Dodaj do ulubionych

Prokuratura: Nie będziemy ścigać biskupa Dydycz...

01.10.12, 11:29
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: lukasz palikociarz się ośmieszył IP: *.alfanet24.pl 01.10.12, 11:51
      każde dziecko wiedziało, że nie ma żadnych podstaw do wszczęcia postępowania, tylko nie ten cymbał opłacany z kieszeni podatników
      • Gość: obiektyw-ny Re: palikociarz się ośmieszył IP: *.96.228.107.tvksmp.pl 01.10.12, 11:53
        KTO się tu ośmieszył ?
        Amen.
        • Gość: Dobrze wiesz... Re: palikociarz się ośmieszył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.12, 11:59
          Śmieszny jest ten cały ruch palikuta...
          • artutitu2 Re: palikociarz się ośmieszył 01.10.12, 18:17
            Mnie niestety to nie śmieszy bo to za nasze podatki prokuratura musiała zajmować się takimi bzdetami. Przykre jest to, ludzie potrafią głosować na takich ludzi jak ten nieszczęsny poseł, który zamiast wykorzystać swój mandat dla załatwiania ważnych spraw gospodarczych bawi się w idiotyczna wojnę z Kościołem.
    • Gość: zyx Re: Prokuratura: Nie będziemy ścigać biskupa Dydy IP: 188.95.29.* 01.10.12, 12:19
      ...po prostu prokuratura pękła przed gniewem ludu.
      • Gość: Adam Re: Prokuratura: Nie będziemy ścigać biskupa Dydy IP: 212.87.246.* 01.10.12, 13:20
        Nikt biskupa nie ruszy...
      • Gość: Palikotowiec Re: Prokuratura: Nie będziemy ścigać biskupa Dydy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.12, 14:10
        ...to zgłoszenie to przesada.
        Niech sobie krzyczą.
        Byleby nie dawać im publicznych pieniędzy.
        I pozamykać w kościołach sekciarzy.
        Kto chce niech sobie im wierzy.
        Ja mam ich gdzieś:-)
    • kicha3 Pora skończyć z przywilejami dla kleru. 01.10.12, 17:20
      Pytanie do prokuratury-co może podżegania do nienawiści nie było?To jest dowód że Polska jest talibanem Europy.A kler w Polsce nie jest tak święty jak go malują.
    • rdbckm Prokurator: Nie będziemy ścigać bpa Dydycza za ... 01.10.12, 18:12
      cóż, pedofili w czarnych garniturach nie gonią,
      zboczeńców nie ruszają bo tylko kazał sobie śmietanę z kolan zlizywać.
      Złodziei też nie ruszają, bo wszyscy są "święci"

Są Normalni księża, są z powołania, są księża z którymi można normalnie pogadać. Jednak to tylko mniejszość.
    • angrusz1 Prokurator: Nie będziemy ścigać bpa Dydycza za ... 01.10.12, 19:50
      Rififi powinien się leczyć .
    • 62maniek Prokurator: Nie będziemy ścigać bpa Dydycza za ... 01.10.12, 20:21
      Naćpanej hołoty kolejna kompromitacja czym to banda się zajmuje.
      • Gość: biskup bij sierpem i młotem czerwoną hołotę IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.12, 20:53
        Taka jest prawda dziejowa.Dlaczego tej bandy po 80 roku nikt nie rozliczył.Wszystkich pociotków ,dzieci i reszty hołoty jak pisze maniek.Spokojnie sobie plują na wszystko co święte. We faktach i mitach synalek znanego oprawcy pisze sobie pierdoły na temat kościoła ,pod zmienionym nazwiskiem.Mogą sobie spokojnie pluć .Bo pieniędzy nikt im nie odebrał.
        • Gość: kicha Re: bij sierpem i młotem czerwoną hołotę IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.12, 22:04
          -a w księdze rodzaju pisze że onaniści zginą,sam bóg ich załatwi.A miedzy innymi Ty i twój biskup.
          • dyziek_o Re: bij sierpem i młotem czerwoną hołotę 02.10.12, 14:22
            Do moderatorów:
            Czyżby wezwano Was na dywanik do kurii........?!
            Przecież ja tylko zacytowałem!
            A może ktoś ma nadzieję, ze Wasza "działalność" zmieni moje poglądy?!
            Albo zacznę czytać "niedzielę" ?!
            A guzik!
            Dyzio.

p.s
            Ancymonka! - wyluzuj. Przestań się bać.
            Mamy ponoć demokrację.
            • taniarada Re: bij sierpem i młotem czerwoną hołotę 29.07.16, 09:22
              dyziek_o napisał:

> Do moderatorów:
              > Czyżby wezwano Was na dywanik do kurii........?!
              > Przecież ja tylko zacytowałem!
              > A może ktoś ma nadzieję, ze Wasza "działalność" zmieni moje poglądy?!
              > Albo zacznę czytać "niedzielę" ?!
              > A guzik!
              > Dyzio.
              >
              > p.s
              > Ancymonka! - wyluzuj. Przestań się bać.
              > Mamy ponoć demokrację.
              Takie życie.
          • dyziek_o Re: bij sierpem i młotem czerwoną hołotę 02.10.12, 15:24
            Do moderatorów:
            Czyżby wezwano Was na dywanik do kurii........?!
            Przecież ja tylko zacytowałem!
            A może ktoś ma nadzieję, ze Wasza "działalność" zmieni moje poglądy?!
            Albo zacznę czytać "niedzielę" ?!
            A guzik!
            Dyzio.

p.s
            Ancymonka! - wyluzuj. Przestań się bać.
            Mamy ponoć demokrację.
            • koyod Re: do dyziek_o 02.10.12, 16:21
              W związku z mą prośbą o skasowanie twojego wpisu, udzielę ci odpowiedzi na stawiane pytania.
              Demokracja nie oznacza, że wolno obrażać i wyśmiewać. Dyskutujmy ale z zachowaniem poziomu dyskusji. Nie liczę, że zmienisz poglądy, jednakże prezentując je publicznie pamiętaj, że powtarzając obraźliwe sformułowania stajesz się pośrednio ich autorem, patrz proces A Leppera dotyczący obraźliwych sformułowań skierowanych w formie pytań do swoich przeciwników.
              • dyziek_o Re: do dyziek_o 03.10.12, 18:27
                Po pierwsze primo:
                Nie do Ciebie "koyod" adresowano zapytanie.
                Po drugie primo:
                Obraziłeś się?! - to po kiego czytacz moje wpisy?!
                Po trzecie w końcu:
                Rozumiem, że demokracja w/g Ciebie jest wtedy, gdy poglądy tu reprezentowane są po Twojej myśli.
                To ja Ci tak odpowiem; - mam w " głębokim poważaniu" taką demokrację.
                A przykładów z naszego "świecznika" mi nie podawaj bo mi za niektóre epizody z
                udziałem naszych "wybrańców" wstyd.
                N.p z działalności Komisji Majątkowej.
                Co wczorajszy program w TVN czarno na białym ukazał.
                Pozdrawiam serdecznie,
                Dyzio.

p.s
                I mnie nie strasz. Bo ja się tak boję jak stara baba .........reszty się domyśl.
                • koyod Re: do dyziek_o 03.10.12, 18:59
                  Ani cię nie straszę, ani nie uważam, że musisz mieć poglądy zgodne z moimi. Czytam twoje wpisy, bo zamieszczasz je na forum publicznym. Odnośnie cenzury, to zauważ, że wpisy nie naruszające regulaminu forum i netykiety nie są kasowane. Za działania "naszych wybrańców", także te dotyczące stworzenia i działalności Komisji Majątkowej jest mi również wstyd.
                • Gość: gościu Re: do dyziek_o IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.12, 20:37
                  Oj zabolało walnienty. Zabolało .Psa na smycz ,kaganiec, rękawiczka , woreczek na odchody i spacerek.Jesteś wyrozumiałym komuchem i sprzątasz po swoim ulubieńcu.Wszak psy to twoja domena ,bardziej ich cenisz .Niż ludzi zwanych katolami. Głosowałeś na palikociarnię. Ale oni nie zrobili rewolucji ,w kościele .Wręcz odwrotnie zrobili cię , w bambuko.Tak mi przykro dyziu lol.
                  • Gość: przekorny Biskupa awansować na kardynała IP: *.ice-net.pl 03.10.12, 21:00
                    wreszcie jakiś konkretny hierarcha, a nie oślizgły piskorz. Awansować na kardynała. A tych od Palikota za nieudolność wywalić na zbity ryj.
                    • Gość: Walek papla Re: Biskupa awansować na kardynała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 15:52
                      To najprawdziwszy z prawdziwych, ja bym proponował awans jeszcze wyżej. Wszak jestśsmy mistrzami galaktyki w pobożnictwie. Mamy swoich najlepszych kandydatów jak np Belzebub I Toruński a nie tam jakiś Helmut.
                      • Gość: gość ZALOTY kichy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 18:07
                        kicha zalecał się do Amelki / oślica w szopce jasnogórskiej/ , ale podobno te zaloty kichy zostały odrzucone !
                    • Gość: walekpapla Re: Biskupa awansować na kardynała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 20:12
                      Oj złociutki. Nie pisz komentarzy po uprzednim zapatrzeniu się w lustro. Wtedy często pod palce nasuwa się ostatnio widziany obraz i piszący opisuje go w komentarzu. Pamietaj maleńki, że nawet będąc złym na innego człowieka należy zachować minimum przyzwoitości, co wyraża się m.in. w doborze słów. Jest oczywistą oczywistością ( ulubione porzekadło jarkacza), że od biskupa można i należy wymagać innych oświadczeń niż od menela. Ale cóż on się takim urodził i załapał się na stołek, na którym nigdy nie powinien zasiąść.
    • fonchol dydycz 23.06.13, 08:18
      tego knura w ornacie nalezałoby wybatożyć
      • Gość: Ja Re: dydycz IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.13, 11:16
        To jest kolejny dowód że czarni są ponad prawem w tym kraju trzeciego świata. Z nimi trzeba własnoręcznie załatwiać.
    • walekpapla1 Prokurator: Nie będziemy ścigać bpa Dydycza za ... 23.06.13, 11:44
      Jedna sprawa, a dwie osoby. Tego patentowanego durnia od Palikota nie warto wspominać. Dorwał się wołek do żłóbka i połknął wszystkie rozumy. Natomiast Jego Ekselencja to elita społeczeństwa i od takich VIP-ów powinien emanować rozum. Nie można rozpędzać jęzora jak krowa ogon oganiając się od much. Wszak J.E.jest powołany do głoszenia Słowa Bożego, gdzie głównym przykazaniem jest "Miłuj bliżniego swego jak siebie samego". Czy bliźnim JE jest belzebub toruński i jego siuchta a także wataha mistrzów świata i okolic w patriotyźmie i pobożności, robiąca z dwóch zbitych na krzyż desek obiekt kultu - niczym pogański totem. No, chyba, że uważa się ok. 38 milionów ludzi za stado bezmózgowców, którym trzeba podpowiadać co maja robić w każdym momencie. Powinszować intelektu JE. A podobno Bóg stworzył CZŁOWIEKA na obraz i podobieństwo S W O J E. Kodeks Honorowy w podobnym przypadku osobie z elity daje wybór: pistolet z jednym ładunkiem. No tak, ale to dotyczy Ludzi Honoru.
      • afrodyziak Dobry panie Boże 23.06.13, 12:40
        Już nie mają o czym pisać .Stare posty wznawiają. walekpapla1 przeczytaj jeszcze raz co napisałeś i zamknij się na wieki.
        • dyziek_o Re: Dobry panie Boże 24.08.16, 10:43
          Zrezygnowali ze ścigania Dydycza choć nie powinni.
          Ale jakieś światełko w tunelu jest:

Cyt:

Brawo prokurator! Brawo Sąd Okręgowy w Zamościu!
          Sąd Okręgowy w Zamościu wydał wyrok w sprawie ks. Stanisław Górnika byłego proboszcza z parafii w Kalinówce, który molestował uczennice szkoły w Sulmicach. Szaman trafi za kratki na trzy lata. To surowszy wyrok niż ten, który zapadł jesienią w sądzie niższej instancji.
          Wyrok w sprawie zapadł 11 lutego 2016. Sędzia uznał w całości winę księdza oskarżonego o molestowanie pięciu dziewczynek.
          - Kara jaką wymierzył sąd to 3 lata bezwzględnego pozbawienia wolności, zakaz kontaktowania się z pokrzywdzonymi i zakaz zbliżania się do nich na mniej niż 50 metrów na okres siedmiu lat.

Wyrok jest prawomocny. Klecznikowy sąd pierwszej instancji również w całości uznał winę księdza. Jednak, zgodnie z orzeczeniem Sądu Rejonowego z 22 października 2015 katecheta nie miał trafić do więzienia. Kara jaką wymierzył to dwa lata w zawieszeniu na pięć.

Bartosz Wójcik, szef Prokuratury Rejonowej w Zamościu oceniał ten wyrok jako zbyt niski. Prokuratura od początku wnioskowała o 3 lata bezwzględnego pozbawienia wolności oraz zakaz zbliżania się i kontaktowania z pokrzywdzonymi dziećmi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka