Dodaj do ulubionych

Święta tuż-tuż. III Aleja już w pełnej krasie. ...

06.12.12, 01:08
No niestety - szału nie ma. Do tego połączenie ciepłej i zimnej bieli daje tu kiepski efekt. Brakuje życia w tej iluminacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: ron Re: Święta tuż-tuż. III Aleja już w pełnej krasie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 06.12.12, 06:46
      właśnie mi prawda. Moim zdaniem to połączenie jest bardzo efektowne i eleganckie. Życzę wszystkim wesołych świąt.
      • hray Re: Święta tuż-tuż. III Aleja już w pełnej krasie 06.12.12, 08:56
        A czy ktoś (może Gazeta) wie, czy kiedykolwiek znów zostanie włączona iluminacja drzew w II Alei?
        Te lampki "z ziemi" wyglądały bardzo efektownie.
    • Gość: niszcz obłudę 25.12 do roboty,choinka na śmietnik,baner ateisty IP: *.ice-net.pl 06.12.12, 09:36
      jakie święta? prawdziwi ateiści czy marksiści co świętują?
      choinka na śmietnik, 25.12 do roboty a w alejach nawieszać banerów ateistycznych: "nie wierzę, nie świętuję."
      • Gość: hmm Re: 25.12 do roboty,choinka na śmietnik,baner ate IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.12, 12:12
        Przeżywasz bidulu , jak żaba okres..........! Niech sobie ludzie żyją jak chcą, jeśli tylko na własny rachunek , nic nam do tego.
        • Gość: Normalny Re: 25.12 do roboty,choinka na śmietnik,baner ate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.12, 15:06
          Precz z komunom i POstkomunom!!!
          • Gość: Obserwator... Re: 25.12 do roboty,choinka na śmietnik,baner ate IP: *.wip.pcz.pl 06.12.12, 15:32
            Jest super jeszcze jak spadnie snieg, będzie jak w bajce...
            Zobaczcie jak jest w innych miastach np. Cieszyn marniutko, a u nas pięknie,przestańcie marudzić - wybierzcie się wieczorkiem na spacer, poczujcie zbiliżające się te najbardsziej rodzinne święta, mnie w tym roku nie jest łatwo... ale cieszę się, pozdrawiam światecznie wszystkich !!
            • Gość: Lisiniec 1921 Re: 25.12 do roboty,choinka na śmietnik,baner ate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.12, 17:28
              Cieszyn!:)Czlowieczku Czestochowa jest dziesiata w Polsce pod wzgledem powierzchni,a trzynasta pod wzgledem liczby ludnosci,juz nie wspomne ze ma najladniejszy zabytek w Polsce!!!
              • Gość: Obserwator.. Re: 25.12 do roboty,choinka na śmietnik,baner ate IP: *.wip.pcz.pl 06.12.12, 19:38
                Ale tu nie chodzi przecież o ranking wystroju światecznego z całego kraju, a tylko o miasta na śląsku - człowieczku, i myslę że nie mamy się czego wstydzić.Takie jest moje zdanie.
    • tytusek12 Święta tuż-tuż. III Aleja w pełnej krasie. Choi... 06.12.12, 19:23
      Ktoś z Urz. Miasta wypowiadał się kiedyś ,że III Aleja jest salonem Częstochowy. To może zrobi iluminację na miarę "salonu" a nie tylko przedpokoju. Skromniutko jak na 13 miasto w Polsce .
    • Gość: domino Święto brzucha :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.12, 20:18
      Jak co roku ludzie nakupią w markecie tonę żarcia a potem po świętach połowę z tego wypierniczą do śmietnika bo nie dali rady zjeść. :) No ale taka tradycja. :)
      • Gość: gościu Re: Święto brzucha :) IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.12, 20:24
        Nie nakupują .Każdemu się nakapało pod rządami platformy.Wędliny, byle jakie drogie.Teraz nikt nie powie ,że salceson i pasztetowa tania.Bo nie.
        • Gość: domino Re: Święto brzucha :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.12, 20:37
          Jak chcą obchodzić te święta to kupią. Idź do marketu przed świętami i zobacz sam jak to wygląda. Ludzie omamieni "magiczną datą" robią zakupy tak - jakby miałaby nadejść wojna. Po świętach obserwuj przychodnie lekarskie bo wielu ludzi jest przeżartych, zatrutych i potrzebuje po prostu lekarza. Ja świąt nie popieram, uważam je za głupie i zupełnie nieracjonalne. W ogóle grudzień jest najbardziej upiornym miesiącem w roku.
          • Gość: do dominika Re: Święto brzucha :) IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.12, 20:52
            Przejdź się aleja I do kościoła Zygmunta i zobacz tych bogatych.Tyle mi zostało co mi nakapało.Chyba wspominasz czasy pięć lat temu.Teraz to trzeba sobie zaszyć kieszenie ,by sobie palucha w gębie potrzymać.A ty o pełnych wózkach i o przeżartych mówisz .Jakieś filmy z powtórek kroniki filmowej się naoglądałeś?
            • Gość: do domino Re: Święto brzucha :) IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.12, 21:04
              Ty taki nakręcony .W Biedronce jest nowa ,tania kiełbasa premierska trotylówka za 6.99 zł .Polecam.I czym najlepiej zabić karpia na święta nie twoje.Pałką milicyjną ZOMO .Tą dwumetrową.
            • Gość: domino Re: Święto brzucha :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.12, 21:23
              Przejdź się aleja I do kościoła Zygmunta i zobacz tych bogatych.Tyle mi zostało co mi nakapało.Chyba wspominasz czasy pięć lat temu.Teraz to trzeba sobie zaszyć kieszenie ,by sobie palucha w gębie potrzymać.A ty o pełnych wózkach i o przeżartych mówisz.

Ja się nie potrafię zachować w kościele katolickim odpowiednio bo od maleńkości byłem wychowywany jako świadek jehowy i w ten sposób nie wiem jak się trzeba przeżegnać w kościele, jakie tam są ruchy rąk, jakie rytualne śpiewy itp. I generalnie mnie to nie interesuje bo religia (jakakolwiek, także i ŚJ) - zawsze kojarzy mi się ze zniewoleniem ludzi w celu "wydojenia" z nich kasy. Niemniej jednak to właśnie religia sprawiła, że przed 24 grudnia ogromna większość ludzi lezie do tych marketów i kupuje te tony żarcia - niepotrzebnie - tylko dlatego że tradycja tak nakazuje. Rozsądku tu nijakiego nie ma.
              • Gość: mlody III Aleja IP: *.play-internet.pl 06.12.12, 21:46
                No iluminacja w porządku, bez szału ale ok. Natomiast Jasna Góra od jakichś 3 lat jest coraz gorzej oświetlona, wieży klasztoru nocą to czasem z Błeszna wogóle nie widać. Na zdjęciach widać jak słąbo oświetlona jest wieża klasztoru, kiedyś była ładniej iluminowana.
    • przem0_25 Święta tuż-tuż. III Aleja w pełnej krasie. Choi... 07.12.12, 10:15
      Co do oświetlenia klasztoru to pomyliłaś adresy , za to odpowiada zakon . Czy ktoś dowiedział się ile będzie kosztować oświetlenie Alei tymi świecidełkami . Zdaje sobie sprawę że niewiele, bo światełek nie jest za dużo , ale chciałbym udowodnić moim przedmówcom , którzy narzekali i chcieli by z Centrum miasta zrobić choinkę , iż warto czasem się zastanowić czy porozwieszać kilkanaście łańcuchów żarówek które i tak się za parę miesięcy zdejmie , czy lepiej wydać na te same pieniądze na kilka przejazdów pługopiaskarek , lub inne inwestycje w mieście. Według mnie Aleje wystarczająco są oświetlone , niż w okolicznych miejscowościach , a budżet miast i gmin jest teraz coraz bardziej mniejszy i zadłużony.
      • Gość: xxx Re: Święta tuż-tuż. III Aleja w pełnej krasie. Ch IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.12, 19:55
        Dzisiaj zobaczyłam niby udekorowane Aleje. Nikomu spoza Częstochowy napewno nie pokażę, poprostu wstyd. Myślę, że lepiej nie robić nic jak byle co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka