pszczofka
16.11.12, 21:39
Niestety prawda jest taka ze Panstwo ma w d.... zwyklego obywatela a tym bardziej kobiete ktora jest w ciazy, marna opieka w trakcie i marna opieka w szpitalach to nie dziwie sie coraz czesciej ciezarne zbieraja pieniadze jak moga i chca rodzic prywatne ale godnie ... nie chca czuc sie upodlone i traktowane przedmiotowo jak inkubatory. Takie odczucia daja szpitale panstwowe natomiast w Sw. Lukaszu czuc rodzinna atmosfere opieka lekarza poloznych i pielegniarek jest na najwyzszym poziomie pozostalym szpitala daleko do tego poziomu. Wiem bo sama w nim rodzilam i ciesze sie ze wybralam to miejsce, nie przechodzilam takiej traumy jak znajome w szpitalach panstwowych. Moj nastepny porod napewno bedzie tam niezwazajac na koszty wole zbierac pieniazki tak dlugo az sie da i zaplacic skoro nie ma wyjscia. Dlaczego zerwano wspolprace hmm w jakim konkrecie nie spelnia warunkow a szpitale panstwowe ze swoim chamstwem i chlodem spelniaja ...na mysl o nich robi mi sie niedobrze. Sama bylam swiadkiem rozmowy jednego z lekarzy czestochowskiego szpitala dotyczacego sw lukasza... ze swoim standardem i oferta podbieraja pacjentow i juz coraz mniej ciezarnych wybiera szpital wola klinike gdzie pracuja ludzie z zamilowania a nie laske robia bo musza i traktuja cie jak... po co ty tu wogole przyszlas siec cicho boli to boli nie drzyj sie tak a po wszystkim co z ciebie za matka ze rady nie dajesz tak czy siak to zazdrosc bo wrescie w tym zacofanym miescie w ktorym rzadzi tylko J.G. pojawilo sie wspaniale miesjce z mysla o komforcie kobiet ciezarnych i malenstw. Kobieta rodzaca czuje wsparcie i uwiezcie mi ci ktorzy tego jeszcze nie przezyli to ma naprawde wieeeelkie znaczenie. Zyczliwosc w oczach i konkretna fachowa opieka a nie robienie lachy. Niestety jak to bywa w zyciu jak cos jest ok to trzeba to popsuc... Moim zdaniem takich miejsc powinno byc wiecej czestochowianki powinny byc dumne z takiej opieki i kliniki skoro mamy zaludniac kraj bo jest nas coraz mniej nich Kochane Panstwo otworzy oczy i zacznie pomagac i wspolpracowac a nie niszczyc i cofac sie w rozwoju.... Bo takie zachowanie do tego doprowadza.