > ia na siebie i swoich kumpli a dajecie to samo g. co inne partie...
                      > To pisałem ja, niegodny przeczytania niesamowitego programu i wysłuchania pusty
                      > ch obietnic waszego kramiku Realista.

Nieważne, co było dwa lata temu. Trzeba żyć przyszłością. Nie kandydowałem w 2010 r. i za dwa lata też nie będę.
    • Gość: świnia zwisłoucha Czyli "nowi" do starego lokalnego koryta? IP: *.ice-net.pl 18.07.12, 23:09
      "realne zmiany"..... czyli "nowi" do starego lokalnego koryta.
      • izajasz2012 Re: Czyli "nowi" do starego lokalnego koryta? 18.07.12, 23:41
        Gość portalu: świnia zwisłoucha napisał(a):

> "realne zmiany"..... czyli "nowi" do starego lokalnego koryta.

Jeśli chodzi o koryto, jak to nazywasz, jest puste. Ci "nowi", jak ich określasz, będą musieli coś umieć, aby je zapełnić.
    • Gość: r Re: Wybory Samorządowe 2014! IP: *.zee-way.com 19.07.12, 07:51
      ludzie są jacy są i znowu wybiorą baltów matyjaszczyków czy inne rozpondkowe.
      • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! 19.07.12, 08:42
        Gość portalu: r napisał(a):

> ludzie są jacy są i znowu wybiorą baltów matyjaszczyków czy inne rozpondkowe.

Jak będą mieli alternatywę, wybiorą innych. Ci inni muszą się tylko ujawnić.
        • Gość: obiektyw-ny Re: Wybory Samorządowe 2014! IP: *.96.228.107.tvksmp.pl 19.07.12, 08:44
          komentarz do wątka: ble, ple, ble, ple.......
          • Gość: maniek Re: Wybory Samorządowe 2014! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 09:37
            zanim zaczniesz wątek zapoznaj się z tematem, bo póki co obowiązuje ordynacja wyborcza i tylko wg niej wybiera się prezydenta i radnych
            • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! 19.07.12, 14:13
              Gość portalu: maniek napisał(a):

> zanim zaczniesz wątek zapoznaj się z tematem, bo póki co obowiązuje ordynacja w
              > yborcza i tylko wg niej wybiera się prezydenta i radnych

To są działania nie w ramach kampanii wyborczej tylko aktywności społeczno - politycznej między wyborami.
              • Gość: maniek Re: Wybory Samorządowe 2014! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 16:17
                a ta aktywność społ.-pol. i tak przekłada się na listy partyjne
                • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! 19.07.12, 20:14
                  Gość portalu: maniek napisał(a):

> a ta aktywność społ.-pol. i tak przekłada się na listy partyjne

Na pewno nie te, które żerują od ponad dwudziestu lat. Zanim powstaną nowe lokalnie będą to inicjatywy społeczno - polityczne.
          • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! 19.07.12, 14:05
            Gość portalu: obiektyw-ny napisał(a):

> komentarz do wątka: ble, ple, ble, ple.......

Do wątku .... .
            • Gość: obiektyw-ny Re: Wybory Samorządowe 2014! IP: *.96.228.107.tvksmp.pl 19.07.12, 16:32
              do izajasz2012 :
              Oczywiście. Dziękuję i gratuluję czujności i walki o czystość języka na forum
              • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! 19.07.12, 20:15
                Gość portalu: obiektyw-ny napisał(a):

> do izajasz2012 :
                > Oczywiście. Dziękuję i gratuluję czujności i walki o czystość języka na forum

Proszę uprzejmie.
        • Gość: ja Re: Wybory Samorządowe 2014! IP: 91.210.242.* 23.07.12, 10:06
          nie mają szans na "ujawnienie" jak piszesz. balty i inne mają na maxa robioną kampanię, mają na to kasę. Ciebie czy tych co "umieją" nie będą popierać w kampanii, za samo miejsce na liście, miejsce wybieralne! każą zapłacić baaaardzo słono, do tego plakaty, ulotki, itp. tych co nie siedzą u koryta na to nie stać po prostu!
          • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! 23.07.12, 19:31
            Gość portalu: ja napisał(a):

> nie mają szans na "ujawnienie" jak piszesz. balty i inne mają na maxa robioną k
            > ampanię, mają na to kasę. Ciebie czy tych co "umieją" nie będą popierać w kampa
            > nii, za samo miejsce na liście, miejsce wybieralne! każą zapłacić baaaardzo sło
            > no, do tego plakaty, ulotki, itp. tych co nie siedzą u koryta na to nie stać po
            > prostu!

Zostaw ich samym sobie. Ugotują się we własnym sosie. Aby zaistnieć nie potrzeba dużych pieniędzy. KWW "Nowa Częstochowa", którego byłem do pewnego momentu jego pełnomocnikiem, pomimo braku kampanii wyborczej, a nawet negatywnej kampanii, zdobył ponad 3,60 % głosów. Gdyby wszystko było klarowne, uzyskał by miejsce w Radzie Miasta. To jest możliwe.
            • angrusz1 Re: Wybory Samorządowe 2014! - Niestety 25.07.12, 07:06
              polska demokrację ( i nie tylko polską ) obciąża taka patologiczna cecha - koszty .

W wyborach biorą udział jako kandydaci , ci którzy mają duże pieniądze .

Izajasz cytuje i pisze :

"Gość portalu: ja napisał(a):

> nie mają szans na "ujawnienie" jak piszesz. balty i inne mają na maxa robioną k
              > ampanię, mają na to kasę. Ciebie czy tych co "umieją" nie będą popierać w kampa
              > nii, za samo miejsce na liście, miejsce wybieralne! każą zapłacić baaaardzo sło
              > no, do tego plakaty, ulotki, itp. tych co nie siedzą u koryta na to nie stać po
              > prostu!

Zostaw ich samym sobie. Ugotują się we własnym sosie. Aby zaistnieć nie potrzeba dużych pieniędzy. KWW "Nowa Częstochowa", którego byłem do pewnego momentu jego pełnomocnikiem, pomimo braku kampanii wyborczej, a nawet negatywnej kampanii, zdobył ponad 3,60 % głosów. Gdyby wszystko było klarowne, uzyskał by miejsce w Radzie Miasta. To jest możliwe. "

Taak , pewien komitet wystartował , nie miał dużo pieniędzy i zyskał tylko 3,6 % .
              To powoduje rozczarowanie u kandydatów ( a wcześniej było wiele innych ) z tego komitetu.

Wygrywają ci, którzy mają kasę . To takie komitety , którzy mają " śmietanków " na różnych stanowiskach . Te wysokie zarobki " śmietanków " zapewne w sporej części idą na cele partyjne poprzez tzw słupy palikotowe : emerytów i studentów .

Czy ta patologiczna sytuacja może ulec zmianie ?

Chyba nie , wyborcy musieliby zmienić swoje nastawienie - głosują na tych , którzy najczęściej pojawiają się w tej czy innej telewizji , bez względu na to , czy mówią coś sensownego czy głupiego .
              • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! - Niestety 25.07.12, 16:50
                angrusz1 napisał:

........

Sytuacja się na tyle istotnie pogarsza, że wyborcy nie będą mieć innego wyjścia, jak tylko spojrzeć prawdzie w oczy. A ona niestety już jawi się bardzo brutalnie, a może być jeszcze gorzej.
    • Gość: a-lfa Re: Wybory Samorządowe 2014! IP: *.net.stream.pl 19.07.12, 17:53
      Zmiany piszesz. Ciekawe. A kto ma być niby tym "czarnym koniem" na którego warto postawić w wyborach i co ma sznsę zdobyć większość w RM i stołek Prezydenta miasta? I co swych rządów nei zacznie od wpakowania "swoich" ludzi (bez względu an to czy bedą fachowcami czy też nie) wszdzie gdzie sie da (czyli bedzie tak zwana "powtorka z rozrywki") a potem i tak wszytko potoczy sie po staremu?
      • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! 19.07.12, 20:19
        Gość portalu: a-lfa napisał(a):

> Zmiany piszesz. Ciekawe. A kto ma być niby tym "czarnym koniem" na którego wart
        > o postawić w wyborach i co ma sznsę zdobyć większość w RM i stołek Prezydenta m
        > iasta? I co swych rządów nei zacznie od wpakowania "swoich" ludzi (bez względu
        > an to czy bedą fachowcami czy też nie) wszdzie gdzie sie da (czyli bedzie tak z
        > wana "powtorka z rozrywki") a potem i tak wszytko potoczy sie po staremu?

Najpierw trzeba zacząć od uzyskania wyniku wyborczego, który pozwoli znaleźć się w przyszłej RM. Uzyskanie większości, czy znaczącej pozycji to kwestia konkretnej pracy i oczywiście czasu. Ale kiedyś trzeba zacząć. Dlatego zaczynamy już teraz.
        • Gość: a-lfa Re: Wybory Samorządowe 2014! IP: *.net.stream.pl 20.07.12, 06:17
          Odpowiedz nie na temat. Jaka partia lub jakie stowarzyszenie. Bez tego jest to tak zwana gadka szmatka.
          • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! 20.07.12, 10:00
            Gość portalu: a-lfa napisał(a):

> Odpowiedz nie na temat. Jaka partia lub jakie stowarzyszenie. Bez tego jest to
            > tak zwana gadka szmatka.

Przyjdzie na to to odpowiedni czas.
            • Gość: acotopo Re: Wybory Samorządowe 2014! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.12, 10:31
              Głosujcie na mnie ja tez chce się nachapać!!!! hhehee
            • Gość: zainteresowany Re: Wybory Samorządowe 2014! IP: *.xdsl.centertel.pl 20.07.12, 14:29
              Kiedy przyjdzie ten czas jeśli piszesz ,że trzeba zacząć już ?Jeśli masz konkretny program to napisz wybierzemy Cię na lidera i do przodu i alleluja...Ja mogę zostać ,,szarym'' radnym , obiecuję walkę z wszelkiego rodzaju niedorzecznościami ;)
              • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! 20.07.12, 14:33
                Gość portalu: zainteresowany napisał(a):

> Kiedy przyjdzie ten czas jeśli piszesz ,że trzeba zacząć już ?Jeśli masz konkre
                > tny program to napisz wybierzemy Cię na lidera i do przodu i alleluja...Ja mogę
                > zostać ,,szarym'' radnym , obiecuję walkę z wszelkiego rodzaju niedorzeczności
                > ami ;)

Organizujemy się. Podaj jakiś adres internetowy, to wyślę Ci ulotkę. Pozdrawiam.
                • Gość: zainteresowany Re: Wybory Samorządowe 2014! IP: *.xdsl.centertel.pl 21.07.12, 10:47
                  I co każdemu z osobna będziesz wysyłał materiały ?
                  Opublikuj tu na forum trafisz wtedy do większego grona a jeśli będzie to miało sens to poprze Cię wielu
                  Powodzenia pozdrawiam
                  • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! 22.07.12, 00:11
                    Gość portalu: zainteresowany napisał(a):

> I co każdemu z osobna będziesz wysyłał materiały ?
                    > Opublikuj tu na forum trafisz wtedy do większego grona a jeśli będzie to miało
                    > sens to poprze Cię wielu
                    > Powodzenia pozdrawiam

Każdego traktuję indywidualnie. Możesz wysłać mi wiadomość na rs.nowapolska@gmail.com Pozdrawiam.
                    • szifty Re: Wybory Samorządowe 2014! 22.07.12, 09:25
                      Prześlij mi ulotke w wolnej chwili szifty@gazeta.pl
                      • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! 22.07.12, 11:30
                        szifty napisała:

> Prześlij mi ulotke w wolnej chwili szifty@gazeta.pl

Ok!
                      • o8902k Re: Wybory Samorządowe 2014! 22.07.12, 11:33
                        Izajasz jaka to partia chce wypłynąć na szerokie wody polskiej polityki obiecanej?I jak już solidarnie wybierzemy ,to będziemy żyć godnie i dostatnio.
                        • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! 22.07.12, 14:36
                          o8902k napisał(a):

> Izajasz jaka to partia chce wypłynąć na szerokie wody polskiej polityki obiecan
                          > ej?I jak już solidarnie wybierzemy ,to będziemy żyć godnie i dostatnio.

Nie ma za "plecami" żadnej partii. Do wyborów samorządowych wystarczy powołać Komitet Wyborczy Wyborców. Godne i dostanie życie zależy nie tylko od wyborów, ale to ważny element.
                          • Gość: Ja Re: Wybory Samorządowe 2014! IP: *.play-internet.pl 25.07.12, 05:27
                            Wchodzę w to
                            • izajasz2012 Re: Wybory Samorządowe 2014! 25.07.12, 19:33
                              Gość portalu: Ja napisał(a):

> Wchodzę w to

wyślij maila na rs.nowapolska@gmail.com
    • izajasz2012 Analityk z Nowego Ekranu 26.07.12, 20:56
      bogdangoczynski.nowyekran.pl/post/69438,kryminalny-charakter-wymiaru-sprawiedliwosci#comment_559551
    • izajasz2012 Wybory to tylko wstęp do wolności! 01.08.12, 19:34
      sites.google.com/site/prokuraturazabrze/home
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka